ornit 2 938 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 I tak nic się tu nie dzieje więc pozwolę sobie zapodać poniższy filmik z Cooperation Cup On wyczuł just-frame'a z blockstuna, skoczył, sparował, ukarał Boga-Uriena RXa cqb+KK z wyskoku i jeszcze stauntował! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Deshiken KFG, najlepszy Ken w 3s i legenda tej gry Kuroda w ft5. Co tu się wyprawia przechodzi najśmielsze pojęcie Nie ma wyższego poziomu w tej grze! No (pipi)a nie ma! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Klimatyczna zapowiedź powoli zbliżającego się święta 3s czyli coroczny turniej 5v5 Cooperation Cup 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś zakończył się szesnasty doroczny turniej Cooperation Cup. Spoiler: Klątwa KO nadal działa!!! O co chodzi? To wiedzą tylko zainteresowane nerdy KO to jeden z najlepszych graczy 3s, który gra w tą grę chyba od zawsze. Kiedyś czytałem z nim wywiad, w którym opisywał swoje przygotowania do turniejów. Nie pamiętam szczegółów ale liczba godzin spędzanych dziennie w salonie gier była jakaś pojebana lol. Nie uczył się, nie pracował tylko napierdalał w strit fajtera trzy! Na początku grał Yunem, żeby po kilku latach przerzucić się na gry z Gundamem a potem zmienił postać na Yanga. Wygrywał turnieje Evo ale nigdy nie wygrał żadnego ważnego Japońskiego turnieju. Na ogół zajmował drugie miejsce! Tak się też niestety stało i tym razem. Ludzi, którzy zajęli pierwsze miejsce nie kojarzę wcale (oprócz REDa i jego Ibuki) co może świadczyć o chorym poziomie skilla jaki tam panuje. Pojawili się prawie wszyscy szanujący się gracze. Zabrakło chyba tylko Rikimaru i DeshikenaKFG. Był za to team składający się z Daigo, Kurody, MOVa, Haitaniego i jeszcze kogoś Oczywiście dostali po dupie mehehe. Jak ktoś nie chodził do gimnazjum może się pobrandzlować oglądając ten turniej. Polecam! Info (jak zwykle) Ukradłem z SRK. W linku poniżej znajdują się też zapiski streamów http://shoryuken.com/2018/01/06/16th-cooperation-cup-pre-cooperation-cup-2018-results/ edyta: Ale będzie granie kiedy wyjdzie 30th Anniversary Edytowane 7 Stycznia 2018 przez ornit 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Oglądałem to wczoraj na żywo. Ogólnie 90% tych graczy w ogóle nie kojarzę ze sceny SFV, wywalone na ta odsłonę maja? Grali w czwórkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Większość z nich nie ma konsoli w domu a o SFV nigdy nie słyszeli bo grają tylko na automatach To ludzie, którzy w większości, grają w tą grę od początku. Średnia wieku to ok 35 lat. Taki Mester to pewnie już po 40tce. Jeśli ktoś inwestuje tyle lat swojego życia w jeden tytuł to raczej nie zacznie grać w nic nowego. Zwłaszcza, że jak widać po ilości graczy i drużyn biorących udział w Coop Cup scena 3s w Japonii jest nadal bardzo silna. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Swoją drogą, ciekawi mnie, czy w Japonii profesjonalny gracz może żyć na zadowalającym poziomie, jeśli nie pracuje, tylko wygrywa turnieje? Bo słyszałem, ze tacy mistrzowie VF są wręcz czczeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Najbardziej znani grający w SFV żyją pewnie tylko z grania o ile mają sponsora. Nawet Fuudo najlepszy na świecie gracz VF musi grać w SFV. Esport i sponsoring graczy to w japonii nowość, dopiero zaczął raczkować pod koniec żywota usf4. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Nie wiem jak to do końca jest ale gdzieś czytałem, że w Japonii ze względu na rygorystyczne prawa związane z hazardem, nagrody w turniejach są raczej symboliczne. Tak było między innymi za ś.p. SBO. W Coop Cup też wątpię aby poza dyplomem zwycięzcy dostawali jakąś kasę. Wielu nie pracuje i nie uczy się tylko "żyją" w salonach (tak przynajmniej było do 2008 roku). Jest też wielu takich, którzy w garniakach przyjeżdżają po pracy. Kuroda, w którymś z wywiadów przyznał, że gry zniszczyły jego życie Japoński Weekly Playboy magazine co tydzień opisywał jego zmagania z biedą, depresją i chorą matką. Kilka kliknięć dalej, po minięciu zdjęć jego rozwalających się adidasów, pokazywali fotki panien prężących się w bikini http://wpb.shueisha.co.jp/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Fajne urywki zapisu streama nakręconego na 3sa Arisa. Koleś dużo tłumaczy, fajnie opowiada. BTW Ten Lucifer to Pierrot, bardzo znany i stary gracz 3s. Na filmiku poniżej zalicza OCV na teamie złożonym z najlepszych graczy A Tutaj Kuroda (Q) bijący Amerykanów. Kuroda wypadł z życiowej formy. Ma problemy z charge'owaniem dash punchy w jugglach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Znalazłem jakieś wywiady z czasu premiery SF3rd strike. Dużo ciekawych rzeczy nie znałem tego wcześniej. Sf3rd strike był robiony 1,5 roku a był to tylko "update" do 2nd impact. Co ciekawe w wywiadzie developerzy mówią że praktycznie cały system powstał i tak w tydzień po miesięcznych location testach. http://shmuplations.com/sfiii/ Na tej stronie są też wywiady dotyczące developingu SF2 i pewnie innych gier. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Obejrzałem sobie na youtubie Kuroda Alex DVD. Czy on nie groził że się zabije czy coś jak te Dvd będą rozpowszechniane? Widzę że cały zestaw leży na youtubie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Miał przestać grać Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Ja (pipi)ę. Jak to możliwe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Nawet nie marzyłem, że kiedyś dożyję czasów żeby obejrzeć TAKI finał w tej grze Hayao vs YSB Edytowane 16 Grudnia 2018 przez ornit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) W tym roku nastąpi definitywny koniec świata bo drużyna KO zajęła pierwsze miejsce w siedemnastym Cooperation Cup. W corocznym turnieju SF3 odbywającym się w Japonii wzięło udział 99 pięcioosobowych drużyn (pojawili się także Amerykanie)! Iście epickie widowisko. PS Gracze grali o puchar, koszulki, i arcade sticki ale przede wszystkim dla przyjemności. Niektórych z tych ludzi oglądam już od kilkunastu lat i mam nadzieję, że ten turniej organizowany będzie przez conajmniej kolejne 17 lat. A tutaj fragment tradycyjnego turnieju, który odbył się dzień przed właściwymi igrzyskami. Grają pięcioosobowe zespoły składające się z tych samych postaci. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez ornit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Box set zawierający ścieżkę dźwiękową do wszystkich odsłon SF3. Każda z płyt przeznaczona jest na osobną grę a na 3rd Strike przypadają dwie płyty. Na minus grafiki specjalnie rysowane na to wydanie. Wolałbym oryginalne skany. Niemniej, dla kolekcjonerów perełka. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 259 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Gdyby tylko muzyka byla zapadajaca w pamiec... Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 No muza nie jest tak ikoniczna jak w sf2 ale jak ktoś grał to na pewno zna kawałki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Uwielbiam muzę z Third Strike co to za (pipi)ety miała zdecydowanie tożsamość. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Ja kojarzę więcej albo tyle samo kawałków z 3rd Strike co z Super Turbo. Za to z NG i 2i żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Niektóre mógłbym powtórzyć ale inne za cholerę. Trzeba chyba chargować z dokładnością co do milisekundy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Dawno nie widziałem niczego z RX aka Urien God, który był inspiracją dla wielu graczy 3s a tu pyk wpadło na Game Newton FT10. Miło. W ogóle widzę, że ten salon zaczyna nową serię FT10 z udziałem wielu znanych graczy więc trzeba będzie obczaić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zaorane. Ta gra ma prawie 25 lat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia W życiu można być pewnym dwóch rzeczy: śmierci i klasycznych finałów sf3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi