Skocz do zawartości

Forza Motorsport 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
(...) O jakiejkolwiek jeździe PRO można zapomnieć.

niestety, żadna z kierownic do 360 nie nadaje się do jazdy 'pro', bo to sprzęty przeznaczone dla mas, czyli normalnych, przeciętnych graczy - nie dla prosów wykręcających rekordowe czasy na każdej z tras.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Oto nowość, filmik z przygotowań PRO graczy do CGS, jeden z tych gości w tamtym roku zarobił 70 000 dolarów na graniu:

http://carolinacore.thecgs.com/Forza_2_Week_1_Video_Recap

Że co ?! :blink: . Przecież oni sobie cały czas w dupę wjeżdżają i tyle .To ma być PRO gaming ? . Powinni jechać z uszkodzeniami ustawionymi na realistyczne wtedy po jednej takie stłuczce pewnie daleko by nie zajechali .

ja bym to zrobił inaczej, ta gra powinna udostępnić możliwość gry z ghostami, realnych graczy, tak aby nie można było uderzyć w przeciwnika a przez niego przeniknąć. bo to co pokazane jest na tym filmiku to kpina jakaś a nie granie PRO, gdyby mnie ktoś nazwał graczem PRO widząc tego typu filmik to bym sie ze wstydu spalił i torbę po zakupach na głowie nosił i nie zdejmował.

posiadane umiejętności nie do końca wystarczą aby wygrać wyścig z innymi graczami zwłaszcza gdy chcemy wyprzedzać na zakrętach opóźniając hamowanie. to wygląda tak jakby każdy z nich czaił sie wypchnąć oponenta poza drogę. no ale jak kasa wchodzi w grę to gramy nie do końca fair bo "zwycięzców nikt nie sądzi"

Opublikowano (edytowane)
ja bym to zrobił inaczej, ta gra powinna udostępnić możliwość gry z ghostami, realnych graczy, tak aby nie można było uderzyć w przeciwnika a przez niego przeniknąć. bo to co pokazane jest na tym filmiku to kpina jakaś a nie granie PRO, gdyby mnie ktoś nazwał graczem PRO widząc tego typu filmik to bym sie ze wstydu spalił i torbę po zakupach na głowie nosił i nie zdejmował.

A co morze we forzie duchów nie idzie włączyć, pewnie ze idzie. A to nie żadni PROsi tylko Lamusy co niektórzy.

Online na wielu trafiam z teamów SPDN i innych co to niby mistrzowie i weterani, a jeżdżą dla rangi żeby tylko mieć jak najwyższa. Wybierają jakies stare Stingraje,Caymany,Datsuny z przełozonymi silnikami żeby tylko miec przewage, a wyłączy się takiemu wspomagajki to albo uciekaja, albo jesli nie zauważą to sie kaleczą jak dzieci.

A co do tego filmiku to napisał kolega ze to z przygotowań było, tak trenuja PROsi.

Edytowane przez scalibur
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oto bym się nie martwił, przynajmniej po kila pokojów w jest zakładanych nontoper w lobby: angielskim, niemieckim, francuskim. Na Polskim lobby najwięcej osób gra wieczorami i w weekendy. Najlepiej to mieć kilka osób na liście co często pogrywaja i bezproblemy dołanczać. A i czasami polaków też mozna spotkać na angielskim Lobby bo jak mieszkaja w UK to ich pokój właśnie tam się zakłada.

Co oczywiste najwiecej osób jeździ na Angielskim Lobby praktycznie non stop, w dzień anglicy a w nocy amerykańce.

Więc nie ma o co bać. A jeśli cie bardzo interesuje to polecam xboxonline.forum.pl , z tamtąd duzo osób znam co grają (nawet turniej forumowy w FM2), oczywiscie we Forze i w inne gry. Bo na tym forum w temacie Forzy to się nic nie dzieje.

Opublikowano

Ranking? nie raczej tablica wyników, najlepsze czasy okrążeń, ranking Time Trial. Ale takiego czegoś ze wyszukuje ci losowe osoby to nie ma, i moim zdaniem dobrze bo wyszukujesz dostepne pokoje i wybierasz sobie według trasy czy klasy aut. To co zrobili w PGR4 to mnie doprowadza do szewskiej pasji podczas tego wyszukiwania, czekam sobie kilka minut az mi kogos znajdzie, np. nie moge zrobić achiva w trybie Turysty, wyszukuje mi pół godziny dołączam a tu się okazuje ze juz wystartowali, czekam aż skonczą i ciach dostaje kicka albo zamykaja lobby, no by to ch*j strzelił.

W normalnych trybach też bardzo długo trzeba czekać, a we Forzie to ty sie dołączasz, jak ci osoby nie pasuja albo z wysokim skilem to jaki problem pokój zmienic, zaleta w lobby jest że możemy po podglądać statystyki osób w Lobby, np: True skill, miejsce w Time Trialu, ilość wyscigów/1 miejsc/2miejsc i 3. itp.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanko do wyjadaczy;]

Szukam jakiegoś dobrego setup'u do mojej 86 - niestety wszystko co znajdę, jest nastawione pod drift, a mi bardziej zależy na klepaniu lepszych czasów :>

Jeżeli ktoś coś wie, to proszę o rady [;

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam małe pytanko...

Jakie są nagrody za turnieje on-line, te które można odpalić w grze?

Wygrałem turniej R4 class tournament i łączna suma wygranych za wyścigi to około 15.000 kredytów. Nie ma jakiejś bonusowej kwoty? Albo samochodu?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tego co widzę, gra jest dużo mniej popularna na tym forum niż takie GT4 / GT5: Prologue, a szkoda, bo to naprawdę świetny tytuł. W Forza Motorsport grałem już kiedyś w 'jedynkę' i zaraz po premierze kilka godzin w 'dwójkę', ale dopiero kilka dni temu zasiadłem do tej gry na dłużej i choć wiedziałem czego się spodziewać to i tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! Nie będę się wdawał w kolejne wojenki "co jest lepsze", ale FM2 wciąga niesamowicie i nie pozwala się oderwać na długo - już dawno nie doświadczyłem w jakiejś grze wyścigowej syndromu "jeszcze jednego wyścigu", a tutaj jak najbardziej się to czuje :D .

Najważniejsze to model jazdy i fizyka - nigdy nie byłem maniakiem symulatorów wyścigowych i na pewno nie jestem super-znawcą w tym temacie, ale nie trzeba nim być by docenić, jak dobrze te dwa elementy funkcjonują w tej pozycji - kolizje samochodów dają radę i choć nie da się doszczętnie zniszczyć pojazdów to już to co jest, w zupełności mi na tę chwilę wystarcza :) . Może od kolejnej generacji zacznę wymagać 100% zniszczeń samochodów, ale na razie taryfa ulgowa dla developera ;) .

No i brawa za polską wersję - dzięki niej sporo dowiedziałem się o mechanice pojazdów, za co odpowiadają poszczególne części itd. Dotychczas byłem zupełnym laikiem w tych kwestiach, a angielskich opisów w GT "nie chciało mi się" czytać, a i nie rozumiałem kilku zwrotów typowo technicznych, które pogłębili fani motoryzacji. Jestem pewien, że ta polonizacja pomoże wielu użytkownikom w czerpaniu jeszcze większej radości z gry no i może nawet zachęci do bardziej zaawansowanego grzebania w samochodzie, czego dotychczas unikało się prawie jak ognia ;) .

Kariera może na pierwszy rzut oka nie różni się znacznie od tego, co widzieliśmy już w serii GT, bo sprowadza się po prostu do wygrywania i odkrywania kolejnych wyścigów, ale rozbudowane opcje malowania auta, czy tryb online i zawarta w nim możliwość licytowania i wystawiania na aukcję swoich samochodów - to sprawia, że naprawdę Kariera w FM2 zyskuje jeszcze bardziej na jakości. W takich momentach żałuję, że nie mam wykupionego Golda i nie mogę w pełni zasmakować wszystkich możliwości gry ;) .

Ja oceniam ten tytuł z pozycji zwykłego gracza, który nie grzebie godzinami w ustawieniach jednego samochodu i nie wyłapie może wszystkich tych niuansów symulacyjnych, ale mimo tego Forza Motorsport 2 naprawdę mocno mnie wciągnęła i myślę, że jeszcze trochę sobie w nią pogram - na razie zaliczyłem na 100% cały Tryb Zręcznościowy, a w Karierze dobiłem właśnie 20 levelu kierowcy - sporo więc jeszcze przede mną, no i bardzo dobrze ;) . Naprawdę polecam ten tytuł.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nikt nie gra ? Gra jest na prawdę świetna i jazda sprawia wiele, wiele radości. Może zorganizujemy jakieś mistrzostwa coś na wzór tych jakie były w GT4 ? Zabawa jest świetna i motywuje do trenowania skilla. Wybiera się furkę trasę i wuaaaaaalaa. Panowie niech to forum ożyje, bo FM2 jest za(pipi)istą grą. Od paru dni gram od nowa i jest wypas.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, właśnie osiągnałem lvl 50 (europa) chciałem teraz mienić region na azja żeby odblokować zaległe auta z tego regionu.

Czy jeśli zmienie region na azje to strace możliwość kupna aut które odblokowałem za poszczególne lvl w europie ?

Proszę o odp. bo gry mam jeszcze 9% do końca a chciałbym już ładować levele na innym regionie żeby odblokować zaległe auta. Kupiłbym te auta które dostałem ale w swoim garażu pisze np. za 13 lvl dostaje samochody marki honda a teraz i tak nie wiem które co innego jak pisze, że dostałem nowe auta corvette.... Help :(

Opublikowano (edytowane)
Pełno było tych kierownic za 95zł ostatnio. Bodajże z 5 aukcji naliczyłem. Napisane jest Axial Feedback a w droższych jest Force Feedback. Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica?

To jest to sama kierownica.

Sam używam.. za taką kasę to wydaje się najlepszy mój zakup w życiu. Do forzy kierownica spisuje się świetnie.

BTW: W Saturnie kierownicę w/w widziałem za 399 zł. Nie ma co " żer dla skner" :P

Edytowane przez .:marioo:.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Pełno było tych kierownic za 95zł ostatnio. Bodajże z 5 aukcji naliczyłem. Napisane jest Axial Feedback a w droższych jest Force Feedback. Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica?

To jest to sama kierownica.

Sam używam.. za taką kasę to wydaje się najlepszy mój zakup w życiu. Do forzy kierownica spisuje się świetnie.

BTW: W Saturnie kierownicę w/w widziałem za 399 zł. Nie ma co " żer dla skner" :P

Czyli mówisz, że masz i daje radę tak? Jak nie ma w tych ofertach żadnego haczyka to biorę ;)

Żeby się upewnić - masz tą kierę?

http://www.allegro.pl/item677803252_nowa_k...0_gw_1_rok.html

Edytowane przez Gooralesko