Opublikowano 3 września 20195 l Remaster taki, jak poprzednie - poprawiono modele i UI, tła nadal są w niskiej rozdzielczości, a gra działa w 4:3. I nadal to najlepszy FF ever, już od pierwszej chwili nostalgia nie tyle uderzyła, co wypłaciła mi bułę i łokieć - to intro, ta muzyka, ten K L I M A C I K Na Switchu Fajnale z PSX (i PS2) smakują wybornie. @Fanekjeśli zależy Ci na grafice to jednak zwykły FF8 że Steama + mody robią o wiele więcej dla tej części niż ten remaster (choćby skalowane przez AI tła). Edytowane 3 września 20195 l przez Bzduras
Opublikowano 3 września 20195 l Już w 8mke nie bede grał raczej, poczekam cierpliwie do 7 remake Edytowane 3 września 20195 l przez Fanek
Opublikowano 4 września 20195 l Ja wlasnie mam pierwsze spotkanie z Laguna. Graficznie jest tylko bardziej znosnie niz oryginal w dzisiejszych czasach. Jednak wydanie tego spowodowalo ,ze odpalilem PS4 i jednak potwierdza sie to co wiadomo od lat. Finale z PS1 to pyły arcydzieła
Opublikowano 4 września 20195 l Fajnie sprawdza się game speed x3 - przydaje się bardzo w draw'owaniu magii i uzupełnianiu do 100 : ) Pyszczki poprawili - ale mapa świata jest brzydka jak zawsze ; ) Ogólnie mega klimt - już sam opening robi robotę.
Opublikowano 4 września 20195 l Speed w tych wszystkich grach to super opcja. Nie wiem jak w tej wersji ff8 ale na emulatorze epsxe przyspieszenie ustawione pod touchpadem DS4 i wszystkie loadingi walk i animacje summonow skipowane w sekunde
Opublikowano 4 września 20195 l Tak jest i fajnie, że to się włącza pod L3, więc nie trzeba w menu wchodzić i ustawiać. Tylko można spamować on/off kiedy się chce. Tak też było w 12. Mega się przydaje, tak jak od razu dostępne enc-none i pod R3, a inaczej byśmy musieli nauczyć Diablosa tego i ustawiać z poziomu menu
Opublikowano 4 września 20195 l Enc-none i tych boostów do walk nie będę używać na 100%, ale fajnie, że coś takiego jest - lepiej mieć wybór jak grać niż go nie mieć Sppeed x3 do drawu magii i przyspieszania GFów już czyni grę przystępniejszą. Rach, ciach i sto sztuk magii w dwie minuty.
Opublikowano 4 września 20195 l Nie mam pojęcia, jak ja kiedyś mogłem ściągać 100 sztuk każdej magii bez przyspieszania. Długie godziny roboty, ale może będąc gówniarzem miało się po prostu więcej wolnego czasu. Enc-none używam, ale od tych boostów pod R3 też trzymam się z daleka.To i tak jedna z najłatwiejszych części FF. Jak dobrze wrócić do tego świata! Squall i jego "......whatever", triple triad, muzyka mistrza Uematsu - uderzenie nostalgii. Trzeba oczywiście przymknąć oko na pewne archaizmy, ale ogólnie bawię się świetnie.
Opublikowano 4 września 20195 l 4:3 czyli czarne pasy po bokach ekranu a wstawki cgi nadal są w SD? ;/ Edytowane 4 września 20195 l przez nobody
Opublikowano 4 września 20195 l Niestety, to mnie wnerwia najbardziej.Tak samo w 9, kurfa no widescreen to obowiazek 21 wiek.... Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 5 września 20195 l To niezły remaster. Myślałem, że sobie pogram, a tu takie partactwo zrobili, złamanego grosza nie warto dawać.
Opublikowano 5 września 20195 l 14 godzin temu, nobody napisał: 4:3 czyli czarne pasy po bokach ekranu a wstawki cgi nadal są w SD? ;/ Tak samo jak w 7 i 9. Też mnie to drażni, powinna być opcja rozciągnięcia na fullscreen, ale po chwili można się przyzwyczaić.
Opublikowano 5 września 20195 l Mi to zupełnie nie przeszkadza, po chwili idzie się przyzwyczaić. Śmieszne jest to, że pozmieniali wygląd niektórych kart (na gorszy!) np.: Ifrit, Wegde i Biggs - wcześniej był bardziej kadr twarz i tors, a teraz na kartach widnieją całe postacie.
Opublikowano 6 września 20195 l Ale rzeczywiście ten Card Mod to jest mega przegięta umiejętność, szczególnie na początku ; ) Jeszcze nawet nie pojechałem na 1szą misję do Dollet a już mam podpięte Tornado pod STR, które daje mi 80+ STR i Renzokuken kładzie wszystkich i wszystko ; )
Opublikowano 6 września 20195 l W FF8 jest chyba najłatwiej być overpowerem na niskich levelach, gra daje ku temu wiele różnych sposobów. Junction, ability od GFów z +1 do statystyk za każdy level...
Opublikowano 6 września 20195 l No to jest minus, ale jak pisałem wcześniej prędzej czy później w FFach ogólnie jak się wie co gdzie i jak (a się wie... bo opisy, yt, internet ; )) to zawsze jest łatwo... w 8 niestety za szybko, ale zupełnie mi to nie odbiera przyjemności z grania. Wyobraźcie sobie np.: taki Pupu quest bez opisu, no ciężko by było ; )
Opublikowano 11 września 20195 l Remaster swietny na konsole, warto bo jeszcze nie bylo, tak dobrze nie jest z PC, bo ta wersja na Steam byla dalej grywalna, ale boostery pomagaja, z 3x predkosci mozna dosc szybko ssac magie
Opublikowano 11 września 20195 l Godzinę temu, Labtec napisał: bo ta wersja na Steam byla dalej grywalna Kupić podstawkę na Steama, instalator Lunatic Pandora za dwa dolce (albo bawić się z setką modów oddzielnie, jak kto woli), dociągnąć Project Angel Wing albo GUM i masz lepszego remastera od tego, za który SE bierze teraz hajs. Ale na Switchu to nie ma w ogóle nawet co mówić, najlepszy Fajnal w handheldzie Myślę, że 13-letni ja osrałby się na miętowo gdyby ktoś mu coś takiego pokazał.
Opublikowano 11 września 20195 l 4:3 jakoś przełknę, ale jak jest z kompresją wstawek fmv? taki sam kibel jak np. REmake 1 na ps4/xo?
Opublikowano 11 września 20195 l A jak myślisz? Przecież te SE xD. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 11 września 20195 l Umówmy się, prerenderowane assety w 2D są kiepskie do remasterowania. Chociaż z drugiej strony mogliby się trochę wysilić i wykorzystać te AI deep learning, fani nie mają z tym problemów.
Opublikowano 12 września 20195 l Generalnie wszystko to samo co w 1998 tylko przeklejone twarze z Dissidi i miminalnie wyszlifowane kontury - NIC WIĘCEJ.