Opublikowano 2 września 200816 l Jeszcze na ostatnich targach E3 Jun Takeuchi z Capcomu sugerował, że Resident Evil 5 może doczekać się nowego systemu sterowania. Teraz wiadomo już, że tak się naprawdę stanie. Szczegółowe informacje pojawią się dopiero na tegorocznym TGS-ie, jednak Tekeuchi zdradził, że sterowanie będzie zbliżone do tego z Gears of War. Co tu dużo mówić: wreszcie! Witamy Capcom w XXI wieku, w którym w grach można zarówno poruszać się, jak i strzelać w tym samym momencie. Bardzo mnie ta nowina ucieszyła, a Resident Evil 5 właśnie przeniósł się całkiem wysoko na liście gier wartych uwagi na początku przyszłego roku. polygamia.pl woohoo Dobra wiadomość, chodź u mnie ta gra od pierwszej zapowiedzi, była na liście "must-have".
Opublikowano 2 września 200816 l Autor Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo
Opublikowano 2 września 200816 l Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo taaaaa??? sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie... to w wersji na PS2 zmienili??
Opublikowano 29 września 200816 l Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo taaaaa??? sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie... to w wersji na PS2 zmienili?? Nic w sterowaniu na PS2 nie zmienili, ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2. Zaś co do Re5 podobno sterowanie ma być wymieszane z RE4 i GOW'a ale czy to prawda to już się okaże(może nawet na TGS)
Opublikowano 29 września 200816 l Wie ktos, przez ile procent gry Sheva bedzie nam towarzyszyc? Mam nadzieje ze bedzie to niedlugi czas... ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2 Przybliz mi moze po krótce prosze, co ty pier.dolisz. Edytowane 29 września 200816 l przez komar737
Opublikowano 29 września 200816 l A ja myślałem że Sheva będzie towarzyszyć nam cały czas. W końcu kooperacja była "cichym sekretem" RE5, więc dziwne gdyby trwała tylko fragment gry.
Opublikowano 30 września 200816 l Chodziło mi oto że sterowanie w RE4 na PS2 to totalna porażka wogóle nie było intuicyjne jak na GaCk'u ale to nie temat o tym. Wracając do samego RE5 pewnie motyw będzie podobny jak w 4-ce że Sheve spotkamy w grze podobnie jak Ashley po pewnym czasie(choć kto go tam wie). Bardziej pozostaje czekać na nowy gameplay z single'a wtedy się przekonamy czy Sheva od początku gania z Chrisem czy nie
Opublikowano 30 września 200816 l Jak ma być co-op to oczywiste , że od początku. Edytowane 30 września 200816 l przez TheBesTia
Opublikowano 30 września 200816 l W takim razie totalna porazka z mojego punktu widzenia... No ale i tak must have.
Opublikowano 1 października 200816 l A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie? troche to irytowało w czwórce...
Opublikowano 1 października 200816 l A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie? troche to irytowało w czwórce... Tak. Coś na model gears of war , czyli bardzo dobrze
Opublikowano 1 października 200816 l Od początku to ona moze sobie byc, byle nie od początku do konca.
Opublikowano 1 października 200816 l A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna?
Opublikowano 1 października 200816 l W Halo 3 jak się grało na singlu to Arbiter nie towarzyszył nam cały czas. A jak się grało na splicie druga osoba sterowała Arbitrem przez cały czas. Więc może coś na ten wzór.
Opublikowano 2 października 200816 l A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna? Ja go tam w ogole niewidze, a wlasciwie chcialbym niewidziec.
Opublikowano 2 października 200816 l Ale marudzisz <_< a co do samego Co-opa to raczej będzie coś ala halo tak jak mówił Drantzell. Bo wątpię że zrobią 2 "strzelców" na raz, gra byłaby za prosta, prędzej coś jak w 4, jeden strzela drugi woła HELP ! Edytowane 2 października 200816 l przez Lord Tidek
Opublikowano 2 października 200816 l Niech jeszcze dodadza mozliwosc poruszania podczas strzelania i mamy drugie girsy.
Opublikowano 2 października 200816 l I bardzo by mnie ucieszyły takie "Girsy" w Resident-ckich klimatach.
Opublikowano 3 października 200816 l Wkurzyłem się. Nie chcę checkpointów, one są dobre w Halo czy Gearsach. Zawsze mi się w Residentach podobały te maszyny i konieczność szukania i oszczędzania rolek. Rozumiem zmiany ale za dużo tego.
Opublikowano 6 października 200816 l Graficzne cudo ,ale nie będzie cover systemu ,więc nie będziemy chodzić i strzelać jednocześnie. Powrót A. Weskera bardzo mnie cieszy
Opublikowano 9 października 200816 l http://gamevideos.1up.com/video/id/21840 http://gamevideos.1up.com/video/id/21938