lesheq 8 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Czy ktoś ma jakies info na temat promocji resident evil 5 może znowu dadzą jakiś film na blu ray lub grę za 1 grosz A widział ktoś chociaż RE5 w jakimś sklepie wysyłkowym poniżej 219zł ? Ciekawe czy w ofercie S i MM będzie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Mercenaries potwierdzony http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6354...ikow_w_RE5.html Cytuj
froniu 1 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 http://www.cynamite.de/_misc/galleries/det...ge=1&order= Porównanie wersji x360/ps3 , jak dla mnie to tam większych różnic niema także wychodzi na to że się Capcom nawet postarał Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Czy ktoś ma jakies info na temat promocji resident evil 5 może znowu dadzą jakiś film na blu ray lub grę za 1 grosz A widział ktoś chociaż RE5 w jakimś sklepie wysyłkowym poniżej 219zł ? Ciekawe czy w ofercie S i MM będzie. Mysle ze na jakis czas skonczyly sie dla nas tanie gry : / Niestetykursy walut zrobily swoje Cytuj
nemesis1 2 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Wydaje mi się że na 1,2 i 5 obrazku ps3 ma ostrzejsze kolory. A na X360 3 I 4 obrazek jest wyraźniejszy. Obie konsole dostaną grę na tym samym poziomie graficznym. Mam taką nadzieję. Ale i tak nie obejdzie się bez porównań i kłótni jeśli gra wychodzi na dwóch konkurencyjnych platformach. Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 http://www.cynamite.de/_misc/galleries/det...ge=1&order= Porównanie wersji x360/ps3 , jak dla mnie to tam większych różnic niema także wychodzi na to że się Capcom nawet postarał Nie do końca. RE5 na PS3 ma framerate dropy i chodzi w 30fps-ach, a taki DMC4 na PS3 (także ten sam silnik) chodzi w 60 fps-ach i nie gubi klatek. Nie wspominająć już o tym, że gra ma taki same bugi co DMC4 (gra nie radzi sobie z loadingami/ freezuje gdy ściągamy pliki w tle). Cytuj
Azakiel 1 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Gram już 3 dzień w pełną wersję i powiem krótko CAPCOM odwalił kawał dobrej roboty (po demku miałem mieszane uczucia) ale Full wymiata . Jeśli chodzi o problemy z vsyncem to wygląda to tak: jesli w opcjach konsoli (XBOX 360) mamy ustawione 1080P to vsync pojawia się ale tylko w cutscenkach. Żeby zlikwidować całkowicie problem z vsyncem (tearing) należy po prostu przestawić NXE na 720P. Znalazłem rozwiązanie tutaj: http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage....;topic=48417108 Nie wiem jak to będzie wyglądało w przypadku PS3 (ja mam wersję na x360) Cytuj
MajinBroda 0 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Ja przestaje oglądać i czytać jakiekolwiek informacje na temat tej gry. Spece od marketingu popełnili niewybaczalny błąd pozwalając na taki wysyp materiałów. Na youtube można obejrzeć prawie całą historię. Tylko zakończenia brakuje. A potem zacznie się jazgot, że gra jest przewidywalna a fabuła nie zaskakuje. Śmiech na sali. Trzeba być niezłym idiotą, żeby obejrzeć te wszystkie materiały. Tym bardziej, że Capcom starał się napisać nieco ambitniejszą fabułę. Zakończenie jest już na youtubie .Po drugie ostatnio to nagminne,że przed premierą można zobaczyć całą grę w internecie.I to nie wina przecieków tylko celowy zabieg marketingowców .Killzone2 w trailerach miał pokazane praktycznie wszystkie lokacje w grze Macie w garach... Ja nic na YT nie ogladalem i zyje ... Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Nie do końca. RE5 na PS3 ma framerate dropy i chodzi w 30fps-ach, a taki DMC4 na PS3 (także ten sam silnik) chodzi w 60 fps-ach i nie gubi klatek. Nie wspominająć już o tym, że gra ma taki same bugi co DMC4 (gra nie radzi sobie z loadingami/ freezuje gdy ściągamy pliki w tle). Niestety podobnie jak w demie. Brak niektorych efektow, brak AA, cienie o rozdzialce rodem z PSX'a (tylko, ze rozmyte) i mniej dokladne cieniowanie na wstawkach (niektore elementy postaci nie rzucaja w ogole cieniu). Pisze o wersji na PS3 bo na X360 wszystko jest jak trzeba... <_< Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Dziwne bo RE5 chodzi na tym samym silniku co DMC4,a przygody Dantego wyglądały podobno nawet minimalnie lepiej na ps3 i chodziły super płynnie w 60fps.Mi tam zresztą grafa w demie się podobała,byle nie było spadków animacji bo tego nie trawię w grach,gorszą teksturą się nie przejmuje. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Zna ktoś stronke z dokładnym opisem fabuły poprzednich części, powiązaniami między postaciami itp ?? Cytuj
Snake_Plissken 912 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 http://residentevil.wikia.com/wiki/Resident_Evil_Wiki Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Niestety podobnie jak w demie. Brak niektorych efektow, brak AA, cienie o rozdzialce rodem z PSX'a (tylko, ze rozmyte) i mniej dokladne cieniowanie na wstawkach (niektore elementy postaci nie rzucaja w ogole cieniu). Pisze o wersji na PS3 bo na X360 wszystko jest jak trzeba... <_< Nie wiem, jak patrzę na te screeny (pootwierałem wszystkie w nowych oknach, żeby móc łatwo między nimi przeskakiwać) to dla mnie wresja na PS3 wygląda lepiej, chociaż nie na wszystkich. Cytuj
froniu 1 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 No ja tam jeszcze nie grałem w pełna a oceniałem tylko po zdjęciach , ale w recenzji np ign podkreślają że jedyne jakie są różnice to od czasu do czasu chrupiący framerate na ps3 choć nie występuję to często a tylko w niektórych momentach oraz słabsze AA (jest ale słabsze niż na x360) Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) @Incognitos Zrobiłbym ci zestawienie screenów i pozaznaczał braki w wersji na PS3 ale mi sie nie chce Na 90% screenów wersja na PS3 wygląda gorzej. E: Nudzi mi się trochę więc jednak zrobiłem klika przykładów Tekstury pomijam bo to chyba każdy zauważył. Zwróćcie uwagę na to, że podczas gry cienie są w dużo niższej rozdzielczości a podczas wstawek cienie są mniej dokładne albo nie ma ich w ogóle. Poza tym wygląda na to, ze na PS3 nie ma AA w ogóle. Dla niektórych to szczegół, którego nawet nie zauważą ale mnie to irytuje, że capcom tak sobie olewa sprawę. Edytowane 9 marca 2009 przez Emet Cytuj
froniu 1 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Resident Evil RETROSPEKCJA ps3team.pl http://www.ps3team.pl/?p=2536 Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Masz oko Emet ... pełen szacun Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Czy znajdę ta gra w piatek w empiku ? może się ktoś orientuje w jakiej cenie będzie ? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Nie wiem czy w empiku ale od 13 marca znajdziesz na pewno w MM za 199 zł. Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Naprawdę tak tanio będzie? To rewelacja ! Taki hint dla graczy RE5. Gdy ustawimy sobie sterowanie "B" to można robić zwrot o 90 stopni. Trzeba wychylić gałkę w jedną ze stron i nacisnąć L1. Podczas wychylania nie trzymamy L1. Cytuj
kAos 1 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 kto zamówił RE5 w Ultimie? i orientuje się czy paczka będzie na czas? bo widzę napis przy wersji RE5 na PS3 dostawa w drodze czyżby wysyłka lekko się opóźniła? Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 Grafika nie ma dla mnie az tak waznego znaczenia , najwazaniejsze by grywalnosc stala na wysokim poziomie ... no i ciekawe jak te exclusive'ne DLC sie sprawdzi... Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 (edytowane) Te DLC nie miało być czasem ekskluzywne dla PS3?W każdym razie jeśli nawet nie to na 100% wychodzi DLC do PS3 plus ekskluzywne dodatki w strefie RE5 w Home(jakaś gra arcadowa plus pokoje do których można wejść posiadając grę) Edytowane 11 marca 2009 przez Ficuś Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 11 marca 2009 Opublikowano 11 marca 2009 (edytowane) No przeciez napisalem (a moze ciezko bylo to odczytac z mojego postu ) ,ze DLC bedzie eksluzywne dla PS3 . Beda to jakies dodatkowe tryby dla online (slayers , surviviors , team slayers , team survioviors i versus). Edytowane 11 marca 2009 przez XM16E1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi