Pix 971 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 (edytowane) I zamach na Edeę. Ucieczka ogrodem przed rakietami. Jeeezuu, aż znowu chce się zagrać. Albo Rinoa i próba złapania jej w kosmosie xD Jak ja tego nienawidziłem. Edytowane 20 września 2017 przez Pix Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 20 września 2017 Opublikowano 20 września 2017 Pamietam, ze do level up potrzebna bylo tylko 1000 exp na kazdy level. Gdzies tam byla wyspa gdzie byly red dragony co dawaly ok 1000 exp za walke. Levele lecialy jak po(pipi)ane. Az chyba sciagne i pogram. Pamietam, ze jak pierwszy raz zobaczylem intro to zamiast jechac na wycieczke szkolna kupilem osemke. Cudo. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 21 września 2017 Opublikowano 21 września 2017 Fakt, ósemka była za łatwa. heh, mialem z 12 lat jak gralem i nic nie rozumialem dlaczego gra byla taka trudna a mialem juz wbity lvl90+ Cytuj
Pix 971 Opublikowano 21 września 2017 Opublikowano 21 września 2017 No wiadomo, że jak się było gówniarzem, to gry były trudniejsze. Ja swoje pierwsze fajnale przechodziłem ze słownikiem w ręku. 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 21 września 2017 Opublikowano 21 września 2017 Prośba, na Fajnalach się człowiek za młodu angielskiego w ten sposób nauczył, a potem tylko krojenie po piątaku od łebka z leszczyków, co pracy domowej z angola nie umieli napisać, hyhy 1 Cytuj
Widget 306 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Nigdy wcześniej nie grałem tej części, zadziwia mnie brak many, jestem na samym początku gry, spamuje tylko GF i wszystko jest mega easy, ifrit od lodu damage w (pipi). Tak będzie całą gre? Bo już mnie te animacje trochę męczą ;p Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 (edytowane) To jeden z moich ulubionych Fajnali, ale to fakt, że tak gdzieś całe drugie pół gry przeszedłem po prostu trzymając Squalla na 1HP, waląc na początek walki Renzokuken i zabijając wszystkich, włącznie z bossami, i tyle :|. Nadal ciekawsze niż walki w większości jRPG-ów w tamtym okresie. Jak to mówią o Mario Odyssey: gra jest trudna, jeśli się postarasz, żeby była trudna. Edytowane 7 stycznia 2018 przez ogqozo Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Fajnal jedynie bez lewelowania a Marian bez używania skoku. Btw jak przechodziłem gierkę w 1999 roku to nie znałem sztuczki z 1 hp, czyli chyba prawilnie. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 (edytowane) Nie trzeba mieć 1hp, można mieć trochę nieco ponad żółtą wartość (np. 300/1000 jest na żółto, 350/1000 już na biało), ale wtedy trzeba się trochę naodświeżać menu wyboru akcji, żeby dostać możliwość wykonania limita. 3 godziny temu, Widget napisał: Nigdy wcześniej nie grałem tej części, zadziwia mnie brak many, jestem na samym początku gry, spamuje tylko GF i wszystko jest mega easy, ifrit od lodu damage w (pipi). Tak będzie całą gre? Bo już mnie te animacje trochę męczą ;p No niestety trzeba się z tym męczyć, dlatego nie używam GFów dopóki naprawdę nie muszę. Chociaż i tak najczęściej skupiam się na booście, a nie samej animacji. Jestem już po ataku na Trabia Garden , gra nic nie straciła ze swojej mocy, a z modami wręcz zyskała drugie życie. Edytowane 7 stycznia 2018 przez Bzduras Cytuj
Velius 5 754 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Popraw spoiler @Bzduras (chociaz watpie ze do tej pory ktos nie ogral FF8) Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Dzieki za spoiler, juz nie mam co grac. Cytuj
ogqozo 6 575 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 (edytowane) Spoiler z ogólnikowego napisania o FF8. Coraz lepiej się bawicie. Właśnie nie wiem, czy te przegięte limity można nawet nazwać "sztuczką", to tak widoczny element gry. "Sztuczka" to np. jak ktoś farmi ten przedmiot dający nieśmiertelność na bodaj 10 ruchów, ale to nie jest wprost powiedziane w grze, że tak można. Tymczasem wystarczy raz mieć Squalla na niskim HP by się kapnąć "hm, zamiast się leczyć i walczyć dłużej, mogę teraz walnąć limita i wszystkich zabić". Niby słabe, ale system walki i rozwoju postaci w FF8 jest tak bardzo ciekawszy od pozostałych i następnych fajnali, i większości jRPG-ów, że nawet w tym trybie nie było tak źle. No i tak, nie było potrzeby grindu zaburzającej tempo przygody. To pierwszy naprawdę "filmowy" Fajnal i wizualnie, dźwiękowo - się moim zdaniem zestarzał. Na szczęście znając Square, można być pewnym, że w następnych latach/dekadach jeszcze kiedyś odświeży gierkę. Edytowane 8 stycznia 2018 przez ogqozo Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 Ja tak czuję ironię w poście Shena, że aż w nos szczypie. Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 uwielbiam ta czesc glownie za klimat gardenow,triple triad, ale w bardziej nieprzemyslanego jrpg jesli chodzi o system nie gralem nigdy - trzeba stawac na glowie by nie byc juz na pierwszej plycie one hit killerem - albo limity, albo podpinanie 100sztuk super czaru pod str i damage z kosmosu itp nie mam pojecia jak oni klepneli to do produkcji Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 Casulowe rozwiązania? Do dziś sprzedają gierki. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 @Bzduras gdzieś na steam komuś napisałeś o dodatkach polepszających FF8, a coś na FF9 wyszło?:) Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 8 stycznia 2018 Opublikowano 8 stycznia 2018 (edytowane) Tak jak pisałem, IX jest fajnie zremasterowana i poza fixem na szare pasy po bokach ekranu (fix, kruca - zamienia szare na czarne ) nie wgłębiałem się w temat, zaraz zobaczę jak sprawa wygląda i edytnę posta. @grzybiarz: https://steamcommunity.com/app/377840/guides/?searchText=&browsefilter=trend&browsesort=creationorder&requiredtags[]=Modding+or+Configuration&requiredtags[]=-1#scrollTop=1026 W zasadzie nic ciekawego, co najwyżej przefiltrowane tła mogą się przydać. Ale to wynika raczej z tego, że sam port ma już dużo poprawek względem pierwowzoru i nie za bardzo jest tam co modować. edit2: wygląda to źle, jednak nie ma co wrzucać tych "hd tłów" Edytowane 8 stycznia 2018 przez Bzduras 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Moj pierwszy final ale przez system magii i rozwoju postaci, który zachęcał do nie levelowania postaci do czasu zdobycia wiekszosci summonow nie ciągnie mnie do powrotu. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Trochę zaskoczenie niby mieli problem ze znalezieniem kodu źródłowego ale jednak się udało? Jedyna część z psx jakiej nie ograłem więc jak najbardziej będzie grane. 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Biorę, choćby po to, żeby mieć piękną ikonkę na Switchu <3 Będzie grane na wyjazdach Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Od kilku lat zabieram się aby znów zagrać w 8-kę, ale nie widziało mi się szukanie TV CRT (lub przejściówek) aby podłączyć PS2 na którym to wyglądałoby do zniesienia. Oby poprawili FF8 lepiej niż FF9, bo z tego co widziałem z materiałów w necie tam tekstury tła nie były podciągnięte do wyższej rozdziałki. Trailer pokazuje tylko walkę więc ciężko to ocenić. Jeśli podciągną tła to wezmę bo był to mój ulubiony Final Ery PSX. Edytowane 11 czerwca 2019 przez szczudel Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Do takich rzeczy to się kupuje wersję Steam i bawi w samodzielny upgrade do high-resów jeśli o tła chodzi. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Myślałem ze na fali popularności playstation classic, shen założyłeś temat Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 9 nawet 16-9 nie miała tylko pasy, jak tu będzie to samo to również podziękuję.Tym bardziej że cena takiej 9 cały czas z doopy.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 W promkach co chwile za 40zl IX jest, dobra cena za kilkadziesiat godzin zabawy. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi