genjuro 85 Opublikowano 2 grudnia 2010 Opublikowano 2 grudnia 2010 Nie śledzę całego tematu, ale przeczytałem kilka postów z tej strony i muszę jasno stwierdzić - Panowie, Wielki K, Suavek i pewnie jeszcze wielu z poprzednich stron - ta gazeta jest ewidentnie nie dla Was. Prawdopodobnie jesteśmy w podobnym wieku ( ja mam 30 lat) i co tu dużo ukrywać - PSX Extreme jest skierowane do nastolatków, dużo młodszego pokolenia graczy. Ja już dawno przestałem czytać to czasopismo, z takich samych powodów, jakie Wy tu wypisujecie ( plus, żenujące komiksy, jakieś nudne felietony , listy itd.). Kiedyś byłem regularnym czytelnikien, ale czas leci do przodu, zmieniają nam się poglądy itp. Prawdopodobnie kupujecie Extreme'a z przyzwyczajenia, ale pora sobie uświadomić, że to już nie jest gazetka, która dawała nam tyle frajdy, co kilka lat temu. 4 Cytuj
humanno 201 Opublikowano 2 grudnia 2010 Opublikowano 2 grudnia 2010 (edytowane) Nie śledzę całego tematu, ale przeczytałem kilka postów z tej strony i muszę jasno stwierdzić - Panowie, Wielki K, Suavek i pewnie jeszcze wielu z poprzednich stron - ta gazeta jest ewidentnie nie dla Was. Prawdopodobnie jesteśmy w podobnym wieku ( ja mam 30 lat) i co tu dużo ukrywać - PSX Extreme jest skierowane do nastolatków, dużo młodszego pokolenia graczy. Ja już dawno przestałem czytać to czasopismo, z takich samych powodów, jakie Wy tu wypisujecie ( plus, żenujące komiksy, jakieś nudne felietony , listy itd.). Kiedyś byłem regularnym czytelnikien, ale czas leci do przodu, zmieniają nam się poglądy itp. Prawdopodobnie kupujecie Extreme'a z przyzwyczajenia, ale pora sobie uświadomić, że to już nie jest gazetka, która dawała nam tyle frajdy, co kilka lat temu. Zgadzam sie z kolegą powyżej. Ja przyznam tez nie kupujue juz gazety, kawałek młodszy jestem bo z '84-ego ale wszystko co Genjuro napisał to prawda. Przylapywałem sie na tym ze kupowalem i nie czytałem. Chyba ze trafiała mi sei jakaś dłuższa podróż pkp/pks do szkoły. Fajnie bylo przeczytać recke gry której zakup sie planuje [no moze poza reckami Myszaqa] ale teraz - PPE wystarcza mi, ze nie wspomne o wideo-reckach ign.com itp. A to ze pismo dedykowane jest uogólniając - młodzieży - to oczywiste. No cóż, czas leci, gazata dopasowuje sie do grupy docelowej i tutaj taka refleksja, właściwie to PE niezle radzi sobie z byciem takim magazynem 4fun dla młodziaków, jak zaczynalem ją czytać [od nr. 4] to sam bylem taki małolat, a teraz nadal kupują ja małolaty, czyli pomimo starzenia sie redaktorów gazeta trzyma swój styl. Dla starszych czytelników - juz nie ten co kiedyś, ale - nadal młodzieżowy. A inny dlatego, że i młodzież teraz inna.. ..natura :wink: . a żeby było na temat to nie trawie Myszaqa, nic osobiscie nie mam do niego no bo niby dlaczego mialbym miec, ale nie toleruje jego stylu. Kiedys nie omieszkałem skrytyować [pelna kultura] recki, bodajże Heavy Rain, z jakims idiotycznymi wstawkami o tamponach i Lady Gaga. Zareagował na to nie zupełnie "dorośle". Uważam po prostu ze nie zawsze i nie wszedzie trzeba wrzucac swoje charakterystyczne słowne ornamenty. Co za duzo to i świnka nie zje, troche malo profesjonalne imo, to ze ktos pisze od iluś lat to nie koniecznie musi oznaczac ze jest to "pro" robota. Edytowane 2 grudnia 2010 przez humanno Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 3 grudnia 2010 Opublikowano 3 grudnia 2010 Nie śledzę całego tematu, ale przeczytałem kilka postów z tej strony i muszę jasno stwierdzić - Panowie, Wielki K, Suavek i pewnie jeszcze wielu z poprzednich stron - ta gazeta jest ewidentnie nie dla Was. Prawdopodobnie jesteśmy w podobnym wieku ( ja mam 30 lat) i co tu dużo ukrywać - PSX Extreme jest skierowane do nastolatków, dużo młodszego pokolenia graczy. Ja już dawno przestałem czytać to czasopismo, z takich samych powodów, jakie Wy tu wypisujecie ( plus, żenujące komiksy, jakieś nudne felietony , listy itd.). Kiedyś byłem regularnym czytelnikien, ale czas leci do przodu, zmieniają nam się poglądy itp. Prawdopodobnie kupujecie Extreme'a z przyzwyczajenia, ale pora sobie uświadomić, że to już nie jest gazetka, która dawała nam tyle frajdy, co kilka lat temu. Zgadzam sie z kolegą powyżej. Ja przyznam tez nie kupujue juz gazety, kawałek młodszy jestem bo z '84-ego ale wszystko co Genjuro napisał to prawda. Przylapywałem sie na tym ze kupowalem i nie czytałem. Chyba ze trafiała mi sei jakaś dłuższa podróż pkp/pks do szkoły. Fajnie bylo przeczytać recke gry której zakup sie planuje [no moze poza reckami Myszaqa] ale teraz - PPE wystarcza mi, ze nie wspomne o wideo-reckach ign.com itp. A to ze pismo dedykowane jest uogólniając - młodzieży - to oczywiste. No cóż, czas leci, gazata dopasowuje sie do grupy docelowej i tutaj taka refleksja, właściwie to PE niezle radzi sobie z byciem takim magazynem 4fun dla młodziaków, jak zaczynalem ją czytać [od nr. 4] to sam bylem taki małolat, a teraz nadal kupują ja małolaty, czyli pomimo starzenia sie redaktorów gazeta trzyma swój styl. Dla starszych czytelników - juz nie ten co kiedyś, ale - nadal młodzieżowy. A inny dlatego, że i młodzież teraz inna.. ..natura :wink: . a żeby było na temat to nie trawie Myszaqa, nic osobiscie nie mam do niego no bo niby dlaczego mialbym miec, ale nie toleruje jego stylu. Kiedys nie omieszkałem skrytyować [pelna kultura] recki, bodajże Heavy Rain, z jakims idiotycznymi wstawkami o tamponach i Lady Gaga. Zareagował na to nie zupełnie "dorośle". Uważam po prostu ze nie zawsze i nie wszedzie trzeba wrzucac swoje charakterystyczne słowne ornamenty. Co za duzo to i świnka nie zje, troche malo profesjonalne imo, to ze ktos pisze od iluś lat to nie koniecznie musi oznaczac ze jest to "pro" robota. No ja też 84 i powiem wam , że faktycznie nie jest ot już taki fun jak kiedyś, ale nie ma co przesadzać, PSX drogi jakiś nie jest, a zawsze fajnie mieć pod ręką numerek na kibelek . Po prostu nie można podchodzić do tej gazety jak do Forbsa czy Gazety Prawnej, tylko jako do "lekkiego" miesięcznika o grach video, ot cała filozofia. Niem o co dorabiać jakiejś głębszej ideologii. Jeżeli oczekuje się czegoś innego w takim wieku od Extrema to faktycznie nie ma co kupować. Cytuj
Masny 343 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Nie bede pisal o tych co juz odeszli, bo o i tak nie ma sensu o nich skrobac cokolwiek. A wiec, najbardziej znienawidzonym zgredem jest... Butcher! sam nie wiem czemu, po prostu chyba jakis uraz mam, bo widzac, ze tekst pisany jest przez niego to strona sama mi sie przerzuca. Nawet gdyby pisal o golych dupach to... chociaż nie, o ogolych dupach sie nie pisze, tylko się ogląda ;] I wydaje mi sie, ze Butcher chce byc czasem smieszny, ale nie wychodzi mu to (bez urazy). To tyle, napisalbym tu jeszcze o Uralu, że rośnie na drugiego HIVa (moze to jego syn? aż musze sprawdzic w spisie redaktorow czy ural nie nazywa sie kacper ;], ale nie chce mi sie nikogo wiecej wyzywać 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Akurat na następcę Hiva ja typował bym właśnie Butchera, bo Hiv poza tym że pisał bekowe teksty(dawno temu) był też profesjonalistą i zazwyczaj starał się być obietywny. Urala nie lubiłem na samym początku (jawił mi się trochę jako pececiarz) ale z czasem się do niego przekonałem. Cytuj
ziombel 4 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 Hehe mi też ciężko się przekonać do Urala . Butcher? w ogóle inny człowiek niż Hiv,nie jest jakimś profesjonalistą w recenzowaniu ,czy aż tak hardkorowym graczem, dla mnie jest spoko . Prawdopodobnie kupujecie Extreme'a z przyzwyczajenia, ale pora sobie uświadomić, że to już nie jest gazetka, która dawała nam tyle frajdy, co kilka lat temu. no coś w tym jest zwłaszcza teraz, ale za sprawą PPE, bo wchodzę na niego tak często, że nie ma interesującego newsa którego bym przeoczył. Znów fachowe recenzje gier można przeczytać w internecie.. ale pozostaje ciekawa publicystyka czasem, no i trzeba wspierać chłopaków Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 28 lutego 2011 Opublikowano 28 lutego 2011 (edytowane) Butcher, jego płacze w pewnym HP przeszły już chyba do niezbyt chlubnej historii pisma ; ) Jesteście tacy źli, płacicie ale narzekacie a ja biedny muszę zapieprzać na targach. Widać,że nie ma dystansu do siebie, nie podoba mu się inne zdanie ( oj ile przeżywał,że czytelnikom nie spodobało się "za(pipi)ongo" itd ) często się obrusza i często na forum odpowiadał w sposób "by tylko wbić szpilę". Edytowane 28 lutego 2011 przez Sebastian Ś. 2 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 28 lutego 2011 Opublikowano 28 lutego 2011 (edytowane) Niech sobie PE sprawi jakiegoś eksperta od ścigałek, ale takiego raczej pro aniżeli miłośnika z zamiłowania. Bez obrazy, ale HIV nie ma pojęcia o czym pisze, a podejście Lucka choć bardzo fajne to za mało stricte techniczne, przydałby mu się ktoś do pary w recenzowaniu dużych produkcji motoryzacyjnych. Mówię to w kontekście odejścia Urala. Brakuje Losera i Gamery. Wkurza mnie czasem ten no pan Torba, ale nic nie mam do redaktora. Po prostu niektóre teksty mi nie lubią, bez personalnych podjazdów oczywiście. Edytowane 28 lutego 2011 przez orion50 2 Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 1 marca 2011 Opublikowano 1 marca 2011 Loser chyba dalej pisze. a Gamera odszedl? Nie gram w wyscigi to sie nie orientuje. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 6 marca 2011 Opublikowano 6 marca 2011 (edytowane) Może i jest, ale nic nie pisze, a sam kącik to o wiele za mało. Brakuje mi pióra Gamery, pamiętam jego recenzje F1 2006, 2007 na PS2. Bardzo mi odpowiadał styl owego Pana. Czuć było profesjonalizm. Edytowane 6 marca 2011 przez orion50 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 22 czerwca 2011 Opublikowano 22 czerwca 2011 Butcher,prawie w każdym HP można wyczytać narzekanie,do tego został jeszcze red. naczelnym, 5 Cytuj
TheEndMan 1 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Butcher teraz narzeka, że jest redaktorem naczelnym i że czytelnicy ciągle coś od niego chcą i ciągle im się coś nie podoba. Biedny Butch.... 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Piszecie tak, jak by Ściera nigdy nie narzekał. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 (edytowane) Mati (rzekomy kuzyn Ściery) zajmujący się tipsami ( ale nie tymi od Playmana). Pojawił się znikąd, posiedział trochę w redakcji, pograł na psxie i go (prawdopodobnie) wyrzucono bez podania przyczyny, ale przede wszystkim bez......... POŻEGNANIA Z CZYTELNIKAM - BESTIALSTWO!!!! Za to, że się nie pożegnał, jest na mojej czarnej liście. Edytowane 31 sierpnia 2011 przez ciwa22 Cytuj
Rodus1234 3 Opublikowano 2 września 2011 Opublikowano 2 września 2011 Chyba Butcher. Dlaczego? Ponieważ jakiś czas temu zakładałem konto na PPE. I miałem problem ponieważ nie dostawałem przez kilka dni linka potrzebnego do potwierdzenia rejestracji. Pisałem prośbę o pomoc do Butchera ale nie zainteresował się sprawą. Napisałem wtedy do Ściery (wtedy jeszcze jako red.nacz.). Długo nie musiałem czekać, odpisał mi, pomógł. 3 Cytuj
gapol 1 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Amer. Jakoś tak bije od niego takie wewnętrzne fuj haha Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrew21 856 Opublikowano 7 września 2011 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 września 2011 Ural, kiedyś spotkałem go w dyskotece a On do mnie wyskoczył z tekstem: "Chodź zatańczymy jak chłopak z dziewczyną". Dobrze że udało mi się uciec. Poza tym to fanboy Sony. 12 1 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 22 września 2011 Opublikowano 22 września 2011 Po lekturze ostatniego numeru PE, coraz bardziej zastanawiam się nad zaprzestaniem kupna, Butcher kolejny raz obraża czytelników, którzy mają żal,że przy playtestach są spoilery z poprzednich części, też uważam, że dodanie napisu UWAGA SPOILERY, nie powinno stanowić żadnego problemu, jeszcze jeden taki chamski hyde park, a przestaje kupować PE dopóki ten gość jest redaktorem naczelnym. 4 Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 23 września 2011 Opublikowano 23 września 2011 Ja przestałem po tym jak płakał (i to nie tylko w HP) w jednym numerze, jak to się dla nas zaharowuje. Że nie śpi, musi się uwijać z tekstami itd., że mamy wszystko jako pierwsi, a ciągle narzekamy. Nie wiem czego oczekuje za swoją pracę, może stawiania mu pomników? Myślę, że samo wydawanie kaski na szmatławca jest już w sumie wyróżnieniem i nagrodą. 4 Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 27 stycznia 2012 Opublikowano 27 stycznia 2012 Nie że go nie lubię, nie bierzcie tego zbyt poważnie, ale irytował mnie pewien aspekt Dżuja. Polecam poczytać sobie jego 3 groszówki i policzyć ile razy mówił coś w stylu "ja jestem już za stary"; "nie wiem, może już wydoroślałem z tego"; "jak bylem młody to...". Nie wiem czemu, ale już o wiele starsze redakcyjne pryki o wiele rzadziej narzekają, jacy to już oni za starzy są na jakiś dany tytuł. Czy tylko ja to poczułem?;f 1 Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 Dla mnie zawsze były śmieszne fotki Komoda. Co sięgałem po pismo to On zawsze w szarej podkoszulce i czerwonym plecaku ;-) Cytuj
PeSoN 3 Opublikowano 14 lutego 2012 Opublikowano 14 lutego 2012 Brakuje mi staruchy z lochów... choć ostatnio o ile dobrze pamiętam zaczyna się pojawiać (w zmiankach) WIĘCEJ STARUCHY!!!!! 2 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 lutego 2012 Opublikowano 15 lutego 2012 Przeczytałeś sobie w ogóle nazwę tego tematu czy tak na pale klepiesz posty gdzie popadnie ? 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 Ja najbardziej nie lubię zg(Red.)a Shivy, bo mało pisze 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi