Lukas_AT 1 173 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Części w 2d nadal potrafią wciągnąć. W GTA 2 misje były naprawde ciekawe, a najbardziej mi się podobały toczone tam wojny gangów - to była według mnie najlepsza rzecz w tej części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gta 1 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 sorry ze odkopuje temat ale jest pozna godzina, nie moge spac i nudzi mi sie. Dzisiaj sciagnelem sobie GTa2 ( zeby pomykac z kumplem po lanie) i przypomniala mi sie pewna rzecz ktora kiedys mnie meczyla. Mianowicie gta2 bylo gra w "3d" tylko ze z widokiem z lotu ptaka. Zawsze sie zastanawialem czy daloby rade jakos podrasowac ta gierke tak zeby mozna bylo obrocic kamere pod katem. Pogooglowałem troche ale niestety nie dowiedzialem sie nieczego konretnego poza tym ze niby kiedys byl project przerobienia gta2 na pelne 3d ale podobno "upadł". Znalazlem tez pare ciekawych fotek. http://nl.wikigta.org/index.php/Top_Down_View Dobra dochodze wreszcie do sedna sprawy. Moje pytanie brzmi: Czy kto kolwiek wie cos o gta2 w pełnym 3d? Czy mozliwa jest taka konwersja (to juz pytanie dla ludzi którzy maja jakies pojecie o robieniu gier) GTA, GTA 2 to kolaż gier trójwymiarowych i dwuwymiarowych. Elementami trójwymiarowymi są jedynie budynki, mosty, drzewa, znaki. Gdyby nagle przenieść kamerę na dół, widziałbyś jedynie budynki trójwymiarowe, a ruchomym „dywanem” byłyby animacje samochodów i postaci. Odpowiadając na pytanie — jest to możliwe, ale jest to bez sensu. Pomijając aspekty optymalizacji silnika gry pod kątem stworzenia fizyki, rysowania terenu (itp.) od podstaw, pozostaje jeszcze stworzenie każdego modelu pojazdu, postaci od zera. Bo, jak już wcześniej wspominałem, samochody i postaci w serii GTA z PSone to jedynie bitmapki — gra 2D na płaszczyźnie z elementami trójwymiarowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
quill 0 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mi sie tam jedyneczka bardziej od 2 podobala:P wkurzaly mnie futurystyczne samochody i ich kolizje. Co nie zmienia faktu ze w to dlugo gralem:P Cytuj Odnośnik do komentarza
Baton_Forever 0 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A wiecie co Mnie najbardziej w GTA 2 utkwiły misje od mafii Rosyjskiej hehee jedź autobusem i zbierz ludzi bo moja armia jest głodna Po czym wszyscy zostali przemieleni na ho-dogi hehe pamiętacie ? Jedna z rzeczy która mi sie dość podobała w starym GTA to ty decydowałes dla kogo robić misje moimzdaniem wielki + Minusami zas praktycznie bez sensowna fabuła i to co się działo: - Po pierwsze w starym gta chodziło tylko $$$$ w 1 miesicie milion i masz dostep do drugiego itd. - brak sensu w.g mnie miało coś takiego : jedzież autem udeżasz w karetke i za to 10 $ ... Mógłbym tak wymieniac w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Pewnie nikt się ze mną nie zgodzi, ale te chwile z gta: london na psx to było coś... Cytuj Odnośnik do komentarza
Olsen 60 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 wczoraj na pchlim targu kupiłem oryginalne GTA2 za.... $4 8) w 1 i 2 graliśmy z kumplami w szkole na zajęciach z informatyki Świetna zabawa! W 1 graliśmy na LANie w podstawówce (sic!), a w 2 w szkole średniej ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarzykzgr 0 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 witam a mnie się bardzo podobał soundtrack w gta2 ma ktoś może namiary na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) A wiecie co Mnie najbardziej w GTA 2 utkwiły misje od mafii Rosyjskiej hehee jedź autobusem i zbierz ludzi bo moja armia jest głodna Po czym wszyscy zostali przemieleni na ho-dogi hehe pamiętacie ? No jak nie jak tak! Moja ulubiona misja w całej serii GTA. BTW ci kolesie to byli Krishnowcy. Jak to ujął jeden z atakujących mnie Rusków w misji sabotażu ich fabryki dla Krishnowców "I heard Krishna taste like chicken!". I właśnie takie poryte akcje jak powyżej sprawiają (+radiostacje i genialne intro!), że to właśnie GTA2 jest najlepszą częścią serii jeśli chodzi o klimat! Soundtrack z GTA2 można sobie przekopiować z CeDeka z grą (PC). Po dzisiaj zawsze jak mam chu.jowy dzień to odpalam winampa i słucham się jak Ruski didżej męczy się ze swoim "tejpmaszin", pozdrawia żonę Vandę, próbuje się urwać, bo statek z ładunkiem wódki właśnie zatonął albo opi.erdala Borysa, żeby sprzedał grę, którą właśnie wygrał... hehehehe Edytowane 20 Marca 2009 przez DarealRadexHEJOO Cytuj Odnośnik do komentarza
TyskiPL 64 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Powiem tyle - GTA 1 mi sie nie spodobało, a GTA 2 na tyle, że wracam do niego co jakiś czas Nie no, a tak na poważnie. Pierwszy raz miałem styczność z GTA 1. Było to u kuzyna, jak byłem albo w przedszkolu, albo początek podstawówki. Spodobała mi sie gra, od razu jeździłem i przejeżdżałem ludzi ;D Ale jak rok temu zapuściłem sobie GTA 1, to nie specjalnie mi sie spodobało. Nie z powodu grafiki. Po prostu następne części były lepsze. Z kolei GTA 2 była pierwszą grą tej serii, w którą nawalałem ;D Niezapomniane chwile Edytowane 22 Marca 2009 przez TyskiPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Bonio 1 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 pamietma jakby to bylo wczoraj. jako dzieciak bylem z rodzicom u ich znajomych. Corka znajomych zalaczyła GTA a ja sie w tej grze od razu zakochalem. Bylo to jakies 9 czy 10 lat temu. Grafika wg byla bardzo dobra. Oryginalny ukazanie akcji, no i ta swoboda! Pare miesiecy pozniej jak juz mialem swoj komputer to kupilem sobie oryginalne GTA za 99 zeta =] w GTA1 gralem nie raz, pewnie dziesiątki godzin przed nią spędzielm i mam zamiar jeszcze do niej kiedys wrocic. Ta gra po prostu sie nie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza
morales-kks 6 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja z kolei ciorałem do upadłego w demko jakie było dodane do jednego z numerów z PS Magazine PL, można było grać przez 10 minut w GTA hahahah to były czasy, odpalanie 10 razy pod rząd tego demka to była norma! Ktoś jeszcze raczył się owym demkiem, ręka do góry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blim 0 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 10 razy z rzędu, pod rząd można bombę podłożyć. Miałem to samo, dopóki nie dorwałem pełnej wersji, potrafiłem kilkanaście razy odpalać demko. Nigdy się nie nudziło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Parę dni temu zakupiłem na allegro pierwsze wydanie GTA. Stan idealny, wydanie premierowe z instrukcją i mapami za jedyne 10,51 zł. Dzisiaj odebrałem przesyłkę. Szykuje się udany weekend z klasyką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masny 342 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Mapami?Sam posiadałem kiedyś oryginał GTA (1) i nie było tam żadnej mapki, tylko instrukcja (po polsku!) i płytka z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Mapami? Sam posiadałem kiedyś oryginał GTA (1) i nie było tam żadnej mapki, tylko instrukcja (po polsku!) i płytka z grą. Miałem w mojej tez mapkę, jak dobrze pamiętam każda GTA miała mapę/plakat Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Skoro gra leży na dysku czas się za nią zabrać a tu pojawia się jedno pytanie jakie ma znaczenie w gameplay pora dnia jaką można wybrać w wersji na PC? Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Żadnego, z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masny 342 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego A teraz uwaga, mam malutką ciekawostkę. Przesłuchajcie ten kawałek, a szczególnie pierwsze kilka sekund. Gdzieś to już słyszałem? Niektórym się może wydać znajome? To teraz przesłuchajcie to: Ja widzę, że fragment sampla został wręcz żywcem przeniesiony z jednej piosenki na drugą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Są też inne ciekawostki muzyczne związane z GTA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi