Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 tez tak uwazam, ogolnie swietna czesc ale powiesilbym za jaja tego co wymyslil ten draw system z podpinaniem magii na sztuki pod statystyki - to jest tak kurrewsko slabe ze polozylo w mojej ocenie caloksztalt i odbior tej czesci niestety :( Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Mam duzy sentyment do osemki, wiele fajnych w tej grze bylo elementow, ale nie da sie ukryc, ze kilka (w tym wlasnie ten caly draw system) to porazki na calej linii. A pamietacie napie.rdalanie kwadratu przy summonach? xD Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 I boost 250 przy Eden, jaki to był sztos wtedy. Gdyby nie draw magii to byłaby to najlepsza odsłona z trylogii PSX pod każdym względem Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 I boost 250 przy Eden, jaki to był sztos wtedy. Gdyby nie draw magii to byłaby to najlepsza odsłona z trylogii PSX pod każdym względem po wbiciu 250 na edenie zawsze mialem jeszcze czas na odrobienie lekcji, zanim skonczyla sie animacja Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 No ale draw system byl swietny jak sie wiedzialo co zassac i gdzie podpiac. Np podczas pierwszego scenariusza Laguny zassysalem nim na maks czar Meltdown by pozniej podpiac pod vit i bylem nie do ruszynia. A kto pamieta tego s(pipi)... Ruby Dragona w lesie? XD Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 faktycznie swietny, mozna bylo sie po 5h gry zrobic niesmiertelnym , goty goty goty Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 No ale draw system byl swietny jak sie wiedzialo co zassac i gdzie podpiac. Bylby, gdyby nie korzystal z magii, ktora mozna bylo wyczerpac, co w efekcie zmniejszalo staty. Samo kombinowanie z tym gdzie co podpiac jak najbardziej spoczko. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 ja na pierwszej plycie podpialem 99 sztuk jakiegos czaru pod attack squalla i juz chyba nigdy magii nie uzywalem xdd jeszcze durnata byly limit break, tzn same limity byly fajne ale sposob ich odpalania, losowo sie wlaczala ich mozliwosc po aurze i sie resetowalo co chwile hud w nadziei ze sie pojawi ta strzaleczka zeby je odpalic Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 No właśnie marginalizacja użycia magii na rzecz GFów jest jedyną rzeczą, która w tej części mnie irytuje. Nie dość, że magia na sztuki to jeszcze tej podpiętej nie wolno ruszyć, bo się staty popsują. Poza tym giereczka jest 11/10 nawet dzisiaj i kto nie ograł ten trąba Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 (edytowane) jeszcze durnata byly limit break, tzn same limity byly fajne ale sposob ich odpalania, losowo sie wlaczala ich mozliwosc po aurze i sie resetowalo co chwile hud w nadziei ze sie pojawi ta strzaleczka zeby je odpalicDurne limity? Przeciez tam sie caly czas gralo na hp na criticalu u Squalla i reszty z jedna postacia asekurujaca by w razie czego phoenix downa rzucic i sie wszystko zmiatalo.A kto rozwalil goniacego nas robota na koncu pierwszej misji i nie mial filmiku jak go Quastis rozwala z dziala? :) Edytowane 20 września 2017 przez Zetta 1 Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 (edytowane) Durne limity? Przeciez tam sie caly czas gralo na hp na criticalu u Squalla i reszty z jedna postacia asekurujaca by w razie czego phoenix downa rzucic i sie wszystko zmiatalo. No czyli durne. Np podczas pierwszego scenariusza Laguny zassysalem nim na maks czar Meltdown by pozniej podpiac pod vit i bylem nie do ruszynia. Fascynujace musialo byc takie granie jak opisujesz - jeden pomysl na kazda walke plus postaci nie do ruszenia xD no ale co kto lubi Edytowane 20 września 2017 przez Kinoji Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 no wlasnie to jest durnota wg mnie zetta - ten system mial tyle dziur, ze oszukac go mozna bylo banalnie i po 5h z 60h na ile starczala fabula mozna bylo byc juz niesmiertelnym bo caly system limitow, magii, statystyk itp na to pozwalal, kto klepnal zielone swiatlo w square dla tych rozwiazan powinien splanac bo to totalnie wypaczalo tego bardzo fajnego fajnala Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 To tylko pokazuje jak słaby był to system skoro po paru godzinach gry (i zdobyciu kart w triple triad które przerabiałeś na bardziej pomocne przedmioty) mogłeś bez jednego zgonu i stosowania jakiejkolwiek taktyki ukończyć całą grę. Tym bardziej że było też skalowanie leveli przeciwników więc jeśli cokolwiek ogarniałeś z systemu walki to praktycznie nie miałeś szans na przegraną i jakiekolwiek wyzwanie. Dla mnie system w FF8 to porażka na całej linii i gdyby nie nazwa Final Fantasy (po FF 7 i Tactics myślałem że będzie znowu wypas) i genialne intro to tej gry nawet bym nie ukończył. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Dobra to jak juz jedziemy po systemie to chyba najwiekszym przegieciem byl limit break Selphie The End ktory zabijal nawet Omege Weapon Cytuj
Pix 971 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Fakt, ósemka była za łatwa. Głównie przez wspomniany system Junction oraz limit breaki, ale też przez to, że bardzo szybko nabijało się postaciom poziomy. Najlepsze czary miało się podpięte pod statusy, więc magii nie używało się prawie wcale. GF-ów w późniejszych etapach zresztą też. Do minusów dorzuciłbym też drugą połowę fabuły, czyli wątek z kompresją czasu. Ledwo się to kupy trzymało. Ale pierwsze dwie płyty wypełnione były masą epickich momentów, które dla mnie przebijały nawet kultową siódemkę. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Desant na plaze, akcja z pociagami, walki gardenow sa epic w chuuuuuuy Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 i wjechala nostalgia, dzieki Panowie Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 ehhhh czemu juz takich fajnali nie robia :( :( Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Ost z 8 to arcydzielo. Dlatego juz takich finali nie robia bo jak nawet wypuszcza konwersje z pc'ta jak w przypadku 7 i 9 to z super cheatami myslac ze gra stala sie za trudna. FF15 pokazuje jaka jest teraz grupa docelowa Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Doomtrain <3 I chyba najlepszy Ifrit. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Mnie w(pipi)iały te skille w summonach, co dawały większy przyrost do statów przy level up. Przez 3 płyty nie expiłem i uciekałem od walk, żeby potem farmić. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Doomtrain <3 I chyba najlepszy Ifrit. Walka z Bahamutem i sam Bahamut! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi