Skocz do zawartości

Nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Tej no ja rozumiem, że można nie lubić firmy, ale trzeba być doszczętnie głuchym, żeby tego nie zauważyć.

Udało mi się skłonić klika osób do słuchania tej krakowskiej formacji w tym dwie były 100% hejterami firmy, którzy się brechtali, że JE.BAĆ POLICJĘ na 100 procent!

Otóż nie je.bać. Firma niesie bardzo pozytywne wartości w ulicznym wydaniu. Do klasyki im dużo brakuje, ale mają bardzo fajne przyjemne kawałki. Ambitne także.

Gość Wściekły Pies

Tej no ja rozumiem, że można nie lubić firmy, ale trzeba być doszczętnie głuchym, żeby tego nie zauważyć.

Udało mi się skłonić klika osób do słuchania tej krakowskiej formacji w tym dwie były 100% hejterami firmy, którzy się brechtali, że JE.BAĆ POLICJĘ na 100 procent!

Otóż nie je.bać. Firma niesie bardzo pozytywne wartości w ulicznym wydaniu. Do klasyki im dużo brakuje, ale mają bardzo fajne przyjemne kawałki. Ambitne także.

73l6.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=jjxACjiS2JE

Trzeba zwrócić uwagę na niebanalny przekaz podany w świetnej, wypracowanej przez wiele lat technice. Również warstwa liryczna jest tu bardzo ważna - zawiłe metafory i błyskotliwe porównania sprawiają, że słuchacz będzie chętnie wracał do tego utworu, w celu wyłapania wszystkich ''smaczków'' lirycznych. Artysta wybija się tu na wyżyny swoich możliwości, jednak wierzę, iż Popek zaskoczy nas jeszcze nie raz i dalej będzie podążał swoją ambitną ścieżką, bo tak utalentowanych artystów nigdy za wiele !

Wstrzymaj oddech to akurat singiel Popka.

Jeśli ktoś chce ze mną rozmawiać na ten temat ma do tego praw dopiero jak przesłucha kilka kawałków z nowej płytki:

http://www.youtube.com/watch?v=fGPCKlk8cTs zwłaszcza zwrotka Popka (3) i Tadka (4)

http://www.youtube.com/watch?v=NCoihswn2N0

Mówimy o tym, że system niszczy

(...)

JP - jestem porządny i kropka

bez zasad parówo je.banie psów zostaw[/i]

http://www.yout.ube....h?v=F5JSOntAyys

http://www.yout.ube....h?v=4mdv7wS3mw0

http://www.yout.ube....=zsEp2WVsaIMdużo ulicy, ale także dobry przekaz dla dzieciaków z ulicy

http://www.yout.ube....h?v=NCoihswn2N0

takich przykładów można mnożyć. Ocenianie firmy przez kilka hardkorowych kawałków to jak ocenianie Hemp Gru przez pryzmat Nienawiści i Samych swoich zapominając o takich kawałkach jak chociażby Cudowny dzieciak. Ludzie z firmy są prości nie przeczę, brakuje im umiejętności technicznych ale to prawdziwi patrioci wierzący w fajne wartości. Tadek jest chyba jedynym raperem który porusza w kawałku temat żołnierzy wyklętych. JP to ideologia jestem porządny. Nie kradnę, jestem lojalny wobec przyjaciół i rodziny, wierzę w prawdziwe patriotyczne polskie wartości, trenuję sport, uczę się dobrze, trzymam się zasad, pomagam innym potrzebującym. To wszystko jest na nowej płytce.

Najpierw posłuchajcie a potem pier,dolcie. I, żeby nie było nie jestem psychofanem firmy. Lubię posłuchać niektórych kawałków, ale mówienie, że Firma to tylko je.banie policji to poje.baństwo.

Sorry za to, że linki zepsułem (usunąć kropkę w wyrazie jutub), no ale nie da się dużo mediów dodać. Naprawdę zachęcam do przesłuchania i zmiany opinii.

Edytowane przez asfalt

JP to ideologia jestem porządny. Nie kradnę, jestem lojalny wobec przyjaciół i rodziny, wierzę w prawdziwe patriotyczne polskie wartości, trenuję sport, uczę się dobrze, trzymam się zasad, pomagam innym potrzebującym.

Zaśmiałem się na głos do monitora.

Bo ich nie słuchałeś grubasie. Naprawdę to wszystko jest na nowej płycie. Posłuchaj chociażby tych kawałków co dałem (a nie, sorry przecież to trzeba trochę czasu stracić, lepiej od razu klepać piedoły w necie). Ciężko trochę rzeczowo dyskutować z ludźmi, jeśli nie mają o temacie bladego pojęcia. Dlatego zaprzestaje. Ja tu wyszukuje kawałki, klecę posty a wszystko jak krew w piach no bo przecież popek to cała firma i nie lubi policji.

Gość Wściekły Pies

http://www.youtube.com/watch?v=6XqUMAI1RM4

to jest firma, a nie jakieś 'jestem porządny' :]

edit: @asfalt tutaj nawet popka nie ma xD

edit2:

JP ideologie Firma reprezentuje

JP rozprzestrzenia się, Firma wciąż trzyma klasę

JP czy ty znasz ten skrót?

JP każdy pies to fiut

JP z tradycjami klub

JP kopie (pipi)ą grób

JP - jestem porządny :rofl2:

Edytowane przez Wściekły Pies

NIe zapomnijcie wklepać kawałka w którym bosski rapuje na dachu i w klapkach. No kórwa.

BTW cytaty z koncertów:

"JP to nie chodzenie naje.banym i krzyczenie je.bać policję"

"my nie mowimy o tym, żeby zabijać, pić, ćpać, kraść, niszczyć tylko o tym, że powinniśmy iść w stronę zasad"

Zobaczcie, że kawałki które dla Was wyszukałem pochodzą tylko z ostatniej płyty. Oni się przez te 10 lat trochę zmienili. No ale łatwiej jest wklejać cały czas to samo niż usiąść przesłuchać i spróbować otworzyć klapki na oczy. Ema.

EDIT: Wściekły idąc twoim tokiem rozumowania Peja robi ambitny, poetycki rap, no bo przecież "kochana mamo".

Wy naprawdę myślicie, że dorobek muzyczny danej grupy to tylko teledyski i single? Przesłu(pipi)ecie w ogóle CAŁE płyty?

Edytowane przez asfalt
Gość Wściekły Pies

NIe zapomnijcie wklepać kawałka w którym bosski rapuje na dachu i w klapkach. No kórwa.

Zobaczcie, że kawałki które dla Was wyszukałem pochodzą tylko z ostatniej płyty. Oni się przez te 10 lat trochę zmienili. No ale łatwiej jest wklejać cały czas to samo niż usiąść przesłuchać i spróbować otworzyć klapki na oczy. Ema.

przecież ja tylko wklejam to z czego oni się wywodzą, to że nawet dresom się to przestało podobać po tym jak romek nagrywał filmiki na yt żeby kupować tylko ich oryginalne koszulki z 10 metkami, a nie podróbki na placach to zmienili swój target i wizerunek. Że bezskutecznie to inna sprawa, bo stare łatki zostały. Wyszło na to że chłopaki są jak chorągiewki, a że nawijają cały czas o zasadach itd dodatkowo są hipokrytami.

spoko nie?

Tylko, że ja cały czas mówię o ostatniej płycie. Propsuję ostatnią płytę, wklejam kawałki z ostatniej płyty, mówię jakie rzeczy można usłyszeć na nowej płycie a wy mi wklejacie jakieś wałki sprzed 8 lat.

Chorągiewki? Jak oni zaczynali to byli małolatami. Dzisiaj każdy z nich ma żonę i dziecko. Trudno, żeby przy takich okolicznościach wartości się nie zmieniały.

Edytowane przez asfalt
Gość Wściekły Pies

Tylko, że ja cały czas mówię o ostatniej płycie. Propsuję ostatnią płytę, wklejam kawałki z ostatniej płyty, mówię jakie rzeczy można usłyszeć na nowej płycie a wy mi wklejacie jakieś wałki sprzed 8 lat.

i właśnie dlatego ja Ci mówię że te ich teksty są pustym gadaniem bo skoro goście nawijają o górnolotnych hasłach, a sami olali to z czego się wywodzą, swoich pierwszych słuchaczy, ludzi, rzeczy i hasła dzięki którym się wybili tylko dlatego żeby dotrzeć do szerszego grona słuchaczy i robić większy hajs, to gdzie ta cała lojalność? tak jak napisałem wcześniej to są zwykłe chorągiewki bez zasad i charakteru o którym tak często w swoich tekstach nawijają.

EDIT: Wściekły idąc twoim tokiem rozumowania Peja robi ambitny, poetycki rap, no bo przecież "kochana mamo".

Wy naprawdę myślicie, że dorobek muzyczny danej grupy to tylko teledyski i single? Przesłu(pipi)ecie w ogóle CAŁE płyty?

nie słucham Rycha i nie wiem skąd Twój wniosek.

Ja nie powiedziałbym, że olali to z czego się wywodzą (no bo na nowej płycie także masz nawiązania do starszych produkcji). Mam trochę inne spojrzenie na ten temat. Trudno mi też mówić o osobach nie znając ich. Ja tylko mówię jaka jest muzyka. Nie znam ani Bosskiego, ani Tadka i równie dobrze mogą się okazać spoko prawdziwi co hipokrytami. Oceniam sam rap. Dla mnie raper to tylko dodatek. Za dużo ich poznałem i za dużo okazało się frajerami, żeby jarać się kimś tylko za to, że fajnie rapuje.

44bronx i tu nawet się z tobą zgodzę. To nadal nie jest dobry technicznie rap i dużo mu jeszcze do niego brakuje. Byle lepszy łepek z podziemia mógłby zrobić ten sam syf kilka razy lepiej. Mi to jednak nie przeszkadza, bo nie spodziewam się po Firmie za wiele. Po prostu uważam, że to głupota oceniać ich przez pryzmat kilku kawałków. Naprawdę przesłuchajcie sobie to co dałem wyżej. Nie chodzi o to, żeby was tym zajarać tylko trochę zmienić myślenie. I nie przeszkadza mi to, że komuś się nie podoba firma, tylko to, że ktoś pie.rdoli głupoty o czymś o czym nie ma pojęcia. To z czego niby się Rozi śmiał naprawdę jest zawarte w trakach na płycie. Problem tylko, żeby chcieć ją choć raz przesłuchać.

ale poco słuchać czegoś co jest po prostu asłuchalne ? Tyle wychodzi dobrego materiału, na którego sprawdzenie brakuje dosłownie czasu, więc nie czaję po co przekonywać kogoś do jakiegoś gówna, które ciężko w ogóle nazwać muzyką. W disco-polo też jest jakiś przekaz, to do tego też będziesz przekonywał ludzi ? :D No ogarnij się człowieku, bo już ta dyskusja przestaje być śmieszna.

Tu nie chodzi o to co macie na plejlistach i czego będziecie słuchać tylko o to, żebyście nie pie.rdolili na tematy na które nie macie pojęcia.

Ale chętnie przesłucham jakieś uliczne rytmy z 2011/2012 roku z Polski. Możesz dawać swoje typy. Bo tak naprawdę poza ZDR nic ciekawego ostatnio się w tym klimacie nie dzieje.

Edytowane przez asfalt
  • Plusik 1

Tu nie chodzi o to co macie na plejlistach i czego będziecie słuchać tylko o to, żebyście nie pie.rdolili na tematy na które nie macie pojęcia.

Ale chętnie przesłucham jakieś uliczne rytmy z 2011/2012 roku z Polski.

BONUS RPK I RESZTA Z CIEMNEJ STREFY. MUZYKA TYLKO DLA PRAWILNYCH A LAMUSY DUPA CICHO

• Plusik 2