Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Dzisiaj mija 10 lat od wydania IMO najlepszej lub jednej z najlepszych plyt w dziejach polskiego rapu, czyli Nastukafszy. Komentarzem dla tego co dzis sie dzieje z TDFem niech bedzie jego wlasny tekst 'nie bede gwiazda jak Edyta Gorniak'. A moze mi ktos powiedziec co sie obecnie dzieje z Numerem? PS:W ramach mojego osobistego holdu dla zaje.bistego, klimatycznego zespolu jakim byl WFD dzisiaj caly dzien slucham tylko Nastukafszy 8) EEEEELOOOO Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 Komentarzem dla tego co dzis sie dzieje z TDFem niech bedzie jego wlasny tekst 'nie bede gwiazda jak Edyta Gorniak'. Może jest gwiazdą, ale nie jak Górniak, bo nie wchłonęła go wielka wytwórnia. Nie wyrywaj z kontekstu. Album legenda, pierwsza naprawde porządna płyta, ogromny mam do niej sentyment. Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 6 stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 stycznia 2009 Komentarzem dla tego co dzis sie dzieje z TDFem niech bedzie jego wlasny tekst 'nie bede gwiazda jak Edyta Gorniak'. Może jest gwiazdą, ale nie jak Górniak, bo nie wchłonęła go wielka wytwórnia. Nie wyrywaj z kontekstu. Album legenda, pierwsza naprawde porządna płyta, ogromny mam do niej sentyment. 'nigdy nie wchlonie mnie wielka wytwornia, nie bede gwiazda jak Edyta Gorniak', taki jest caly kontekst, wiec zgodze sie z toba ze go wielka wytwornia nie wchlonela, bo ma swoja,ale dla mnie zostajac jurorem w jakims z du.py programie na polsacie obok Kayah to jest gwiazda jak kto? Centralnie jak Gorniak Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 Dzisiaj mija 10 lat od wydania IMO najlepszej lub jednej z najlepszych plyt w dziejach polskiego rapu, czyli Nastukafszy. Komentarzem dla tego co dzis sie dzieje z TDFem niech bedzie jego wlasny tekst 'nie bede gwiazda jak Edyta Gorniak'. Tedzik i tak rzadzi, jego najnowsza plyta dla mnie master i miazga, poza kilkoma slabszymi kawalkami z kielbasa czy innym pe.d.a.lem z wielkie jo, buhami sie za to jaram bo porzadna rzecz. Co do nastukafszy - dobra rzecz, kultowa i nalezy sie szacunek. Numer poza nastukafszy mnie zawsze draznil, jak go sluchalem to przysypialem, jedynie fituring z geniuszem Mesem byl mocny w rok pozniej z kodex 2. Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 6 stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 stycznia 2009 Moim zdaniem tedzik mozna bylo powiedziec ze rzadzi za czasow S.P.O.R.T, a ta ostatnia plyta to IMO zenada, takiej chu.jni jesli chodzi o bity to dawno nie slyszalem. Numer do moich faworytow tez nigdy sie nie zaliczal, zreszta on jest sredniakiem nie oszukujmy sie, ale w WFD byl dobrym dopelnieniem dla Tedego Cytuj
szeni 114 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 http://www.wielkiejol.com/ Warszafski Deszcz ciągle pada Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 6 stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 stycznia 2009 DOBRY KAWALEK ONY, ZWLASZCZA POROWNANIU Z NAGRYWKAMI TEDEGO OBECNYMI Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 Moim zdaniem tedzik mozna bylo powiedziec ze rzadzi za czasow S.P.O.R.T, a ta ostatnia plyta to IMO zenada, takiej chu.jni jesli chodzi o bity to dawno nie slyszalem. Numer do moich faworytow tez nigdy sie nie zaliczal, zreszta on jest sredniakiem nie oszukujmy sie, ale w WFD byl dobrym dopelnieniem dla Tedego Mi podoba sie cholernie z tej nowej plyty HD fotoplastikon, podklad tez w tyte! Cytuj
szeni 114 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Siemacie płonące mikforony. Warszafski Deszcz ciągle pada. Po kawałku "Dekada" dzisiaj premierę miał jeszcze nowy. Klip do obejrzenia na www.wielkiejol.com . Dla mnie miazga. Jesli wyjdzie plyta - kupuje z miejsca. Dzisiaj o 21:00 w Warszawie mial byc koncert ich. Ktos z forumka byl? EDIT No, wlasnie sprawdzilem i sie okazuje, ze premiera "Powrócifszy" 6. czerwca. No to sie jaram. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 to o czym mówił szeni: już od 99 płynę Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 No, coraz bliżej klimatu WfD;) A co Marian narozrabiał? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Ma ktoś mp3 w dobrej jakości ?? Znowu zaczynam wierzyć w polski Rap Cytuj
Gość jarząbek Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Niezły kawałek. Naprawde niezły. Klimatem bardzo bliski 'starym, dobrym czasom' wwo. Zobaczymy jaka będzie płyta. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Ma ktoś mp3 w dobrej jakości ?? Znowu zaczynam wierzyć w polski Rap To samo pytanie co ukyo, dawac mi tu mp3! Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 http://sv030.sendspace.pl/file/Sd6hhJHp/AU...d+99_+Plyne.mp3 Cytuj
szeni 114 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Elo ziomki. Musicie to zobaczyc. Daje w linku, bo musicie na date spojrzec. Niezla beka jak dla mnie. Znajac zycie na hh.pl juz od miesiaca znaja ten teaser, tylko my jak zwykle sto lat za murzynami. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 No stare szeni. Jak chcesz być na bieżąco to odwiedzaj forum ślizgu ;p Cytuj
szeni 114 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Przy najblizszej okazji bana na cpe lapiesz za niedzielenie sie goracymi informacji z ziakami. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 (edytowane) Przy najblizszej okazji bana na cpe lapiesz za niedzielenie sie goracymi informacji z ziakami. Bo ja się nigdy WDF nie jarałem, nie licząc "Mam tak samo jak ty".Chociaż klimat w tym nowym klipie jest zaje.bity, więc czekam. Chociaż tak sobie przypomniałem, że nawet na CPE dawałem link dla okensa z tym filmikiem. Tylko nie wiem czy on to w ogóle wtedy odpalił ; D Edytowane 15 kwietnia 2009 przez Robak Cytuj
okens 541 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 cos mi wspominal, ze mu sie zapomnialo, link gdzies sie zapodzial i tyle widzial warszafskiego deszczu... Cytuj
szeni 114 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Tracklista jezd ona. 1. Już od '99 płynę sł. WFD, muz. Sir Michu, scratch: Dj Macu 2. Tak się robi Hip-Hop sł. WFD, muz. Kixnare, scratch: Dj Macu 3. Czas nas zmienił chłopaki sł. WFD gościnnie. Metropolia, muz. Kixnare, scratch: Dj Macu 4. Więcej ruchów, sł. WFD, muz. Luxon, scratch: Dj Macu 5. W międzyczasie sł. WFD, muz. Erio, scratch: Dj Macu, Dj Abdool 6. Leniwy dzień sł. WFD, muz. Tedi Ted 7. WuWua sł. WFD, muz. Matheo, scratch: Dj Macu, Dj Abdool 8. Czuję się lepiej sł. WFD, muz. DJ Steez 9. Weź to (pipi) podgłośnij sł. WFD, muz. O.S.T.R. 10. Świat zwariował w 33 lata sł.Tede, muz. Luxon, scratch: Dj Abdool, Dj Macu, śpiew: Seta 11. Zawsze spoko, sł. Numer Raz, muz. Kixnare, śpiew: Seta 12. Robi się przester sł. WFD, muz. Luxon 13. Mógłby być już piątek sł. WFD, muz. Luxon 14. Na kolana sł. WFD, muz. Matheo, scratch: Dj Macu 15. Kolejny Rajd (Tu i tam) sł. WFD, muz. Sir Michu, śpiew: Seta 16. I co teraz? sł. WFD, muz. Erio 17. Dekada sł. WFD, muz. Erio, scratch: Dj Macu Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 17 maja 2009 Autor Opublikowano 17 maja 2009 Cieszą bity od kixnare'a. Nie spodziewam sie niczego wielkiego, ale sprawdze na bank Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi