Skocz do zawartości

Resident Evil 5

liquid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też gram na poziomie Veteran (6,3) ale bez dopalenia żadnej broni oraz bez nieskończonej amunicji i nic nie kupowałem przez całą gre , uwierz nie jest już tak łatwo.

Opublikowano (edytowane)

veteran to bulka z maslem i szkolka niedzielna. wlaczcie professional bez inf. ammo i zrobcie kazdy chapter na S :D edit: RE5 i tak jest na maxa "n00bs friendly" ci co grali w 4 wiedza o co chodzi.

Edytowane przez POSNANIAK
Opublikowano

napewno byl wiekszym wyzwaniem bo zaczynales od "zera" ,majac w ekfipunku tylko podstawowy pistolet. rece w gore ci ktorzy przeszli na professional 5 nie uzywajac broni z poprzedniej gry. jak dotad nie spotkalem polaka grajacego na pro z inf ammo na off. czesciej spotkac mozna takich co w polowie gry maja juz "sucho" w magazynkach i zero kasy :D

Opublikowano

Fajny co-op, nie ma co. Nie ważne czy do kogoś próbuje dołączyć, czy ktoś do mnie. Zawsze trafia mi się osoba z bazooką i masą innych broni i ulepszeń. Czyżby Capcom nie przewidział tego, że ktoś kto kupi grę jakiś czas po premierze chciałby w nią zagrać od początku. Wszyscy już ukończyli grę? Jeśli jest ktoś dopiero co zasiadł do gry i chce zagrać online niech zgłasza się do mnie. PSN ID: rkBrain

Opublikowano

Aby mieć pewność, że osoba do której się dołączamy nie ma w ekwipunku bazooki z nieskończoną amunicją wystarczy wcześniej sprawdzić jej trofea.

Najlepszym wyjściem jest granie z przypadkowymi osobami, które akurat mają włączoną konsolę. Nawet jak ktoś zgodzi się na przejście całości, ciężko jest się zgrać w czasie.

Niestety nadal jest ogrom ludzi znających mechanikę gry ale nie używających szarych komórek. Najbardziej wkurzają osoby wychodzące z gry pod koniec rozdziału lub biegnące na oślep do przodu.

Opublikowano

Musi się to wykonać w jednym ciągu czyli włączam nową grę i przechodzę od szczała całą czy można chapterami? Np. dziś przejde sobie powiedzmy 3-1 a jutro 2-1 a kiedyś znowu 6-1 itd.

Opublikowano

Prawie na pewno mozna wybierac bo ja sobie tak Easy robilem co jakis czas ktorys chapter i w koncu dostalem ammo (w sumie nie zauwazylem nawet kiedy.. nie wiedzialem ze jest, dopoki jakis czas potem nie wszedlem do tego menu zobaczyc co tam jest).

Opublikowano
Musi się to wykonać w jednym ciągu czyli włączam nową grę i przechodzę od szczała całą czy można chapterami? Np. dziś przejde sobie powiedzmy 3-1 a jutro 2-1 a kiedyś znowu 6-1 itd.

Możesz nawet 'skakać' po rozdziałach a i tak Ci gra policzy ogólny czas przejścia po zaliczeniu ostatniego z dostępnych rozdziałów. Ja np, skończyłem 6-3 (czyli przeszedłem grę), a potem dopiero wróciłem do 5-3 (zrobiłem na S) i po zakończeniu w menu przywitał mnie komunikat o uzyskaniu: infinite ammo for rocket launcher.

Opublikowano

Gra zaliczona na easy, normal i veteran. Graliśmy z kumplem prawie cały tydzień jak poje bani, potem to już z infinite ammo i cieszyliśmy japy jak głupi niszcząc wszystko na swojej drodze. Gra jest jednak w moim odczuciu słabsza od nieśmiertelnego RE4 (którego przeszedłem ze 30 razy, w tym na pro). Bossowie ciekawie zaprojektowani, ale pojedynki z nimi to trochę porażka. Grafa rządzi, lokacje to samo, muzyka też. Gra jest zdecydowanie za krótka.

9/10

Opublikowano

Najnowsza część RE jest chwilami tak samo durnowata jak poprzedniczka.

Skąd w Afryce azteckie budowle.

Lokacje zmieniają się jak w kalejdoskopie. 500 metrów od jakichś tubylczych wiosek znajduje się gigantyczna rafineria.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

on przeskoczyl tam gdzie byla sheva i pozniej wrocil zrobil sie checkpoint i od tej pory nie wiem nie moge nic mu zrobic bo

to serce sie jakos nie pojawia

gdyby ktos mial chwile czasu wykonczyl by go ;p probowalem ze 30 razy