Skocz do zawartości

Masz problem z DC? pisz ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie to przez te rysy... gdzie one sa? blisko srodka plyty?

Kilka rys jest rzeczywiście blisko środka...Ale mam Sword of Berserk który wygląda jak lodowisko po meczu hokejowym i wszystko działa bez zarzutu.Co można z tym zrobić?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Skończyłem Half Life'a Gold i giera rządzi, dzięki za linka. Mam pytanko w sprawie dodatku Opposing Force, który podobno pojawił się na DC. Przeglądałem różne fora i z tego co na nich wyczytałem, to jest problem z save'owaniem. Jeśli ktoś grał lub się orientuje w temacie, z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

To prawda, nie da się zapisać stanu gry w Opposing Force. Jest za to jedna sztuczka, jeśli masz klawiaturę do DC, to za pomocą konsoli (~ tylda) możesz odpalić każdy poziom. Czyli tak naprawdę nie potrzebna ci opcja save, w każdej chwili możesz jakąkolwiek mapę. Lista komend:

Games: Assault on Roswell, Project Xeno 1 e 2, Mission Failed, Mission no Mercy , Peace Like Us,
Adam, Etc 1 e 2, The chalenger deep , Chaos Theory, Timeline, Gut Reaction and Opposing Force.

Console comands: "~" to activate the console
map xxx => level select
give item_heavsuit=>suit
give weapon_shotgun or 9mmar/gauss/crowbar/etc =>gun
noclip => walls
god=>invencibility

http://web.archive.org/web/20071029004106/http://br.geocities.com/ofdcmods/dc_games.htm

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Pytanie. Kupiłem DC nigdy nie miałem tej konsoli ani żadnej innej którą trzeba by byłó podpinać kablem RF(antena) i nie chce mi ruszyć podpinam kabel do wejścia antenowego w tv antene do rodzielnika i tv mi działa dc nie. Nie wiem jak odpalić obraz z dc. z góry dzięki za pomoc..:)

Opublikowano (edytowane)

Kurde ja już 3 lata próbuje naprawić DeCeka i nie daję rady, pytałem już na różnych forach i nic. Często mi się DeCe wyłącza i nie idzie go odpalić przez kilkanaście sekund/kilka minut. Najczęściej występuje to zaraz po zakręceniu płytki ale czasami też po jakimś czasie grania. Wyciągałem już zasilacz, przeczyszczałem wszystko i nic to nie pomaga. :(

Coati, rozmowa o Half Life w przypadku DC nie powinniśmy przypinać pod piractwo, oryginału tej gry nikt nie ma :)

Edytowane przez Czappi
Opublikowano

dawno to było.

co do twojego problemu... na 80% wina zaśniedziałych styków na zasilaczu. chodzi o 4 piny łączące zasilacz z płytą główną - przeczyść to czymś (np kalafonia), a najlepiej przylutuj na stałe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie a jak mam takie pytanko . Mianowicie czym przesmarowac prowadnicę lasera , bo jak laser chodzi to dźwięk jest taki głośny i zgrzytający (no bez przesady ,ale zdecydowanie głośniejszy niż np. w psone , ps2 przy nich to w ogóle nie słychac ) . Any idea ? Chyba ,ze to w czym innym jest problem ...

Opublikowano

ok , wielkie dzięki za info. Przy okazji wymienię jeszczę tą baterię co sie znajduje w konsoli , bo mi sie zegar cały czas resetuje . Mam nadzieję , że czegoś nie rozpierdzielę , bo bym sie chyba zapłakał na smierc

Opublikowano

panowie a jak mam takie pytanko . Mianowicie czym przesmarowac prowadnicę lasera , bo jak laser chodzi to dźwięk jest taki głośny i zgrzytający (no bez przesady ,ale zdecydowanie głośniejszy niż np. w psone , ps2 przy nich to w ogóle nie słychac ) . Any idea ? Chyba ,ze to w czym innym jest problem ...

Nie musisz niczego smarować, laser w DC tak chodzi. Nie wiem czy we wszystkich egzemplarzach tak jest ale we 2 które posiadałem miałem podobnie.