Figaro 8 203 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 Niestety nic to nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) Jesli nie jestes pewien czy cartridge dobrze styka to przeczys w nim styki:Wez patyczek do czyszczenia uszu i pstryknij na niego jakims perfumem z pewnej odleglosci, ale nie za duzo zeby mokry nie byl, ma byc tylko lekko nawilzony. Nastepnie przetrzyj styki carta z obydwu stron po czym wloz i wyciagnij go kilka razy do konsoli.U mnie zawsze pomagalo w konsolach na carty - zaesze tak czyszcze kupione carty i wszystki dziala jak nalezy. Sygnalu szukaj poprzez wyszukiwanie automatyczne, jak juz cos znajdzie to zawsze mozna recznie dostroic i tyle, poza tym sprawdz na konsoli/kablu czy nie ma przelacznika sygnalu, jesli tak to przelacz jak nic nie znajdziesz. Edytowane 12 grudnia 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 Jesli nie jestes pewien czy cartridge dobrze styka to przeczys w nim styki: Wez patyczek do czyszczenia uszu i pstryknij na niego jakims perfumem z pewnej odleglosci, ale nie za duzo zeby mokry nie byl, ma byc tylko lekko nawilzony. Nastepnie przetrzyj styki carta z obydwu stron po czym wloz i wyciagnij go kilka razy do konsoli. U mnie zawsze pomagalo w konsolach na carty - zaesze tak czyszcze kupione carty i wszystki dziala jak nalezy. Sygnalu szukaj poprzez wyszukiwanie, jak juz cos znajdzie to zawsze mozna recznie dostroic i tyle, poza tym sprawdz na konsoli/kablu czy nie ma przelacznika sygnalu, jesli tak to przelacz jak nic nie znajdziesz. No nie sądzę że w tym leży problem Mam wrażenie, że to wina kabla któregoś. Pewnie tego RF. No ale wyczyszczę. Na konsoli jest jakiś przełącznik CH3/CH4, no ale nic to nie zmienia. Ale nie wiem co teraz zrobic, kupic drugi kabel czy co? Może to mój TV ma jakieś z tym problemy. Ja chcę pograc w Tetrisa i Mario Bros 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) Ok, ale jak przelaczysz to musisz wyszukac w TV odpowiedni sygnal - nie jest tak, ze jak juz znajdziesz ze sniegiem i przelaczysz to nagle sie poprawi. Ja SNES'a podlaczalem chyba nawet kablem chinch od N64. Edytowane 12 grudnia 2013 przez saptis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 No właśnie mam jeden kabel RF, to go podłączyłem też do SNESa, wszystko ładnie, tylko oprócz dźwięku gry było też buczenie. Ale wprawne oko maniaka N64 zauważyło wejście w SNESie, które mi przypomniało o 64ce. Podłączyłem i działa jak ta lala Ok, ale jak przelaczysz to musisz wyszukac w TV odpowiedni sygnal - nie jest tak, ze jak juz znajdziesz ze sniegiem i przelaczysz to nagle sie poprawi. No, no, wiadomka Więc jest jakiś czincz do tych NESów? Czy tylko kable antenowe? Bo chyba to jest jedyny ratunek. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 Najzwyklejszy kabel da radę: Podłączasz z boku i powinno znaleźć sygnał po uruchomieniu konsoli, antenowym nie ma co się bawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2013 update: udało się podłączyłem chinchem i działa jak marzenie dzięki PRQc, stoodio i adamst85 jak zregenerują mi się plusy to porozdaję Cytuj Odnośnik do komentarza
Kondeer 34 Opublikowano 4 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2014 Cześć słuchajcie mam pytanie takie trochę z innej beczki. Chodzi mi o grę Super Metroid. Nie wie ktoś z was czy SM w wydaniu niemieckim ma tylko niemiecką wersję językową czy jest jakiś wybór języka? a 2 czy jedyne wydanie jest to w tym "Big boxie" czy było jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 26 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2014 (edytowane) Wiecie może jaki papier używany jest jako okładki kartridży? Mam kart z SMB 3, lecz naklejka jest w połowie zdarta (na grzbiecie też, a to wlaśnie najważniejsze ) i ciekaw jestem, czy da się coś z tym zrobic. Chcę by wyglądało to jak najbardziej autentycznie. Drugi problem jest taki, że nie mogę znalezc w necie całej naklejki w idealnych rozmiarach, którą mógłbym wydrukowac, ale coś może w końcu znajdę. Edytowane 26 stycznia 2014 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 27 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2014 (edytowane) MIałem dwa SMetroidy i z tyłu było po niemiecku cośtam ACHTUNG naklejka. Każdy SUPER METROID PAL ma angielski jako standard. Dodatkowo może mieć NIEM/FRA/COŚ TAM w filmikach napisy. Edytowane 27 stycznia 2014 przez adamst85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 27 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2014 ale n.p. taka Zelda jest tylko po niemiecku, wiec trzeba uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza
Kondeer 34 Opublikowano 27 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2014 Już kupiłem wersje z UK więc po problemie. Co do Zeldy to przydatne info bo właśnie zaczynam na nią polować. Dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 28 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2014 Teraz chce dokończyć mała kolekcje NES (NES mam juz zrobiony region free, wiec bede mógł zagrać w Contra a nie Probotector i odpalic z 2 PAL regionów)ale gry na SNES bede bral NTSC, nie dosc ze leprza cena, nie trzeba sie bawic z jezykami, to jeszcze sa gierki ktora Europa nie zobaczyla (Secret Of Mana, Mario RPG, Chrono Trigger albo taki Earthbound co chodzi po 200$) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kondeer 34 Opublikowano 29 stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2014 Masz racje. Też już zaczynałem szukać Metroida w wersji NTSC. Ale szcześliwie udało się zgarnąć PAL. Earthbound chyba chodzi po trochę więcej jak 200$. Chyba że masz na myśli sam cart. Szukałem jeszcze Demon's Crest ale chyba odpuszcze ze względu na cenę...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 (edytowane) Czy na konsole NES pojawialy sie cartridge z wieksza iloscia gier - tak jak np. na Pegasusa 168-in-1 ? Wiem, ze to nieoficjalne carty, ale nawet na GameBoya cos takiego jest - sam mam cart 105-in-1 z kompilacja wielu najlepszych gier Edytowane 3 lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 http://nintendoage.com/forum/messageview.cfm?catid=6&threadid=14132cos tam wyszlo, ale oni tam w US i A nie musieli tak piracic bo Nintendo zawsze mieli Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 Chcialbym takiego carta, ale u nas sa raczej trudno dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 (edytowane) A nie lepiej kupić adapter 60-72 pin, i wtedy możesz wszystko odpalać z "famicom" na NES? pewnie te nes bootlegi tez na adapterach są budowane Edytowane 3 lutego 2014 przez Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 (edytowane) Czyli co - z Pegasusa gry tez odpale ? Z tego co widze to raczej nielatwo kupic taki adapter. Edytowane 3 lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 Wiec dlatego ja zbieram teraz gry do kolekcji (NES,Famicom, SNES i Sega Megadrive,) i nie obchodzą mnie regiony bo niedługo wychodzi Retron 5 HDMI-720p, SD karta do robienia wszędzie save-a itp,itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 3 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2014 Ach wzięło mnie na retro klimacik i kupiłem pegasusa. A raczej podróbkę, zawsze było tak, że albo trzymał z tydzień albo był nieśmiertelny. Mam nadzieję, że ten nie będzie bublem. Pograłem już w chip and dale i arkanoid...Coś pięknego. Odkładam na trochę pada od xklocka Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 4 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2014 Pograłem już w chip and dale i arkanoid...Coś pięknego. Pograć na oryginalnym solidnym NESiku w oryginalnego carta Chip&Dale- to jest dopiero piękna sprawa. Polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 4 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2014 (edytowane) Wiadomo, ze najlepsze jesz granie na oryginalnej konsoli i padzie, ale nie kazdy ma miejsce na kilka konsol obok TV, do tego ten Retron 5 oferuje calkiem ciekawe mozliwosci, ktorych nie ma w odpowiednich konsolach. Sam chetnie wracam do starszych gier, ale nie mam tyle miejsca zeby wystawiac wszystkie starsze konsole obok TV, gry mam pod reka, ale podlaczone konsole tylko te nowsze. Chcialbym miec je wszystkie podlaczone, moze kiedys uda sie zorganizowac wystarczajaco duzo miejsca i wiecej niz jeden TV - taki game room. Nie twierdze odrazu, ze kupie, ale Retron 5 to bardzo ciekawe urzadzenie, tym bardziej, ze mozna podlaczyc przez HDMI. Edytowane 4 lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 4 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2014 Miałem w planach game room na nowym mieszkaniu, ale po przeprowadzce mimo 3 pokoi, miejsca i tak brak na CRT, po drugie czasu i tak brak :-( żeby grać we wszystko. Więc retro konsole sobie darowałem niestety. Zostawiłem amigę cd32 i jaga a w nesy, snesy i inne ciupię na PSP. Jak mam czas... Retron 5 fachowa sprawa ale carty sprzedane już :-( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi