Czoperrr 5 239 Opublikowano 4 lutego 2013 Opublikowano 4 lutego 2013 (edytowane) Jak to jest z kablem VGA? Rozumiem, że podłączając DeCeka do LCD przez VGA mamy obraz, a co z dźwiękiem (z TV, nie zewnętrznych głośników)? Edytowane 4 lutego 2013 przez Czappi Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 lutego 2013 Opublikowano 4 lutego 2013 mozesz podłączyć zwykłym kablem composite, ale wyprowadzic z vgaboxa ;] Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 5 lipca 2013 Opublikowano 5 lipca 2013 Mam pytanko odnośnie Sega Rally 2. Konkretnie chodzi mi o problemy z animacją. Gdzieś kiedyś czytałem, że skoki animacji obecne w wersji JAP zostały wyeliminowane w wersji USA (w Euro podobno nic nie zmienili). Prawda to? Która wersja jest najlepsza? Dzienks za info jakby coś gdzieś coś. Cytuj
VerB_ 34 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 Zna ktoś w PL jakiś sensowny serwis który naprawi w rozsądnych pieniądzach DC? Bo znalazłem ostatnio swoje zakurzone DC i z tego co pamiętam miał duży problem z odczytem płyt gdy go jeszcze używałem (czyli naprawa albo wymiana lasera). Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 zbyt stara konsola zeby ktokolwiek sie tym zajmował znajdz sobie tutorial na yt jak wyregulowac laser. Cytuj
VerB_ 34 Opublikowano 22 lipca 2013 Opublikowano 22 lipca 2013 W sumie racja, mam dwie lewe ręce do elektroniki, ale spróbowac nie zaszkodzi i tak się kurzy Cytuj
bigbird 12 Opublikowano 30 grudnia 2013 Opublikowano 30 grudnia 2013 Witam, Z racji, że szykuje swoje retro graty na sprzedaż, wziąłem dzisiaj na warsztat mojego Dreamcasta. Niestety pojawił się jakiś dziwny problem z wyświetlaniem obrazu. Konsolę podłączam kablem scart do telewizora lcd (LG 47") i zamiast "normalnego" obrazu wszystko jest za takim jakby niebieskim filtrem i dodatkowo ekran strasznie migocze. Dźwięk jest OK. Ostatnio, kiedy podłączałem DC do telewizora (jakieś 4 lata temu, też tv lcd ale to był jakiś stary samsung) tym samym kablem wszystko działało bez problemu. Czego to możę być wina: kabla scart, telewizora czy samej konsoli? Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 31 grudnia 2013 Opublikowano 31 grudnia 2013 Ja tak miałem jak podłączyłem DeCeka do starego Samsunga kablem Scart wieki temu. Radą na to było zaopatrzenie się w chinche z kablem Euro. Niektóre tv chyba po prostu nie lubią się z DeCekowym scartem. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Nie wiem czy odpowiedni temat czy nie. Mam kilka płyt białych do Makarona, na których jest napisane SAMPLE PRE-PRODUCTION. To jakieś demówki czy tam tylko próbki dla prasy? Czy normalna pełna wersja np. dla prasy? Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 To są wersje promo - pełna gra dla prasy, też mam trochę takich. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Ooo, bo już myślałem, że to demka. One miały jakieś pudełka normalne z okładką? Bo ja mam kilka w zwykłych przeźroczystych. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Niet, były dostarczane w zwykłych jewel case. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 Dzięki za info. Śmieszna gra na dwóch mi się trafiła w tym sample - Zombie Revenge, pierwszy raz się spotykam. Koleś pada na glebe i międzyczasie jeszcze strzela. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Ta gra jest calkiem dobra:) Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 No wczoraj chwile dłużej pograłem, nawet całkiem całkiem. Doszedłem i tak do wniosku, że Dreamcast nie dla mnie. Za dużo gier arcade, tak naprawdę nie ma w co grać a nie chce mi się samemu ciorać w takie gierki jak właśnie Zombie. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Ciezko sie nie zgodzic;) Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Szkoda. Gry, ktore faktycznie mozna by przejsc sa za drogie wiec raczej szkoda zachodu. Idealna konsola na dwu-cztero osobowe party. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 daj znać jak będziesz sprzedawac ;] Co prawda DC mam, ale bardziej interesuja mnie gierki. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Przecież był wystawiony tu na forum z grami. Poszedł zestaw na allegro za 499zł. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 spoko - nie zauważyłem ;] Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Mam prośbę do posiadaczy DC - wrzućcie fotkę kabla elektrycznego, a dokładnie wtyczki Mam bałagan w szufladzie z kablami i nie wiem który kabel jest od DC. Wiem że jest to obojętne, bo każdy ma 2.5A 250V, ale wiecie o co chodzi Cytuj
czapa 677 Opublikowano 27 listopada 2015 Opublikowano 27 listopada 2015 (edytowane) Bawi się ktoś jeszcze VMU Tool'em? Nagrany na płytę niby śmiga, ale nie do końca. Na płycie jest dużo ikon do podmiany vmu ale program widzi tylko część z nich a czasem jak daję open cd to jest jakby puste i trzeba robić reset. Nie wiem czy to wina nagrania czy coś z programem? Edytowane 27 listopada 2015 przez czapa Cytuj
tomoman 1 Opublikowano 8 maja Opublikowano 8 maja (edytowane) Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. Edytowane 10 maja przez tomoman nie pojawia sie Cytuj
Labtec 3 654 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja On 5/8/2024 at 6:18 PM, tomoman said: Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. Nie lepiej już pójść w GDemu? chyba ze masz duzą kolekcje płyt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi