froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2009 (edytowane) Czy te skarby, co trzeba znaleźć to trzeba w jednym podejściu czy można jakoś w dwóch/wybierając chaptery? E: To samo z tymi emblemami. Trzeba w jednym przejściu gry zebrać wszystkie czy można sobie ciułać? Grę dopiero zacząłem i jest to mój pierwszy Resident, więc fabularnie nieco stracę, no ale trudno się mówi. Jak na razie w sumie na plus. Do sterowania chwilę się przyzwyczajałem, bo rzuciłem się od razu na Veterana, ale generalnie nie mam do niego zastrzeżeń. Ot, taka formuła gry. Graficznie jest IMO świetnie, tylko na razie klimat mi nie pasuje. No ale zobaczy się z czasem. Edytowane 2 kwietnia 2009 przez Khadgar Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2009 (edytowane) Grę dopiero zacząłem i jest to mój pierwszy Resident, więc fabularnie nieco stracę, no ale trudno się mówi. Biorąc pod uwagę niektóre, bardzo istotne elementy fabuły (vide finałowe rozstrzygnięcie wątku postaci Chris-Wesker) to prawie tak jakbyś od razu, bez zapoznania z poprzednimi częściami zaczął grać w MGS4. - Da sie zostawic partnerke i samemu pohasac po planszy w celu wyrzniecia przeciwnikow? - Jest mozliwosc zaczecia new game na np. PRO bez ekwipunku z Veteran'a? - Sa lagi online? Jak sa to czy bardzo przeszkadzaja w rozgrywce? - Jaki poziom reprezentuje PRO? - niestety, nie ma takiej opcji - możesz co najwyżej zacząć na ng+ i odłożyć wszystkie przedmioty do przechowalni (idiotyzm, wiem) - nie grałem on-line, więc nie wiem - grając w trybie lamer-mode (infinite ammo, tudzież wracanie do poprzednich chapterów po naboje/ziółka/kase na bazooke) professional zamienia się w mega easy; grając 'normalnie' z drugim graczem też nie jest zbyt ciężko, za to w singlu momentami można rwać kłaki z głowy (przy czym trudność tutaj wynika raczej z głupoty konsolowego pomocnika). E: A co z tymi emblemami i skarbami? Raczej można sobie ciułać w dwójke (nie sprawdzałem, ale to raczej logiczne). Edytowane 2 kwietnia 2009 przez Seigaku Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2009 (edytowane) A co z tymi emblemami i skarbami? E: Ale chodzi mi o to, czy można te rzeczy zbierać w więcej niż jednym podejściu, ew. wybierając chaptery, czy trzeba za jednym zamachem zebrać wszystko? @down: Dzięki. Edytowane 2 kwietnia 2009 przez Khadgar Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2009 Nie trzeba w jednym podejściu, można jechać chapterami. Cytuj Odnośnik do komentarza
aigorr 0 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 ostatnie dwie figurki odblokowuje się za wykupienie...no właśnie czego?? brakuje mi tylko tych dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 Wszystkie chaptery na range S zaliczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
aigorr 0 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 no i mam odpowiedź, której nie chciałem usłyszeć/przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mevek Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 wyglada groznie... choc z nieskonczona amunicja nie powinno byc problemu i tu pytanie... czy mozna dostac range "S" za uzywanie owej amunicji ? ja mam dopiero revolver odblokowany Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 Można z nieskończoną amunicją i podobno na easy wiec nie powinno być tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
aigorr 0 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 ale wcale nie chodzi o poziom trudności, tylko o samo przechodzenie gry po wielokroć a jeszcze mam na deser profesionala... chyba muszę trochę odpocząć od re Cytuj Odnośnik do komentarza
POSNANIAK 50 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2009 dla mnie gra jest swietna, nieco czasochlonna jesli ktos chce zmasterowac , ale to dla mnie nie jest wada. mam muz wszystko na S z wyjatkiem 3 scen na professional. gra nie jest moze jakos bardzo trudna jednak wymaga troche treningu. nieco lamerska jest mozliwosc uzycia ekwipunku na kazdym dostepnym poziomie trudnosci jednak w zamian jest to ze przeciwnicy sa nieco szybsi i wytrzymalsi niz na 4. pozatym na professionalu zlikwidowano cala amunicje lezaca na widoku , co znaczaco zmniejsza jej zasoby. imo latwiej zaliczac oceny S grajac solo. paradoksalnie slaba inteligencja konsolowego towarzysza pomaga w uzyskaniu wiekszej ilosci killi oraz lepszej celnosci. daje tylko towarzyszce apteczki i ustawiem jej zadanie na "cover" , reszta juz sie "sama" robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vamp 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2009 (edytowane) Wlasnie udalo mi sie ukonczyc re5 i jesli o mnie chodzi to mocne 6 /10 ale co-op to juz inna bajka i 9/10 sie nalezy jak nic towarzyszka sterowana przez konsole jest glupia jak but przez to mozna se napsuc sporo krwi szczegolnie w pozniejszych etapach gdzie wspolpraca jest nad wyraz wymagana a amunicji brak takze polecam chociaz sprawdzic tryb co-op bo daje rade teraz zabieram sie za killzone 2 :D:D Edytowane 4 kwietnia 2009 przez Vamp Cytuj Odnośnik do komentarza
Seigaku 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2009 Wlasnie udalo mi sie ukonczyc re5 i jesli o mnie chodzi to mocne 6 /10 6/10? Kurna, nie przesadzaj. Taka nota należy się średniakom, a nie takim wypasiorom jak RE5. Wiadomo, że multi to esencja tej gry, ale od biedy to nawet w singlu gra się przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2009 Wlasnie udalo mi sie ukonczyc re5 i jesli o mnie chodzi to mocne 6 /10 ale co-op to juz inna bajka i 9/10 sie nalezy jak nic towarzyszka sterowana przez konsole jest glupia jak but przez to mozna se napsuc sporo krwi szczegolnie w pozniejszych etapach gdzie wspolpraca jest nad wyraz wymagana a amunicji brak takze polecam chociaz sprawdzic tryb co-op bo daje rade teraz zabieram sie za killzone 2 :D:D Właśnie dlatego nienawidze co-op w grach. Dają ci jakiegoś bohatera do pomocy, który ciągle ginie i nic nie umie. Tym bardziej, że wolę sam przechodzić grę - jak bede z kimś chciał pograć, to odpalę multi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2009 Kilka pytan do obcykanych z gra: - Da sie zostawic partnerke i samemu pohasac po planszy w celu wyrzniecia przeciwnikow? ...tylko w przypadku, kiedy ustawisz ją przy jakimś stacjonarnym gunie. Babka będzie cię osłaniać a ty sam możesz biegać sobie po planszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Na PS Store Versus mode w cenie 18zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
theGrimReaper669 0 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 jak ktos kupi to niech zda relacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 (edytowane) Ja już mam. Naprawdę nie polecam. W tak denny multi już dawno nie grałem. Nie dajcie Crapcomowi zarobić - tak wygląda versus Edytowane 7 kwietnia 2009 przez Super Big Boss Cytuj Odnośnik do komentarza
RON!N 2 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 OK. Kupiłem, ściągnąłem, zainstalowałem i co dalej bo nie wiem jak zacząć grać w ten dodatek BTW. Ściąga się tylko plik aktywujący dodatek. Capcom poleciał po bandzie ostro. Prawdopodobnie patch 1.02 był dodatkiem. Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Versus masz na samym dole w menu. Oczywiście jak najpierw gre przeszedłeś Cytuj Odnośnik do komentarza
RON!N 2 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Oczywiście że przeszedłem. Na samym dole mam tylko tryb Merców. Czy możliwe jest że dodatek ściągnięty z europejskiego PSN może nie działać na grze z USA? Mój RE bowiem jest właśnie za oceanu Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 16 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Wywaliłeś właśnie 18,00 zł w błoto. Wszystkie dodatki są pozamykane regionalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrB 9 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 (edytowane) Dlatego Ci nie działa. Dodatek musi być też z terytorium NTSC (w Twoim przypadku). Czyli musisz kupić na PS Store USA. Nie powinno być problemu bo polską kartą tam można kupować. EDIT: DJ1988 był szybszy. Dodatek fajny i przyjemnie się gra. Przynajmniej w Team Survivors bo w tylko to grałem. Trochę czasami laguje. Edytowane 7 kwietnia 2009 przez PiotrB Cytuj Odnośnik do komentarza
ziemia1 685 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Oczywiście że przeszedłem. Na samym dole mam tylko tryb Merców. Czy możliwe jest że dodatek ściągnięty z europejskiego PSN może nie działać na grze z USA? Mój RE bowiem jest właśnie za oceanu może, musi a nawet powinien, powinni dawać paragony przecież zgodnie z polskim prawem mamy możliwość oddać towar kupiony w sklepie internetowym w ciągu x dni (nie pamiętam dokładnie) edit Czy mogę zwrócić zakupiony towar? Tak. Zwrot zakupionego towaru może nastąpić w wyniku postępowania reklamacyjnego oraz w przypadku zakupu dokonanego poza lokalem sprzedawcy (np. u nas w domu) i umów zawieranych na odległość (np. zakupionych przez telefon lub internet), a także gdy strony tak postanowiły. W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy. Wysyłając towar do sprzedawcy należy dołączyć oświadczenie o odstąpieniu od umowy. http://www.sklepy24.pl/zakupy/zwrot_reklam...lep/internetowy kufa trza będzie zacząć egzekwować prawo za które Lechu skakał przez płot Cytuj Odnośnik do komentarza
RON!N 2 Opublikowano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2009 Spoko. Mam kolega za wersję PAL RE5. Pożyczę, aktywuje Versusa i mu oddam. Pytanie tylko czy savy z wersji US będą działały z wersją PAL. Pytanko teraz takie. Czy jeżeli zainstaluje grę z płyty PAL to jak później będę chciał grać z płyty wersji US będzie działać? Głupie pytanie ale w tym przypadku dość ważne dla mnie A jeżeli nic z tego nie wyjdzie to odsprzedam najwyżej po niższej cenie koledze ten dodatek PSN chyba nie oddaje kasy za ściągnięte rzeczy. Bo nie udowodnisz im że tego nie używasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi