_Dreamcast_Fan_ 1 Opublikowano 21 maja 2008 Opublikowano 21 maja 2008 Zainwestować w Silent Hill Origins czy w inną część z serii, jeżeli jedyną w jaką grałem na konsoli było SH4 ? Cytuj
Suavek 4 672 Opublikowano 21 maja 2008 Opublikowano 21 maja 2008 jedyną w jaką grałem na konsoli było SH4 ?Współczuję ;> Zainwestuj w jedynkę - najlepsza ze wszystkich, kropka. Zaraz pewnie wyskoczy stado twierdzące, że to druga odsłona jest tą "naj naj" - owszem, ma świetną fabułę i atmosferę, ale jak dla mnie nie jest w ogóle straszna, a w dodatku jest zbyt prosta. Trójkę także polecam - fabuła nie powala ale klimat grozy i niepewności świetny. No i piękna grafika. Tutaj jednak wypada znać SH1 aby zrozumieć niektóre wątki. Czwórka w moich oczach (a także wg opinii innych osób) to najgorsza odsłona serii. SH Origins natomiast to tytuł na jeden raz w przeciwieństwie do pierwszych trzech odsłon. Ukończ serię lepiej chronologicznie, może Origins do tego czasu stanieje (~100zł nigdy bym za to nie dał). Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 22 maja 2008 Opublikowano 22 maja 2008 ja właściwie kończę już Ratchet & Clank 1 - mam na liczniku ok. 13h i jeszcze może 2 planety. gra jest ładna, prześmieszna i bardzo przyjemna, bierz bez zastanowienia szczególnie za taką cenę za jaką można ją wyrwać (ja sam dałem za nówkę w krakowskim Saturnie 40zł) Czy Ratchet & Clank 1, 2 i 3 PAL-owskie mają przełącznik na NTSC (60Hz), a jeśli nie mają, to czy są wolniejsze od wersji NTSC? Pytałem już o to w stosownym wątku, ale nie doczekałem się odpowiedzi. R&C1 ma przełącznik na 60Hz - dzisiaj sprawdziłem, jest znacznie szybciej. Więc na 99.9% mają przełącznik też następne części, jeśli koniecznie chcesz się upewnić to mogę włączyć R&C2 i sprawdzić (mam tylko te dwie części). Ale to raczej pewne. R&C2 ma też tryb 16:9 którego niestety brakuje w pierwszej części Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 22 maja 2008 Opublikowano 22 maja 2008 R&C1 ma przełącznik na 60Hz - dzisiaj sprawdziłem, jest znacznie szybciej. Więc na 99.9% mają przełącznik też następne części, jeśli koniecznie chcesz się upewnić to mogę włączyć R&C2 i sprawdzić (mam tylko te dwie części). Ale to raczej pewne. R&C2 ma też tryb 16:9 którego niestety brakuje w pierwszej części Dzięksy. Kamień spadł mi z serca. Też myślę, że skoro 1 ma, to 2 i 3 również mają. Wobec tego trza będzie trylogię R&C zmłócić, bez dwóch zdań. Wiem że temat jakby nie o tym, ale skoro była mowa o Kingdom Hearts, mam jeszcze pytanie. Otóż z tego co wiem, w obydwu częściach brak przełącznika. Porównywał ktoś wersję PAL z NTSC? PAL jest wolniejsza, czy nie czuć różnicy? Cytuj
el-shabazz 32 Opublikowano 22 maja 2008 Opublikowano 22 maja 2008 jedyną w jaką grałem na konsoli było SH4 ?Współczuję ;> Zainwestuj w jedynkę - najlepsza ze wszystkich, kropka. Zaraz pewnie wyskoczy stado twierdzące, że to druga odsłona jest tą "naj naj" - owszem, ma świetną fabułę i atmosferę, ale jak dla mnie nie jest w ogóle straszna, a w dodatku jest zbyt prosta. Dokuadnie jest tak jak mówisz - jedynka rządzi. Mnie szczegolnie odpychały od 2 reakcje głownego bohatera, który przemierzajac caly ten syf zachowywał sie jak na herbatce u cioci...... Ale gra ogólnie jest dobra, napewno warto wydac te 40+/- pln za ten szpil. Cytuj
Wiatrak 0 Opublikowano 22 maja 2008 Opublikowano 22 maja 2008 Witam Poszukuje jakiejs nie drogiej gry nad ktora moglbym troche posiedziec (RPG odpada) moglibyscie cos mi doradzic ?? Cytuj
Daxter 0 Opublikowano 22 maja 2008 Opublikowano 22 maja 2008 Witam Poszukuje jakiejs nie drogiej gry nad ktora moglbym troche posiedziec (RPG odpada) moglibyscie cos mi doradzic ?? polecam GTA (San Andreas np) ceny na allegro są ok, a przy grze posiedzissssz ;D Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 1. jaka jest najlepsza koszykowka na ps2 ? 2. czy colin 4 jest chociaz w polowie tak dobry jak colin 2 ? gralem w trojke i 2005 i strasznie nie podoba mi sie model jazdy, jednym slowem DNO 3. za co sie najpierw wziac: -jak 2 czy jak 3 -ratchet 1, 2 czy 3 ? Cytuj
Sonotori 0 Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 3. za co sie najpierw wziac: -jak 2 czy jak 3 -ratchet 1, 2 czy 3 ? Chronologicznie: Jak and Daxter, Jak II i Jak 3 po kolei. J&D jest grą wybitną, a jeśli uznasz ją np. za zbyt trudną, to i nie masz po co się zabierać za JII. Jeśli już grałeś w J&D, bardzo polecam JII. W trzy części R&C także wypadałoby zagrać po kolei, bo te gry, te historie, ci bohaterowie ewoluowali równolegle. Kawał historii PS2 i ważne rozdziały w dziejach zręcznościówek, jak nowożytna trylogia PoP. Cytuj
Ghost493 0 Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 1. jaka jest najlepsza koszykowka na ps2 ? Zależy czy chodzi ci o grę na hali, czy o streetball. Jeśli to pierwsze to polecam serie NBA 2K, a jeśli o streeta to NBA Street v3 lub jeśli nie uda się tej pierwszej zdobyć to AND1 Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 30 maja 2008 Opublikowano 30 maja 2008 1. na hali oczywiscie, w streeta gralem i mi nie podszedl. tak wiec ktora czesc NBA2k jest najlepsza ? 3. w sumie racja, przejde po kolei. a jak1 byl dosyc prosty, na 100% go przeszedlem i nawet sie nie spocilem:F Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 31 maja 2008 Opublikowano 31 maja 2008 Mam mam NBA Streeta v3 i szczerze polecam, ale jedynie multi-tapem. A co do Jaka - Dwójka najlepsza, najgorsza trójka. Najbardziej cukierkowata jedynka, najmroczniejsza 3. 2 najdluzsza i najciekawsza. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 4 czerwca 2008 Opublikowano 4 czerwca 2008 Witam, ile zajmuje niewprawionemu graczowi przejście Black'a oraz ile Ojca Chrzestnego ? Cytuj
Ghost493 0 Opublikowano 4 czerwca 2008 Opublikowano 4 czerwca 2008 Black 5-7 godz. Ojciec Chrzestny myślę, że fabuła to jakieś 8-9 godz. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 czerwca 2008 Opublikowano 4 czerwca 2008 (edytowane) Witam, ile zajmuje niewprawionemu graczowi przejście Black'a oraz ile Ojca Chrzestnego ? nie wprawiony? hmmm normalny gracz przechodzi to w jakies 8-10h[czas spedzony przy grze z srednim czasem powtarzania czesci lvl]. rozgrywke przedluzaja daleko oddalone checkpointy... mysle, ze w jakies 12-16h dasz rade z przerwami na zalamke przy asylum i ostatnim lvl Edytowane 4 czerwca 2008 przez Coati Cytuj
duncanlove 0 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 Burnout: revenge czy dominator? Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 Ja stawiałbym na Revenge - sam mam - chyba najbardziej kultowa część Atrakcji co nie miara Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 czerwca 2008 Opublikowano 5 czerwca 2008 Jak nie masz żadnego Burnouta, to łykaj trójkę, najlepszy Burnout w ogóle. Jak chcesz koniecznie Revenge albo Dominatora, bierz Revenge. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 lepiej dominatora jest takim rownowaznikiem pomiedzy revenge, a 3 Cytuj
Sephi 0 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 A jak uwazacie, która cześć PES jest najlepsza? Mam do wyboru 5, 6 i 2008. A poza tym to napiszcie która może w ogóle jest najlepsza Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 A jak uwazacie, która cześć PES jest najlepsza? Mam do wyboru 5, 6 i 2008. A poza tym to napiszcie która może w ogóle jest najlepsza Szczerze to najlepsza jest chyba 4. Z tych co wymieniłeś najfajniej grało mi się w 5. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 Najlepsza jest trójka bezapelacyjnie. Co lepsze - Frequency czy Amplitude? Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 Najlepsza jest trójka bezapelacyjnie.popieram, chociaż jak zagrałem chwilę w 2008 to też mi się wydało przyjemne, a do tego trochę dojrzalsze... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 Najlepsza jest trójka bezapelacyjnie. Co lepsze - Frequency czy Amplitude? obie dobre. zobacz sobie na track listy obu gier i na ich podstawie wybierz najlepiej bierz obie [tanie sa] przy czym frequency chyba trudniej dostac Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 11 czerwca 2008 Opublikowano 11 czerwca 2008 Mam kilka pytań. Jaka gra może mi starczyć na 40H zabawy?(oprócz gta i rpg bo słabo znam język) Spodoba mi się final fantasy jeśli słabo znam język i nie lubię przewracania tabelek? Są jakieś lepsze gry w polskiej wersji językowej(oprócz fify i singstarów)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi