lena163 5 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) Nie trzeba pakować wystarczy Mad Rush Ifrita i 5 kart Abbys Worm zamienionych na Windmil a je na 100 Tornado podpięte pod parametr str. A pajączek ma ok 5 zyć jak go się tyle razy wyzeruje to padnie ale przez to nie ma tego efektownego demka jak Quitis go rozwala więc sama nie wiem co daje lepszą satysfakcję Edytowane 23 czerwca 2009 przez lena163 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Nie trzeba pakować wystarczy Mad Rush Ifrita i 5 kart Abbys Worm zamienionych na Windmil a je na 100 Tornado podpięte pod parametr str. A pajączek ma ok 5 zyć jak go się tyle razy wyzeruje to padnie ale przez to nie ma tego efektownego demka jak Quitis go rozwala więc sama nie wiem co daje lepszą satysfakcję no tak ale zeby miec odblokowane zmienianie kart na czary to trzeba jednak troche pomasterowac. Zreszta jak ktos wie co do czego to bardzo szybko mozna miec 3500 hp w postaciach (tent ---> curaga--- podpinamy pod HP i 3500 zycia na poczatku gry) Cytuj
lena163 5 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 W jaskini dostaje się w miare mało exp zresztą można po drodze do Ifrita i podczas misji w dollet napakować (Ifrit i ten boss na wieży dają sporo ap podobnie jak te węże co atakują żołnierzy w Dollet) jak byłam w Dollet miałam ok 13 lv więc nie dużo więcej niż normalnie Cytuj
Ułan 1 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Na początku najlepiej się ćwiczy na Fastitocalon-F na plaży. Dają aż 3 ap i mało exp. Można oczywiście się bawić ze skillem card- po zamianie potka w kartę wogle się nie dostaje exp. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Ktoś tu napisał że nie opłaca się pakować postaci w finalu, dlaczego? Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 jak chcesz w 100% gre przejść to warto przybić troche lvl żeby takiego omege zabić Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 sie wie c'nie, 10 lat temu go ubiłem ale ktoś tu napomknął że lepiej nie grindować a akurat grę odświeżam. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 przechodz normalnie, bedzie wieksze wyzwanie. A max rob dopiero na koncu przygotowjac sie na omege Cytuj
Ułan 1 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 Levele się bije dopiero jak mamy większość bonusów. Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 no dobrze powiedział. w ogóle w tej grze się nie walczy aż chyba do 3 cd. Cytuj
Iron 18 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 bonus są ok, ale ja wolałem zjadać potworki i maxować postacie bez GF'ów miałem tak prawie wszystkich bez selphie i zella, pracochłonne ale satysfakcja ogromna Cytuj
Ułan 1 Opublikowano 24 czerwca 2009 Opublikowano 24 czerwca 2009 bonus są ok, ale ja wolałem zjadać potworki i maxować postacie bez GF'ów miałem tak prawie wszystkich bez selphie i zella, pracochłonne ale satysfakcja ogromna Oczywiste że po osiągnięciu 99 lvl pozostaje już tylko Devour. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 26 czerwca 2009 Opublikowano 26 czerwca 2009 Szczeze wam powiem ze w kolejnosci liczac najlepsze FF to 1. FF7 i FF8 2. FF6 3 FF10 Takie sa moje typy co do najlepszych czescie FF, Jeszcze moglbym na 3 miejscu postawic swietna IV czesc ale jednak X po zastanowieniu. Niemniej stawiam VIII na rowni z VII Cytuj
Colly 0 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 (edytowane) Gdyby ktoś był zainteresowany, 1,5 tygodnia temu wydaliśmy spolszczenie FF8 na PlayStation (na PC było już wcześniej): www.balamb.pl Oprócz "zwykłego" tłumaczenia, poprawiliśmy co ważniejsze kwestie dialogowe tak, by były zgodne z japońskim oryginałem (tu wielkie podziękowania lecą w kierunku Norka, czyli osoby, która przetłumaczyła Okami na język polski). Została tak poprawiona m.in. przemowa Edei: http://www.youtube.com/watch?v=pn7ZEUD0rBc Oprócz tego przetłumaczyliśmy większość grafik: ...a nawet intro (tylko w wersji na PlayStation): http://www.youtube.com/watch?v=-9oss6rX4y4 Spolszczenie może pobrać każdy zarejestrowany użytkownik strony balamb.pl. Zapraszam Edytowane 6 stycznia 2010 przez Colly Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Eh lol, dziwnie jest ujrzec jezyk polski w FF'ie Podziwiam zapal tlumaczy oraz ludzi ktorzy to implementowali Wyglada to fajnie Cytuj
Dahaka 1 860 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Nie tylko wygląda, ale czyta się także świetnie. Moim zdaniem spośród wszystkich 3 spolszczeń (FF 7,8 i 9) to właśnie to jest wykonane najlepiej(bez obrazy dla autorów pozostałych dwóch, to też rewelacyjnie zrobione polonizacje) Szczerze polecam, bo gra wcale nie traci na klimacie, a granie w ojczystym języku to zawsze większa przyjemnosc, nawet jeśli jest się mistrzem inglisza Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Wlasnie kupilem na PSN, Gralem dzis ponad 9h, gra jest przegenialna i 90% nowego kodu jakim nas karmia moze buty lizac FF8 Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 Co to za 'nowy kod' ? Ulepszono grafikę w tym FF8 z PSN ? Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 6 lutego 2010 Opublikowano 6 lutego 2010 nowy kod mam na mysli te wszystkie nowe produkcje w gatunkach jRPG Poza grafika maja WSZYSTKO GORSZE Cytuj
Koder90 0 Opublikowano 7 lutego 2010 Opublikowano 7 lutego 2010 Grasz na psp? Jesli tak to masz oficjalny soft? Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 7 lutego 2010 Opublikowano 7 lutego 2010 Przecież napisał że ściągnął z PSN. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 7 lutego 2010 Opublikowano 7 lutego 2010 Przecież napisał że ściągnął z PSN. Sciagnal z PSN ale gra na PSP... Cytuj
Figaro 8 204 Opublikowano 7 lutego 2010 Opublikowano 7 lutego 2010 -_- eh, Faranell... FF8 zawsze mi się kojarzył z negatywną, publiczną opinią nt. głównego bohatera. Podobało mi się przedstawienie bohaterów jako dorosłych, którzy mają normalne rozmiary Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 gram tera w ff8 i jedna rzecz chcialbym wiedziec. jestem na 1 cd, poczatek gry, wlasnie dolaczyl do mnie irvine. no i problem polega na tym, ze pakowalem postacie zeby gf mialy nowe umiejetnosci i squall ma u mnie juz 45 poziom. niby wszystko ok, ale reszta ekipy ma srednio 20-30 poziom. ten irvine ma np. 15, a rinoa 20. no i wyczytalem, ze wrogowie sa coraz silniejsi wraz z kolejnymi levelami. jak to dokladnie jest? liczy sie poziom squalla? czy gra wyciaga jakas srednia? bo jest problem zeby innych napakowac, bo przez ten dziwny system i tak squall zabija wszystkich jednym ciosem i leveluje czesciej niz inni. oplaca sie tak grac? tzn nie bedzie potem masakry, ze boss jednym ciosem polozy mi wszystkich oprocz niego? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 nie pakuj za mocno, bo bedzie za łatwo, gra sie nie przyrównuje do Ciebie, bardziej chodzi w niej o to ze na poczatku trzeba dluzej pakowac zeby przeskoczyc na wysokie levele, niz pozniej, w sensie lepiej isc do przodu i regularnie pakowac ale bez przesady, podziel sobie levele na plyty i tyle, jak bedzie za maly level to dopakujesz. Pamietam kiedys kumpel przypakowal ff8 do 100 levelu na poczatku 2 plyty, i sie mnie pytal czemu ta gra taka latwa ;] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi