Skocz do zawartości

Resident Evil 5

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 141,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dziś ukończyłem Resident Evil 5 słyszałem ze jest krótka i czytałem recenzje wiec przyjemność stopniowałem sobie powoli po dwie trzy misje .Zabawa i przygoda była udana naprawdę faktycznie przeciwnicy

• Też macie wrażenie że gdyby główni bohaterowie mieli inaczej na imie i zamiast roślinek były by zwykłe apteczki to byśmy grali w mega dobrą strzelankę ale nie miała by Ona nic wspólnego z Residentem??

• Dokładnie tak uważam ;p.   Oczywiście nie wszystkie gry tej generacji to shity, broń Boże. Ale większość współczesnych gier nie umywa się do tych z okresu psone, gamecube, dreamcast, ps2, xbox, że

Opublikowano

W sumie nic dziwnego, musieli by całkiem przemodelować rozgrywkę, to nie takie proste dodać chodzenie i strzelanie. Taka niemożność poruszania się spełnia jakąś tam funkcję, trochę podnosi adrenalinę jak się przeciwnicy zbliżają. Przydał by się chociaż jakiś szybki obrót o 180 stopni (bo chyba nie ma czegoś takiego?) żeby lepiej można było się oddalić, co by nie marnować czasu bo zazwyczaj się w plecy dostaje.

Opublikowano

Chyba jestem tu jedyna osoba, ktorej sie nie chce nawet sciagac dema :D Czytajac niektore posty, jeszcze bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze szkoda miejsca na dysku. Dla mnie seria skonczyla sie na trojce na psxa. Szczegolnie RE 1 i RE 2 to dla mnie kawal z zyciorysu i pewnie kilka lat mniej, do czesci pierwszej nawet do dzisiaj mam respekt :) Czworka kompletnie mi nie podpasowala i widze, ze piateczka idzie w ten sam desen. Jeszcze jak widze nakoksowanego Chrisa, to mnie smiech ogarna :D

Na ta chwile (mimo ze w demo nie gralem), to te gre dla mnie moze ratowac tylko dobra kooperacja.

Opublikowano

Swego czasu doszedłem do wniosku, że przeszłością w chwili obecnej na LCD się nie nagram. Fajnie było, jest sentyment ale (pipi)a ile można o tym pie.rdolić? Było, minęło. Jest teraz, a RE 5 będzie bardzo dobre. Niektórzy jadą po grze a nie potrafią obrócić się o 180 stopni. Jaj nie róbcie bo pokazuje to nieudolność na skale casuala niedzielnego w dodatku.

Opublikowano

Tak jak piszesz , sentyment pozostał . Ja wiem że trzeba iść z duchem postepu ale niestety nie unikniemy porównań do poprzednich odsłon RE. Mnie tam specjalnie nie przeszkadza sterowanie ale klimat gdzieś sie podział i tego mi najbardziej żal chlip chlip.

Opublikowano

No racja. Ale już w czwórce nie było czego szukać względem 1,2 czy 3. Pełne 3D to i wiadomo, że klimat się zmieni. Owszem, mam w sercu genialną dwójkę czy trójkę, o jedynce nie wspominam celowo. Ale gdybym nie szedł z duchem czasu to siedziałbym dalej z psxem i walił konia do pixeli, no sorry. ;)

Opublikowano

Z tymi pixelami to fakt ostatnio odpaliłem tenchu 1 oraz 2 i na początku aż mnie zmroziło pixele wielkosci starych płyt chodnikowych .Niemniej jednak klimat nadal trzymają . Moim zdaniem ostatnia ze straszących części to chyba była Code Veronica a od 4 częsci to już tylko bardzo dobra strzelanka i tylko strzelanka , niestety.

Opublikowano

To samo tutaj. RE2 było jedną z pierwszych moich gier na PSX'a. Do dzisiaj pamiętam jakie miałem schizmy po sesji nocnej(miałem wtedy ko. 8 lat). Nowe Re już tak na mnie nie działają niestety(cóż mając 16 lat ciężko się w jakiejkolwiek grze przestraszyć).

A co do piąteczki. Po dłuższym obcowaniu z demem, doszedłem do wniosku, że technicznie nie jest wcale najlepiej. Co gorsza jest wręcz przeciętnie :/ . Grafika jest rewelacyjna? Co z tego, kiedy interakcja z otoczeniem jest praktycznie zerowa? Poza tym w kilku miejscach natrafiłem na tekstury wręcz odrzucające. Jedynie co ratuje ten tytuł to marka, Co-Op, fabuła(raczej na pewno będzie dobra), oraz ta obietnica o znaczeniu zimna i ciepła(oby słowa dotrzymali, bo coś ostatnio się cicho o tym temacie zrobiło).

Edytowane przez ColdWhisper

Opublikowano

Fakt, tylko ze ja mam tak, ze jak nie mam cisnienia na jakas gierke "od poczatku", to raczej sie w tej kwestii nic nie zmieni ;] W najblizszym czasie Fear 2, Godfather 2 i Halo Wars beda dla mnie graly pierwsze skrzypce ;)

Opublikowano

Chyba jestem tu jedyna osoba, ktorej sie nie chce nawet sciagac dema :D Czytajac niektore posty, jeszcze bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze szkoda miejsca na dysku. Dla mnie seria skonczyla sie na trojce na psxa. Szczegolnie RE 1 i RE 2 to dla mnie kawal z zyciorysu i pewnie kilka lat mniej, do czesci pierwszej nawet do dzisiaj mam respekt :) Czworka kompletnie mi nie podpasowala i widze, ze piateczka idzie w ten sam desen. Jeszcze jak widze nakoksowanego Chrisa, to mnie smiech ogarna :D

Na ta chwile (mimo ze w demo nie gralem), to te gre dla mnie moze ratowac tylko dobra kooperacja.

W 100 % się z Tobą zgadzam. Tylko, że mi się jeszcze podobał, RE: Code Veronica. Ale RE4 już mi kompletnie nie podszedł.

Edytowane przez Slupek88

Opublikowano

Wczoraj pograłem sobie z Psykiem coopa i wiem jedno: ta gra zarządzi. Nie ma innej opcji, po prostu - dawno tak się nie wczułem w grę, nawet w Gearsy. Teraz tylko odłożyć dwie stówki na marzec i będę happy.

Opublikowano
W sumie nic dziwnego, musieli by całkiem przemodelować rozgrywkę, to nie takie proste dodać chodzenie i strzelanie. Taka niemożność poruszania się spełnia jakąś tam funkcję, trochę podnosi adrenalinę jak się przeciwnicy zbliżają. Przydał by się chociaż jakiś szybki obrót o 180 stopni (bo chyba nie ma czegoś takiego?) żeby lepiej można było się oddalić, co by nie marnować czasu bo zazwyczaj się w plecy dostaje.

Kur.wa, no ja to się teraz nie dziwię, że większości osób nie pasuje sterowanie, jak go nawet nie znają.Śmiechu warte.Najlepiej jak ludzie narzekają na brak amunicji, a jak się ich pytam jak to możliwe, to oni na to, że ''trzeba wpakować 10 kul żeby zabic czarnucha'', albo ''strzelam mu klate a on nic''.Rozbrajają mnie takie teksty, nie chce mi sie juz powtarzac, że wystarczy ''one shot to kill''.

Nie podoba się?To nie grajcie, posiadacze PS3 będą i tak grać tylko w Killzone 2, a posiadacze 360 niech grają sobie w GoW 1/2, tam można chodzic i strzelać.Przypominam Resident to nie Gears of War.

Opublikowano

Nie wiem czy to dobrze czy żle ale musze się z tobą zgodzić.Uwielbiam RE i 5 może nie powaliła mnie na kolana jak 4 ale to dalej porzadny kawałek softu i nie widze tu jakichś wad na które nie można przymknąć oka.

Opublikowano
Kur.wa, no ja to się teraz nie dziwię, że większości osób nie pasuje sterowanie, jak go nawet nie znają.

W zasadzie w większości gier sterowanie jest na tyle intuicyjne, że nigdy nie musiałem sprawdzać co i jak. Tutaj jest inaczej, dlatego nie ma co się podniecać od razu, zresztą nie byłem pewien czy jest czy nie ten obrót o 180... Jak komuś tylko sterowanie przeszkadza to w sumie nie jest problem, po spędzeniu z demkiem więcej czasu spokojnie idzie się przyzwyczaić.

Opublikowano
Kur.wa, no ja to się teraz nie dziwię, że większości osób nie pasuje sterowanie, jak go nawet nie znają.

W zasadzie w większości gier sterowanie jest na tyle intuicyjne, że nigdy nie musiałem sprawdzać co i jak. Tutaj jest inaczej, dlatego nie ma co się podniecać od razu, zresztą nie byłem pewien czy jest czy nie ten obrót o 180... Jak komuś tylko sterowanie przeszkadza to w sumie nie jest problem, po spędzeniu z demkiem więcej czasu spokojnie idzie się przyzwyczaić.

a będziesz pie.r.d.olił, nic nie trzeba sprawdzać, wszystko jest pokazane podczas loadingu

Opublikowano

Sterowanie jest przecież intuicyjne, wystarczy raz zagrać i po krzyku. Ja nie wiem, jakim cudem niektórzy marudzą, że nie można strzelać w biegu - co to, Gears of Evil? W RE nigdy nie dało się biegać z równoczesnym strzałem i jakoś nigdy nikomu to nie przeszkadzało.

A tak BTW - są pierwsze recenzje, bardzo oprymistyczne:

OPM US - 5/5 ( http://www.the-horror.com/forums/showthread.php?t=3662 )

Oficcial Xbox Magazine - 9/10 ( http://www.the-horror.com/forums/showthread.php?t=3708 )

GamePro - 93%, multiplayer oceniony na 10/10 ( http://www.rehorror.net/v20/first-real-res...t-evil-5-review )

Edytowane przez Bzdurski

Opublikowano

Bardzo fajny filmik, czekam na drugą część. A wydaje się, że to tak nie dawno było. Nie tak dawno przeżywało się RE. Czas leci nieubłaganie.

Opublikowano

Przy zamieszaniu w Public Assembly pewnie większość graczy nie odnalazła ukrytej broni. W walizce( za straganem) po prawej strony od bramy którą nasz kolega z helikoptera wysadza znajduje się broń maszynowa ( chyba scorpion). Dopiero to odkryłem:P Broń nawet ma powera.

Pewnie dla kliku z was to żadna nowośc, ale jesli ktoś tego faktu nie zauważył, to polecam.

Opublikowano

Ja raz trafiłem na tą broń, ale potem nie mogłem jej już dorwać ;]

Ostatnio ściągnąłem normalnie demko i zagrałem z kimś online. Mrrrr... Ta gra ma powera ;] Nie mogę się doczekać dobrego coopa w pełnej wersji ;]