Gość mate5 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Opublikowano 7 sierpnia 2008 Szukam rpg-a, gdzie walka nie odbywa się na zasadzie "attack" -> "power slash", tylko tak jak w np. w okami. Ma ktoś jakąś propozycję? Aaa, warto pograć w Rogue Galaxy, jako ogromny fan KotOR-a? Na uwadze mam dużo pobocznych quest`ów, rozbudowny handel, klimat Cytuj
bor 2 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Silent Hil czy ktos kto slabo umie angielski poradzi sobie ? W takim GOW nie mialem zadnych problemow, ale Silent to przygoda a tam trzeba chyba znac. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Jest tam troche angielszczyzny, ale moim zdaniem to w miare prostej, troche czytania notatek przydajacych sie do rozwiazania zagadek Cytuj
Juzbrig 0 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 (edytowane) Prosiłbym o Top 10 platformówek (PS2). Na PSX najbardziej lubiłem Gexy, Crashe, Medievil. Na ps2 jest tyle tych cześci Rachet&Clan i Jak ze nie wiem co wybrac. Wiec prosze o 10 najlepszych Edytowane 13 sierpnia 2008 przez Juzbrig Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Opublikowano 13 sierpnia 2008 Prosiłbym o Top 10 platformówek (PS2). Na PSX najbardziej lubiłem Gexy, Crashe, Medievil. Na ps2 jest tyle tych cześci Rachet&Clan i Jak ze nie wiem co wybrac. Wiec prosze o 10 najlepszych Na pewno Jak & Daxter, Jak II: Renegade i Jak 3 (na dokładkę Jak X, chociaż to wyścigi - taki jakby odpowiednik Crash Team Racing, zważywszy dzieje obydwu serii i developera). Ratcheta & Clanka polecam tylko część pierwszą, bo następne nie mają przełącznika na 60 Hz, więc niech se Insomniac sam gra w te PAL-owskie R&C. Wymienione wyżej produkcje to złote zęby PS2 jeśli chodzi o technologię (i porządne gry akcji tak poza tym). Teraz wymienię gry, w które pocinałem na PC i które może nie pokazują 100% możliwości PS2, ale mam o nich dobre mniemanie: Rayman 3 (2 jest genialny, ale Rayman Revolution - przeróbka 2 na PS2 - ponoć znacznie się odeń różni, więc na wszelki wypadek nie polecam) którego warto przejść choćby dla walki z finałowym bossem, I-Ninja (skromniejsza produkcja, ale w sumie platformer na medal), Prince of Persia: The Sands of Time (ma w sobie coś z magii Raymana 2). Być może Psychonauts (ale wersja na PS2 jest konwersją, w odróżnieniu od gier wcześniej wymienionych, więc nie wiem, czy nie została jakoś okaleczona w procesie przenoszenia na tę platformę), ale Psychonauts jeszcze nie skończyłem, więc nie gwatrantuję, że to gra topowa. Nie wymieniłem nawet 10 tytułów i nie uważam się za alfę i omegę w dziedzinie platformówek na PS2, ale zakupu tych gier nie żałuję. Cytuj
kotlet_schabowy 2 694 Opublikowano 14 sierpnia 2008 Autor Opublikowano 14 sierpnia 2008 Skończyłem tylko 5 platformerów na PS2, ale z pewnością nadają się one na listę "Top 10" : Ratchet and Clank 1, 2, 3 oraz Jak and Daxter 1 i 2 (Jak 2). Ratchety to świetne połączenie platformówki ze strzelaniną (zawartość strzelaniny nie jest aż tak duża, jak piszą w niektórych miejscach), zapewniające wiele godzin zabawy (duże replayability). Co do posta Sonotoriego, to częściowo się nie zgodzę. Owszem, Ratchet "dwójka" to spadek formy, ale argument o braku przełącznika na 60 Hz byłby chyba ostatnim, którego bym użył Oo. Już bardziej boli brak napisów w scenkach. Przecież płynniutkie 50 Hz jest ok, szczególnie w dobie, kiedy nawet na next genach wiele gier działa ledwo w 30 klatkach. Tak czy inaczej : "trójka" to już skok w górę jeśli chodzi o jakość (szczególnie humor), a gameplay'owo tak naprawdę te trzy gry się od siebie dużo nie różnią. Natomiast Jak and Daxter to czysta platformówka z sielankowym klimatem, dosyć krótka (nawet ukończenie na 100 % to niewielki problem), ale naprawdę dobra. Na przestrzeni ostatnich kilku lat to już jedna z niewielu tego typu gier. Jak 2 to już inna bajka, więcej strzelania i przygodówki, no i free roaming. Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 ja polecam serie sly, szczegolnie czesc pierwsza i trzecia Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 14 sierpnia 2008 Opublikowano 14 sierpnia 2008 bo nie ma przelacznika na 60hz !!!1!!1! a tak na powaznie - ta czesc najmniej mi sie spodobala, glownie przez takie sobie misje, te w trojce sa o wiele fajniejsze imo Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 15 sierpnia 2008 Opublikowano 15 sierpnia 2008 ;]]] Sly'a jedynkę nie da się zdobyć, a dwójka i trójka drogie. Tragedia ;/ Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) Ja mam lamęt bo nie wiem co wybrać. Jestem koneserem gier-serii i ostatnio chciałem się zapoznać z jakąś, wybór padł na Silent Hill albo Project Zero. Obie gry są z gatunku horror więc wybór wydaje sie konkretniejszy, prosiłbym o wypowiedź kogoś kto jest z tymi grami zaznajomiony (co tam nawet jednej serii), bo jak się nie zdecyduję to wezmę jakiegoś J-rpg-a jak Valkyrie Profile 2 czy Personę 3 . PS; Wróć !, widzę jeszcze ciekawą serię ,,Shin Megami Tensei", powiedzcie mi które gry z tej serii (jeśli tak to moge nazwać ) są warte uwagi ?, bo widzę tu np: Persone, Lucifer's Call, Digital Devil Saga, Devil Summoner, Nocturne. Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Dr.Czekolada Cytuj
Juzbrig 0 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Zdecydowanie Silent Hill. Project Zero jest fajny, ale SH jest kultowy . Dobrze zacząć od 1ki, ale jak sie nie przekonasz do słabej grafiki (jedyna dzisiaj wada SH1) to graj od 2ki. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 A Silent Hill Origins ?, jest bodaj prequelem jedynki ?. Cytuj
Juzbrig 0 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) W Origins jeszcze nie grałem, ale czasami prequele są tak zrobione że lepiej grać potem, bo jak zagrasz w Origins, to już SH1 nie bedzie tak zaskakiwał. Jak bym miał grać od nowa, to Sh Origins był grał po SH3, ale niech się wypowie też ktoś kto grał w SH O i jak uważa. Ps. Film obejrzyj po przejsciu SH3, chyba że juz widziałeś. Jest on luźną konwersją SH1, ale zawiera liczne elementy z cześci 1-3 Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Juzbrig Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) PS; Wróć !, widzę jeszcze ciekawą serię ,,Shin Megami Tensei", powiedzcie mi które gry z tej serii (jeśli tak to moge nazwać ) są warte uwagi ?, bo widzę tu np: Persone, Lucifer's Call, Digital Devil Saga, Devil Summoner, Nocturne. Uprzedzam, że nie grałem w żadną grę MegaTen, ale przymierzam się do DDS (jedna story podzielona na dwie gry, coś jak Golden Sun). System walki ma ponoć lepszy niż Nocturne, ale gra jest właśnie na walce ufundowana (jakby rogue like z ładną grafą i dopracowaną fabułą), a poza tym trudna. Ponoć przyzwoicie skonwertowano DDS na PAL. Ogarnięcie całości MegaTen jest raczej ponad siły kogoś, kto nie gra w to od lat '80, więc póki co nie zamierzam się przejmować resztą owego metacyklu. Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Sonotori Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Whooa ok 51 pozycji :o (to ponad dwukrotnie więcej od np Castlevanii) no to nieźle, może kiedyś obadam całą serie, widze że dosyć satanistyczna bo dużo ,,devilów" i innych w tytule . Cytuj
devil162 1 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 poszukuje jakis fajnych gier na 2 graczy mam juz PESA 2008 Tekkena 5 Dragon Ball TB 3 , Fife co jeszcze ?? mozecie poda nazwy jakis fajnych gier na 2 ? Cytuj
Suavek 4 712 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=24859 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 W czerwcu w tym temacie pytałem się o gry co-op, w każdym razie napiszę te pare tytułów: Lego star war / indiana jones, time splitters 2/3 Cytuj
bor 2 Opublikowano 23 sierpnia 2008 Opublikowano 23 sierpnia 2008 lego star wars zdecydowanie jest lepsze od indiany Cytuj
blizzball 0 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 najleprzy co-op na PS2 jaki grałem to zdecydowanie half-life (zarazem jedyny) ale to było dawno temu więc może niepamiętam tego dobrze z drugiej strony skoro było to dawno to czemu wydaje mi się że świetnie bawiłem się przy tym z kumplem( całkowicie olałem singel player ) Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Time Splitters 2 jest dla mnie o wiele ciekawszy i różnorodny od trójki, przeskoki czasowe są bardzo widoczne i odczuwa sie zmianę klimatu, a biorąc pod uwage np. misje z przyszłości, moim zdaniem Future Perfect może sięprzy dwójce schować(choć może to kwestia gustu) Cytuj
i_am_so_lame 6 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Chciałbym zapytać jak wypada grywalność gry Obscure - i czy warto ją kupić, czy można ją kilka razy przejść, (różne zakończenia) Jestem fanem gry Silent Hill. Cytuj
duncanlove 0 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Którego z platformerowych Bandicootów polecacie najbardziej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi