Skocz do zawartości

NES & SNES

CIGEN

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie dotyczące grania w gierki z Japonii/USA na europejskim Snesie.Czy oprócz tej zabawy w przełącznik 50/60Hz trzeba coś jeszcze robić? A może lepiej kupić przejściówkę jak np taka:

http://www.ebay.pl/itm/Super-Nintendo-SNES-Converter-Adapter-USA-Japan-Spiele-NTSC-auf-PAL-/111361068199?pt=PC_Viedeospielzubeh%C3%B6r&hash=item19eda30ca7

No chyba, że znacie jeszcze inne sposoby aby odpalić gry z jap na pal'owskiej konsoli:)

Opublikowano

Z przełącznikami i tym bardziej przejściówkami, rożnie bywa. Gdy trafi się markową przejściówkę, to idzie odtworzyć większą część gier, lecz nigdy nie odtworzymy całej biblioteki. Najlepsze, ale i najkosztowniejsze wyjście, to kupić Japońskiego i Hamerykańskiego SNESa :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co może być przyczyną tych zielonych pasów? Dodam iż mam to tylko na tej grze czyli Super Mario World 2.

24660b700fa749afmed.jpg

EDIT: Problem rozwiązany, były to zakłócenia od wifi/telefon bezprzewodowy. Już mam czysty obraz w SMW2 :D

Edytowane przez czapa
Opublikowano (edytowane)

Wyczyszczony. Jak włączyłem po pewnym czasie na zimnym zasilaczu to obraz był idealny więc myślałem że wszystko ok, ale po pewnym czasie wróciło. Zasilacz nieoryginalny i to by tłumaczyło. Jeszcze sprawdzę, teraz zasilacz stygnie :)

EDIT: Winny zasilacz!

Edytowane przez czapa
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jesli poprawnie to sadze ze mowa o CRT TV? to taki co będzie odbierał 60hz

zasilacz EU

i sadze ze już można bez kłopotów grac

edit: aha i miec jeszcze kupe kasy na tytuly jak Earthbound, Super Mario RPG i Chrono Trigger :D

Edytowane przez Labtec
  • 3 tygodnie później...
Gość mate5
Opublikowano

Ogrywam Ploka, całkiem niezłe. Jakie jeszcze są dobre gry na snesa, których cena na allegro nie przekracza 30 ewentualnie 40 złotych?

Gość mate5
Opublikowano

SNES to wspaniała konsolka, włączam konsolę i kiedy się uruchamia gra? Natychmiast. :) Szkoda tylko, że te najlepsze/najciekawsze gry są takie drogie, przez to Super Metroida, Actraisera czy FFVI będę ogrywał na emulatorze.

Opublikowano (edytowane)

SNES to wspaniała konsolka, włączam konsolę i kiedy się uruchamia gra? Natychmiast. :) Szkoda tylko, że te najlepsze/najciekawsze gry są takie drogie, przez to Super Metroida, Actraisera czy FFVI będę ogrywał na emulatorze.

Nie, problem ze Snesem jest taki, ze te najlepsze gry nie wyszły w Europie.

To znaczy, może przesadzam, but still.

Edytowane przez Figaro
Gość mate5
Opublikowano

No i kartidże w wersji ntsc są takie... dynamiczne, ostre, cięte.

super_castlevania_iv_ntsc_cart_1_1.jpg

Gość mate5
Opublikowano

Masz Journey to Silius na NESa? Ta gra ma jeden z moich ulubionych 8-bitowych soundtracków

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaczynam grać teraz w Lion King i Super Mario World na SNES.

Jak wygląda tam sprawa save? W królu lwie to pewno trzeba za jednym zamacyem przejść, a jak w smw? Tylko na koniec świata po zamku można zapisać?