Opublikowano 22 grudnia 200816 l Chcę sobie kupić jakieś słuchaweczki zewnętrzne, ale małe (podłączane będą głównie do telefonu SE W610i), chciałbym coś do 70-80zł, a nawet i tańsze (bo strasznie szkoda mi tej stówki wydawać na słuchawki ). Co byście polecali? Nie jestem jakimś audiofilem, ale pierdziawek też nie chcę Muszą dobrze trzymać się głowy i być z wyglądu "minimalistyczne", żadne kosmiczne dizajny, minimalistyczne i w miarę małe. Co byście polecali?
Opublikowano 24 grudnia 200816 l Chce sobie kupic jakies sluchawki do gier. Te ? http://www.allegro.pl/item509461603_audiof..._oryg_wawa.html czy http://www.allegro.pl/item497907187_orygin..._dystr_wwa.html
Opublikowano 24 grudnia 200816 l HD555 - mają szersze pasmo przenoszenia a po wygrzaniu nie można się do nich przyczepić.
Opublikowano 24 grudnia 200816 l Ja mam HD595 i są rewelacyjne. Jeśli jednak mają być tylko do gier, to pasmo przenoszenia nie ma takiego znaczenia. Szerszy zakres może też oznaczać, że usłyszysz wszystkie zakłócenia i szumy. W Opisie HD515 jest napisane, że ma podbicie bassów i redukcję szumów. Nie jest to rozwiązanie dla audiofilów, ale idealne do gier i filmów. Dodatkowo te drugie mają skórzany pałąk. Lepsze rozwiązanie, jak mamy włosy; gorsze jak golimy łeb. Kolejnym drobiazgiem jest przejściówka w HD555. Przejściówki z jacka na mini-jacka są przeważnie bardzo grube na końcu i jest problem to podłączyć do niektórych urządzeń. Sam muszę stosować dodatkowy przedłużacz, by podłączyć do głośników logitecha, czy zewnętrznej dźwiękówki w laptopie. Dodatkowo, taka przejściówka dodatkowo waży. Niby drobiazg, ale irytuje. IMHO bierz 515. BTW: Oba modele są ultra wygodne.
Opublikowano 26 grudnia 200816 l Co myślicie o tych słuchawkach: http://www.mp3store.pl/,nauszne,akg%20k412...26275232800.htm ?
Opublikowano 27 grudnia 200816 l Mam zamiar zakupić Sennheiser HD 205 czy ktoś miał okazje zapoznac się z tym modelem? Co o nich myślicie?
Opublikowano 1 stycznia 200916 l Kupilem te HD555 i jestem mega zadowolony. Sa bardzo wygodne i dzwiek pierwszej klasy. Polecam.
Opublikowano 1 stycznia 200916 l HD5555 są dwa razy droższe od Kossów UR40, a różnica jakości brzmienia - w większości przypadków - jest praktycznie żadna. Osobiście bym ich nie polecał.
Opublikowano 1 stycznia 200916 l To ja jeszcze przypomnę o istnieniu Creative Aurvana Live. Bardzo, bardzo fajne słuchafony :]
Opublikowano 1 stycznia 200916 l Aurvana Live zdecydowanie świetne, choć były lepsze kiedyś, kiedy jeszcze były tanie. Wtedy to był no-brainer. Teraz są dwa razy droższe, niż kilka lat temu, i nadal się opłacają.
Opublikowano 2 stycznia 200916 l O kur.wa! Z ciekawości spojrzałem w ceny i... jakim cudem te słuchawy podrożały ponad dwukrotnie? Kupiłem je jakoś w wakacje za bodajże 110 zł, a teraz widzę ceny pokroju 260-300 zł :| Nigdy bym się czegoś takiego nie spodziewał. Chociaż w sumie cena dolara teraz i wtedy, to gdzieś złotówka różnicy.
Opublikowano 2 stycznia 200916 l No właśnie, ewenement. Wydało się, że są za dobre, żeby być tanie, to i cena wzrosła. Obecnie cenę można uznać za adekwatną do jakości.
Opublikowano 2 stycznia 200916 l HD5555 są dwa razy droższe od Kossów UR40, a różnica jakości brzmienia - w większości przypadków - jest praktycznie żadna. Osobiście bym ich nie polecał. Zaciekawiłeś mnie tymi Kossami, bo kosztują 120 złotych, mają ciekawy design i dożywotnią gwarancję. Naprawdę są takie dobre?
Opublikowano 2 stycznia 200916 l Jak na swoją cenę, to jak najbardziej. Tylko zazwyczaj potrzebują trochę czasu, żeby się wygrzać. Na początku bas może trochę rozczarowywać. Osobiście jestem fanem Kossów, UR40 to mój faworyt w swoim przedziale cenowym, tuż za Porta Pro. Raczej nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na UR40, chyba że na zbyt cienki kabel. Dożywotnia gwarancja to niestety lekka ściema. W Polsce każą płacić, 30 złotych za każdą naprawę.
Opublikowano 5 stycznia 200916 l Podobno na słuchawkach HD 555 i HD595 grają najlepsi pecetowi gracze w europie. Ktoś tak na pclab pisał. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy.
Opublikowano 5 stycznia 200916 l FPS Doug w ostatnim odcinku PurePwnage grał na HD555 więc muszą być pro
Opublikowano 6 stycznia 200916 l zepsuly mi sie jakis czas temu moje ep630. dzisiaj dostalem w prezencie od laski nowe sluchawki. najpierw zonk bo firma nazywa sie skullcandy a nigdy wczesniej o niej nie slyszalem. sluchawki nazywaja sie full metal jacket i graja znakomicie ;] fajnie wygladaja i maja bardzo mocny bas co akurat bardzo lubie.
Opublikowano 6 stycznia 200916 l Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa dobre sluchawki do ipoda/psp w cenie max 70 .Zastanawialem sie nad tymi http://allegro.pl/item515121350_akg_k12p_s...od_mp3_mp4.html
Opublikowano 8 stycznia 200916 l chce kupic sobie sluchawki. brac aurvana live czy jest cos lepszego w podobnej cenie?
Opublikowano 8 stycznia 200916 l Huh. Aurvana teraz pod 270 zł podchodzą. Nie wiem, czy bym się zdecydował za tę cenę. Choć słuchawki naprawdę dobre, to jednak brałbym coś o połowę tańszego. Te całe UR40 choćby.
Opublikowano 8 stycznia 200916 l chodzi o to, ze ja mam hd 201 sennheisery. graja ogolnie dobrze, ale z niektorymi gatunkami sobie radza gorzej. np. taki nick cave gra super, ale juz jakies grindy i death metale gorzej. mastodona mam w jakosci 320 a jak robi sie bardziej goraco to wszystko zamienia sie w jedna papke troche. dlatego szukam czegos lepszego niz sluchawki ktore kupilem ponad rok temu za 100 peso.
Opublikowano 8 stycznia 200916 l Aurvana Live - jak dla mnie się opłaca, chociaż zależy, ile masz kasy i jakie źródło dźwięku. Skoro lubisz mocne basy, być może wystarczyłyby ci Porta Pro, do wyrwania w pewnych sklepach za okolice 100 zł.
Opublikowano 8 stycznia 200916 l olchu do mnie pisze na g ze aurvany sa po 3 stowy, sprawdzilem i rzeczywiscie, masakra;] ja je kupilem za 149 zl, a teraz kosztuje 2 razy tyle, ktos chyba tam sie skapowal ze za taka jakosc mozna brac wiecej, hehe. Ogolnie czuje sie za(pipi)iscie z tym ze kupilem sprzet warty 3 stowy za 150 ;p ale 3 stow bym za nie nie dal z prostego powodu: nie dalbym 3 stow za sluchawki ;] mathiu, tez masz podniete jak trzymasz w rece ten zamszowy woreczek? hihi
Opublikowano 9 stycznia 200916 l hay i ja szukam takiego zestawu do przenoszenia sie z muzą na uszach. psp jest za duze, za malo wygodne i jakosc muzyki im lepsze sluchawki tym gorsza jakosc. tak wiec wybralem sobie mp3 sony NW-E507 no i do tego jakies lepsze sluchawki ale takie wieksze. mysle wybrac pomiedzy HD555 i AKG K 530 z tym ze takie sluchawki to juz i do grania tez posluzą :] spotkal sie ktos moze z AKG K 530 mozna je dostac za 300 pln. cenowo to jest ta sama półka co HD555 ale podobaja mi sie z wygladu, fajnie zrobione. Bardzo solidnie i precyzyjnie wykonane doskonały dźwięk Hi-Fi w całym zakresie pasma przenoszenia powiększone przetworniki XXL z membranami wykonanymi w technice Varimotion (ang.) stylowy biały kolor możliwość łatwego zdjęcia poduszek słuchawek w celu ich wymiany lub wyprania pałąk samo-dopasowujący się do kształtu głowy miękkie super-dopasowane, skórzane poduszki nauszne zapewniają doskonały komfort nie męcząc uszu nawet przy długim słuchaniu idealne zarówno do zastosowań profesjonalnych jak i stacjonarnych odtwarzaczy CD/MP3 i multimediów przetworniki: dynamiczne, otwarte pasmo przenoszenia: 17-26.500Hz impedancja: 55 Ohm SPL (Sound pressure level): 102 dB maksymalna moc wejściowa: 200 mW Typ: przewodowe, wokółuszne THD (zniekształcenia harmoniczne) <1% przewód z miedzi OFC 99,99% o długości 3m idący tylko do jednej słuchawki wtyk: jack stereo 3,5mm pozłacany waga słuchawek bez kabla: 245 gram w zestawie przejściówka na duży jack (6,3mm) mysle ze do grania i sluchania w sam raz. nie mam juz przekonania to malych sluchawek do ucha. chce cos wiekszego. spotkal sie ktos moze z tymi sluchawkami jakie są opinie ? czy moze sie nie szczypac i kupic HD555