Skocz do zawartości

Resident Evil 5

liquid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś ma jakies info na temat promocji resident evil 5 może znowu dadzą jakiś film na blu ray lub grę za 1 grosz

A widział ktoś chociaż RE5 w jakimś sklepie wysyłkowym poniżej 219zł ? Ciekawe czy w ofercie S i MM będzie.

Opublikowano
Czy ktoś ma jakies info na temat promocji resident evil 5 może znowu dadzą jakiś film na blu ray lub grę za 1 grosz

A widział ktoś chociaż RE5 w jakimś sklepie wysyłkowym poniżej 219zł ? Ciekawe czy w ofercie S i MM będzie.

Mysle ze na jakis czas skonczyly sie dla nas tanie gry : / Niestetykursy walut zrobily swoje :(

Opublikowano

Wydaje mi się że na 1,2 i 5 obrazku ps3 ma ostrzejsze kolory.

A na X360 3 I 4 obrazek jest wyraźniejszy.

Obie konsole dostaną grę na tym samym poziomie graficznym. Mam taką nadzieję.

Ale i tak nie obejdzie się bez porównań i kłótni jeśli gra wychodzi na dwóch konkurencyjnych platformach. :starwars:

Opublikowano
http://www.cynamite.de/_misc/galleries/det...ge=1&order=

Porównanie wersji x360/ps3 , jak dla mnie to tam większych różnic niema także wychodzi na to że się Capcom nawet postarał :lol:

Nie do końca. RE5 na PS3 ma framerate dropy i chodzi w 30fps-ach, a taki DMC4 na PS3 (także ten sam silnik) chodzi w 60 fps-ach i nie gubi klatek.

Nie wspominająć już o tym, że gra ma taki same bugi co DMC4 (gra nie radzi sobie z loadingami/ freezuje gdy ściągamy pliki w tle).

Opublikowano

Gram już 3 dzień w pełną wersję i powiem krótko CAPCOM odwalił kawał dobrej roboty (po demku miałem mieszane uczucia) ale Full wymiata :D .

Jeśli chodzi o problemy z vsyncem to wygląda to tak:

jesli w opcjach konsoli (XBOX 360) mamy ustawione 1080P to vsync pojawia się ale tylko w cutscenkach. Żeby zlikwidować całkowicie problem z vsyncem (tearing) należy po prostu przestawić NXE na 720P.

Znalazłem rozwiązanie tutaj:

http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage....;topic=48417108

Nie wiem jak to będzie wyglądało w przypadku PS3 (ja mam wersję na x360)

Opublikowano
Ja przestaje oglądać i czytać jakiekolwiek informacje na temat tej gry. Spece od marketingu popełnili niewybaczalny błąd pozwalając na taki wysyp materiałów. Na youtube można obejrzeć prawie całą historię. Tylko zakończenia brakuje. A potem zacznie się jazgot, że gra jest przewidywalna a fabuła nie zaskakuje. Śmiech na sali. Trzeba być niezłym idiotą, żeby obejrzeć te wszystkie materiały. Tym bardziej, że Capcom starał się napisać nieco ambitniejszą fabułę.

Zakończenie jest już na youtubie :P.Po drugie ostatnio to nagminne,że przed premierą można zobaczyć całą grę w internecie.I to nie wina przecieków tylko celowy zabieg marketingowców :/.Killzone2 w trailerach miał pokazane praktycznie wszystkie lokacje w grze :/

Macie w garach... Ja nic na YT nie ogladalem i zyje ...

Opublikowano
Nie do końca. RE5 na PS3 ma framerate dropy i chodzi w 30fps-ach, a taki DMC4 na PS3 (także ten sam silnik) chodzi w 60 fps-ach i nie gubi klatek.

Nie wspominająć już o tym, że gra ma taki same bugi co DMC4 (gra nie radzi sobie z loadingami/ freezuje gdy ściągamy pliki w tle).

Niestety podobnie jak w demie. Brak niektorych efektow, brak AA, cienie o rozdzialce rodem z PSX'a (tylko, ze rozmyte) i mniej dokladne cieniowanie na wstawkach (niektore elementy postaci nie rzucaja w ogole cieniu). Pisze o wersji na PS3 bo na X360 wszystko jest jak trzeba... <_<

Opublikowano

Dziwne bo RE5 chodzi na tym samym silniku co DMC4,a przygody Dantego wyglądały podobno nawet minimalnie lepiej na ps3 i chodziły super płynnie w 60fps.Mi tam zresztą grafa w demie się podobała,byle nie było spadków animacji bo tego nie trawię w grach,gorszą teksturą się nie przejmuje.

Opublikowano
Niestety podobnie jak w demie. Brak niektorych efektow, brak AA, cienie o rozdzialce rodem z PSX'a (tylko, ze rozmyte) i mniej dokladne cieniowanie na wstawkach (niektore elementy postaci nie rzucaja w ogole cieniu). Pisze o wersji na PS3 bo na X360 wszystko jest jak trzeba... <_<

Nie wiem, jak patrzę na te screeny (pootwierałem wszystkie w nowych oknach, żeby móc łatwo między nimi przeskakiwać) to dla mnie wresja na PS3 wygląda lepiej, chociaż nie na wszystkich.

Opublikowano

No ja tam jeszcze nie grałem w pełna a oceniałem tylko po zdjęciach , ale w recenzji np ign podkreślają że jedyne jakie są różnice to od czasu do czasu chrupiący framerate na ps3 choć nie występuję to często a tylko w niektórych momentach oraz słabsze AA (jest ale słabsze niż na x360)

Opublikowano (edytowane)

@Incognitos

Zrobiłbym ci zestawienie screenów i pozaznaczał braki w wersji na PS3 ale mi sie nie chce :P Na 90% screenów wersja na PS3 wygląda gorzej.

E: Nudzi mi się trochę więc jednak zrobiłem klika przykładów :P

re1.th.jpg

re2m.th.jpg

re3.th.jpg

re4g.th.jpg

Tekstury pomijam bo to chyba każdy zauważył. Zwróćcie uwagę na to, że podczas gry cienie są w dużo niższej rozdzielczości a podczas wstawek cienie są mniej dokładne albo nie ma ich w ogóle. Poza tym wygląda na to, ze na PS3 nie ma AA w ogóle.

Dla niektórych to szczegół, którego nawet nie zauważą ale mnie to irytuje, że capcom tak sobie olewa sprawę.

Edytowane przez Emet
Opublikowano

Naprawdę tak tanio będzie? To rewelacja !

Taki hint dla graczy RE5. Gdy ustawimy sobie sterowanie "B" to można robić zwrot o 90 stopni. Trzeba wychylić gałkę w jedną ze stron i nacisnąć L1. Podczas wychylania nie trzymamy L1.

Opublikowano

Grafika nie ma dla mnie az tak waznego znaczenia , najwazaniejsze by grywalnosc stala na wysokim poziomie ;) ... no i ciekawe jak te exclusive'ne DLC sie sprawdzi...

Opublikowano (edytowane)

Te DLC nie miało być czasem ekskluzywne dla PS3?W każdym razie jeśli nawet nie to na 100% wychodzi DLC do PS3 plus ekskluzywne dodatki w strefie RE5 w Home(jakaś gra arcadowa plus pokoje do których można wejść posiadając grę)

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano (edytowane)

No przeciez napisalem (a moze ciezko bylo to odczytac z mojego postu ) ,ze DLC bedzie eksluzywne dla PS3 . Beda to jakies dodatkowe tryby dla online (slayers , surviviors , team slayers , team survioviors i versus).

Edytowane przez XM16E1