Skocz do zawartości

NES & SNES

Featured Replies

Opublikowano

1509063_10152249793353738_1844627188_n.j

Na ebay-u znalazłem i teraz w drodze do mnie jest o taki Kunio-kun kart, Goal 3, Dunk Heroes, River City Ransom i Downtown

Edytowane przez Labtec

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 263
  • Wyświetleń 192,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kilka gier mojego autorstwa na NES. Napisane w asemblerze.   Plush in a Twisted World:     Platformowo-labiryntowa gra bez nazwy, wiekszosc kodu gotowa, ale mas

• Jak cos to pliki ROM sa w opisach filmow wiec mozna sobie wszystko ograc na emu   Co do pytania SebaSan1981 - wszystko jest na YT, raczej stare projekty, natomiast z nowych to zazwyczaj jakies technic

• Wróciłem do programowania (na chwilę) a dokładnie do już zaczętego kodu na SNES. Nieco poukładałem sobie w głowie działanie procesora 65816 zastosowanego w SNES i nie jest jednak tak straszny jak się

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące grania w gierki z Japonii/USA na europejskim Snesie.Czy oprócz tej zabawy w przełącznik 50/60Hz trzeba coś jeszcze robić? A może lepiej kupić przejściówkę jak np taka:

http://www.ebay.pl/itm/Super-Nintendo-SNES-Converter-Adapter-USA-Japan-Spiele-NTSC-auf-PAL-/111361068199?pt=PC_Viedeospielzubeh%C3%B6r&hash=item19eda30ca7

No chyba, że znacie jeszcze inne sposoby aby odpalić gry z jap na pal'owskiej konsoli:)

Opublikowano

Z przełącznikami i tym bardziej przejściówkami, rożnie bywa. Gdy trafi się markową przejściówkę, to idzie odtworzyć większą część gier, lecz nigdy nie odtworzymy całej biblioteki. Najlepsze, ale i najkosztowniejsze wyjście, to kupić Japońskiego i Hamerykańskiego SNESa :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co może być przyczyną tych zielonych pasów? Dodam iż mam to tylko na tej grze czyli Super Mario World 2.

24660b700fa749afmed.jpg

EDIT: Problem rozwiązany, były to zakłócenia od wifi/telefon bezprzewodowy. Już mam czysty obraz w SMW2 :D

Edytowane przez czapa

Opublikowano

Tylko na tej. Chyba jednak zasilacz nie wyrabia bo z biegiem czasu pasy znów się pojawiły mimo wyłączenia wszystkiego obok.

Edytowane przez czapa

Opublikowano

A kartridz przeczyszczony? bo jeśli tylko w jednej grze, to tak jak by na to wychodziło ze wina gry

Opublikowano

Wyczyszczony. Jak włączyłem po pewnym czasie na zimnym zasilaczu to obraz był idealny więc myślałem że wszystko ok, ale po pewnym czasie wróciło. Zasilacz nieoryginalny i to by tłumaczyło. Jeszcze sprawdzę, teraz zasilacz stygnie :)

EDIT: Winny zasilacz!

Edytowane przez czapa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli poprawnie to sadze ze mowa o CRT TV? to taki co będzie odbierał 60hz

zasilacz EU

i sadze ze już można bez kłopotów grac

edit: aha i miec jeszcze kupe kasy na tytuly jak Earthbound, Super Mario RPG i Chrono Trigger :D

Edytowane przez Labtec

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ogrywam Ploka, całkiem niezłe. Jakie jeszcze są dobre gry na snesa, których cena na allegro nie przekracza 30 ewentualnie 40 złotych?

Opublikowano

SNES to wspaniała konsolka, włączam konsolę i kiedy się uruchamia gra? Natychmiast. :) Szkoda tylko, że te najlepsze/najciekawsze gry są takie drogie, przez to Super Metroida, Actraisera czy FFVI będę ogrywał na emulatorze.

Opublikowano

SNES to wspaniała konsolka, włączam konsolę i kiedy się uruchamia gra? Natychmiast. :) Szkoda tylko, że te najlepsze/najciekawsze gry są takie drogie, przez to Super Metroida, Actraisera czy FFVI będę ogrywał na emulatorze.

Nie, problem ze Snesem jest taki, ze te najlepsze gry nie wyszły w Europie.

To znaczy, może przesadzam, but still.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

No i kartidże w wersji ntsc są takie... dynamiczne, ostre, cięte.

super_castlevania_iv_ntsc_cart_1_1.jpg

Opublikowano

Nie każ mi zaczynać. Kartridże na Snesa EU to druga zbrodnia po braku lokalizacji gier Square. Czemu, ale czemu amerykańskie mają grzbiety z tytułami, a europejskie nie.

Opublikowano

Masz Journey to Silius na NESa? Ta gra ma jeden z moich ulubionych 8-bitowych soundtracków

Opublikowano

Nie mam. Nawet niezbyt słyszałem o tym tytule. Muzyka jest klimatyczna. Myślałem że to jakiś indyk, hehe. Co do muzyki, Batman na NESa ma prześwietną:

Opublikowano

A mi tam się SNES USA zupełnie nie podoba za to SNES PAL <3

btw. jak ktoś ma jakieś gierki na sprzedaż to chętnie coś zakupię bo niedawno zacząłem przygodę ze Snesem :)

Opublikowano

Jakie macie rzadsze gry na NESa/SNESa? Pochwalcie się :)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaczynam grać teraz w Lion King i Super Mario World na SNES.

Jak wygląda tam sprawa save? W królu lwie to pewno trzeba za jednym zamacyem przejść, a jak w smw? Tylko na koniec świata po zamku można zapisać?

Opublikowano

w Lion King chyba byl kod na odblokowanie wszystkich leveli i wybor ich

a w SMW to po zamku, dom duchow i specjalnych level-ach

Opublikowano

ale można w SMW tam się wracać i zisywać czy po 1 razie? No i zamek kiedy jest ? Na koniec 1 świata?