Słupek 2 143 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Jeszcze na ostatnich targach E3 Jun Takeuchi z Capcomu sugerował, że Resident Evil 5 może doczekać się nowego systemu sterowania. Teraz wiadomo już, że tak się naprawdę stanie. Szczegółowe informacje pojawią się dopiero na tegorocznym TGS-ie, jednak Tekeuchi zdradził, że sterowanie będzie zbliżone do tego z Gears of War. Co tu dużo mówić: wreszcie! Witamy Capcom w XXI wieku, w którym w grach można zarówno poruszać się, jak i strzelać w tym samym momencie. Bardzo mnie ta nowina ucieszyła, a Resident Evil 5 właśnie przeniósł się całkiem wysoko na liście gier wartych uwagi na początku przyszłego roku. polygamia.pl woohoo Dobra wiadomość, chodź u mnie ta gra od pierwszej zapowiedzi, była na liście "must-have". Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 2 września 2008 Autor Opublikowano 2 września 2008 Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo Cytuj
opall 4 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo taaaaa??? sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie... to w wersji na PS2 zmienili?? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 Gdzieś wyczytałem (Polygamia?), że będzie zmiana w sterowaniu. Chodzi tylko o strzelanie podczas chodzenia, czy zmienią ten staroświecki system obróć się i dopiero idź na gdzie dasz gałę tam pójdzie? wie ktoś coś? nie przesadzaj, juz w re4 mozna normalnie chodzic. nie wypowiadac sie jak sie nie gralo taaaaa??? sie gralo na GC i tam np. albo rybki albo pipki tzn. albo chodzenie albo strzelanie... to w wersji na PS2 zmienili?? Nic w sterowaniu na PS2 nie zmienili, ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2. Zaś co do Re5 podobno sterowanie ma być wymieszane z RE4 i GOW'a ale czy to prawda to już się okaże(może nawet na TGS) Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 (edytowane) Wie ktos, przez ile procent gry Sheva bedzie nam towarzyszyc? Mam nadzieje ze bedzie to niedlugi czas... ale za to klawiszologia to była totalna porażka i nie dziwie się czemu sporo osób nie przeszło tej gry w wyd. na PS2 Przybliz mi moze po krótce prosze, co ty pier.dolisz. Edytowane 29 września 2008 przez komar737 Cytuj
Kwas_91 0 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 A ja myślałem że Sheva będzie towarzyszyć nam cały czas. W końcu kooperacja była "cichym sekretem" RE5, więc dziwne gdyby trwała tylko fragment gry. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Chodziło mi oto że sterowanie w RE4 na PS2 to totalna porażka wogóle nie było intuicyjne jak na GaCk'u ale to nie temat o tym. Wracając do samego RE5 pewnie motyw będzie podobny jak w 4-ce że Sheve spotkamy w grze podobnie jak Ashley po pewnym czasie(choć kto go tam wie). Bardziej pozostaje czekać na nowy gameplay z single'a wtedy się przekonamy czy Sheva od początku gania z Chrisem czy nie Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 (edytowane) Jak ma być co-op to oczywiste , że od początku. Edytowane 30 września 2008 przez TheBesTia Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 W takim razie totalna porazka z mojego punktu widzenia... No ale i tak must have. Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie? troche to irytowało w czwórce... Cytuj
liquid 1 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 A wiadomo czy będzie można strzelać i poruszać się w tym samym czasie? troche to irytowało w czwórce... Tak. Coś na model gears of war , czyli bardzo dobrze Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Od początku to ona moze sobie byc, byle nie od początku do konca. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna? Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 W Halo 3 jak się grało na singlu to Arbiter nie towarzyszył nam cały czas. A jak się grało na splicie druga osoba sterowała Arbitrem przez cały czas. Więc może coś na ten wzór. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 A jak widzisz co-op inaczej? Że jedna osoba szybciej kończy? czy później zaczyna? Ja go tam w ogole niewidze, a wlasciwie chcialbym niewidziec. Cytuj
Lord Tidek 1 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 (edytowane) Ale marudzisz <_< a co do samego Co-opa to raczej będzie coś ala halo tak jak mówił Drantzell. Bo wątpię że zrobią 2 "strzelców" na raz, gra byłaby za prosta, prędzej coś jak w 4, jeden strzela drugi woła HELP ! Edytowane 2 października 2008 przez Lord Tidek Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 Niech jeszcze dodadza mozliwosc poruszania podczas strzelania i mamy drugie girsy. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 2 października 2008 Opublikowano 2 października 2008 I bardzo by mnie ucieszyły takie "Girsy" w Resident-ckich klimatach. Cytuj
Dark AlexX 0 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Będzie demo oraz nowe info... Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Wkurzyłem się. Nie chcę checkpointów, one są dobre w Halo czy Gearsach. Zawsze mi się w Residentach podobały te maszyny i konieczność szukania i oszczędzania rolek. Rozumiem zmiany ale za dużo tego. Cytuj
TomisH 3 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 22 nowe shoty z gry. Cytuj
Jerome 1 181 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 Graficzne cudo ,ale nie będzie cover systemu ,więc nie będziemy chodzić i strzelać jednocześnie. Powrót A. Weskera bardzo mnie cieszy Cytuj
Dark AlexX 0 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 Prawie jak Gears of War Cytuj
ziemia1 685 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 http://gamevideos.1up.com/video/id/21840 http://gamevideos.1up.com/video/id/21938 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi