Skocz do zawartości

Resident Evil 5

jiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donsterydo
Opublikowano

Bartg: Oj był widoczny i to nawet bardzo, jak biegałem po markecie i była masa kreatur dookoła mnie to brak v-sync walił ostro po gałach, nawet pisalem wtedy na tu na forum czy to jest wina gry czy monitora bo tylko w deadzie takie coś widziałem.

Opublikowano
Bartg: Oj był widoczny i to nawet bardzo, jak biegałem po markecie i była masa kreatur dookoła mnie to brak v-sync walił ostro po gałach, nawet pisalem wtedy na tu na forum czy to jest wina gry czy monitora bo tylko w deadzie takie coś widziałem.

Stary zmien monitor na dobrego HDKA i przestan pisac (pipi)y ,masz slaby monitor i sie pienisz!!

Opublikowano

przeczytalem co to ten vsync ale i tak nie rozumie:) moze to ktos przetlumaczyc z naukowego "na nasze".

btw czy wy tez mielisci cos takiego ze w demie takie niebieski kreski poziome byly na górnej krawędzi ekranu?

Gość Pawlo_PL
Opublikowano

Zamieszanie z tym całym v-sync.Premiera już za kilka dni,poczekam i posłucham opinii osób,które kupią w dniu premiery.

Gość donsterydo
Opublikowano (edytowane)

cureman: Jak nie masz pojęcia o czymś to się na dany temat nie wypowiadaj bo straszne głupoty piszesz :-)

CODENAME 47: Jak gra ma wyłączony v-sync to w niektórych momentach będziesz widział w grze efekt jakby ekran nie nadążał za obrazem i masz jakby takie przejścia w poziomie obrazu, np. dolna część obrazu przesuwa się szybciej od górnej. Na 15 gier na X360 jakie mam/miałem taki efekt widziałem we wspomnianym Dead Rising i Rise of the Argonauts.

Bartg: Mam dobry monitor LCD, jak grałem na moim TV CRT 32" to właśnie efekt ten był słabiej zauważalny ze względu na to że te TV mają małą rozdzielczość i obraz nie jest taki ostry przez co takie kwiatki mimo, ze zauważalne to nie rzucają się tak w oczy.

Edytowane przez donsterydo
Opublikowano
na to wygląda :) w pe pisali że jest cs ale tylko w niektórych miejscach i uproszczony :)

W RE4 też był cover system, w momencie jak wieśniacy rzucali do nas laskami dynamitu.Można było się wtedy schować za takim małym kontenerkiem i strzelać zza tej osłony.Więc w sumie nie zdziwi mnie fakt, że w RE5 ten element bedzie częściej występował, szczególnie w tych czasach.

Opublikowano

Jak czarnuchy dostaną broń w swoje brudne łapska, wtedy występuje cover system. Co jest logiczne, bo chować się przed nieuzbrojonymi czarnuchami to zabawa dla 5cio latków. Jaram się tą grą.

Opublikowano

chłopaki to jak to będzie z tym v-sync bo zamówiłem już wersje na xboxa bo graficznie lepiej mi się podobał ale ten v-sync mnie rozwalił i zastanawiam się czy zlikwidują go w pełnej wersji gry? czy przypadkiem nie zmienić zamówienia na wersje ps3 bo tam grafika była troszeczkę gorsza jeśli chodzi o kolory ale za to nie występował mi tam ten denerwujący v-sync...

Opublikowano

Byłem negatywnie nastawiony do tej gry-na szczęście jest to już czas przeszły :D Przy pierwszym podejściu do dema nawet go nie skończyłem i powiedziałem sobie, że nie tkne pełnej wersji, ale po przeczytaniu recki w extrimie ściągnąłem dziś demo i przeszedłem dwa razy. I co? I czekam z wywieszonym jęzorem do 13 marca :P Niesamowite, że po takiej niechęci giera jednak mnie przekonała i wiem, że będę się bawić tak samo dobrze jak z czwartą częścią :D

Gość Pawlo_PL
Opublikowano

Raczej nie denerwujący v-sync,a jego brak ^_^ Mami nadzieję,ze będzie w pełnej wersji(oby nie kosztem tekstur,czy innych ozdobników)

Gość MasterShake
Opublikowano

pogralem w demo, wiecej 4 w nowej oprawie. Jak dla mnie bomba

Gość MasterShake
Opublikowano

a niech se stoi jesli ma stac na takim poziomie.