Emet 1 090 Opublikowano 14 maja 2008 Opublikowano 14 maja 2008 Na mnie rzeczywiste wrażenie robi jedynie model postaci Chrisa. jest ostro napakowany w polygony i ładnie otekturowany. To, ze jest przesadnie przypakowany to już inna bajka... Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 14 maja 2008 Opublikowano 14 maja 2008 Artworki robią wrażenie nie ma co, część lokacji przypomina klimatem lokację z MGS'a 4, ujęcie z Heli również robi wrażenie (ciekawi mnie jak to w ruchu może wyglądać, chociaż teraz w dobie takich maszyn jak PS3 nic mnie znacząco nie zadziwi). Tajemnicza postać to moim zdaniem kolejny sub bohater niżeli jakaś znana postać z serii, Capcom lubi się lansować bohaterami swoich dramatów, kiedy poraz pierwszy pojawił sie trailer RE5 było odrazu wiadomo że głównym bohaterem którego twarz ujrzeliśmy tuż przy końcu filmiku to Chris Redfield, co sami potwierdzili lada dzień. Jako postać nie można za zbytnio dużo wysnuć, ot ciemna karnacja (nie znaczy że Nigga), strój średni (choć w ruchu zapewne lepiej się prezentuje). Cóż narazie mało tego (choć pojawi się wzmainaka w nadchodzącym Evil TV o tych skanach ), czekam z niecierpliwością na nowy trailer, który niedługo zapewne sie pojawi, a może kawałek kodu? Premiera w sumie nie jest już tak odległa (pamiętam jak czekałem na MGS'a 4 a to już niedługo ) Cytuj
Mantis 1 138 Opublikowano 16 maja 2008 Opublikowano 16 maja 2008 31 maja na gametrailers ma pojawić się nowy trailer Resident Evil5. Trzeba jakoś wytrwać do tego dnia:) Cytuj
Mantis 1 138 Opublikowano 18 maja 2008 Opublikowano 18 maja 2008 Nowe skany z kolejnej gazety: http://translate.google.com/translate?hl=e...-la-partie.html Cytuj
TomisH 3 Opublikowano 23 maja 2008 Opublikowano 23 maja 2008 http://jeux-france.com/news27481_resident-...les-images.html Też skany, chyba w ciut lepszej jakości + kilka obrazków. Cytuj
liquid 1 Opublikowano 30 maja 2008 Autor Opublikowano 30 maja 2008 Zakończenie odliczania na gametrailers zakończone...nowego trailera NIE MA Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 (edytowane) To jakiś wałek, tyle czekania na nic <_< Dosłownie przed chwilą zakończyło się odliczanie na stronie Gametrailers ujawniając nam nowy zwiastun Resident Evil 5 na którego wszyscy czekaliśmy aby dowiedzieć się czegoś nowego i jak to zwykle bywa pozostało dużo odpowiedzi i prawie tyle samo nowych pytań. Trwający ponad dwie minuty trailer przedstawił nam kawałek solidnej roboty nad którą pracuje firma Capcom. W większości pokazano nam samą akcję gry, która prezentuje wysoki poziom, masy przeciwników, postępujące mutacje (podobne do Las Plagas, chociaż nie wykluczone że jest to własnie ten sam pasożyt), kilka nowych lokacji, w tym most znany ze skanów magazynu Famitsu, część miasta oraz postać która będzie najprawdopodobniej towarzyszyć Chrisowi w jego przygodzie, niestety dalej nie wiemy kim jest ta osoba. http://www.gametrailers.com/player/34647.html Edytowane 31 maja 2008 przez WESKER-DARK LIFE Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Ja po tym trailerze zbieram szczenę z podłogi,graficznie gra zabija przynajmniej mnie a o gameplay i miód nie ma co się bać w końcu to RE Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 (edytowane) Kapitalny trailer,grafika zabija,najładniejsza gra szykowana przez Japończyków do tej pory.Jedyna mini wada to fakt,że cały gameplay jak na razie to kalka RE4.Choć w sumie jeśli dodają parę nowych smaczków to będzie i tak dobrze bo RE4 do dziś jest niesamowity PS.wiadomo coś już dokładniej kiedy będzie premiera? Edytowane 31 maja 2008 przez Ficuś Cytuj
OlooS 0 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 swietnie sie zapowiada niesamowita gierka bedzie fajnie gdyby wypuscili ja w tym roku Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Normalnie wypas jakiego dawno nie widziałem!!!. Graficznie gra zabija, a i o klimat nie martwiłbym się zbytnio z tego co widziałem na tym trailerze.... Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Welcome to Africa..... Trailerek powala. Poprostu miód.... Cytuj
HikiQmori 0 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Trailer miodzio. Graficznie już teraz jest miazga, bez dwóch zdań, kroi się najpiękniejsza gra na current-geny (aż strach pomyśleć jak wypadnie efekt końcowy). Afrykańskie miasteczko ma klimat, tłumy przeciwników robią wrażenie (fajne pasożyty na mordach, coś a'la Blade 2), szykuje się survival jakiego na konsolach jeszcze nie było. Tylko jedno małe "ale", wciąż nie widać jakiegoś specjalnego skoku w gameplayu w stosunku do Re4, niektóre motywy żywcem wręcz zerżnięte z poprzedniej części (kolo ze szmatami na łbie i piłą w łapskach, próbująca staranować Chrisa ciężarówka, obowiązkowo laseczka do towarzystwa) no i przykry znak rozpoznawczy serii - niemożność jednoczesnego poruszania się z prowadzeniem ognia, fajnie że od czasu pierwszego RE minęło blisko 12 lat i cały czas jesteśmy skazani na tą niedogodność, miejmy jednak nadzieję że Capcom jakoś rozwiąże ten problem, bo przy takiej dynamice akcji i takim natężeniu przeciwników po prostu sobie nie wyobrażam grania w ten sposób. A wracając jeszcze do laseczki, po cichu licze na jakieś akcje multiplayer. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 (edytowane) A wracając jeszcze do laseczki, po cichu licze na jakieś akcje multiplayer. przeciez to juz chyba pewne... a co do traileru to nie musze sie wypowiadac ,widac jaki to bedzie miod Edytowane 31 maja 2008 przez theGrimReaper669 Cytuj
Lestat 0 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Masakra, jak dla mnie graficznie Killzone 2 polegl. Dodatkowo każda pełnoprawna część Residenta to genialna gra, wiec pewnie i w przypadku 5 tak bedzie. Ja sie nie mogę doczekac !! Cytuj
Mantis 1 138 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Trailer miodzio. Graficznie już teraz jest miazga, bez dwóch zdań, kroi się najpiękniejsza gra na current-geny (aż strach pomyśleć jak wypadnie efekt końcowy). Afrykańskie miasteczko ma klimat, tłumy przeciwników robią wrażenie (fajne pasożyty na mordach, coś a'la Blade 2), szykuje się survival jakiego na konsolach jeszcze nie było. Tylko jedno małe "ale", wciąż nie widać jakiegoś specjalnego skoku w gameplayu w stosunku do Re4, niektóre motywy żywcem wręcz zerżnięte z poprzedniej części (kolo ze szmatami na łbie i piłą w łapskach, próbująca staranować Chrisa ciężarówka, obowiązkowo laseczka do towarzystwa) no i przykry znak rozpoznawczy serii - niemożność jednoczesnego poruszania się z prowadzeniem ognia, fajnie że od czasu pierwszego RE minęło blisko 12 lat i cały czas jesteśmy skazani na tą niedogodność, miejmy jednak nadzieję że Capcom jakoś rozwiąże ten problem, bo przy takiej dynamice akcji i takim natężeniu przeciwników po prostu sobie nie wyobrażam grania w ten sposób. A wracając jeszcze do laseczki, po cichu licze na jakieś akcje multiplayer. Niech nawet nie próbują tego zmienić :twisted2: Dla mnie stanie w miejscu przy strzelaniu nie jest żadnym problemem. A w najemnikach i na przestrzeni całej gry mocno to rzyłuje poziom trudności. W uncharted można jednocześnie biegać/chodzić i strzelać, ale ja i tak zawsze stałem w miejscu, schowany za jakąś osłoną. Cytuj
liquid 1 Opublikowano 31 maja 2008 Autor Opublikowano 31 maja 2008 Będą panowie z piłami spalinowymi :wkurzony: A co za tym idzie toczące się głowy. Widać , że eksplozje są piękne, most wybuchający i ciężarówka to udowadniają. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 No trailerek niczego sobie. Czekam na wersję HD aby lepiej ocenić jakośc graficzną tytułu. Podoba mi się to że w koncu walczymy z tłumem zombiaków a nie pojedynczymi osobnikami. Element zaszczucia- bezcenny:d Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 (edytowane) Poprosty mnie zmiotło. Szykuje sie graficzny state of art,a o gameplayu nie wspominajac. Edytowane 31 maja 2008 przez komar737 Cytuj
BartX 9 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 To dopiero będzie survival horror. Tłumy zombie i decyzje podejmowane w ułamki sekund. Miód. Cytuj
Sep 1 624 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Graficznie powala (most czy przewracający się autobus wyglądają genialnie) . Gameplay jak na razie wygląda jak w RE4,a przydały by sie jakieś nowości, bo jeżeli wrzucą schematy z RE4 w nową szatę graficzną i miejscówki to trochę szkoda. Tak czy siak na pewno będzie to świetna gra . Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 OMG, trailer masakra! Fantastyczny brudny klimat, wyśmienita oprawa graficzna, cudowne miejscówki, masa wroga, po prostu miód nad miody! Obejrzę jeszcze raz, a potem jeszcze raz i tak w kółko Oby rzucili grę na święta. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Mnie trailer pozamiatał. Trochę wstyd panowie, że żaden się tutaj z was nie koncentruje na przesłanie jaki ma trailer, postacie, o co w ogóle biega, a patrzycie wszyscy na grafikę. Jest piękna. Równa się z KZ2, ale tutaj nie o to chodzi . Tu chodzi o kontynuację RES4. A więc: Kim jest ta kobieta? Czy to Ada? Głos i wygląd trochę podobny (od razu mówię, że nie znam za bardzo residentów oprócz 4). Czego szukają. Po co tam Chris się w ogóle pojawił? Fantastyczna akcja z piłą. Gość niczym z czwórki. Taki sam worek na głowie . Będzie ciąć bramy . W sumie trailerek bardzo przypomina klimatem poprzednią część. Ja tylko prosze o cos na miare regeneratorow. Mozliwe ze sie pojawia (ulepszone ) bo Saddler będzie w tej części. Trailer kopie zad. Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 A więc: Kim jest ta kobieta? Czy to Ada? Głos i wygląd trochę podobny (od razu mówię, że nie znam za bardzo residentów oprócz 4). Czego szukają. Po co tam Chris się w ogóle pojawił? Na pewno to nie Ada. Ona mi wygląda na rodowitą mieszkankę Afryki (czarnoskóra), czyli to całkiem nowa postać, którą nie znamy. Skoro mówi: "Welcome to Africa" to chyba przebywa tu dłużej. Ja też z oceną grafiki poczekam do trailera HD, ale nawet po tym trailerze (SD) widać, że będzie nieźle. Liczę na bardziej urozmaicony gameplay niż w RE4 i lepszą fabułę. W trailerze widać też jak Chris chodzi po jakiś jaskiniach w ciemnościach. Jak dla mnie bomba. Cytuj
HikiQmori 0 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 (edytowane) Trochę wstyd panowie, że żaden się tutaj z was nie koncentruje na przesłanie jaki ma trailer, postacie, o co w ogóle biega O rany, przecież to Resident Evil, nie Metal Gear Solid. O co tu może biegać? Pewnie znowu podpiep'rzyli córke prezydenta, albo jakiś inny suchar, a fabuła będzie tak samo beznadziejna jak zawsze. Zresztą o czym ty w ogóle chcesz dywagować na podstawie kilku pokazanych postaci? Saddler będzie w tej części. Skąd to wiesz, ja słyszałem że to Rysiek z Klanu ma grać skrzypce głównego bad guy'a. Masz jakieś przestarzałe informacje. Edytowane 31 maja 2008 przez HikiQmori Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi