Skocz do zawartości

Topgear

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 688
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystkie są w porządku, mnie najbardziej podobają się te ostatnie ze względu, że testują nowsze samochody itd. ale w starszych serial są oryginalniejsze pomysły itd. Podsumowując - wszystkie są dobre;)

Ja właśnie obejrzałem ostatni odcinek, jeździli hatchbackami po torze F1 w Monaco, bardzo dobry episode.

Opublikowano

Odcinek z narodzinami STIGa świetny:thumbsup:

Nowy sezon w porządku, dzisiaj premiera odcinka z udziałem Vettela a za tydzień... Rowan Atkinson! To będzie gość specjalny!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatni(?) odcinek specjalny jak jechali do Betlejem jest przeepicki. Nie zacząłem jeszcze nowego sezonu - jest co oglądać, czy średniawka?

Jestem w trakcie oglądania tego sezonu. Polecam, jak zwykle dużo smiechu i ciekawych testów. Jeden z najlepszych sezonów jakie oglądałem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wiecie moze skad bede mogl pobrac odcinki TG UK w dobrej/bardzo dobrej jakosci? Najlepiej w dobrej jakosci i z polskimi napisami, lub dubbingiem (np. tym oferowanym w BBC Knowlege/Entertainment).

Edytowane przez Qvstra
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nareszcie. Mam nadzieję, że nie zabraknie odcinków specjalnych. Świetnie ogląda się wyprawy i podróże. Najlepsze są odcinki z kupowaniem szrotów, a później konkurencje oraz te z wyprawami właśnie.

Opublikowano

Świąteczny odcinek w tym roku był właśnie tego typu i był najgorszym specjalem ever; popada to już w schematy - kupowanie sobie trudnych do transporty prezentów, psucie udogodnień w samochodach czy wykorzystywanie May'a. Tym razem tylko im się żadne auto nie popsuło - nic dziwnego, mieli tylko brytyjskie marki. :P

No, zobaczymy co będzie w normalnych odcinkach, na szczęście prezentacje najnowszych furek są efektowne dzięki różnym graficznym cudom.

• 4 tygodnie później...
Gość slavssn
Opublikowano

Panowie... marudzicie. Wprawdzie sam muszę przyznać, że Top Gear nie bawi mnie tak jak kilka serii temu, ale nie można zapominać, że Clarkson w tym roku skończy 52 lata i reszta ekipy też młodością nie grzeszy (producent - Andy Wilman - liczy sobie już prawie 50 wiosen). Powielania schematów Brytyjczycy nie unikną, ale uważam, że nadal warto oglądać ten program i z utęsknieniem czekam na kolejny odcinek.

Poniżej spoiler odnoszący się właśnie do nowego odcinka.

Jednym z testowanych samochodów ma być Fiat Panda. Bardzo jestem ciekaw, na ile będzie to rzetelny test, a na ile absurdy znane z testów Fiesty i Twingo. Szczerze mówiąc liczę na oba te elementy i mam nadzieję, że pozytywnie się zaskoczę.

Opublikowano

Świetny ostatni odcinek, akcja z kręceniem filmu mnie rozwaliła. Bo przyznam, że miewam podobne rozkminy jak Clarkson odnośnie mocy samochodów czy wpadania w poślizgi albo blokowania kół. No i nie patyczkowali się z autkami.

To dalej ten sam najlepszy program TV świata.

Gość slavssn
Opublikowano

Zdziwił mnie tym razem Clarkson, który w scenie pościgu zamiast efektownych eksplozji zapragnął realizmu. Wyszło jednak jak zwykle, czyli z jajem. Jedynie z tym odłamkiem szkła mogło być nieciekawie, ale przynajmniej wiemy, że ekipa TG w głębokim poważaniu ma health & safety. Przy akcencie z Borata i jakże realistycznej scenie wyłączania kontroli trakcji rżałem ze śmiechu. "Pościg" Hammonda też niczego sobie - pieniądze zmarnowane w pięknym stylu.

Opublikowano

No to jest rezyserowane akurat wiec tym szklem to sie tak nie jaraj. Odcinek bardzo fajny, o wiele lepszy niz poprzedni. Jedyny psikus to raczej slabe samochody.

Gość slavssn
Opublikowano

Problem w tym, że nie wszystko jest reżyserowane. W większości przypadków widać, że jakaś scena jest ustawiona, ale nie zawsze.

Szkoda, że test nowej Pandy nie został zrobiony w starym stylu, jak w przypadku poprzedniego modelu.

Opublikowano

No wiekszość jest reżyserowana, pisal nawet o tym producent Top Gear na blogu/stronie bbc. Nie kumasz chyba konwencji tego programu, bo on ma wygladac, jakby dzial sie naprawde.

Gość slavssn
Opublikowano

Ale nie masz mi czego tłumaczyć, konwencję programu rozumiem doskonale. Niektóre wypadki po prostu nie są wpisane w scenariusz (a że całość ma wyglądać realistycznie, to chyba logiczne) i nie jestem do końca pewien, czy ten wybuch miał tak dramatycznie przebiec. Zresztą nieważne, to tylko szczegół i nikomu nic się nie stało.

Opublikowano

Jeśli Ty serio dajesz wiarę, że ten kawałek szkła się faktycznie wbił w tą przyczepę i że faktycznie stał tam ten aktor, to jednak nie, nie kumasz kompletnie tej konwencji.

Gość slavssn
Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że daję wiarę, po prostu nie jestem do końca pewien, czy to było zamierzone.

Opublikowano

W ogóle to spróbuj sobie przebić kawałkiem szkła blachę, wtedy pogadamy.

Opublikowano (edytowane)

http://pl.wikipedia....iki/Wł�kno_szklane

weź się już nie kompromituj kolego. Zresztą nie ważne co miałeś na myśli, albo co sądzisz że to było, ważne jest to, że nawet jakby to była szyba z diamentu, to gdyby wybuch antydiamentowej benzyny wystrzelił jej odłamki w jakimś kierunku, to zniszczenia wskazywałby na odpowiedni rozrzut pod danym kontem, a nie jeden przypadkowy kawałek lecący akurat w tym kierunki. Zresztą, po cholerę ja z tobą polemizuje, coś z tobą musi być nie tak, skoro w to wierzysz.

Edytowane przez Gość