Skocz do zawartości

Masz problem z DC? pisz ;]

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanko odnośnie Sega Rally 2. Konkretnie chodzi mi o problemy z animacją. Gdzieś kiedyś czytałem, że skoki animacji obecne w wersji JAP zostały wyeliminowane w wersji USA (w Euro podobno nic nie zmienili). Prawda to? Która wersja jest najlepsza? Dzienks za info jakby coś gdzieś coś.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zna ktoś w PL jakiś sensowny serwis który naprawi w rozsądnych pieniądzach DC? Bo znalazłem ostatnio swoje zakurzone DC  i z tego co pamiętam miał duży problem z odczytem płyt gdy go jeszcze używałem (czyli naprawa albo wymiana lasera).

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Z racji, że szykuje swoje retro graty na sprzedaż, wziąłem dzisiaj na warsztat mojego Dreamcasta. Niestety pojawił się jakiś dziwny problem z wyświetlaniem obrazu. Konsolę podłączam kablem scart do telewizora lcd (LG 47") i zamiast "normalnego" obrazu wszystko jest za takim jakby niebieskim filtrem i dodatkowo ekran strasznie migocze. Dźwięk jest OK. Ostatnio, kiedy podłączałem DC do telewizora (jakieś 4 lata temu, też tv lcd ale to był jakiś stary samsung) tym samym kablem wszystko działało bez problemu. Czego to możę być wina: kabla scart, telewizora czy samej konsoli?

Opublikowano

Ja tak miałem jak podłączyłem DeCeka do starego Samsunga kablem Scart wieki temu. Radą na to było zaopatrzenie się w chinche z kablem Euro. Niektóre tv chyba po prostu nie lubią się z DeCekowym scartem.

• 1 rok później...
Gość mastafaker
Opublikowano

Nie wiem czy odpowiedni temat czy nie. Mam kilka płyt białych do Makarona, na których jest napisane SAMPLE PRE-PRODUCTION. To jakieś demówki czy tam tylko próbki dla prasy? Czy normalna pełna wersja np. dla prasy?

Gość mastafaker
Opublikowano

Ooo, bo już myślałem, że to demka. One miały jakieś pudełka normalne z okładką? Bo ja mam kilka w zwykłych przeźroczystych.

Gość mastafaker
Opublikowano

Dzięki za info. Śmieszna gra na dwóch mi się trafiła w tym sample - Zombie Revenge, pierwszy raz się spotykam. Koleś pada na glebe i międzyczasie jeszcze strzela.

Gość mastafaker
Opublikowano

No wczoraj chwile dłużej pograłem, nawet całkiem całkiem. Doszedłem i tak do wniosku, że Dreamcast nie dla mnie. Za dużo gier arcade, tak naprawdę nie ma w co grać a nie chce mi się samemu ciorać w takie gierki jak właśnie Zombie.

Gość mastafaker
Opublikowano

Szkoda. Gry, ktore faktycznie mozna by przejsc sa za drogie wiec raczej szkoda zachodu. Idealna konsola na dwu-cztero osobowe party.

Gość mastafaker
Opublikowano

Przecież był wystawiony tu na forum z grami. Poszedł zestaw na allegro za 499zł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam prośbę do posiadaczy DC - wrzućcie fotkę kabla elektrycznego, a dokładnie wtyczki :) Mam bałagan w szufladzie z kablami i nie wiem który kabel jest od DC. Wiem że jest to obojętne, bo każdy ma 2.5A 250V, ale wiecie o co chodzi :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Bawi się ktoś jeszcze VMU Tool'em? Nagrany na płytę niby śmiga, ale nie do końca. Na płycie jest dużo ikon do podmiany vmu ale program widzi tylko część z nich a czasem jak daję open cd to jest jakby puste i trzeba robić reset. Nie wiem czy to wina nagrania czy coś z programem?

Edytowane przez czapa
  • 8 lat później...
Opublikowano (edytowane)

Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. 

Edytowane przez tomoman
nie pojawia sie
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
On 5/8/2024 at 6:18 PM, tomoman said:

Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. 

Nie lepiej już pójść w GDemu? chyba ze masz duzą kolekcje płyt