Skocz do zawartości

PSP online - granie przez Wi-Fi

Katana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy Acces point koniecznie musi posiadać oba szyfrowania, czyli WEP i WPA aby wszystko działało cacy??

nie

To skoro niekoniecznie acces point potrzebuje oba szyfrowania to dlaczego

Kilu w poradniku napisał że jednak potrzeba oba,żeby to działało :) !!??

Czy dzięki temu acces point'a Linksys WRT54GL Router AccessPoint Wireless-G GPL będę mógł grać bez zastrzeżeń online na PSP(bo właśnie on nie posiada szyfrowania WPA)??

Opublikowano

upuje temat...

co powiecie na taki wewnetrzny forumowy turniej w jakas gre online na psp? nagrody pominiemy... poprostu czysty fun :P ewentualnie zalatwi sie jakies fajne podpisy pod avatarem lub zmiane koloru nicka na jakis okres czasu ;)

tak tylko propozycje wysunalem :/ i piszcie w co chcielibyscie zagrac...

Gość ChOomik
Opublikowano

Z wielką chęcią !

Może być killzone, wipeout... dosłownie wszystko :P

Opublikowano (edytowane)

Ja bym się też na to pisał :P , jeśli mi doradzicie co lepsze modem router model Linksys WAG200G-EU - bezprzewodowy router modem ADSL/ADS+

czy sam router model Linksys WRT54GL-EU - Router Switch AP Wi-Fi G GPL, czy w ogóle będą działać z PSP??Jeśli nie w kwesti modelu to chociaż w kwesti modem router czy router jakie są kożyści z kożystania jednego z nich??!Aha oczywiście czy to działać bedzie z duzymi konsolami

Edytowane przez m_waszka
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście, że wszystko będzie działać :) . Warto tylko zadać sobie jedno pytanie: Po co przepłacać, skoro można dostać USB WiFi adapter w trzykrotnie niższej cenie :co: . Wystarczy popytać i poszukać. Najważniejsze, żeby WiFi'k miał programowego Access Pointa, działał w trybie Infrastructure oraz Ad-Hoc'u (np. Asmax- warto sprawdzić dokładne parametry na stronie producenta - koszt na Allegro w granicach 50 zł). Dla leniwych link :thumbsup: : http://www.asmax.pl/produkty/pokaz/acro/ad..._usb_asmax_411g

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

WITAM!

Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników PSP, co udało im się podłączyć konsolkę do neta. Czy takie urządzenie wystarczy: http://allegro.pl/item368006313_asmax_usb_...gw_24_nowa.html ??? Posiadam Neostrade 512 i zwykły modem ADSL(USB) ten co oni dodają do pudełka przy kupnie. Chciałbym zapytac czy nie będę miał problemów nawet na starszym komputerze (jakim jest mój) z podłączeniem PSP bez większego ingerowania w Hardware. Pozdrawiam i proszę o odp :)

Opublikowano

Witam

Kilka dni temu kupilem PSP i dzisiaj postanpowilem podlaczyc ja do neta. Okazuje sie jednak ze nie mozna :/ Posiadam router D-Link DSL-G624T.

Wchodze w settings -> network settings -> infrastructure mode -> new connection -> scan -> no i wlasnie tu jest pies pogrzebany poniewaz nie widzi jakby mojego routera czy jakby to nazwac. Czy ktos moze wie co robie zle?? POMOCY!!!!

Opublikowano

no wlasnie wifi jest wlaczone.Wkoncu musze jakos grac na Ps3 ktore znajduje sie pietro nizej. :( Juz nie wiem co robic

Opublikowano

czyli ze o co chodzi z tym macem? jestem troche ciemny w tych sprawach. Gdzie to znajde i jak to wpisac :huh:

Ps: psp uzywana i nie wiem czy wifi padlo czy nie jak to sprawdzic?

Opublikowano

mac jest w opcjach psp tam gdzie nick. w routerze powinno to byc gdzies w opcjach dostepu wifi.

wffi w psp najpeliej sprawdzic za pomoca innego psp... ewentualnie jak mieszkasz w miescie to wystaw psp za okno, powinno wyszukac kilka sieci [przelacznik wlan do gory na psp]... ja mieszkam w malym miasteczku, a w pokoju lapie 6 roznych sieci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mega problem.

Kumpel nabyl psp co bysmy mogli w MHF2 szpilac, ale pojawil sie ofkoz problem: wchodzimy do online gathering i sie nie widzimy. W innych grach tez nie dziala (puste lobby itd), odrazu warto nadmienic ze:

-channel sie zgadza

-MAC sie zgadza

-zaden error nie wyskakuje

-firmware identyczny

-flashe sformatowane

-ustawienie fabryczne przywrocone

;(