Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

kotlet_schabowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  raven_raven napisał(a):
Chciałem tylko dodać, że jak ktoś ma wolne 80 zł, nie może ich lepiej ulokować jak w God of War II.

Znam przynajmniej dwa lepsze sposoby wydania takiej kwoty:

- wizyta w dobrym burdelu

- DMC3: Special Edition

Opublikowano

Widzę HikiQmori że nie tylko na Devil May Cry się znasz.

Cytat
Chciałem tylko dodać, że jak ktoś ma wolne 80 zł, nie może ich lepiej ulokować jak w God of War II.

A nawet ulokowałbym, gdyby nie to że w moim empiku chcą za GoW2 219 PLN. ;/

Opublikowano (edytowane)

Nieprawda, GTA SA to jeszcze lepsza inwestycja ;) Jeśli chodzi o gry nowe ofkoz, bo używaną można znaleźć taniej ;)

Edytowane przez wiki1993
Opublikowano (edytowane)

Wiecie co wam powiem? Mam GTA:SA, GOW 1i2, brakuje tylko RE4 i DMC3:SE. Wiec sie dziewczyny nie sprzeczajcie co jest lepsze. ;)

Te 4 gry trzeba mieć bez dyskusji.....

Edytowane przez i_am_so_lame
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam a co byscie polecili z takich serii

onimusha (mam onimusha 3 DD i grałem z 5min i nawet nawet)

crash (grałem tylko w Crash of the Titans ale słabiutki jak dla mnie , fajny dopóki nie mamy deski potem masakra)

Metal Gear Solid

ale po 1 grze z seri i tej najlepszej dla was moze byc najstarsza ale zeby była dobra

z góry thx

Opublikowano

wszystkie crashe na ps2 sa kiepskie, jesli nie grales w jakas czesc na psxa to lepiej nadrob zaleglosci

a z metal gearow polecilbym kupic najpierw trojke, a pozniej dwojke

Opublikowano

A książki też polecasz czytać od środka, potem początek i ostatecznie koniec?

MGS-y zaliczaj tak, jak wychodziły, czyli MGS1, MGS2, MGS3. Wiem, że MGS3 to prequel, ale skoro już zaliczył jedynkę, niech zaliczy dwójkę, która jest bezpośrednim sequelem dwójki. A trójeczkę pozna najlepiej znając wszystkie (przejście Metal Gearów (tak, tych z MSX) też wskazane) poprzednie części.

No chyba, że na widok filmiku odruchowo naciskasz "Start"... wtedy w ogóle tej serii nie tykaj :twisted:.

Opublikowano

GoW 1 i 2, RE4 i DMC3 moim zdaniem powienien każdy spróbować ;) a każdy zapalony gracz poprostu musi je mieć w swojej kolekcji, albo chociażby ją zaliczyć (w ostateczności tylko pomacać :P) ale hmm... a co np z FFX? Albo chociażby ICO? Chyba, że są jakieś konkretne wymagania co do gatunku :P

Opublikowano

Czołem.

Ostatnimi czasy myślałem nad YAKUZ'Ą. Co sądzicie o tej grze. Mile widziane wszelkie krytyczne komentarze (chcę mieć obiektywny obraz tej gry).

Zaciekawiłem się tym tytułem, po spotakaniou z Shenmue 2. W wywiadach Yakuza jest porównywana właśnie do Shenmue - jak uważacie - czy jest to trafna opinia, czy tylko marketing (krótko - czy bliżej temu do Shenmue czy do GTA)?

Z góry thx za dokłdne informacje odnośnie ww pytań. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja się wbiję ze swoim pytaniem :

Burnout : Revenge czy Burnout : Dominator ? Swego czasu wybór był dla mnie prosty, bo B:R był dużo tańszy od B:D, ale czas mijał, ja gierki nie kupiłem, a teraz kosztują mniej więcej tyle samo. Grałem dotąd na poważnie tylko w Takedowna i bardzo mi przypasował. W sequeli liczę głównie na :

-nie zmieniony model jazdy

-przynajmniej tyle samo zadań do zaliczenia

-różnorodność trybów

-tryb Road Rage.

Czytałem, że w Revenge jest lekko "mroczniejszy" klimat (kolorystyka itd), to w sumie byłby dla mnie raczej minus. Proszę o najważniejsze różnice między B:3, B:R a B:D. Z góry dzięki za rady.

Opublikowano
  Cytat
-nie zmieniony model jazdy
Bardziej Dominator, chociaż zależy jak na to patrzeć - każdy Burnout się czymś różni.

Cytat
-przynajmniej tyle samo zadań do zaliczenia
Burnout Revenge - zadań jest zdaje się więcej niż w Dominatorze plus jeszcze tryb Crash (osobiście nie grywam w to), którego w Dominator brak.

Cytat
-różnorodność trybów
Niby Dominator ze swoimi Burnout Challenge, Near Miss, Maniac i innymi, które zamiast bawić to denerwują.

Cytat
-tryb Road Rage.
Revenge.

Ogólnie jednak bardziej bym sugerował styczność z Revenge. Choć gra się mocno różni od Takedowna (większa efektowność, sporo skrótów i niebezpiecznych tras, popychanie niektórych cywilnych samochodów) to "inny" nie znaczy "gorszy". Osobiście nie potrafię stwierdzić, która odsłona jest lepsza ale obie sobie cenię dość mocno. A Dominator? Dla mnie to już bez rewelacji - choć powrócono do bardziej klasycznego modelu jazdy to jakoś gra nie robi takiego wrażenia jak poprzednicy. W dodatku ciągle nie mogłem się pozbyć wrażenia, że od początku twórcy nosili się z zamiarem stworzenia portu na PSP, stąd wersja na PS2 jakoś nie powalała szczególnie grafiką i wykonaniem. No i totalnie beznadziejna muzyka.

Ogólnie Dominatora polecam jeśli posiadasz lub masz zamiar kiedyś zakupić PSP - mnie się o wiele lepiej grało w wersję na tę właśnie konsolę.

Tutaj się wypowiedziałem na temat większości Burnoutów, jeśli Ci pomoże.

Opublikowano

A w Dominatorze nie ma Road Rage? Bo w Revenge ten tryb jest kompletnie spaszczony, bicie rekordów nie ma sensu i daje 0 satysfakcji w porównaniu z Takedownem. Ostrzegam tylko, bo jeśli myślisz kotlet że w Revenge będziesz bawił się w Road Rage równie dobrze jak w Takedownie, to srogo się zawiedziesz.

Opublikowano
  Cytat
A w Dominatorze nie ma Road Rage?
Nie sprawia takiej radochy i jest mniej efektowny. W Revenge można m.in. pokombinować z popychaniem samochodów na przeciwników.

Cytat
Ostrzegam tylko, bo jeśli myślisz kotlet że w Revenge będziesz bawił się w Road Rage równie dobrze jak w Takedownie, to srogo się zawiedziesz.
Eee, jak dla mnie Road Rage to właśnie w Revenge jest najlepszy ze wszystkich Burnoutów na PS2. Widać kwestia gustu.

Osobiście Revenge sobie bardzo cenię, ale drażni niestety brak opcji Quick Race. Po prostu śmiech na sali, że w takiej grze zapomnieli o banalnym trybie.

Opublikowano

Wiadomo... jak wyszła konsolka nowej generacji to się starą sponiewiera i nie docenia :P wspomnij ile czasu przy niej spędziłeś ;) i coś mi się wydaje, że jakby tak poszukać to jest jeszcze conajmniej kilka gier wartych zagrania :)

Opublikowano

Witam

Jeśli możecie poradzić która z części tomb raider jest godna polecenia

O ile się nie myle to wyszły 3 odsłony na ps2

To samo pytanie odnośnie serii 007 James Bond

Z gory dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano (edytowane)

angel of darkness omijaj szerokim lukiem, ta gra to straszny gniot

a w pozostale czesci zdecydowanie warto zagrac, jesli lubisz try to nie bedziesz zalowal kasy. co prawda legends jest troche krotki, ale jesli bedziesz chcial go przejsc na 100% (mi sie chcialo, a jestem dosc leniwy), to przejscie zajmie Ci troche czasu. anniversary tez jest bardzo fajny, ja bym wzial obie.

Edytowane przez Siwy_
Opublikowano
  JanzKijan napisał(a):
Czołem.

Ostatnimi czasy myślałem nad YAKUZ'Ą. Co sądzicie o tej grze. Mile widziane wszelkie krytyczne komentarze (chcę mieć obiektywny obraz tej gry).

Zaciekawiłem się tym tytułem, po spotakaniou z Shenmue 2. W wywiadach Yakuza jest porównywana właśnie do Shenmue - jak uważacie - czy jest to trafna opinia, czy tylko marketing (krótko - czy bliżej temu do Shenmue czy do GTA)?

Z góry thx za dokłdne informacje odnośnie ww pytań. Pozdrawiam.

Ciągle aktualne.

Opublikowano

Prosiłbym o wymienie najlepszych Waszym zdaniem gier na PlayStation 2 takich typowo stworzonych na dwóch graczy, gdzie właśnie największa radocha jest gdy grasz razem z kumplem. Gatunek nieistotny, także sypcie tytułami ;)