malin1976 110 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Ale jeżeli kupię na alledrogo gamecuba z xeno 2 i na przykład 30 grami to potem coś się nie z(pipi)ie i czy nie będę musiał trymować na nowo bo konsolce się odwidzi czytać płyt ? Bo poluję na jakąś aukcję gacława po przeróbce ale już z grami . Stwierdziłem że nie dam za dwie gry 400 zł . Wiadomo o jakie chodzi Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Ale jeżeli kupię na alledrogo gamecuba z xeno 2 i na przykład 30 grami to potem coś się nie z(pipi)ie i czy nie będę musiał trymować na nowo bo konsolce się odwidzi czytać płyt ? Owszem, tak sie moze stac. Trymowanie laserka jest proste, choc nieco upierdliwe. Zwlaszcza jak masz chipa wyprowadzonego na zewnatrz - trzeba uwazac zeby nie urwac jakiegos kabelka. Bo poluję na jakąś aukcję gacława po przeróbce ale już z grami . Prawdopodobnie jutro, pojutrze bede mial na handel Gacka, przerobionego przeze mnie chipem Xeno, z zainstalowana nowiutka obudowa na duze DVD, laserek idealnie ustawiony na plyty DVD-R SONY - . Zainteresowany? Cytuj
TheDupa 14 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item598599469_598599469.html to mój , miał obudowę pocietą na duże płyty i zachowała oryginalny wygląd Edytowane 14 kwietnia 2009 przez TheDupa Cytuj
yow 0 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Ale jeżeli kupię na alledrogo gamecuba z xeno 2 i na przykład 30 grami to potem coś się nie z(pipi)ie i czy nie będę musiał trymować na nowo bo konsolce się odwidzi czytać płyt ? Owszem, tak sie moze stac. Trymowanie laserka jest proste, choc nieco upierdliwe. Zwlaszcza jak masz chipa wyprowadzonego na zewnatrz - trzeba uwazac zeby nie urwac jakiegos kabelka. Bo poluję na jakąś aukcję gacława po przeróbce ale już z grami . Prawdopodobnie jutro, pojutrze bede mial na handel Gacka, przerobionego przeze mnie chipem Xeno, z zainstalowana nowiutka obudowa na duze DVD, laserek idealnie ustawiony na plyty DVD-R SONY - . Zainteresowany? A propos konsolki: Kolega chciałby zakupić tego GameCuba ,niestety ma jakieś problemy z wysyłaniem postów i pemek więc wysyła na misje "pokojową " mnie. Jeżeli jesteś zainteresowany sprzedażą to napisz pmkę i skontaktuję cię z chętnym do kupna kolegą. Cytuj
ranaghar 0 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Zamierzam kupić GameCube'a z chipem. Na co powinienem zwrócić uwagę? Na chwilę obecną można dostać tylko konsole z Xeno 2 (z innym chipem raczej ciężko). Swego czasu czytałem, że Xeno to raczej badziew i lepiej kupić Qoob lub Viper. Czy warto kupować konsolę z Xeno (nie posypie się szybko albo coś)? Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Zamierzam kupić GameCube'a z chipem. Na co powinienem zwrócić uwagę? Na chwilę obecną można dostać tylko konsole z Xeno 2 (z innym chipem raczej ciężko). Swego czasu czytałem, że Xeno to raczej badziew i lepiej kupić Qoob lub Viper. Czy warto kupować konsolę z Xeno (nie posypie się szybko albo coś)? Ja miałem Xeno 2 i nie było z nim problemów. Z reszta nawet jak się zepsuje, to nowy kupisz za grosze. Cytuj
TheDupa 14 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 viper ma więcej errorów mimo że niby powinien je niwelować , xeno + płyty xtreme z hipermarketu real =miód Cytuj
Sunderland 2 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Sprawa taka. Gacek łyka mi tdk, ale nagrane na max (x16). Konsola mi się zjedzie przy takim graniu. Kupiłem więc minidisca (chyba także TDK, nie pamiętam) i nagrałem na max (x4). I tu już czytać przestało. Znaczy się testować, trymować i kręcić, czy jest jakieś precyzyjniejsze rozkminienie sytuacji? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 nie ma innej rady jak tylko trymowanie [podkrecanie] lasera... najlepiej nastaw sie na tylko jeden rodzaj plyt i ustaw laser pod nie ;] Cytuj
GRIZZ 0 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Opublikowano 3 sierpnia 2009 Sam używam mini DVD-R TDK i konsolka łyka backupy bez problemu, nagrywam x4 (owszem wolno , aczkolwiek już dawno obalono mit że wolniej=lepiej), szybkość nagrywania nie ma żadnego związku z prędkością odczytu, mniej błędów PI/PO znajdziesz na płycie wypalonej x16 niż x4 (program DVDinfo pro - polecam). Kwestia trymowania lasera to bardzo indywidualna i delikatna sprawa, zasada jest taka że ustawiasz laser pod jeden rodzaj płyt i tego się trzymasz, największą rolę natomiast gra wypalarka. Do swojego pierwszego gacka wlutowałem qoob sx (niebagatela 175 zł z przesyłką) a backupy smażyłem jakimś biednym Lite-on'em , gry chodziły nieźle ale do czasu, po czterech miesiącach laser wyzionął ducha ... Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Nagrałem 5 gier na TDK Mini DVD-r. Gacek łyka je bez problemu, bez kręcenia przy laserku. Jedynie w Zeldzie TP wywala mi ciągle error <_<. Nie wiem dlaczego skoro reszta działa bez problemu. Na Zeldzie najbardziej mi zależało. Cytuj
TheDupa 14 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 czasami error zależy od samego obrazu gry , mario sunshine za cholere nie chciał mi się włączyć nawet do menu Cytuj
SNESiak 4 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 Też miałem problem z zelda: tp. Zmieniłem płyttki z verbatimów na duże tdk i działa jak należy. A zdarzały się zwisy już po 20 minutach gry, Cytuj
Czoperrr 5 113 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 Zelda nagrana na dużych Verbatimach działa bez problemu, tak jak i inne gry. Gacek ma problem z dużymi Philipsami, po paru minutach wyskakuje error. Ważne że chodzi większość na mini dvd tdk i dużych verbach bez trymowania lasera. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 da sie przerobic gamecube, softmodd metoda? i czy trzeba otwierac i ustawiac laser? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 cos tam mozna niby zrobic przy pomocy armax drive'a... zainwestuj w chipa [maly koszt]. co do trymowania lasera to raczej zawsze trzeba to robic, bo w koncu wypalane plytki to co innego niz tloczone, a gacek lubi troszke szalec na wypalanych plytkach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi