Skocz do zawartości

Gdzie kupujecie gry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właściwie to wyłącznie Allegro. Co jak co, ale ceny ą tam konkurencyjne :) A mając na uwadze fakt, że praktycznie nie zdarza mi się grać w coś zaraz po premierze (tytułów do nadrobienia nigdy nie zabraknie :P) i od pojawienia się danego tytułu mija z pół roku zanim go obadam, to za gry zwykłem płacić wyjątkowo mało. A na Allegro można przebierać w takich okazjach (vide kolekcjonerka Fallouta trzeciego za 7-8 dyszek).

Opublikowano

kiedys praktycznie tylko allegro.

obecnie: zavvi, thehut, ebay, e-koledzy i allegro ;]

ogolnie ceny nowych gier na zavvi potrafia byc mniejsze niz za uzywke na allegro :> , a jak szukam starszego [często "unikatowego"] tytułu to pozostaje ebay, bo na allegro zwykle krzyczą sobie... za duzo :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Różnie. Gdy jest jakaś gorąca premiera (jak Kz2 przykładowo), to Empik. W tej sieci również kupiłem kolekcjonerskie edycję kilku gier - m.in. AC II. Saturn również ma swoje plusy - w Galerii Krakowskiej na jednym piętrze są oba sklepy. Niekiedy na allegro. Zdarza się też kupić grę w MM. Przykładem może być RDR, którego ciężko było odhaczyć w powyższych przybytkach swego czasu, a MM miał kilkanaście egzemplarzy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No to ja się przyznam - zazwyczaj gry wymieniam, a nie kupuję nowe i robię to na giełdzie w Katowicach - zazwyczaj kosztuje to mnie tylko 2 zł za wejście i 3 zł za dojazd.

Tak, tylko że:

-jak nie znasz się dobrze z ludźmi tam stojącymi, czyt. nie wymieniłeś się dużo razy, to zawsze chcą cię wyru.chać

-nawet jak gry są po tej samej cenie, to sobie liczą 10-30zł, zależy który gość (najtaniej ma ten w rogu całkiem z prawej, ale mały wybór)

Reasumując, lepiej się bawić w sprzedaż/kupno na allegro, no chyba że się bardzo chce nowej gierki. Jutro zamierzam wymienić Motorstorma2 na coś fajnego.

Ja tam już trochę się wymieniałem, a oszukać się nie dawałem, spokojnie :thumbsup: A jeśli chodzi o kasę, to wierz mi, odpowiednia gadka to jest i wymiana bez wyciągania portfela, zupełnie darmowa.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałbym zachęcić użytkowników forum PSX Extreme do odwiedzenia również sklepu Internetowego Game-Time.pl. Choć nowy i dopiero raczkujący, w swojej ofercie posiada wiele pozycji w bardzo atrakcyjnych cenach. Myślę, że wielu z Was znajdzie tutaj coś dla siebie. :)

• Minusik 3
Gość Orson
Opublikowano

taaa, Assasins Creed za 94 zł, pierwsze Army of Two tez za taką kase, juz taniej jest u mnie w Empiku:/

Opublikowano (edytowane)

Mnie ostatnio zaskakuje MM, w dniu premiery daje coraz lepsze ceny do gier na ps3 ( AC Brotherhood byl za 169 zl, Auditore edycja za 199, Killzone3 kupilem za 179 zl, gdzie wszedzie bylo po 199zl). Oby tak dalej...

Edytowane przez genjuro
Opublikowano

Jako, że mieszkam w Warszawie jest w czym wybierać. Najczęściej 4Console, Gaames, Świat Gier. Interesuje mnie tylko kupno nieużywanych gier, a w tych sklepach zwykle ceny są najbardziej korzystne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Polecam Poznański "Tryton", sklep stricte gamingowy - zawodowa obsługa (goście naprawdę znają się na grach), spory wybór gier (są nawet rodzynki na Dreamcasta) i nieraz takie ceny, że można się złapać za głowę, in plus oczywiście. Bardzo dobra alternatywa dla graczy handlujących używkami, wiele z tytułów na półkach to nowości, jak najbardziej z możliwością wymiany, w dodatku w niemalże idealnym stanie. Ostatnio np. wypatrzyłem Yakuzę 4 za trochę ponad stówkę (żadnych rys czy odcisków na płycie, praktycznie nówka prosto z folii), podobnie Bulletstorma.

Edytowane przez Josh the Boy
Opublikowano

Polecam odwiedzać muve.pl. Może nie mają jakichś super cen tak ogólnie, ale czasem jak przywalą promocją to faktycznie jest to okazja. Raz na jakiś czas sprawdzam co u nich słychać bo warto.

Opublikowano

Wszystko co tanie, tak naprawdę, bez żadnej konkretnej częstotliwości czy przewagi.

Allegro - głównie pozycje używane.

Zavvi/TheHut - nówki, promocje, gry w wersji angielskiej

eBay - głównie używana japońszczyzna, ale i nie tylko

Play-Asia/YesAsia - pozycje japońskie/azjatyckie na konsole

eStarland - nówki konsolowe w wydaniu USA

Empik(.com) - czasem zdarzają się niezłe promocje i przeceny, to się też na wysyłce zaoszczędzi przy odbiorze osobistym.

Steam - głównie promocje oraz gry, na których wydaniach pudełkowych nieszczególnie mi zależy.

Z innych, ostatnio mniej odwiedzanych:

Cenega(Muve), Wirtus, Ultima - kiedyś zdarzały się naprawdę świetne promocje, szczególnie gier na PC, ale ostatnio tyle ich co kot napłakał.

hmv.com - tu trafiały się naprawdę tanie pre-ordery w stosunku do konkurencji, nawet z kosztami wysyłki. Cała reszta jednak bez rewelacji.

Lokalnie nie kupuję prawie nic, gdyż nie ma u mnie w mieście jakichś szczególnie wartych uwagi sklepów. Aczkolwiek kilka dni temu znalazłem Deus Ex Antologia (nie Kolekcja Klasyki tylko normalna okładka) na PC za 6,90zł w Media Expert. Ale to raczej rzadkość takie okazje.