juni8 6 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 Witam mam przerobionego gacka ale jest pewien problem. Bardzo często wyświetla mi się error i nie da się grać!! Pomimo że płyty są Verbatim. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy??? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 a jak nagrywasz? minidvd czy dvd? Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 (edytowane) http://www.psxextreme.info/index.php?showt...&start=1860 + przeczytaj sobie dwie, ostatnie strony. Ps: Widzę , iż moderacja zaszalała i skasowała ( przy okazji przenosząc cześć postów) dość szybko twój temat juni8 Jakby co, na ostatnich dwóch( no dobra, trzech) stronach jest sporo informacji i wskazówek, jak postępować w tego typu problemach z którymi masz teraz do czynienia. Edytowane 2 lutego 2008 przez consoleboy Cytuj
SNESiak 4 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 Witam mam przerobionego gacka ale jest pewien problem.Bardzo często wyświetla mi się error i nie da się grać!! Pomimo że płyty są Verbatim. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy??? Płyty Verbatim duże dvd nie nadają się do gamecube'a. Mówię ci to z własnego doświadczenia, bo 4 dni temu robiłem swoją konsolę Wszystkie gry nagrywałem na verbatimach i zawsze występował po jakimś czasie błąd odczytu danych. Kup sobie płyty TDK dvd-r (u mnie plusy też smigają) i będzie chodziło bardzo ładnie ( u mnie chodzi na kazdym ustawieniu poniżej 200 omów). Naprawdę polecam ci te tedeki Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 Witam mam przerobionego gacka ale jest pewien problem.Bardzo często wyświetla mi się error i nie da się grać!! Pomimo że płyty są Verbatim. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy??? Płyty Verbatim duże dvd nie nadają się do gamecube'a. Mówię ci to z własnego doświadczenia, bo 4 dni temu robiłem swoją konsolę Wszystkie gry nagrywałem na verbatimach i zawsze występował po jakimś czasie błąd odczytu danych. Kup sobie płyty TDK dvd-r (u mnie plusy też smigają) i będzie chodziło bardzo ładnie ( u mnie chodzi na kazdym ustawieniu poniżej 200 omów). Naprawdę polecam ci te tedeki a u mnie wręcz przeciwnie , tdk nie śmigają . bardzo dobrze sprawują sie benq + laser na 240 om Cytuj
usagi23 0 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 u mnie minusy śmigają że aż miło, natomiast z plusami jest różnie, niektóre wgrywają się za każdym razem, inne za którymś tam dopiero, benq np. zawsze się wczytują, a dre wyskaują przeważnie gdy rozmiar iso nie jest taki jak powinien ( 1*459*978*240) Cytuj
juni8 6 Opublikowano 3 lutego 2008 Autor Opublikowano 3 lutego 2008 (edytowane) Jak moge sprawdzić jaki mam chip w konsoli nie rozkręcając jej?? I co daje przytrzymanie przycisku start przy włączaniu konsoli?? Bo jak mam jakąś płytę z grą i tak zrobie to mam zielony obraz a jak nie ma gry to nic się nie dzieje. Edytowane 3 lutego 2008 przez juni8 Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 A wie ktos czy mozna na Wii grac w wypalone gry z GameCube`a?? Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 Ponoć można, ale z niektórymi grami są drobne problemy ( np. Bomberman Generations) Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 No ale załózmy ze mam przerobione Wii, kopie zapasowa gry i wszystko smiga?? Gry na Wii sa na DVD czy mini-dvd?? Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 No niby, powinno wszystko działczyc, ale w praktyce jeszcze nie było mi dane sprawdzać. "Gry na Wii sa na DVD czy mini-dvd??" . Nie wiem, czy konkretnie chodzi tobie o nośnik gier wydawanych na Wii,ale wątpię aby ludzie pracujący w Nintendo, po spektakularnej wtopię związanej z zastosowaniem czytnika płyt mini dvd w gamecubie, mieli po raz kolejny popełniać ten sam błąd . DVD jest zdecydowanie wygodniejszym nośnikiem, ale patrząc na to ,iż SSMBB będzie ( a raczej jest) wydawany na DVD DL, to niekiedy mam wątpliwości , czy na pewno nośnik DVD jest wystarczający . Nie no, przesadzam, jednak ciekawe czy dane nam będzie kiedyś, ujrzenie gry na Wii, wydanej na 2x DVD DL ( ponad 16giga) Cytuj
TheDupa 14 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Nie mam już gamecuba ,ale najlepsze płytki (duże) to płyty xtreme (koniecznie minusy!) sony tdk i verbatim wymiękały ZERO errorów do kupienia w hipermarketach real (produkcja esperanza) kosztują 1,30 pln , z doświadczenia nie polecam vipera gc bo to (pipi) i errory są na okrągło , Xeno gc był najlepszy Każde mini dvd jakie miałem miało errory Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Czyli nie bardzo jest sens bawić się w mini? Większość osób chwali Riteki - ale w polsce widziałem je tylko na allegro Mam jeszcze Verbatim DVD-R 16x więc wpierw wypróbuje te (jak tylko dojdzie do mnie gacuś ). Przy dużych też trzeba podkręcać laser czy nie? A jeśli chodzi o budę to da rade jakoś wyciąć w domowych warunkach? Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Jak nie widać różnicy to po co przepłacać a co do tych werbatimow , mój gacek jest wyczulony na lepsze płytki .Sprawdzałem tdk,verby,sony na tytanomach chodził w miarę dobrze , czasami wyskoczył error Najlepiej sprawuje sie na benQ + zero problemów, gry chodzą jak orginały.na zwykłych płytach też trzeba trymować laser wyciąć dziurę w obudowie da rade lepiej wygląda w obudowie na duże płyty. Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 No niestety Verbatimów nie bardzo chce czytać - ZELDA TP wywaliło kilka razy zaraz po tej gadce nad jeziorkiem <_< a teraz nie bardzo mi się chce w ogóle zabootować (mimo że dałem na 120-130ohm). A mario kart w ogóle nie działa ^_^ Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 29 lutego 2008 Opublikowano 29 lutego 2008 Znalazłem idealny nośnik MINI DVD TDK 2x działa pięknie :] Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 29 lutego 2008 Opublikowano 29 lutego 2008 skompresowane obrazy iso chodzą normalnie? bo zajmują o wiele mniej niz te 1.3 gb ? znalazłem program do robienia multi diskow:) (wiecej gier na 1 plycie) wypalał ktoś tak??? Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 (edytowane) Da się - ale trzeba bootować przez gcOS - na xeno chyba niestety nie działa Tak poza tym to odkryłem jeszcze dwa typy dvd które doskonale działają z moim gackiem - sprzedawany w mediamarkt Maxell (produkcja RITEK) (kosztuje 2zł wraz z pudełkiem - więc cena dość atrakcyjna) i Think Xtra z auchan kosztujący złotówkę Edytowane 2 marca 2008 przez cesarz Cytuj
eggmen 0 Opublikowano 10 marca 2008 Opublikowano 10 marca 2008 Witam Mam przerobionego Gacława Duoq. Jak wiele innych gackow przerobionych tym chipem, także i mój nie czyta kopii zapasowych dwupłytowych gier. To bym mogl jeszcze przeboleć, gdyby nie fakt, iż moj gacek nie radzi sobie rowniez z oryginalnymi dwuplytowymi grami. (Podczas przechodzenia z disc1 na disc2 w RE0 wyskakuje error) Wydaje mi sie, ze to rowniez wina tego lipnego chipa. Moje pytanie brzmi: Czy istnieje mozliwosc deaktywowania Duoq bez odlutowania go z konsoli? I nastepne pytanie. Czy Tales of Symphonia jest na dwoch płytach?. Jezeli tak, to w jakis sposob odbywa sie przejście z jednej plyty na druga (Czy mozna zasejwowac na koncu pierwszej plyty i załadowac tego sejwa na poczatku drugiej plyty, czy tez dyski zmienia sie "w locie")? Z gory dziekuje za odpowiedz: ] Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 11 marca 2008 Opublikowano 11 marca 2008 W jednym pytaniu mogę pomóc: ToS jest na dwóch płytkach. A jak się to zmienia to już nie wiem, bo niestety nie miałem przyjemności grać. Cytuj
eggmen 0 Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 Dzieki. Nikt nic wiecej nie wie? Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 jak masz przerobionego gacka to pewnikiem masz też trymowany laser wiec deaktywowanie chipa nic nie pomoże no chyba że sie mylę to proszę o poprawienie Cytuj
eggmen 0 Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 Trymowanie lasera nie ma tu nic do rzeczy. Chip uruchamia sie przy kazdym zamknieciu pokrywy plyty, nawet gdy gram w oryginalne gry. Error wyskakuje z racji tego, ze chip nie posiada opcji odtwarzania kopii zapasowych dwuplytowych gier i podczas ponownego zamkniecia pokrywy w trakcie gry, konsola glupieje. Stad wydaje mi sie, ze jedynym wyjsciem jest wylaczenie chipa. Jednakze, nie chcialbym robic tego na stale; p Cytuj
C-Boy 51 Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 (edytowane) Ciężko cokolwiek stwierdzić. Jakieś 20stron wcześniej były właśnie opisywane podobne kwiatki z Duoq ( nigdy nie miałem zaufania do tego chipa. Tak to jest gdy ktoś na Jana, robi zbiedzoną wersję XenoGC) , ale żeby nie można było normalnie zagrać na oryginałach.... what a peace of shit :wkurzony: Edytowane 12 marca 2008 przez consoleboy Cytuj
eggmen 0 Opublikowano 13 marca 2008 Opublikowano 13 marca 2008 (edytowane) Przeczytalem tamte strony. Stad wiem, ze chip nie czyta dwuplytowych kopii. Niestety nikt nie pisal o problemach z oryginalami: / Jak sie wkurze to wylutuje ten chip eh.. a tak bardzo chcialem spedzic swieta z residentem : < Edytowane 13 marca 2008 przez eggmen Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi