Skocz do zawartości

Jakie słuchawki ?

zolwik777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Gumiś_JaGoDa napisał:

Używa / używał ktoś tych słuchawek Sony WHCH720NB? W tym budżecie znajdę coś lepszego? Głównie do komputera i telefonu. Zależy mi również na możliwości rozmawiania.

https://tinyurl.com/4dmd8zwh

Od dwóch miesięcy używam tych i polecam. Bardzo wygodne, ergonomiczne, świetnie leżą na łbie i nie uwierają jak np o wiele droższe JBL-e, którymi byłem najpierw zainteresowany.

Bardzo fajny i w istocie przydatny patent to panel dotykowy mieszczący się w prawej słuchawce dzięki któremu możemy szybko i intuicyjnie odbierać połączenia, ściszać, pogłaśniać, przerzucać utwory wprzód i do tyłu.

Używam głównie do słuchania audiobooków w drodze do i z pracy.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę dostaje pierdolca z tymi słuchawkami. Już miałem brać 9x ale widzę, że nie połącze ze Switchem i co ciekawe pokazuje na stronie, że nie są komapatybilne z PS5? WTF? Czy ktoś mi wskaże model, który połączę ze wszystkim?

Edytowane przez izon
Opublikowano
Godzinę temu, izon napisał:

Trochę dostaje pierdolca z tymi słuchawkami. Już miałem brać 9x ale widzę, że nie połącze ze Switchem i co ciekawe pokazuje na stronie, że nie są komapatybilne z PS5? WTF? Czy ktoś mi wskaże model, który połączę ze wszystkim?

Jak nie połączysz ze Switchem? Przecież mają normalny BT. Co do PS5 też nie powinien być problem tylko nie wiem jak z mikrofonem.

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A jest w ogóle coś sensownego z funkcją ANC? Bo przyznam tego mi brakuje w poprzednich arctisach, widzę, że nova chyba ma te funkcje

Edytowane przez izon
  • Minusik 1
Opublikowano

Po sprawdzeniu w sklepie  chyba 30 par różnych słuchawek; olałem Steelseriesy i wziąłem Razery Baracudy. Pierwsze testy  pozytywne, bardzo wygodne, fajny dźwięk i mają super izolacje na czym mi zależało. Jedyny minus to, że na Xboxie muszę wpinać je do kontrolera ale to nie jest jakiś bardzo duży problem, ogólnie polecam:)

• Minusik 1
Opublikowano

Po dłuższych testach mogę śmiało polecić Baracudy jako doskonały wybór w kwocie do 500 zł. Po testach bardziej mnie przekonały niż Arctisy 7x/9x

+ Wygodne, oplatają całe uszy

+ Świetne wygłuszenie - pomimo braku ANC fajnie odcinają od głosów z zewnątrz i w drugą stronę, można spokojnie grać w nocy bo dźwięk nie wylewa się na zewnątrz. Słuchawki wyprzedzają tutaj Arctisy o trzy długości

+ Jakość wykonania - na tym polu również dla mnie wygrały z Arctisami - po prostu wydają się bardziej trwałe i porządniej wykonane

+ Bardzo dobra jakość dźwięku i o dziwo nie tylko w grach ale jest też bardzo przyjemnie w grach i filmach

+ Design - brak "gamingowych" wstawek

+ Prostota użytkowania - dongle działa wyśmienicie i słuchawki łączą się w sekundę czy to z PS5, czy z PC, czy ze Switchem

+ Komunikacja bluetooth również działa bez zarzutu

- słuchawki nie są kompatybilne z XSX - więc zostaje podpięcie się kablem do pada, lub połączenie po bluetooth bezpośrednio z TV ( co zwiększy laga i obniży jakość dźwięku, więc przebolałem minijacka). Dla mnie to jedyna wada, ale jakość wykonania, wygłuszenie i wygoda zadecydowały, że przełknąłem tą niedogodność vs pakiet "all in" w arctisach.

Słuchawki kupiłem podczas prime day Amazona -  Razer Baracuda za 450 zł jako największy kompromis między ceną i jakością. Na rynku są również tańsze Baracudy X oraz droższe PRO (m.in z ANC).

• Plusik 1
  • Minusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad słuchawkami bezprzewodowymi, ale z racji na HyperX Cloud II, które mam i jestem zadowolony z ich grania (jedynie kabel mi przeszkadza) nie chcę wydawać na nie ogromnych kwot. Przeglądając dzisiaj różne zestawienia zauważyłem jeden model od Logitecha - https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/sluchawki-i-glosniki-komputerowe/sluchawki-z-mikrofonem/sluchawki-logitech-g335-czarne

Ktoś ma, korzysta? Jak może wyglądać porównanie dźwiękowe ze wspomnianymi HyperX Cloud II? Nie ukrywam, że cena mnie bardzo zainteresowała i tyle mógłbym wydać na swój nowy wymysł :D Ewentualnie coś innego w budżecie do 300 zł z bezprzewodowych jest ciekawego na rynku? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś może polecić jakieś naprawdę dobre słuchawki dokanałowe do powiedzmy 250 zydli? Nauszne już mam, ale dokanałówki będą mi potrzebne na rower do słuchania audiobooków w drodze do i z pracy.

Opublikowano
Ktoś może polecić jakieś naprawdę dobre słuchawki dokanałowe do powiedzmy 250 zydli? Nauszne już mam, ale dokanałówki będą mi potrzebne na rower do słuchania audiobooków w drodze do i z pracy.
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/sluchawki/wszystkie-sluchawki/sluchawki-bluetooth-sony-wfc500b-ce7-tws-dokanalowe-czarne?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_e2wBhAEEiwAyFFFo8HfGSgMYQecv1ZZra6Y5tg4brVrANEwRkUxg4pO8KCGghfG3a5vpxoCHjYQAvD_BwE
  • Dzięki 1
Opublikowano

Posiadam je, i jak za taką cenę to grają bardzo dobrze, bateria trzyma bardzo długo. Wiele osób w recenzjach, także je poleca.
Jak byś je kupował, to koniecznie pobierz ze sklepu play, aplikacje Sony headphones.

Opublikowano
13 minut temu, czeskimaster napisał:

Ok, zanotowałem. Ciekawi mnie tylko czy stopień ochrony IPX4 jest wystarczający na rower, że jakiś byle deszcz nie spowoduje ich zalania/uszkodzenia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety moje wysłużone WH-1000XM3 uległy dziś fatalnemu urazowi podobnemu do wczorajszego Killiana Mekambe uległy złamaniu na pół. 

Pobiegłem więc do sklepu pośpiesznie po Sony WH-1000XM5.

Pierwsze wrażenia niesamowite, jeszcze ulepszyli ficzery typu noise cancelling, AI też fajna sprawa. Jakość dźwięku jeszcze minimalnie lepsza niż w wersji 3.  

Wykonanie klasa światowa, jednak co Sonka to Sonka. 10/10 to moje pierwsze wrażenia. 

222975?width=4280&crop=1_1&signature=W31

jeszcze fotka z kolegami xD

Opublikowano (edytowane)

Wykonanie klasa światowa:rofl:  jakiś przetopiony plastik po butelkach, czyli tak jak mówisz, co sonka to sonka.

Weź sobie do ręki Bowers&Wilkins PX8 i zobacz co to jest dobre wykonanie, bo o ile soniacze spoko grają, to jakość wykonania to jest bieda z nędzą.

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Wooyek napisał(a):

Wykonanie klasa światowa:rofl:  jakiś przetopiony plastik po butelkach, czyli tak jak mówisz, co sonka to sonka, weź sobie do ręki Bowers&Wilkins PX8 i zobacz co to jest dobre wykonanie, bo o ile soniacza spoko grają, to jakość wykonania to jest bieda z nędzą.

MX5 dużo lepiej wykonane niż 3 i 4. 

Zresztą tych trójek też bym się nie czepiał, plastik był, jaki był, ale 6 lat wytrzymały po kilka godzin dziennie. 

Bowers&Wilkins PX8 fajne, ale półka cenowa 3k to już grubo :). 

Edytowane przez KrYcHu_89
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Mam małe pytanko, planuje zakupić słuchawki nauszne, będę głównie używać ich do szpilania. 

Kupić więc "gejmingowe" czy to nie robi żadnej różnicy? (Nie potrzebuję wbudowanego mikro).

Zslastanawia mnie, co odróżnia takie dedykowane pod gry video, czy to zwykły marketing.

Opublikowano

Mocno zależy jaki dokładnie model, na czym ci zależy, jaka cena...

Uogólniając, jeśli nie zależy ci na mikrofonie do online, to RACZEJ słuchawki "zwykłe" mogą cię zadowolić. Wszystkie inne cechy (cena, jakość, 3D, podłączenie) - słuchawki nie-gejmingowe na pewno mogą je mieć.

TYPOWO oczekuje się, że słuchawki gejmingowe będą stawiały raczej na przestrzenną selektywność dźwięku niż muzyczną jakość (nie tylko same kierunki zresztą, dochodzą też do tego różne domyślne i opcjonalne equalizery, np. takie podbijające odgłos kroków przeciwnika w szczelankach, a ściszające "nieprzydatne" frekwencje), czy też że będą wyjątkowo wygodne, by typowy codziarz nawalający 15 godzin dziennie nie miał dyskomfortu. Ponadto raczej nastawione powinny być na jak najmniejszą latencję - słuchawki do muzyki czy nawet filmów mogą być wspaniałe dla większości osób przy opóźnieniu, na które gejmer sobie nie pozwoli (osobiście przyzwyczaiłem się nawet do używania słuchawek bluetooth niegejmingowych na Switchu, choć w pierwszych minutach jak to w życiu włączyłem to byłem pewien, że nigdy się nie przyzwyczaję do takiego opóźnienia, Poszło szybko, nawet przed zmniejszeniem opóźnienia w sprzęcie. Inni ludzie nigdy by nie chcieli tak grać). No i mają często wygląd dostosowany do stereotypu gejmera, teraz modne są bodaj ustawienia że sam sobie zmieniasz kolorki jak ma świecić w apce.

Różnie z tym bywa, nie wszystko co ma w nazwie gejming na 100% to będzie faktycznie mieć, ale ogólnie tak jest.

Są zresztą słuchawki które są dobre i mają wariant gejmingowy, jak np. Audio-Technica ATH-M50xSTS Streamset czy też coś tam Sennheisera i pewnie wiele innych.

• Plusik 1
Opublikowano
23 minuty temu, ogqozo napisał(a):

Mocno zależy jaki dokładnie model, na czym ci zależy, jaka cena...

Uogólniając, jeśli nie zależy ci na mikrofonie do online, to RACZEJ słuchawki "zwykłe" mogą cię zadowolić. Wszystkie inne cechy (cena, jakość, 3D, podłączenie) - słuchawki nie-gejmingowe na pewno mogą je mieć.

TYPOWO oczekuje się, że słuchawki gejmingowe będą stawiały raczej na przestrzenną selektywność dźwięku niż muzyczną jakość (nie tylko same kierunki zresztą, dochodzą też do tego różne domyślne i opcjonalne equalizery, np. takie podbijające odgłos kroków przeciwnika w szczelankach, a ściszające "nieprzydatne" frekwencje), czy też że będą wyjątkowo wygodne, by typowy codziarz nawalający 15 godzin dziennie nie miał dyskomfortu. Ponadto raczej nastawione powinny być na jak najmniejszą latencję - słuchawki do muzyki czy nawet filmów mogą być wspaniałe dla większości osób przy opóźnieniu, na które gejmer sobie nie pozwoli (osobiście przyzwyczaiłem się nawet do używania słuchawek bluetooth niegejmingowych na Switchu, choć w pierwszych minutach jak to w życiu włączyłem to byłem pewien, że nigdy się nie przyzwyczaję do takiego opóźnienia, Poszło szybko, nawet przed zmniejszeniem opóźnienia w sprzęcie. Inni ludzie nigdy by nie chcieli tak grać). No i mają często wygląd dostosowany do stereotypu gejmera, teraz modne są bodaj ustawienia że sam sobie zmieniasz kolorki jak ma świecić w apce.

Różnie z tym bywa, nie wszystko co ma w nazwie gejming na 100% to będzie faktycznie mieć, ale ogólnie tak jest.

Są zresztą słuchawki które są dobre i mają wariant gejmingowy, jak np. Audio-Technica ATH-M50xSTS Streamset czy też coś tam Sennheisera i pewnie wiele innych.

Wydaje mi się, szukałabym pomiędzy tymi o obudowie zamkniętej, aby maksymalnie zminimalizować dźwięki otoczenia.

Nie zależy mi na mikrofonie, za to zależy mi na podbiciach basu, z jednoczesnym "czystym" dźwiękiem, jak tylko to możliwe. Myslisz że za trzy stówki dostałbym coś satysfakcjonującego w tym zakresie ? 

Jeśli się nie mylę, to pewnie używanie ich bez przewodowo chcąc nie chcąc, odbija się na opóźnieniu, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, aby młucić z kabelkiem przy uchu.  

Kurde przeglądając internet widzę duży wybór (za duży), bo czytając blogi do tego dochodzi "natura" barw dźwięku.

Ciepłe zimne itd

Ciężki temat, myślę, że kupując przez internet nie będzie to miało takiego znaczenia, z racji braku możliwości, żeby sobie obadać jak grają itp