Opublikowano 4 lutego 201312 l Jak to jest z kablem VGA? Rozumiem, że podłączając DeCeka do LCD przez VGA mamy obraz, a co z dźwiękiem (z TV, nie zewnętrznych głośników)? Edytowane 4 lutego 201312 l przez Czappi
Opublikowano 4 lutego 201312 l mozesz podłączyć zwykłym kablem composite, ale wyprowadzic z vgaboxa ;]
Opublikowano 5 lipca 201311 l Mam pytanko odnośnie Sega Rally 2. Konkretnie chodzi mi o problemy z animacją. Gdzieś kiedyś czytałem, że skoki animacji obecne w wersji JAP zostały wyeliminowane w wersji USA (w Euro podobno nic nie zmienili). Prawda to? Która wersja jest najlepsza? Dzienks za info jakby coś gdzieś coś.
Opublikowano 21 lipca 201311 l Zna ktoś w PL jakiś sensowny serwis który naprawi w rozsądnych pieniądzach DC? Bo znalazłem ostatnio swoje zakurzone DC i z tego co pamiętam miał duży problem z odczytem płyt gdy go jeszcze używałem (czyli naprawa albo wymiana lasera).
Opublikowano 21 lipca 201311 l zbyt stara konsola zeby ktokolwiek sie tym zajmował znajdz sobie tutorial na yt jak wyregulowac laser.
Opublikowano 22 lipca 201311 l W sumie racja, mam dwie lewe ręce do elektroniki, ale spróbowac nie zaszkodzi i tak się kurzy
Opublikowano 30 grudnia 201311 l Witam, Z racji, że szykuje swoje retro graty na sprzedaż, wziąłem dzisiaj na warsztat mojego Dreamcasta. Niestety pojawił się jakiś dziwny problem z wyświetlaniem obrazu. Konsolę podłączam kablem scart do telewizora lcd (LG 47") i zamiast "normalnego" obrazu wszystko jest za takim jakby niebieskim filtrem i dodatkowo ekran strasznie migocze. Dźwięk jest OK. Ostatnio, kiedy podłączałem DC do telewizora (jakieś 4 lata temu, też tv lcd ale to był jakiś stary samsung) tym samym kablem wszystko działało bez problemu. Czego to możę być wina: kabla scart, telewizora czy samej konsoli?
Opublikowano 31 grudnia 201311 l Ja tak miałem jak podłączyłem DeCeka do starego Samsunga kablem Scart wieki temu. Radą na to było zaopatrzenie się w chinche z kablem Euro. Niektóre tv chyba po prostu nie lubią się z DeCekowym scartem.
Opublikowano 15 stycznia 201510 l Nie wiem czy odpowiedni temat czy nie. Mam kilka płyt białych do Makarona, na których jest napisane SAMPLE PRE-PRODUCTION. To jakieś demówki czy tam tylko próbki dla prasy? Czy normalna pełna wersja np. dla prasy?
Opublikowano 15 stycznia 201510 l Ooo, bo już myślałem, że to demka. One miały jakieś pudełka normalne z okładką? Bo ja mam kilka w zwykłych przeźroczystych.
Opublikowano 15 stycznia 201510 l Dzięki za info. Śmieszna gra na dwóch mi się trafiła w tym sample - Zombie Revenge, pierwszy raz się spotykam. Koleś pada na glebe i międzyczasie jeszcze strzela.
Opublikowano 17 stycznia 201510 l No wczoraj chwile dłużej pograłem, nawet całkiem całkiem. Doszedłem i tak do wniosku, że Dreamcast nie dla mnie. Za dużo gier arcade, tak naprawdę nie ma w co grać a nie chce mi się samemu ciorać w takie gierki jak właśnie Zombie.
Opublikowano 18 stycznia 201510 l Szkoda. Gry, ktore faktycznie mozna by przejsc sa za drogie wiec raczej szkoda zachodu. Idealna konsola na dwu-cztero osobowe party.
Opublikowano 18 stycznia 201510 l daj znać jak będziesz sprzedawac ;] Co prawda DC mam, ale bardziej interesuja mnie gierki.
Opublikowano 18 stycznia 201510 l Przecież był wystawiony tu na forum z grami. Poszedł zestaw na allegro za 499zł.
Opublikowano 9 marca 201510 l Mam prośbę do posiadaczy DC - wrzućcie fotkę kabla elektrycznego, a dokładnie wtyczki Mam bałagan w szufladzie z kablami i nie wiem który kabel jest od DC. Wiem że jest to obojętne, bo każdy ma 2.5A 250V, ale wiecie o co chodzi
Opublikowano 27 listopada 20159 l Bawi się ktoś jeszcze VMU Tool'em? Nagrany na płytę niby śmiga, ale nie do końca. Na płycie jest dużo ikon do podmiany vmu ale program widzi tylko część z nich a czasem jak daję open cd to jest jakby puste i trzeba robić reset. Nie wiem czy to wina nagrania czy coś z programem? Edytowane 27 listopada 20159 l przez czapa
Opublikowano 8 maja 20248 maj Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. Edytowane 10 maja 202410 maj przez tomoman nie pojawia sie
Opublikowano 30 maja 202430 maj On 5/8/2024 at 6:18 PM, tomoman said: Wymiana lasera - czy komuś się udało przeprowadzić z powodzeniem operację wymiany lasera od chińczyka? Ten oryginalny czytał sporadycznie, w końcu padł całkowicie. Te od chińczyka nie czytają nic, coś tam pokręca. Próbowałem kalibrować, zwrotka oczywiście zdjęta. Nie wiem czy miałem pecha i trafiłem na złom, czy po prostu te lasery z aliexpres to szmelc. Nie lepiej już pójść w GDemu? chyba ze masz duzą kolekcje płyt