GhettoKingSas 0 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 dokladnie, ja na swoim gow.nianym laczu mialem z kasandra 30ms ping w porywach do 35ms, to co to jest hehe git sie gralo chetny ktos teraz na gre? Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 ..... a podczas drugiej rundy ekran "poprzecinany" był czarnymi pasami więc raczej sobie dalsze przygody. .... To jest wina obecnej wersji emulatora z jakiego korzysta GGPO i zdarza mi się to często co jest w(pipi)iające. Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 @GKS Staraj się mniej skakać i bardziej manipulować swoim Ryu. Mieszaj ataki po np. c.lk,c.lk. Możesz przecież zapodać Universal Overheada, dash i rzut lub po prostu przód+MP (ze względu na zasięg). Rób też coś z pozoru tak głupiego jak np. c.lp i po tym rzut. Takie akcje działają , przynajmniej w PL jak grasz shotoklonami. Grasz na denjinie a to trochę ogranicza zużycie paska supera na EXy. Jeśli już się zdecydujesz to rób to z bliska np. c/s.mk x qcf+PP ale głównie na cheap damage. Denjina wypuszczaj tylko wtedy kiedy twój przeciwnik upadnie blisko (nie ma to jednak jak scancelowanie srk w denjina w rogu 8) ). Frankie3s vs Kokujin - chyba najlepszy używający Raju z Denjinem (może nawet pierwszy ). Spieprzył kilka akcji (z(pipi)ał timing) ale fajnie się ogląda i daje jakie-takie pojęcie o używaniu denjina. Mi ta gra czasem klatkuje <_< Jakoś nie mogę też zaufać mojemu łączu więc czasem nie mogę się zdecydować czy kiedy widzę fireballa odpalanego z drugiego końca ekranu to mam skakać czy parować Cytuj
krilluch 2 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 (edytowane) Mozemy zagrac np. w piatek. Co Ty na to? Zero mi odpisal, ze juz nie gra w 3s. Mozna sie u mnie spotkac. Btw. masz sticka do PS2? Ja kiedys gralem online w 3s, ale to nie sa dobre wspomnienia. Mialem laga jak nie wiem a i gralem na klawiaturze ; ) Btw. Raju zasysa w 3s ; ) A co do fajnych walk frankiego - polecam te: Mester i jego kara-palmy mmmm : ) Edytowane 28 stycznia 2009 przez krilluch Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Mozemy zagrac np. w piatek. Co Ty na to? Zero mi odpisal, ze juz nie gra w 3s. Mozna sie u mnie spotkac. Btw. masz sticka do PS2? Mam, ale jakby co wezmę z sobą śrubokręt. Jutro się umówimy. Ja kiedys gralem online w 3s, ale to nie sa dobre wspomnienia. Mialem laga jak nie wiem a i gralem na klawiaturze ; ) Btw. Raju zasysa w 3s ; ) lol! Ty zasysasz Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 skad sciagacie romy tak zeby nie byly jakies zwalone Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 Na PW wysłałem link z romami SF działającymi na 2df i ggpo. Tu chyba nie można linkować takich rzeczy. Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 28 stycznia 2009 Opublikowano 28 stycznia 2009 (edytowane) Na PW wysłałem link z romami SF działającymi na 2df i ggpo. Tu chyba nie można linkować takich rzeczy. Tu nikt nie wchodzi więc dawaj śmiało EDIT: LOL! GKS, wykasowali ci posta z linkiem ! Ja (pipi)ę, ten kto to zrobił pewnie nie wie o tym, że my kasujemy romy po upłynięciu 24h Edytowane 29 stycznia 2009 przez ornit Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Przecież roma znaleźć w sieci to kilka minut roboty, wystarczy wpisać w google i poszukać Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Na PW wysłałem link z romami SF działającymi na 2df i ggpo. Tu chyba nie można linkować takich rzeczy. Tu nikt nie wchodzi więc dawaj śmiało EDIT: LOL! GKS, wykasowali ci posta z linkiem ! Ja (pipi)ę, ten kto to zrobił pewnie nie wie o tym, że my kasujemy romy po upłynięciu 24h Nie kasujemy bo mamy automaty w domu. Wszystko legalnie. Cytuj
kowal 0 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 jezu na emudreams wystarczy wpasc i tam zapytac a nie to FAQi poczytac i namiary sa na aktualne sety z tymi romkami to juz prawie SRK normalnie doganiamy a to juz cos! Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 (edytowane) O co chodzi z tym Kara throw Akumy? Robie F+MK, LP+LK a on za każdym razem po prostu kończy cios. Sprawdzałem już chyba w każdej możliwej klatce animacji ;/ To już Kara demon jest prostsze Może po prostu coś źle robie? Edytowane 2 marca 2009 przez Snake. Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 (edytowane) O co chodzi z tym Kara throw Akumy? Robie F+MK, LP+LK a on za każdym razem po prostu kończy cios. Sprawdzałem już chyba w każdej możliwej klatce animacji ;/ To już Kara demon jest prostsze Może po prostu coś źle robie? Kara throw Akumy robi się z przód+MP... EDIT: W związku z powyższym wątpię czy wiesz o co tak naprawdę chodzi z tym całym "kara demonem". Krilluch ratuj! Wpisujcie miasta opowiadające się za zamknięciem tego tematu nim sięgnie dna! Warszawa Edytowane 2 marca 2009 przez ornit Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Kur.wa, pomyli mi się jedna literka a ty już sie czepiasz, ja je.bie. Oczywiście że chodziło mi o F+MP (przód strong, nie przód forward, w razie gdybyś nadal miał problemy ze zrozumieniem). Ale spoko, dzięki za pomoc, doceniam. Co do kara demon'a, to nie mam pojęcia czemu napisałeś to w cudzysłowiu, ale luz. Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Kur.wa, pomyli mi się jedna literka a ty już sie czepiasz, ja je.bie. Oczywiście że chodziło mi o F+MP (przód strong, nie przód forward, w razie gdybyś nadal miał problemy ze zrozumieniem). Ale spoko, dzięki za pomoc, doceniam. Co do kara demon'a, to nie mam pojęcia czemu napisałeś to w cudzysłowiu, ale luz. Bo sorry ale jeśli nie możesz skarować throwa Akumą to...poddaję w wątpliwość twoje umiejetności co do kara demona. Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 xDD O kur.wa Ja przez cały czas to robiłem, tylko nawet o tym nie wiedziałem. Nie zwracałem uwagi na to, że on przy rzucie posuwa się trochę do przodu, bo cały czas byłem przekonany, że ma być widoczny chociaż ułamek animacji F+MP, przed zkanselowaniem go. Dlatego jak wchodził rzut, to myślałem po prostu że niechcący nacisnąłem LP+LK minimalnie wcześniej niż MP. Wygłupiłem sie, ale mogłeś chociaż napisać, że "po prostu jak najszybciej", czy coś ;f Cytuj
Snake. 9 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Każdy kiedyś był noobem ;] No ale przynajmniej mam nauczkę, żeby więcej tutaj o nic nie pytać, tylko odrazu patrzeć na YT/gdziekolwiek indziej, bo polscy gracze w tą gre (przynajmniej część) są żałośni jeśli chodzi o udzielanie jakichkolwiek rad/informacji. Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Każdy kiedyś był noobem ;] No ale przynajmniej mam nauczkę, żeby więcej tutaj o nic nie pytać, tylko odrazu patrzeć na YT/gdziekolwiek indziej, bo polscy gracze w tą gre (przynajmniej część) są żałośni jeśli chodzi o udzielanie jakichkolwiek rad/informacji. Nie Polscy, to tylko warszawska scena w SF ma takie tendencje. Jak masz jakieś pytania to wal, nie przejmuj się takimi wypowiedziami, tylko pytaj. Ja może nie jestem jakims ekspertem, ale pomocną radą zawsze moge służyć. Nie rozumiem tylko czemu niektórzy za punkt honoru biorą sobie udowodnienie wszystkim że są lepsi od nich. Ja wiem ornit, że bezpiecznie się czułeś w swoim gniazdku 2D, gdzie wypowiadało się kilku znajomych i teraz kiedy zagląda tutaj więcej użytkowników, ba nie tylko zaglądają, ale ośmielają się coś napisać, to Twoje poczucie bezpieczeństwa spada. Ale nie spinaj się tak, jak nie chcesz komuś doradzić, to przynajmniej staraj się nie szydzić. Pozdro. Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Każdy kiedyś był noobem ;] No ale przynajmniej mam nauczkę, żeby więcej tutaj o nic nie pytać, tylko odrazu patrzeć na YT/gdziekolwiek indziej, bo polscy gracze w tą gre (przynajmniej część) są żałośni jeśli chodzi o udzielanie jakichkolwiek rad/informacji. Nie Polscy, to tylko warszawska scena w SF ma takie tendencje. Jak masz jakieś pytania to wal, nie przejmuj się takimi wypowiedziami, tylko pytaj. Ja może nie jestem jakims ekspertem, ale pomocną radą zawsze moge służyć. Nie rozumiem tylko czemu niektórzy za punkt honoru biorą sobie udowodnienie wszystkim że są lepsi od nich. Ja piszę za siebie, a to że jestem ch.u.jem to już nic na to nie poradzę. Zaglądam tu głównie w pracy kiedy mi się nudzi. Jak coś głupiego nie napiszę to mam potem dzień stracony. Ja wiem ornit, że bezpiecznie się czułeś w swoim gniazdku 2D, gdzie wypowiadało się kilku znajomych i teraz kiedy zagląda tutaj więcej użytkowników, ba nie tylko zaglądają, ale ośmielają się coś napisać, to Twoje poczucie bezpieczeństwa spada. Ale nie spinaj się tak, jak nie chcesz komuś doradzić, to przynajmniej staraj się nie szydzić. Ładnie napisane, ale tak jak wyjaśniłem to wyżej, lubię sobie przyspamować. Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 (edytowane) Do tego naruszenia bezpieczeństwa ornita chciałbym dodać ciekawostkę. Na forach shoryuken.com uzytkownicy zarejestrowani w roku 2009 są zawsze szykanowani i wysmiewani. Pojawił się tam nawet przyklejony temat co się zwie "Message to Newcomers who feel Unwelcome" i tam wyjaśniają takie bzdety typu ,że comunity SRK zostało zachwiane i jest w szoku napływem nowych osób bla bla bla żeby też to zrozumieć bla bla bla Na temat SF3S: Kupa ludzi nadal to w to gra online pytałem kilka osób na 2DFie przed premierą IV czy będą grać w SF IV wszysccy odpowiedzieli, że nie. Może nie mają konsol cholera wie. A tu link do wszystkich kolorów kostiumów postaci wszystkich bijatyk w których były postacie ze SF http://zytor.com/~johannax/jigsaw/sf/games.html Edytowane 3 marca 2009 przez GaScAn Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Pozwól, że poprawię prawie jak RX ^_^ Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Niewidziałem 100% combosów w IV. W 3S prawie wszysccy mają coś takiego z tego co widziałem. W IV podobno Bokser ma na Akumie 100% ale to plotka która chodzi po sieci Edytowane 9 marca 2009 przez GaScAn Cytuj
ornit 2 989 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 EVO2k8 - walka trzyma w napięciu, chyba najlepsze momenty na EVO od czasów Daigo vs Justin. Prawdziwe "musisz zobaczyć" 8) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi