qvstra 3 213 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Szukam dwóch gier: 1. Wyścigi w przyszłości. Można było strzelać do przeciwników. Z tego co pamiętam to można było grać na split-screenie. Znalazlem! Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 ej była taka gierka na NESa że szło sie gościem w prawo i waliło z sierpowego. Główny bohater był coś jakby cyborgiem i miał różne ulepszenia swojej piąchy. Ogólnie była to platformówka a na karcie od pegaza był robocop, moze ktoś pamięta oryginalny tytuł? A i tym sierpowym mógł też rozwalać kolumny itp po jakimś czasie. Cytuj
Di 839 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 (edytowane) Shatterhand? http://www.youtube.com/watch?v=GyG2XSVhn3o @Qvstra Wiem, że dawno pytałeś, ale może chodzi o grę Dragon Fighter? Edytowane 7 czerwca 2012 przez Di 1 Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 oo żesz to jest to dzięki Di, pogram sobie na emu Cytuj
Di 839 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 Nie ma za co . Swoją drogą pegazusowe carty z napisem Robocop 3 na okładce miały to do siebie, że nie można było pokonać w grze drugiego bossa (tego na windzie), bo był nieśmiertelny (antypirackie zabezpieczenie). Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 No to juz wiem dlaczego nie moglem przejsc dalej gierka jak na tamte czasy wydawala mi sie zaje.bista, choc zapamietalem ze glowny bohater biegal w jakiejs cyber zbroi a nie w jeansach i czapce z daszkiem, ale to na pewno to:) Cytuj
Di 839 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 Tak było w Solbrain, japońskiej wersji: Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 Gdy parę lat temu zacząłem się interesować NES-em to właśnie Shatterhand był jednym z pierwszych tytułów, które chciałem sprawdzić po latach pegazusowego piractwa. Cart stoi na półce i czeka, aż będę miał więcej czasu (żeby nie był - niesławną ninję ofc pokonałem). Na koniec warto dodać, że gra ma naprawę wypasiony OST - jedna z moich ulubionych pozycji Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Tak sobie czytam i widzę, że sporo perełek daje się namierzyć, to może ktoś i mi pomoże... W grze szło się takim krasnalem (zdaje się że miał niebieski kubraczek i czerwoną czapkę) i wchodziło się do takiego niby zamku, w którym trzeba było iść do góry, ale było z tym związane sporo główkowania. Z tego co pamiętam to kurdupel potrafił puszczać bańki, które leciały tylko kawałeczek do przodu, a potem do góry, ale jak trafiły przeciwnika, to go zamykały w sobie. Szukało sie skrzyń ze skarbami, w których były klucze do dalszych sekcji. Zdaje się że sam zamek był zdominowany kolorami brązu i pomarańczy. Na gnojka, którym wtedy byłem, gra była za trudna, skąd od razu trafiła do worka z opisem "nudne i bez sensu" choć pamiętam, że byłem urzeczony muzyką i zaskoczony pomysłami na utrudnienie przejścia do dalszych sekcji. Wielokrotnie szukałem w googlu pytając go o krasnale lub bąbelki, ale nie wiedział Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Ta gra to Milon's Secret Castle. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Łomatkoboskoczęstochosko! Dzięki Ci dobry człowieku! Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 przeszedłem wczoraj 3 eyes boy czy jakos tak, swietna gierka ktorą pamiętam za dzieciaka. Wtedy wydawała mi sie trudna a dzis aż sie zdziwiłem ze tak szybko przeszedłem i raczej bezproblemowo, ostatni boss rulez szkoda tylko że ruskiego roma znalazłem innego nie mogłem dostac, w ogole szkoda ze karty posiałem zna ktoś strone z romami z polskim tlumaczeniem? Cytuj
xtik 261 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 (edytowane) Na emusite.pl znajdziesz. Polecam też portal tłumaczeń autorskich grajpopolsku.pl Edytowane 9 sierpnia 2012 przez xtik 1 Cytuj
lazyeye 19 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 Może ktoś kojarzy, platformowa gierca, bohater strzelał pociskami które jak w coś uderzyły zmieniały się w jakby kładkę co można było po niej skakać. Niestety więcej detali nie pamiętam Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 A to było na NES'a czy SNES'a ?? Cytuj
lazyeye 19 Opublikowano 7 listopada 2012 Opublikowano 7 listopada 2012 Na NES'a. Z czego dobrze jeszcze pamiętam to postać była tak jakby troszkę "grubsza". Cytuj
deniro24 1 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Ja regularnie gram, ale niestety na emluatorze na PSP, bo SNES wraz z kartridzami gdzies mi zginal. A Super Mario World to kosa i jedna z najlepszych gier w jakie gralem, w ogole sie nie zestarzala przez te lata, a ile wspomnien wrocilo, kiedy to odpalilem po ponad 10 latach. Wracamy do poszukiwan gier: 1) Tak jak wczesniej pisalem, szukam gry, w ktorej glowna postacia byl prawdopodobnie aniol, przypomnialem sobie, ze poczatkowe poziomy (a moze i cala gra?) rozgrywaly sie w lodowej jaskini. Z tego co pamietam to z przeciwnikami walczylo sie za pomoca miecza. 2) jRPG, albo RPG. Poczatkowe lokacje to jakas wioska, w ktorej jednymi z przeciwnikow byly male drzewa, ktore blokowaly droge do... czegos (prawdopodobnie nastepna mapa, albo jakas skrzynia ze skarbem). Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro. Też mi pytanie - od jakiś 4 lat systematycznie pocinam na starusienkim NESie, i gra się RE-WE-LA-CYJ-NIE! Zakładam, że giercowaniu na następcy towarzyszy nie mniejszą frajda Cytuj
Di 839 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 1) Tak jak wczesniej pisalem, szukam gry, w ktorej glowna postacia byl prawdopodobnie aniol, przypomnialem sobie, ze poczatkowe poziomy (a moze i cala gra?) rozgrywaly sie w lodowej jaskini. Z tego co pamietam to z przeciwnikami walczylo sie za pomoca miecza. Jeśli na NES-a, to może Dragon Fighter? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Nie, to nie to. Na 100% gralem w ta gre na SNESie Cytuj
deniro24 1 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Witam, tak z ciekawości zapytam: gra ktoś jeszcze w drugiej dekadzie XXI wieku na Snes'ie? Pytam bo po kilku latach przerwy - pomimo braku czasu - naszło mnie na ostre granie... i odpaliłem Snes'a! Stary chłop a znowu gram Super Mario World... Pozdro. Też mi pytanie - od jakiś 4 lat systematycznie pocinam na starusienkim NESie, i gra się RE-WE-LA-CYJ-NIE! Zakładam, że giercowaniu na następcy towarzyszy nie mniejszą frajda A myślałem, że tylko ja jestem jakiś dziwny, że w dobie "super grafik" gram w takie "brzydkie" gry. Mam chyba 10 czy 11 gier na SNESa... Po Super Mario World planuję ograć drugą część a później kolejne topowe platformówki: Aladdin, Lion King, DKC 1,2,3... Muszę kupić Zeldę, ale wszędzie widzę tylko po niemiecku, a to nie dla mnie niestety język. Przez wszystkie lata bez grania i tak kupowałem stare konsole i gry mojej młodości. NESa jeszcze nie mam, ale wczoraj rozpakowałem Segę Master System, którą zakupiłem coś koło dwóch lat temu 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 Muszę kupić Zeldę, ale wszędzie widzę tylko po niemiecku, a to nie dla mnie niestety język. Mam to samo, dlatego tak ciężko dorwać pewne gry do kolekcji (wszak większość tego stuffu na Allegro zza zachodniej granicy pochodzi). Cytuj
deniro24 1 Opublikowano 20 lutego 2013 Opublikowano 20 lutego 2013 Dziwna rzecz się stała... Jestem na ostatnim bossie i postanowiłem sobie, że wrócę do wcześniejszych plansz by poodkrywać sekretne klucze i dopiero przejdę bossa. No i po ponownym przejściu kilku wcześniejszych planszy sekretnym przejściem, po zapisaniu gry i ponownym uruchomieniu konsoli mam tylko 5 żyć i od nowa mi nalicza punkty i medaliony - tak jakbym zaczął grę od początku, ale plansze są odblokowane. Jeżeli jest tu jakiś szpec od Super Mario World, który wie czemu tak się stało? Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 Witam. Jako, że na PSp są fachowe emulatory SNesa może ktoś poleci poważne i dobre gry akcji 2D (platformery, napieprzanki) na SNESA. Przez poważne rozumiem nie jakieś jajcarskie platformery (mario jest da best ale wystarczy) tylko coś w klimatach: Super Ghost'n Goblins, Demon's Crest, Splatter House, Castlevanii - takie klimaty tylko mniej znane tytuły poprosze. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi