ciwa22 856 Opublikowano 16 września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 września 2012 Wczoraj odpaliłem spatchowany obraz, o którym wcześniej wspominałem na emu i jest PL. Skoro działa na emu, to chyba powinno też na psxie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Artesal 68 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 Warto w to jeszcze zagrać? Czy to Draw jest tak straszne? Czy gra potrafi znudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 Zawsze i wszędzie warto, Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 Warto w to jeszcze zagrać? Czy to Draw jest tak straszne? Czy gra potrafi znudzić? FF8 posiada idiotyczny system walki, co już skutecznie mnie 3-krotnie odrzuciło od tej gry. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 (edytowane) i tym draw to najlepiej się nie przejmuj, bo tego praktycznie nie trzeba używać w walce(nie licząc walk z bossami bo czasem mają summona do wyssania). tylko największe tryhardy narzekają na draw. idiotyczny system walki? . a w innych Finalach pewnie jest za(pipi)isty, co? Edytowane 9 marca 2015 przez Mace Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 852 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 (edytowane) Draw i cała reszta systemów nie są straszne, tylko bardzo słabo zbalansowane i już we wczesnej fazie gry po 30 minutach farmienia czarów można ze Squella zrobić maszyne do zabijania, która kosi każdego bossa w pierwszej turze. Edytowane 9 marca 2015 przez Dahaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 9 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2015 System mi tez nie lezal, ale zagrac i tak warto Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 12 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2015 i tym draw to najlepiej się nie przejmuj, bo tego praktycznie nie trzeba używać w walce(nie licząc walk z bossami bo czasem mają summona do wyssania). tylko największe tryhardy narzekają na draw. idiotyczny system walki? . a w innych Finalach pewnie jest za(pipi)isty, co? Jeżeli dla Ciebie system walki w FF8 jest lepszy od tego w FF7/FF9/FFX to nie mamy o czym rozmawiać. Te trzy części FF posiadają najlepszy system walki EVER jeżeli chodzi o jrpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 12 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2015 Ever? Bez przesady, Valkyrie 2 Silimeria, Tales of seria, Chrono Cross, Grandia, te jRPG mają o wiele lepsze systemy walki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Maciejjy 92 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 Warto! System walki jest faktycznie...oryginalny, ale jest szansa, że np. ci podejdzie. Ja tam nigdy na niego specjalnie nie narzekałem. Do tego system 'podpinania' mocy pod cechy też całkiem mi się podobał. Ja akurat FF8 wspominam BARDZO dobrze, ale może trochę dlatego, że ten Final mnie rozdziewiczył jeśli chodzi o jrpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 Po dotarciu na drugą płytkę i odwiedzinach w Shumi Village dopiero można zrobić z postaci takie madafaki, że nikt nie podejdzie. Dawno, dawno temu był na to sposób w Kąciku RPG. Raz skorzystałem i rzygałem tym farmieniem,ale za to te statsy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 @mikepointdotty a gdzie ja niby napisałem że jest lepszy? poprostu zdziwiło mnie to że ciśniesz system walki w 8 i zachwalasz ten z 7 i 9... przecież to praktycznie to samo. i naprawdę najlepsze systemy w FFVII, IX i X... grałeś w coś innego niż FF? gry które podał Strife mają fajniejsze i ciekawsze systemy walki, a to i tak tylko mały procent rpgów z lepszymi walkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 Draw i cała reszta systemów nie są straszne, tylko bardzo słabo zbalansowane i już we wczesnej fazie gry po 30 minutach farmienia czarów można ze Squella zrobić maszyne do zabijania, która kosi każdego bossa w pierwszej turze. masz chyba na 1plycie czy 2 jakies miejsce z czarem aura, jak sie posiedzi troche z draw i 99 sztuk aura podepnie do atack to do konca gry prawie kazdy przeciwnik jest na strzal edit - oooo bzduras o tym samym miejscu chodzi, dokladnie o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Tylko, ze to jest sposob , dla naprawde hardkorowych graczy w FF8 a przy okazji trzeba byc dobrze obcykanym w systemie. Tak naprawde najsliniejszy czar, który mozna było relatywnie szybko zdobyc była Curaga z Tent zrobiona. Wrzucona pod HP dawała chyba 3400. A to jest własciwie postac nie do za(pipi)ania (i przy okazji mozna trzymac cały czas zółte HP i walic limity) Dla kogos kto nie grał w te gre i nawet nie wie gdzie szukac czarów draw nie jest zadna niedogodnascia.Dosc szybko zaczyna sie przerabiac itemy na magie i te czary podstawowe sa zawsze dostepne szybciutko do uzupełnienia Edytowane 13 marca 2015 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 poprostu zdziwiło mnie to że ciśniesz system walki w 8 i zachwalasz ten z 7 i 9... przecież to praktycznie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 Choojowe drawowanie pojedynczych czarów w VIII >>>>> zayebisty system materii w VII. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 @ Mace & Strife Skończyłem prawie wszystkie jrpgi wydane na PS2 (region EU/USA), do tego bardzo dużo jrpgów na PSX + to co było warte na PS3. Tak, więc mam punkt odniesienia i ten system walki w FF8 to jeden z najgorszych w jakie grałem (Xenogears to najgorszy system walki ever). Dla mnie FF7, FF9 i FFX mają najlepszy system walki - mówiłem oczywiście o serii FF. Najbardziej cenię sobie właśnie taki 'spokojny' system walki, jak w podanych częściach FF i jego wariację, które pojawiały się chociażby w Chrono Cross (PSX), serii Shin Megami Tensei (PS2 i PSV), Ni No Kuni (PS3), ale jak i również system walki rodem z Disgaea, The Banner Saga. Macie inny gust - spoko, ja mam inny, EoT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mace 170 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) nie no spoko . co kto lubi, ja tam właśnie lubie bardziej skomplikowane systemy, z jakimiś combosami i innymi takimi motywami . z drugiej strony spokojne też lubie. jak gra jest dobra to nawet nudny system walki mi nie przeszkadza . poprostu zdziwiło mnie to że ciśniesz system walki w 8 i zachwalasz ten z 7 i 9... przecież to praktycznie to samo. co w tym takiego śmiesznego? jeśli chodzi o samą walke no to we wszytskich trzech Finalach na PSX mamy paseczek atb który się napełnia i wykonujemy akcje. nie piszę tutaj o GF'ach, materiach i innych takich, tylko o walce samej w sobie. Edytowane 13 marca 2015 przez Mace Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 Choojowe drawowanie pojedynczych czarów w VIII >>>>> zayebisty system materii w VII. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 13 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2015 o nie tylko nie minusik Ficuś! to był trolling z tym systemem czarów nad materią z VII lol xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 19 września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 września 2017 Tymczasem dzis w Japonii wielki news. Po 18 latach odkryto, ze jak sie w Omege Weapona ciepnie potiona to sie zatrzymuje XD 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
next THE flex 17 Opublikowano 19 września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 września 2017 Fajnie, ze przypomniałeś bo stanąłem ponad miesiąc temu w 3/4 (?) drugiej płyty. Zabiłem trzech Tonberry i wizja zabawy z kolejnymi piętnastoma jakoś mnie odrzuciła od dalszego grania...a nie warto Next, bo gra jest przecież swietna :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 19 września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 września 2017 To jest zbrodnia, że pominęli wydanie odświeżonej ósemki na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 19 września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 września 2017 Dokladnie. I tak to sa konwersje z pctow z cheatami do normalnego wlaczenia jak np. Max stats, max dmg itd. Jedyne z pozytecznych to przyspieszanie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 20 września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 września 2017 Dokladnie. I tak to sa konwersje z pctow z cheatami do normalnego wlaczenia jak np. Max stats, max dmg itd. Jedyne z pozytecznych to przyspieszanie gry. Nie trzeba ich włączać, ale wygodne i fajnie ze jest jak ktoś chce przejść grę na szybko jeszcze raz, ale FF8 na PS4 bym bardzo przytulil Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi