pawel3569 20 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 (edytowane) Moje odczucia- za(pipi)ista animacja postaci, a ich wykonanie to mistrzostwo, genialne lokacje(aż chce się oglądać). Fabuła lepsza niż w czwórce. Czas gry na dobrym poziomie(u mnie 15h wąchając ściany) chociaż część czwarta zajęła mi 10h więcej. Co do niemożności poruszania się podczas celowania- po ukończeniu gry moje zdanie zmieniło się dokładnie o 180stopni-myślałem, że to już nie czasy na takie rozwiązania, tymczasem w ogóle mi to nie przeszkadzało. Moja ocena 9+ W Mercs mode odblokowuje się tylko kolejne postaci czy coś jeszcze? Edytowane 13 marca 2009 przez pawel3569 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Mam i ja. Dzisiaj piękny dzień mimo daty, Ultima kolejny raz się spisała na medal. Gierę dopiero co odpaliłem więc za dużo wrażeń nie mam, ale dwie rzeczy mogę stwierdzić od razu - grafa rządzi, a klimat jest odczuwalny od samego początku. Niech żyje Capcom! http://images40.fotosik.pl/79/d4c700ca9eb323fb.jpg Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 sa na mp jakies themy z resideta? mam na konto na eu a tam jest tylko jedna tapeta <_< na usa czy na jakims innym Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Podzielam zachwyt kolegi. Juz walka z pierwszym bossem potrafi rozszczelnić kask Nie moge sie juz doczekac coopa z kumplem. W tym calym oceanie miodu widze jednak lyzke dziegciu Co jest do k... nedzy z sejwami?To juz checkpointow nie sejwuje?? Gralem pol godziny drugi chapter, doszedlem do mostu, gdzie zalapalem checkpoint i poszedlem na obiad.Myslalem, ze jak wlacze gre ponownie to od checkpointa przy moscie, a tu mi zaczyna od poczatku chaptera :wkurzony: Czy ten Capcom nauczy sie w koncu ustawiac sejwy? dokladnie tak samo spie...li DMC4 Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 No to faktycznie mega lipa. W ogóle dla mnie system sejwów w tej części to porażka. Komu do diabła przeszkadzała ta biedna maszyna do pisania? Najpierw zabrali konieczność szukania i oszczędzania rolek, a teraz Resident stracił coś niepowtarzalnego, może archaicznego, ale mnie się to podobało. Drugi minus to brak sprzedawcy, po co upraszczać coś co było proste? A reszta to same plusy. Fajnie się szuka te emblematy, szkoda że nie piszą ile ich jest na chapter i na całość. Na dziś koniec grania, trzygodzinna sesja sprawiła mi ogromną frajdę, zupełnie jak w 2005. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 No wlasnie...emblematy.Rozumiem, ze chodzi o te niebieskie tarczki, ktore sie zestrzeliwuje?Czy one cos konkretnego daja, czy to najzwyklejsze znajdzki do kolekcjonowania, a la monety z literami w Lost Planet? A co do sejwow to az boje sie ponownie odpalic gre, bo zaszedlem nieco dalej za most i w pewnym momencie pojawil sie bialy napis Loading na czarnym tle.Jesli pomimo pojawienia sie tego napisu rozpoczne ponownie od poczatku drugiego rozdzialu to ja sie chyba potne! Zgadzam sie z przedpisca, ze maszyny do pisania byly lepsze i przejrzystsze... Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Znaczy sie co? Nie ma sie zadnej kontroli nad tym kiedy gra sie zapisuje i od ktorego momentu sie zaczyna po wlaczeniu konsoli ponownie? xD Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Teraz juz wiem jak to sie odbywa. Gra sie sejwuje " na sicher" tylko i wylacznie wowczas, jesli pojawia sie napis Now Loading na czarnym tle. Jesli pojawi sie napis Checkpoint to gra sie sejwuje tylko w tym sensie, ze jak kawalek pozniej Cie zatluka to gra wczytuje sie od checkpointa, natomiast jesli wyjdziesz wowczas z gry (np wylaczysz konsole) to gre zaczniesz nie od checkpointa, a od poczatku rozdzialu. Cytuj
Roddick 0 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 Nie od początku rozdziału, tylko właśnie ostatniego save'a jeśli mnie pamięć nie zawodzi - "restart" w menu da nam dojście do sklepiku i zapewni powrót do gry od ostatniego checkpointa. Takie uproszczenia z pozoru mogą wydawać się dobre, jednak sklep służy mi tylko do sprzedawaniu wartościowych przedmiotów i upgradowania broni (wszak naboi w nim kupić nie można), więc kolejny przykład świadczący o niezawodności maszyn z atramentem Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 A czy drogie kamienie, np szafiry lub rubiny mozna wzorem RE4 wsadzac w jakas bizuterie podwyzszajac jej wartosc, czy lepiej od razu je sprzedawac? Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 (edytowane) Jest opcja co-op system link? Tak NIE Capcom do budy , jak mogli zje.bać tak ważną sprawe , mianowicie możliwośc gry przez system-link? Opcja jako taka istnieje , ale za cholere nie idzie się połączyć (konsole się nawzajem wykrywają , zarówno bezpośrednio kablem ethernet , jak i podłączone do routera). Nie ma w ogóle możliwości "stworzenia" gry , aby druga osoba dołączyła. Jest tylko opcja "join game" , problem , że nie ma do czego dołączać , nie ma żadnego lobby, srobby , a do gry właściwej nie idzie, kompletnie nic, pustka , a mnie i kumpla hu* strzela od ponad godziny kombinując co i jak. Ustawiamy przed grą "system link" "no limit" i h**nia. Jakieś pomysły?!!!? Edytowane 13 marca 2009 przez TheBesTia Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Teraz juz wiem jak to sie odbywa. Gra sie sejwuje " na sicher" tylko i wylacznie wowczas, jesli pojawia sie napis Now Loading na czarnym tle. Jesli pojawi sie napis Checkpoint to gra sie sejwuje tylko w tym sensie, ze jak kawalek pozniej Cie zatluka to gra wczytuje sie od checkpointa, natomiast jesli wyjdziesz wowczas z gry (np wylaczysz konsole) to gre zaczniesz nie od checkpointa, a od poczatku rozdzialu. A co ile mniej więcej czasu mamy save'a? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 To zalezy.Wydaje mi sie ze sejw wchodzi po od 10 do 20 minut gry.Ciezko wyczuc w sumie.Zalezy to od etapu.Pogralem wczoraj troszke dluzej i w sumie troche wycofuje sie z tego zarzutu odnosnie skopanych sejwow. Nie jest tak zle.Mozna sie przyzwyczaic, tylko trzeba pamietac, ze na checkpointach gra "nie zlapie" sejwa, jesli zaraz po nim wyjdziemy z gry. Poza tym gra oczywiscie rozklada wszelka konkurencje na lopatki Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Savy sa ok , nie sa tak skopane jak w Ninja Blade np. Cytuj
Fuji 1 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Dzięki emblematom odblokujesz do kupienia figurki i stroje Cytuj
winner 183 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Przeszedłem już trochę gry i chciałem się was zapytać jaka broń jest najlepsza? W którą zainwestować i ulepszać? Mam mało kasy i nie chcę potem żałować wyboru. Cytuj
Roddick 0 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 (edytowane) Ja ulepszałem jedynie shotguna i jeden z karabinów, ewentualnie pistolet dla Shevy. Co jakiś czas spotyka się lepsze modele owych broni, wtedy zaś stary daje partnerce, nowy po raz kolejny upgraduje i tak w koło ogólnie nie polecam dawać dziewczynie dobrej broni do ręki, bo tylko naboje marnuje - na dwóch typów zużyła 3 pełne paczki naboi do karabina, gdzie normalnie wystarczy około 30 strzałów na jednego przeciwnika. Edytowane 14 marca 2009 przez Roddick Cytuj
Fuji 1 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 najlepsza bron to HAWK, ale dostpna dopiero pod koniec gry najlepiej handgun bo jest najwięcej amo Cytuj
Dante 433 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Jeżeli planujemy grać więcej niż 1 raz to opłaca pakować się w magnum żeby zaopatrzyć się potem w nieskończoną amunicję. Jeśli dopakujemy na maxa pierwszą snajperkę to potem można kupić dla laski łuk z nieskończoną amunicją za 50k. A i od L Hawka jest lepsze magnum dostępne po dopakowaniu tego pierwszego. Cytuj
Dziabong 1 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 moze mi ktos powiedziec czy granie na split screenie co-op zawsze ma taki zj,ebany ekran ? tzn obraz nie na full ekranie tylko jakies 2 prostokaty i czarne tlo ?? to jakas kpina czy c0 ? Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 (edytowane) Niestety zawsze. Nie dość , że zje.bany split to jeszcze nie działający system-link :wkurzony: Kpina totalna. Edytowane 14 marca 2009 przez TheBesTia Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 moze mi ktos powiedziec czy granie na split screenie co-op zawsze ma taki zj,ebany ekran ? tzn obraz nie na full ekranie tylko jakies 2 prostokaty i czarne tlo ?? to jakas kpina czy c0 ? Zachowanie proporcji ekrany jednym slowem lub lenistwo... Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 Nie podoba mi sie lokacja w chapterze 4.X ..... totalny badziew , nie pasuje mi do RE i jakos dziwnie - odechcialo sie grac. Cytuj
popiol 16 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 te różne przedmioty, które się zbiera podczas gry (pierścienie, diamenty itp) to można je sprzedać? czy są wymagana na końcu gry żeby dostać achieva? Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 14 marca 2009 Opublikowano 14 marca 2009 (edytowane) Jestem w chapterze 3.3. Już widzę że przejście gry zajmie mi dwa razy tyle co podawali (ok 9 godzin pisali). Jak na razie największe wrażenie zrobiło na mnie zakończenie chapteru 2.1 z QTE oraz chapter 3.1, coś pięknego. Podoba mi się fabuła, historia wciąga i chce się grać dalej, nie tylko bo gra jest super, ale właśnie z powodu fabuły, żeby zobaczyć co i jak. Co do broni to używam głównie shotguna i karabinu. Sheeva sterowana przez konsolę jest zbyt tępa, więc szkoda mi jej dawać coś więcej niż pistolet. Podobają mi się w tej grze bonusy, fajnie że zostawili figurki. Postanowiłem sobie że sam znajdę wszystkie 30 emblematów, a łatwe to nie będzie, bo od kilku chapterów nic nie znalazłem. Na dziś koniec grania, póki co jestem bardzo zadowolony. Gierka chodzi płynnie, grafa powala i nawet nie spotkałem się z darciem obrazu. Czysty miód! Edytowane 14 marca 2009 przez aux Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi