Skocz do zawartości

Resident Evil 5

liquid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieskończone ammo do "Bazzoki" to przejscie gry poniżej 5h . Można nawet na amatorze i nawet specjalnie się spieszyć nie trzeba.

żeby dostać pucharek za przejście veterana trzeba wszystko po kolei przechodzić , czy moge skakać po czapterach i zaliczać jak mi się podoba?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem doszczętnie bo z platyną w tle :) Gra świetna, jedna z bardziej miodnych na ps3, szczególnie w multi , grafa rządzi(

świątynia

:o), bronie, dodatki, ale .... daleko jej do "czwórki", może dlatego, że wtedy było to coś nowatorskiego, szokowało. Po za tym pozostaje sentyment.Mam nadzieje, że do tej części też pozostanie. 9/10 (żeby nie było re4 to dla mnie 11/10 :) )

Opublikowano

po demku podchodziłem do gry sceptycznie, ale zaryzykowałem i nie żałuje grafika i grywalność na wysokim poziomie. Szkoda tylko że mało zostało w tej grze z serii Resident Evil. Ogólnie 8/10. W konwencji w jakiej stworzony jest RE 5 chętniej bym zobaczył nową część Dino Crisis, tropikalna wyspa i sieczka z dinozaurami to było by świetne, wogóle sam RE5 niektórymi schematami przypominał mi DC 2 np. walka z bossem na łodzi i strzelanie z działek do macek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

RE5 solo to porażka, taką grę to tylko na prof lub veteranie, ale niestety AI kuleje na tych poziomach...mimo nieskończonej amunicji w najbardziej za(pipi)istych pukawkach mój partner potrafił niezłe numery odwalać co kończyło się reloadem...

W Coopie z obowiązkowym HS gra się wyśmienicie.

Edytowane przez sakiu
Gość konstant
Opublikowano

Dzis zaczynam RE5, jak polecacie - grac solo czy od razu przez psnetwork?

Opublikowano

Tylko masz ten problem,

grając solo będziesz się wkurzać na Sheve, grając przez psn pewnie trafisz na ludzi z pełnym eq, czyli nic się nie namęczysz bo partner będzie śmigał z bazook`ą i nieskończoną amunicją w magnumie.

Cóż cięzki wybór najlepiej poszukaj kogoś kto jeszcze gry nie przeszedł i graj z nim.

Świetna zabawa gwarantowana. :D

I miejcie HSy !

Opublikowano

Jak przeszedłeś grę naście razy to w końcu chcesz sobie tylko postrzelać ;p kilka razy tak miałem ^^, ale fakt najlepiej się grało jak trzeba było liczyć amunicję na wyższych poziomach trudności ^^

Gość konstant
Opublikowano
Tylko masz ten problem,

grając solo będziesz się wkurzać na Sheve, grając przez psn pewnie trafisz na ludzi z pełnym eq, czyli nic się nie namęczysz bo partner będzie śmigał z bazook`ą i nieskończoną amunicją w magnumie.

Cóż cięzki wybór najlepiej poszukaj kogoś kto jeszcze gry nie przeszedł i graj z nim.

Świetna zabawa gwarantowana. :D

I miejcie HSy !

Nom dokladnie...

Probowalem grac przez co-op ale co ktos dolaczal to mial 'bogwiejakie' giwery, wiec chyba ten pierwszy raz spedze solo.

Opublikowano

No ja za pierwszym razem grałbym tylko w pojedynkę. Online to najlepiej w The Mercenaries grać, bo najszybciej można odkryć postacie. Samemu trochę się trzeba namęczyć, ponieważ te Mercy są trudniejsze niż w RE4.

Opublikowano

grajac na splicie dlaczego partner nie moze upgradeowac broni? nie dosc, ze gra ssie, chrupie i co tam jeszcze, na splicie to dodatkowo nie mozna robic tak prostej czynnosci... na x360 chyba nie ma z tym problemu.

jest ktos chetny do grania w co-opie? normala zaliczylem [tez online] teraz chcialbym powalczyc na veteranie ;] no i brakuje mi 3 emblemow

Gość konstant
Opublikowano

Jestem obecnie w drugim chpt. - mam pytanie: w jakie bronie warto inwestowac kase? Warto kupic kamizelke? (az 1000g).

Musze przyznac ze gra jest dosc ciezka (normal), RE4 skonczylem wielokrotnie i myslalem ze nie bede mial zbytnio problemow z piątką, a tu niespodzianka.

Opublikowano

Na początek pakuj w te giwery, które masz (dopakuj na maksa oba Handgun'y), warto także upgrade'ować MP5 i Shotgun'a a w przyszłości Sniper Rifle. Jeśli chcesz szybko zdobyć kasę na upgrade tych broni do zalicz ze trzy razy chapter 4-1 (nawet na Easy) i zbieraj wszystkie skarby (w tym chapterze jest ich najwięcej). Przy próbie scalakowania RE5 i tak musisz upgrade'ować wszystkie, ale na początek inwestuj w te, które wymieniłem. ;)

Opublikowano
chcialbys sobie gre ulatwic : D ? tzn szybszy upgrade broni. ja gram ciagle , jak cos to daj inv

jak ulatwic? to chyba normalne, ze partner tez chce sobie powiekszyc magazynek etc... a w tym wypadku trzeba kombinowac przekladajac itemy do inventory potem do mojego plecaka i spowrotem.... strata czasu

Gość konstant
Opublikowano

skarby da sie jakos laczyc ze soba czy sprzedawac jak leci?