Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Bossowie i Reaper, ktory jest raczej przeszkadzajka wiosny nie czynia. Oglnie stoi sie strzela, odbiega i strzela dalej. Wczesniejsze zdanie to kwintesencja gameplayu RE 5 Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Pomimo tych wszystkich narzekań...jakoś ten archaizm nie wyklucza tej gry jako zarąbistej strzelaniny. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 No chyba dla ciebie, ja sie zmuszalem zeby w to grac. 6/10 Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Dla mnie, dla recenzentów wystawiających oceny 8 i wzwyż, oraz dla milionów innych graczy. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Znasz takie powiedzonko o muchach? ;] EOT. Dla mnie slabiutka gra. Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Oni już to wiedzą kocie. Twierdząc, że gra jest słaba jesteś w mniejszości, a powiedzenie o muchach pasuje tutaj tak samo jak w odniesieniu do Biochocka albo drugiego Uncharted. Czyli nie pasuje ;] Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Resident Evil 5 - Not Making Any Sense! Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 grając po raz pierwszy w RE5, co chwilę cytowałem sobie skądinąd znanego Angry Video Game Nerda - 'What were they thinking ?' mimo wszystko muszę przyznać, że jestem ogromnym fanem serii RE. niestety japończycy nie rozumieją pewnych kwestii związanych z rozwojem gier. jeśli nie posunie się w rozwoju ta seria do czasu RE6, niestety ale będę ogromnie zawiedziony postawą Capcom... zresztą już jestem. co do mniejszości... nie wstydzę się tego, że nie wychwalam ślepo tak archaicznych rozwiązań tylko dlatego, że markowane jest to nazwą Resident Evil. dla mnie EOT. nie ma się nad czym rozwodzić. to tak jak z Assassin's Creed - hate it or love it ; ] Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 Dla mnie, dla recenzentów wystawiających oceny 8 i wzwyż, oraz dla milionów innych graczy. i dla mnie tez. czytam i czytam ten watek i nie wierze. z tego co piszecie, to chcecie zeby gra byla w oldschoolowym klimacie, ale czepiacie sie archaicznego sterowania. a ja w przeciwienstwie do wiekszasci wypowiadajacych sie w tym watku nie moge sie doczekac DLC. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 (edytowane) oldskulowy klimat nie równa się z fundamentalnie niedorzecznym w XXI wieku sterowaniem postacią. czytaj ze zrozumieniem. inna sprawa, że taki a nie inny setting RE5 nie ma kompletnie nic wspólnego z korzeniami serii. przyznam tu również, że szalenie ciekaw jestem tych dodatkowych epizodów... szczególnie tego, którego akcja ma się dziać w rezydencji z pierwszego RE. Edytowane 14 lutego 2010 przez zimzvm Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 (edytowane) Setting Lost in Nightmares wporzadku, ale mialem nadzieje na zombie, a dostaje jakies maszkary dzierzace mloto-kotwice (?). Edytowane 14 lutego 2010 przez Gość Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 oldskulowy klimat nie równa się z fundamentalnie niedorzecznym w XXI wieku sterowaniem postacią. niby niedorzeczne, ale jakby zrobili z tego gears of war to klimat wogole by juz pekl. ja na sterowanie przymykam oko i gra mi sie naprawde przednio. ale oczywiscie nie probuje nikogo przekonywac - poprostu mnie sterowanie nie przeszkadza. OT. moja ulubiona gra jest Killer7 - gra ktora ma chyba najbardziej skopane sterowanie na swiecie. ale klimat i opowiesc sprawiaia, ze przechodze ja co jakis czas nie zwracajac uwagi na zaimplementowane tragiczne systenmy. poprostu potrafie czasem przesc nad czyms do porzadku dziennego. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 (edytowane) Dla mnie, dla recenzentów wystawiających oceny 8 i wzwyż, oraz dla milionów innych graczy. Recenzent zawsze wystawi wysoką ocenę jeżeli gra ma znany tytuł. Szczególnie gdy ta gra zwie się Resident Evil. Nie wiem czy jakiś serwis odważyłby się wystawić niską ocenę dla RE, nawet jakby na taką zasługiwał. Smutna prawda. A "piątka" to gra na maks 7 jak dla mnie i to 7 przez zaje.bistego co-opa tak by było 6. Równie dużo graczy znienawidziło "piątkę" co pokochało więc nie wiem czy jesteśmy w mniejszości - hejterzy. Edytowane 14 lutego 2010 przez SłupekPL Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 Dla mnie, dla recenzentów wystawiających oceny 8 i wzwyż, oraz dla milionów innych graczy. Recenzent zawsze wystawi wysoką ocenę jeżeli gra ma znany tytuł. hehe. ciekawe jak to odniesiesz do Tony Hawk RIDE poprostu sie z tym nie zgodze. ocena to ocena - zarowna dobra i zla moze dostac zupelnie nowy tytul jak i skopana czesc serii. w koncu jest kilka RE (vide Code Veronica 2) ktore srednia maja 6 i mniej, wiec dostalo im sie po tytku. widocznie zasluzenie. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Jiloo, ale nie porownuj pelnoprawnej kontynuacji, od ktorej sie wiele oczekuje do celowniczkow, ktore sa side projectami. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 (edytowane) oldskulowy klimat nie równa się z fundamentalnie niedorzecznym w XXI wieku sterowaniem postacią. niby niedorzeczne, ale jakby zrobili z tego gears of war to klimat wogole by juz pekl. skąd ta pewność ? klimat i tak już pękł przy okazji RE4. co nie znaczy, że RE4 był grą słabą. wręcz przeciwnie. ale od gier w generacji HD mimo wszystko oczekuje się czegoś więcej. najwyraźniej bezpowrotnie straciliśmy zombie na rzecz opętanych wieśniaków. RE5 ewidentnie ten trend kontynuuje i utwierdza mnie w przekonaniu. ja nie rozumiem jednej rzeczy - jak można uzależniać klimat gry do sterowania postacią. wytłumaczcie mi proszę... miał być EOT, ale no nie mogę się powstrzymać : P Edytowane 14 lutego 2010 przez zimzvm Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 Jiloo, ale nie porownuj pelnoprawnej kontynuacji, od ktorej sie wiele oczekuje do celowniczkow, ktore sa side projectami. nie chodzi o porownanie gier samych w sobie tylko o to, ze nie kazda gra z "Resident Evil" w tytule to ocena z gornego zakresu. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Z rdzenia, tj. RE, RE 2, RE 3 Nemesic, Code Veronica, RE 4, RE 5, REmake, RE Zero, wszystkie dostaly wysokie noty. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 A nie wszystkie na to zasługiwały. A już na pewno nie RE5 ;p. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 ja też czekam z jęzorem przy pasie na dlc. Czytam "gra z(pipi)ana ale przeszedlem 6 razy". Żenua :> Ktoś chętny do coopa na professional :>? Cytuj
Gość Pawlo_PL Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 A nie wszystkie na to zasługiwały. A już na pewno nie RE5 ;p. Zasługuje, ale jako osobna marka, nie mająca nic wspólnego z RE.Resident Evil to horror, "piątka" nie straszy, więc powinna być słabo oceniana(tym bardziej, że przydzielono ją do gatunku survival horror). Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Jakby 5 wyszla pod nazwa Evil Safari, to zapewne zostalaby ladnie zjechana, a tak to RE, nie wypada. Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 14 lutego 2010 Autor Opublikowano 14 lutego 2010 Z rdzenia, tj. RE, RE 2, RE 3 Nemesic, Code Veronica, RE 4, RE 5, REmake, RE Zero, wszystkie dostaly wysokie noty. inne nie zasluzyly, wiec dostaly mniejsze. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 Ale trzeba rozroznic glowna serie od jakichs projektow pobocznych. To tak jak seria FF i cuda pokroju FF Snowboarding. Cytuj
Słupek 2 142 Opublikowano 14 lutego 2010 Opublikowano 14 lutego 2010 (edytowane) ja też czekam z jęzorem przy pasie na dlc. Czytam "gra z(pipi)ana ale przeszedlem 6 razy". Żenua :> Ktoś chętny do coopa na professional :>? To widocznie masz problemy z czytaniem. Nigdzie nie napisałem, że jest zje.bana. Zresztą wytłumaczyłem o co chodzi wiec... A nie wszystkie na to zasługiwały. A już na pewno nie RE5 ;p. Zasługuje, ale jako osobna marka, nie mająca nic wspólnego z RE.Resident Evil to horror, "piątka" nie straszy, więc powinna być słabo oceniana(tym bardziej, że przydzielono ją do gatunku survival horror). O właśnie o to chodzi. Podobna sytuacja jak z mgs4. Edytowane 14 lutego 2010 przez SłupekPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi