ogqozo 6 544 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Trzy stówy złotych? Nie znam się za bardzo na słuchawkach za 300 zł, raczej mało kto kto się interesuje brzmieniem takich używa. Klasyki bazowe to Sennheiser, AKG, najtańszy z takich klasyków obecnie w Polsce to chyba Sony M D R (fuck u moderacjo) 7506, bo widzę że jest teraz za 460 zł. Te Sony M D R są takim standardem branży (bez mocnego basu, słyszysz wszystko "neutralnie"), aczkolwiek co by nie mówić o brzmieniu, wykańcza mnie ten ich kabel, jest kontowersyjny, osobiście nie lubię. Austrian Audio Hi-X15 to byłby jakiś przykład najlepszych słuchawek z wyrazistym basem i zamkniętych, jakie się zbliżają do tej kwoty, bo można je nowe kupić za okolice 400 zł. To jest przykład słuchawek kapitalnych jak na tę cenę - nie taki poziom jak za tysiaka czy półtora, ale wybijający się jak na 400. Przy odpowiednim źródle, zapewniają dużą wczuwę, zamknięta konstrukcja sprawia, że detale uderzają bardzo realistycznie, długi kabel; wykonanie plastiku budżetowe ale jak na tę cenę niezłe. Na pewno za taką cenę nic co jest reklamowanego jako "gejmingowe" nie zaprezentuje też zbyt dobrej jakości - za dużo bajerów do zmieszczenia za tak niską cenę. Oczywiście nieco lepiej ma się to przy tańszej konstrukcji, czy to dousznych słuchaweczkach, czy otwartych z symboliczną konstrukcją, na wzór kultowych Kossów Porta Pro, z zawsze imo przyjemnym basem, wywołanym też tym, że ta konstrukcja dociska ci do ucha hehe. Ale zamknięte za 300 zł, aż tak to trochę tanio. Bazowe klasyczne "przyzwoite" modele Sennheiser, AKG, Sony, Philips (SHP9500) są wszystkie za dwa razy tyle, a np. Hi-Fi Man chyba nawet drożej w Polsce. Cytuj
lysyolec 8 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 16 godzin temu, ogqozo napisał(a): Trzy stówy złotych? Nie znam się za bardzo na słuchawkach za 300 zł, raczej mało kto kto się interesuje brzmieniem takich używa. Klasyki bazowe to Sennheiser, AKG, najtańszy z takich klasyków obecnie w Polsce to chyba Sony M D R (fuck u moderacjo) 7506, bo widzę że jest teraz za 460 zł. Te Sony M D R są takim standardem branży (bez mocnego basu, słyszysz wszystko "neutralnie"), aczkolwiek co by nie mówić o brzmieniu, wykańcza mnie ten ich kabel, jest kontowersyjny, osobiście nie lubię. Austrian Audio Hi-X15 to byłby jakiś przykład najlepszych słuchawek z wyrazistym basem i zamkniętych, jakie się zbliżają do tej kwoty, bo można je nowe kupić za okolice 400 zł. To jest przykład słuchawek kapitalnych jak na tę cenę - nie taki poziom jak za tysiaka czy półtora, ale wybijający się jak na 400. Przy odpowiednim źródle, zapewniają dużą wczuwę, zamknięta konstrukcja sprawia, że detale uderzają bardzo realistycznie, długi kabel; wykonanie plastiku budżetowe ale jak na tę cenę niezłe. Na pewno za taką cenę nic co jest reklamowanego jako "gejmingowe" nie zaprezentuje też zbyt dobrej jakości - za dużo bajerów do zmieszczenia za tak niską cenę. Oczywiście nieco lepiej ma się to przy tańszej konstrukcji, czy to dousznych słuchaweczkach, czy otwartych z symboliczną konstrukcją, na wzór kultowych Kossów Porta Pro, z zawsze imo przyjemnym basem, wywołanym też tym, że ta konstrukcja dociska ci do ucha hehe. Ale zamknięte za 300 zł, aż tak to trochę tanio. Bazowe klasyczne "przyzwoite" modele Sennheiser, AKG, Sony, Philips (SHP9500) są wszystkie za dwa razy tyle, a np. Hi-Fi Man chyba nawet drożej w Polsce. Zapomniałem dodać, że słuchawek mam zamiar używać głównie po podłączeniu do konsoli przenośnej (steam deck), bądź telefonu, z tym wiąże się jak rozumiem ograniczenie w Ohm. Znalazłem takie słuchawki Beyerdynamic DT770 Pro 32Ohm Co o nich sądzisz? Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października W moich HyperX II zaczyna się pękać kabel i przerywa mi. Zastawiam się, by kupić nowe, ale bezprzewodowe. Co polecicie do Xbox Series X. Tylko bez propozycji za 1000 zł Cytuj
lysyolec 8 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 2 godziny temu, Sedrak napisał(a): W moich HyperX II zaczyna się pękać kabel i przerywa mi. Zastawiam się, by kupić nowe, ale bezprzewodowe. Co polecicie do Xbox Series X. Tylko bez propozycji za 1000 zł Zapytałem GPT Ja osobiście planuje zakup, ale zostałem przekonany do droższych (600) i przewodowe. Podobno jednak jest ta różnica w immersji podczas grania. Aczkolwiek jak ktoś nie jest specjalnie wymagajacy, to na spokojnie takie za trzy stówki dadzą radę myślę. 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 23 października Opublikowano 23 października U mnie wybór padł na Steel Series Arctic 7X Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Kurczę próbuje już drugą parę słuchawek i mam ciągle wrażenie, że wnętrze na ucho są za małe. Mam w domu HyperX i tam całe moje ucho się mieści bez problemu, w tych nowszych gdzie obicie jest mniejsze to jakby naciskały na uczy. Do tego da się przyzwyczaić? Tak ma być? Czy ja mam jakieś niewymiarowe uszy? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października W dniu 17.10.2024 o 22:56, GearsUp napisał(a): Ja używam Sennheiser HD 600 + Sound BlasterX G6 Takie combo i jesteś ustawiony do końca życia, zmieniasz tylko poduszki w słuchawkach. Robię risercz, bo chyba przytulę DT1990 + Sound Blaster X5, będzie to dobre? Ktoś zaznajomiony w temacie dobrych kart dźwiękowych do kompa coś poleci? Czy taka będzie dobra? Cytuj
GearsUp 176 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Godzinę temu, Wooyek napisał(a): Robię risercz, bo chyba przytulę DT1990 + Sound Blaster X5, będzie to dobre? Ktoś zaznajomiony w temacie dobrych kart dźwiękowych do kompa coś poleci? Czy taka będzie dobra? Znawcą zewnętrznych kart dźwiękowych nie jestem, wziąłem tego Sound Blastera bo kiedyś @Ukukuki wrzucał do zakupów growych, może on ci coś podpowie Cytuj
Ukukuki 6 945 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Nie jestem znawcą szczerze mówiąc. Kupiłem ponieważ wtedy miałem laptopa legiona który miał słabą kartę dźwiękową, a właśnie te Sound Blastery były polecane. Jestem w każdym razie zadowolony, już kilka lat używam i zero problemów. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Za mniejsze pieniądze jest Fiio k11 na tym samym przetworniku i o niemal identycznej funkcjonalności. Ja używam taniego chińczyka razem z Philips X2HR i jestem więcej niż zadowolony, ale to mało wymagające prądowo słuchawki i grają dobrze nawet z telefonu. Cytuj
Chewie 144 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Ja jestem na trzeciej parze hyperx cloud 2 bo są najwygodniejsze po prostu. Mam jakieś audiofilskie audio technica ale w nich mogę wysiedzieć maksymalnie godzinę i używam tylko do krótkich sesji słuchania muzyki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi