kedar 0 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Chcę sobie kupić jakieś słuchaweczki zewnętrzne, ale małe (podłączane będą głównie do telefonu SE W610i), chciałbym coś do 70-80zł, a nawet i tańsze (bo strasznie szkoda mi tej stówki wydawać na słuchawki ). Co byście polecali? Nie jestem jakimś audiofilem, ale pierdziawek też nie chcę Muszą dobrze trzymać się głowy i być z wyglądu "minimalistyczne", żadne kosmiczne dizajny, minimalistyczne i w miarę małe. Co byście polecali? Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 Chce sobie kupic jakies sluchawki do gier. Te ? http://www.allegro.pl/item509461603_audiof..._oryg_wawa.html czy http://www.allegro.pl/item497907187_orygin..._dystr_wwa.html Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 HD555 - mają szersze pasmo przenoszenia a po wygrzaniu nie można się do nich przyczepić. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 Ja mam HD595 i są rewelacyjne. Jeśli jednak mają być tylko do gier, to pasmo przenoszenia nie ma takiego znaczenia. Szerszy zakres może też oznaczać, że usłyszysz wszystkie zakłócenia i szumy. W Opisie HD515 jest napisane, że ma podbicie bassów i redukcję szumów. Nie jest to rozwiązanie dla audiofilów, ale idealne do gier i filmów. Dodatkowo te drugie mają skórzany pałąk. Lepsze rozwiązanie, jak mamy włosy; gorsze jak golimy łeb. Kolejnym drobiazgiem jest przejściówka w HD555. Przejściówki z jacka na mini-jacka są przeważnie bardzo grube na końcu i jest problem to podłączyć do niektórych urządzeń. Sam muszę stosować dodatkowy przedłużacz, by podłączyć do głośników logitecha, czy zewnętrznej dźwiękówki w laptopie. Dodatkowo, taka przejściówka dodatkowo waży. Niby drobiazg, ale irytuje. IMHO bierz 515. BTW: Oba modele są ultra wygodne. Cytuj
kedar 0 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Co myślicie o tych słuchawkach: http://www.mp3store.pl/,nauszne,akg%20k412...26275232800.htm ? Cytuj
Beck 3 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Mam zamiar zakupić Sennheiser HD 205 czy ktoś miał okazje zapoznac się z tym modelem? Co o nich myślicie? Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Kupilem te HD555 i jestem mega zadowolony. Sa bardzo wygodne i dzwiek pierwszej klasy. Polecam. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 HD5555 są dwa razy droższe od Kossów UR40, a różnica jakości brzmienia - w większości przypadków - jest praktycznie żadna. Osobiście bym ich nie polecał. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 To ja jeszcze przypomnę o istnieniu Creative Aurvana Live. Bardzo, bardzo fajne słuchafony :] Cytuj
Gość Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Ano fajne [bo mam] ale to są słuchafonu duże Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Aurvana Live zdecydowanie świetne, choć były lepsze kiedyś, kiedy jeszcze były tanie. Wtedy to był no-brainer. Teraz są dwa razy droższe, niż kilka lat temu, i nadal się opłacają. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 O kur.wa! Z ciekawości spojrzałem w ceny i... jakim cudem te słuchawy podrożały ponad dwukrotnie? Kupiłem je jakoś w wakacje za bodajże 110 zł, a teraz widzę ceny pokroju 260-300 zł :| Nigdy bym się czegoś takiego nie spodziewał. Chociaż w sumie cena dolara teraz i wtedy, to gdzieś złotówka różnicy. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 No właśnie, ewenement. Wydało się, że są za dobre, żeby być tanie, to i cena wzrosła. Obecnie cenę można uznać za adekwatną do jakości. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 HD5555 są dwa razy droższe od Kossów UR40, a różnica jakości brzmienia - w większości przypadków - jest praktycznie żadna. Osobiście bym ich nie polecał. Zaciekawiłeś mnie tymi Kossami, bo kosztują 120 złotych, mają ciekawy design i dożywotnią gwarancję. Naprawdę są takie dobre? Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Jak na swoją cenę, to jak najbardziej. Tylko zazwyczaj potrzebują trochę czasu, żeby się wygrzać. Na początku bas może trochę rozczarowywać. Osobiście jestem fanem Kossów, UR40 to mój faworyt w swoim przedziale cenowym, tuż za Porta Pro. Raczej nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na UR40, chyba że na zbyt cienki kabel. Dożywotnia gwarancja to niestety lekka ściema. W Polsce każą płacić, 30 złotych za każdą naprawę. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Podobno na słuchawkach HD 555 i HD595 grają najlepsi pecetowi gracze w europie. Ktoś tak na pclab pisał. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy. Cytuj
M4c 23 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 FPS Doug w ostatnim odcinku PurePwnage grał na HD555 więc muszą być pro Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 zepsuly mi sie jakis czas temu moje ep630. dzisiaj dostalem w prezencie od laski nowe sluchawki. najpierw zonk bo firma nazywa sie skullcandy a nigdy wczesniej o niej nie slyszalem. sluchawki nazywaja sie full metal jacket i graja znakomicie ;] fajnie wygladaja i maja bardzo mocny bas co akurat bardzo lubie. Cytuj
Rewett 0 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa dobre sluchawki do ipoda/psp w cenie max 70 .Zastanawialem sie nad tymi http://allegro.pl/item515121350_akg_k12p_s...od_mp3_mp4.html Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 chce kupic sobie sluchawki. brac aurvana live czy jest cos lepszego w podobnej cenie? Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Huh. Aurvana teraz pod 270 zł podchodzą. Nie wiem, czy bym się zdecydował za tę cenę. Choć słuchawki naprawdę dobre, to jednak brałbym coś o połowę tańszego. Te całe UR40 choćby. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 chodzi o to, ze ja mam hd 201 sennheisery. graja ogolnie dobrze, ale z niektorymi gatunkami sobie radza gorzej. np. taki nick cave gra super, ale juz jakies grindy i death metale gorzej. mastodona mam w jakosci 320 a jak robi sie bardziej goraco to wszystko zamienia sie w jedna papke troche. dlatego szukam czegos lepszego niz sluchawki ktore kupilem ponad rok temu za 100 peso. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Aurvana Live - jak dla mnie się opłaca, chociaż zależy, ile masz kasy i jakie źródło dźwięku. Skoro lubisz mocne basy, być może wystarczyłyby ci Porta Pro, do wyrwania w pewnych sklepach za okolice 100 zł. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 olchu do mnie pisze na g ze aurvany sa po 3 stowy, sprawdzilem i rzeczywiscie, masakra;] ja je kupilem za 149 zl, a teraz kosztuje 2 razy tyle, ktos chyba tam sie skapowal ze za taka jakosc mozna brac wiecej, hehe. Ogolnie czuje sie za(pipi)iscie z tym ze kupilem sprzet warty 3 stowy za 150 ;p ale 3 stow bym za nie nie dal z prostego powodu: nie dalbym 3 stow za sluchawki ;] mathiu, tez masz podniete jak trzymasz w rece ten zamszowy woreczek? hihi Cytuj
nWo 1 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 hay i ja szukam takiego zestawu do przenoszenia sie z muzą na uszach. psp jest za duze, za malo wygodne i jakosc muzyki im lepsze sluchawki tym gorsza jakosc. tak wiec wybralem sobie mp3 sony NW-E507 no i do tego jakies lepsze sluchawki ale takie wieksze. mysle wybrac pomiedzy HD555 i AKG K 530 z tym ze takie sluchawki to juz i do grania tez posluzą :] spotkal sie ktos moze z AKG K 530 mozna je dostac za 300 pln. cenowo to jest ta sama półka co HD555 ale podobaja mi sie z wygladu, fajnie zrobione. Bardzo solidnie i precyzyjnie wykonane doskonały dźwięk Hi-Fi w całym zakresie pasma przenoszenia powiększone przetworniki XXL z membranami wykonanymi w technice Varimotion (ang.) stylowy biały kolor możliwość łatwego zdjęcia poduszek słuchawek w celu ich wymiany lub wyprania pałąk samo-dopasowujący się do kształtu głowy miękkie super-dopasowane, skórzane poduszki nauszne zapewniają doskonały komfort nie męcząc uszu nawet przy długim słuchaniu idealne zarówno do zastosowań profesjonalnych jak i stacjonarnych odtwarzaczy CD/MP3 i multimediów przetworniki: dynamiczne, otwarte pasmo przenoszenia: 17-26.500Hz impedancja: 55 Ohm SPL (Sound pressure level): 102 dB maksymalna moc wejściowa: 200 mW Typ: przewodowe, wokółuszne THD (zniekształcenia harmoniczne) <1% przewód z miedzi OFC 99,99% o długości 3m idący tylko do jednej słuchawki wtyk: jack stereo 3,5mm pozłacany waga słuchawek bez kabla: 245 gram w zestawie przejściówka na duży jack (6,3mm) mysle ze do grania i sluchania w sam raz. nie mam juz przekonania to malych sluchawek do ucha. chce cos wiekszego. spotkal sie ktos moze z tymi sluchawkami jakie są opinie ? czy moze sie nie szczypac i kupic HD555 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi