Mihau_ALU 82 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Moja jak dzwoni ( nie mieszkamy jeszcze razem ) to podczas rozmowy po kilku minutach slysze: - co robisz ? - zgadnij - killujesz? - yhm - to nie przeszkadzam - no i wtedy odkladam pada, dokanczam rozmowe i cisne dalej. *telefon wkladam pod sluchawki - mozna grac i gadac Panna powoli sie przyzwyczaja do ps3 i ma czasem sama ma ochote pograc (hustle king) Mama i tata nadal nie moga zdzierzyc, ze mozna wydac okolo 180 pln na gre... Bratu pasuje Cytuj
Lain 107 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Mój starszy teraz sam sobie zamawia gierki. ; P Miałam o tyle dobrze w chacie, że z ojcem oboje graliśmy i siostra też powoli się wkręcała , więc matka nic nie mogła powiedzieć. Tylko patrzyła na konsole jak na najgorszego wroga. 5 Cytuj
jan95kes 40 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Pamiętam jak kiedyś moja mama wkręciłą się w Crasha. Co prawda nie grała ("ee, tam, nie umiem"), ale bacznie patrzyła na me poczynania. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Pamiętam jak kiedyś moja mama wkręciłą się w Crasha. Co prawda nie grała ("ee, tam, nie umiem"), ale bacznie patrzyła na me poczynania. Identycznie u mnie haha . Nawet teraz mówi, że Crash był jedyną grą, który się jej podobał 1 Cytuj
MakaPL 31 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Matka podchodzi dość sceptycznie, ale ogranicza złośliwe komentarze. Mój brat ma ograniczony światopogląd, więc poprostu uważa, że to zabawa dla dzieci (chociaż sam w Skate mógł chwile pograć). Za to moje kochanie lubi oglądać jak gram i sama często mnie namawia do gry, bo chce popatrzeć. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Matka - nie wie o co chodzi. Ojciec - wie, ale go nie obchodziło (teraz to se może ). Bracki - jeden gra dość sporo, ale na kompie; drugi też na kompie, ale raczej sporadycznie. Dziewczyna - grywa w Lego Indiana Jones i Hexic'a. Chciałaby więcej, ale na wszystkim innym łamie paluchy. Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Ojciec - raczej taki ignorant, ale jest trochę zainteresowany. Lubi oglądać jak z braciakiem szpilamy w Fifę i komentuje to co na boisku się dzieje. Jak gram w Battlefielda/CoDa/innego FPSa to jest mocno zaciekawiony i pyta z kim to ja gram? (jak mu tłumacze że konsola jest podłączona do sieci i mogę grać z ludźmi na całym świecie to robi typową minę dla człowieka który jest pod wrażeniem - :o ). Lubił też oglądać jak ogarniam na kierownicy. Nawet sam spróbował swoich sił w Forzie, ale po paru okrążeniach stwierdził, że to za szybkie (mimo że mu dałem Hondę Civic, lol). I to był chyba jedyny jego kontakt z grami. Mama - jedyne co sobie przypominam to chwila gry w Duck Hunta parenaście lat temu jak co dopiero pegasus zawitał do chaty. Kiedyś jak byłem mniejszy robiła mi afery że gram w mordowanie (głownie CS tudzież Quake), ale zaprzestała jak trochę przybyło mi wiosen. Śmiała się z Wormsów, ich gadek i ogólnie że co za łeb taką gierkę wymyślił ostatnio pokazałem jej za to filmik jak ktoś gra w Kinectimals i była zachwycona Teraz ogólnie jest neutralna, nawet jak przychodzi jakaś gierka kosztująca trochę kasy to nic nie mówi. Starszy brat - kiedyś grał więcej w różnej maści tytuły (głównie FPSy). Teraz mu to raczej przeszło, skupił się na sportówkach, menadżerach, czasem też jakąś samochodówką się zainteresuje. Często pogrywa ze mną w Fifę tudzież Fight Nighta, kiedyś karaliśmy srogo Virtua Tennis Wujek - zapalony gracz, ale ma mało czasu. Kiedyś mi opowiadał jak to parenaście lat temu miał lekką aferę w biurze bo każdy się opjerdalał - prawie całe biuro pogrywało w Dooma na lanie. Specjalnie wydał kiedyś sporo hajsu na PC byleby mu Doom 3 latał na maxa. Jest fanem CoDa i stara się co roku każdego przejść. Jakiś czas temu jak pokazałem mu konsolę i przekonałem, że jest to sporo mniej skomplikowane urządzenie ("wsadzasz płytkę i grasz") to poleciał do MM po X"a. Samochodówki też lubi, jak przyjeżdża to zawsze prosi żeby troszkę w Forzę na kierze pojeździć. Drugi wujek - ten to jest wybitnym pecetowcem. Menadżery, Diablo, różne strategie ekonomiczne. Lubię kiedy opowiada o zasadach w danej grze - widać że sporo radości z tych gierek bierze mimo 50 lat na karku. dziadek - heh, był pod wrażeniem mojej jazdy po torze w Forzę/PGR. Za to jak gram w jakiegoś multi fps'a to zawsze wie o co biega i od razu leci tekst "o, widzę że znowu na froncie walczysz". Była panna - typowy każual, aczkolwiek lubiła pogrywać w Fifę (w ogóle jedna z nielicznych dziewczyn jakie znałem, która w ogóle interesowała się kopaną ). Poza tym to tylko ogarniała Simsy, jakieś gry przeglądarkowe czy komórę. Ostatnio za to mnie zachwyciły moje koleżanki - jak któregoś razu wpadłem do nich na chatę to zauważyłem że skądś skołowały pegasusa i grały trochę na nim. Wywiązała się gadka i okazało się że praktycznie każdego NESowego klasyka znają. Szacun. Kumple w porządku, praktycznie każdy grał/gra w coś, niektórzy mniej niektórzy więcej. Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Ojciec - pogrywa ze mną w FIFE. Potrafi jeszcze pograć w NBA i jakieś ścigałki. Strzelanki czy coś co wymaga większej znajomości klawiszologii odpadają Burzy się tylko jak słyszy że kupuję gry na premiere w cenie 200zł Mama - nie potrafi grać w nic, ale nie ma problemu kiedy ja gram. Dziwi się tylko jak coś takiego może wciągnąć ;D Rodzeństwa nie mam Pies - jak słyszy jakieś odgłosy to czasami przylezie do mnie i zwykle śpi. Dziewczyna (była ;D) - nie radziła sobie na PS3 ale za to na PSP mogła grać w kółko... Koledzy - nie wielu ma konsole, ale za to wszyscy grają na PC. W piraty ofkoz ;D Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) Ojciec - Gra na kompie w football managera, zabral mi PSP (go sudoku + Tetris + GTPSP) Mama - truje jak gram w nocy i mam glosno w pokoju, tak to na luzie Brat- total, kiedys za czasow PSX, jak wygralem z nim w tekkena to dostalem w(pipi) w realu (jest 2 lata starszy) Teraz jak wygrywam w tekken 6 to nie podnosi reki (gramy przez net bo sie wyprowadził ) Siostra Mlodsza - Uncharted 1& 2 i moze przechodzic codziennie Dziewczyna(narzeczona, zona za rok) pogodziła sie, gra w LBP + buzz ale sporadycznie. Nie robi wiekszych problemow Koledzy - 4 z PS3, PES zawsze i wszedzie, Nigdy nie odmawiaja turnieju ;P Edytowane 24 sierpnia 2010 przez Welna Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 z rodzicami nie mieszkam już od 5 lat, ale tak na oko: Ojciec - lubi patrzeć jak ciupię Matka - wie tylko co to playstation żona - gra ze mną aktywnie w LPB, TRINE i inne platformówki coop a także w coopy z PSN (PixelJunk Shooter itp.) a przede wszystkim horrory: wszystkie Silenty, Sireny, Alone in the Dark a obecnie Heavy Rain (nie horror ale też lubi bardzo). dziecko - 2 lata - EyePet + teksty "tatuś co robisz?" ogólnie ludzie przez granie w życiu prywatnym traktują mnie jak debila (standard: jakie masz hobby? nurkowanie, piłka nożna, bilard, szczanie po krzakach, a Ty kozbinio? Ja lubię gry elektroniczne. Ahaaaa a wracając do piłki nożnej .... ehhh leją na to nasze hobby jak cholera) Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) Mama - nie ma nic przeciwko, lubi oglądać jak gram w MGSy, Heavy Rain czy SotC. Interesują ją gry z dramatyczną historią, kiedyś kosiła na automatach. Tata - maniak Shoguna na PC, zdobył platynę w Uncharted (serio, na moim profilu to jego zasługa), lubi grać Brat - taki sam maniak jak ja Koleżanki - z reguły grają w coś na PC, jedna grała na PS2 , a była też taka co uważała, że konsole to głupota Koledzy - grają w znacznej większość na PC, nawet w Metina Wujek - jak ma czas to gra na PS3, wcześniej zapalony blacharz Kuzyn - podobnie jak brat Edytowane 24 sierpnia 2010 przez MajorZero64 Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Takst siostry, który często słyszę: "Ty zaś grosz?!". A reszta rodzinki to olewa, są tylko wyjątki jak przychodzi paczka z grą za pobraniem i matka usłyszy kwotę do zapłaty to krzywo patrzy, hehe. Cytuj
Pietak 0 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 Mama - W przeszłości mistrzyni Mario Dziewczyna - Mistrzyni Buzza Cytuj
a_di1 9 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 Żona - raczej nie pogrywa lub sporadycznie w jakieś popierdółki a z PSN (Digger, Trine), dawno temu za czasów PS ONE lubiła zagrać ze mną w Tekkena 3, obecnie czasami na imprezkach łapie za pada. Dzieci 2 synów - obaj grają starszy zaczyna mnie już ogrywać we wszelkiego rodzaju gry wymagające refleksu (smutna prawda starzeję się), młodszy fan LBP i innych platformówek. Reszta rodziny: Mama - nie grała w nic poza Eye Toyem Ojciec - 122 lata temu jak byłem szczylem to pogrywał ze mną i bratem na C64 (obecnie przeciwnik gier wszelakich - jak twierdzi za stary na to jest) Brat - blacharz, jak czasami do mnie wpada to złoimy partyjkę w Tekkena 5 lub jakieś inne gierki samochodowe - casual gamer Siostra - fanka anime i JRPG Cytuj
MYSZa7 8 959 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 (edytowane) Mama - uwielbia grać w Buzza,choć ostatnio nie ma czasu no i pograła troszkę w Start The Party! na Move i ....pobiła mój rekord w eksterminacji robali Tata - grał w Buzza..to wszystko ;] Brat - grał w jakieś tam gry na PC ,czasami w CS-a. Jak gra na konsoli to tylko wtedy gdy gra ma Co-opa bo beze mnie nie gra ;] Kuzyn i wujek - niegdyś miłośnicy PSX-a. To dzięki nim jestem zapalonym graczem. W 2003 kiedy postanowili sprzedać swoją konsolę oddali mi wszystkie numery PSX-a(i NEO +) jakie posiadali. Od tamtej pory kuzyn gra na kompie,wujek także ale sporadycznie. Kuzyn i wujek nr.2 - pecetowcy,choć nie dawno kupili Xboxa 360 Elite Edytowane 15 października 2010 przez MYSZa7 Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 Mnie matka rozpie*dala w Tekkena Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 Tata - od zawsze fan Sony. Jeśli już w coś zagra, to tylko jest to FIFA i Medal of Honor: Frontline (ostatnio spodobał mu się CoD: WaW). Kiedy wraca z pracy i widzi mnie grającego w jakieś nowe demko, spyta co to za gra i podziwia grafikę. Mama - wróg konsol i gier. Jedynie co jej się podobało to Eye Toy. Boli ją wydawanie 200 zł na nowe tytuły. Mówi: "Lepiej kup sobie jakiś ciuch, a nie wydawaj pieniędzy na głupią grę". Ciotka - siostra mamy, więc nie dziwota, że ma podobny stosunek do mojego hobby. Kuzyn - ma 9 lat, więc strasznie jara się nowymi grami które mam i zawsze jak przyjeżdża, to lubi popatrzeć jak gram. Czasem też w coś popyka (np. SKATE 2). Koledzy - tylko jeden z moich kumpli jest maniakiem konsol (ja go zaraziłem), reszta przychodziła pograć w dwóch na PS2, lub na PS3. Cytuj
Wredna 2 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 Nie mieszkam z rodzicami, więc mi już nikt nie marudzi, że jakiś serial leci, a ja TV blokuję Obecnie jedynie chłopak potrafi zamęczać pytaniami kiedy kończę. Natomiast dawno dawno temu, kiedy w domu rządził Pegasus, mama była mistrzem Tanków i Mariana. Lubiła też Tetrisa i wszelkie jego klony oraz Bombermana (do dziś zresztą sobie w jakieś gierki pyka na kompie), potrafiła się naprawdę wkręcić i nie można było jej oderwać od pada. Tata zawsze trzymał się z boku, ale lubił oglądać jak ktoś gra. Czasami jak przychodziło do mnie dwóch znajomych z szarakiem i łupaliśmy w Ready 2 Rumble 2, THPS2, albo w Road Rush zawsze się przyglądał temu co działo się na ekranie. Potem w czasach PS2 grał ze mną w demo This is football , a jeszcze ze dwa lata temu udawało się go namówić na kilka meczów PESa. Siostra ze szwagrem zawsze młócili Tanki, szwagier w sumie na kompie sporo grał (FIFA, RTSy i shootery). Brat też lubi pograć, to dzięki niemu w domu zawitał PS2. Co do znajomych, to akurat wielu gra. Jak nie bardziej na poważnie, to przynajmniej z doskoku, bo swoich konsol nie mają. Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 15 listopada 2010 Opublikowano 15 listopada 2010 (edytowane) kiedy mieszkałem w domu rodzinnym jakieś (6 lat temu) siostra katowała tekkena i soul callibura (części różne) i jak w tekkenie (techniczny) raczej ze mną i znajomymi szans nie miała tak w sc już nas rozwalała mashując wszystkie guziki Żona natomiast jak nienawidziła gier tak od jakiegoś czasu sama przeszła wszystkie części silent hill (z jedynką włącznie), obie loco roco na psp, dzielnie patrzyła jak grałem w heavy rain ("a spróbuj tylko grać jak mnie nie będzie") oraz dead space, czasem również zasiada do tekken6 (panda w stroju baletnicy ) i gra z ghostami dla funu(2 przegranbe i rzuca padem ). Jako że zmieniłem konsolę na xa360 zaczęła grać w viva pinata i się wkręciła przyjaciel z dzieciństwa/ świadek na ślubie itp(znamy się 25 lat- razem do przedszkola chodziliśmy). w 1995 roku zaraziłem go graniem a od 1997r. zakochaliśmy się w final fantasy 7 i do dzis jesteśmy oboje maniakami serii...zresztą też dumny posiadacz sporej kolekcji i organizujemy co jakiś czas nocki (nasze żony stoją z wałkami nad naszymi głowami i z krzykiem wypowiadają hasło "może już starczy debile" ) Edytowane 15 listopada 2010 przez xzdunx Cytuj
mcfly12 1 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Matka - gorący przeciwnik gier, które to powodują że się nie uczę (nie do końca jest to prawdą ) Ojciec- nie ma nic przeciwko, ale mówi mi ciągle że nie powinienem wydawać kasy na gierki. Sam uwielbia starsze części MoH i CoD na PC oraz wszelkie RTSy Brat- gra dużo, ale na PC. Z konsolowymi też sobie radzi ( skończyliśmy RE5, GoW w kooperacji) Najmłodszy brat- ma dopiero roczek ale uwielbia bawić się padami i "przekładać" moje gry Wujek- absolutny fan gier - sam regularnie gra w jakieś multi. Grał w każdego RPG z ostatnich 15 lat. To dzięki niemu dostałem pierwszego PSXa od którego zaczęła się moja przygoda z grami Kuzyni- obaj grają regularnie w WoW. Teraz grają też na X360 w SC IV. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Siostra (16 lat) w ostatnim czasie przeszła na X360: Modern Warfare, 2x World at War i 2x Bad Company 2. Na PC gra w Simsy 3, a wcześniej kupiła wszystko co wyszło z metką Sims 2 czyli łącznie 20 płyt. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 Matka - neutral, wiadomo Ojciec - dośc podobnie, tylko czasem włącza mu się tryb "A idź się wreszczie uczyć, a nie czas na gierki marnujesz"... Siostra - młoda jest, sama nie gra ale czasami lubi popatrzeć jak gram w np. Guitar Hero lub Wipeouta. I zawsze pyta się kim gram w Tekkena/Virtua Fightera... Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 20 lutego 2011 Opublikowano 20 lutego 2011 (edytowane) Teraz siostra juz nie gra, ale w latach swietnosci szaraka rozwalała mnie w pesa i fife. Do tego miala wiecej cierpliwosci niz ja, gdy sie zacinalem w jakiejs platformowce or sth to dawalem jej pada. Moja dziewczyna ma ps3, ale nie gra zbyt duzo, dostala je w prezencie od starego ;p Edytowane 20 lutego 2011 przez Trundle Cytuj
Frycekz 0 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 Mama - neutral, chociaż jest wrogiem wszystkiego co według niej jest niepotrzebne i da się podłączyć do prądu (głównie ryzyko dla taty,gdyż chce on unowocześnić wszelkie RTV w domu). Tata - można powiedzieć,że to on nauczył mnie podstaw,kiedy przyniósł do domu szaraka + jakieś platformówki typu Rayman,Crash Bandicoot na PSX. Ostatni raz pod koniec roku 2010 jarał się Kinectem. Kuzyn - 11 lat? , ma u siebie PS3, chociaż ciśnie w same gry z oznaczeniem +3 (konkretnie gry z serii Lego itp.) i ,gdy zagrał w Killzone 3 to gały mu z orbit wychodziło,bo -cytuję- "takie strzelania tam są". Kuzyni zza granicy - głównie kuzyn jest zapalonym graczem, posiada PSP,Nintendo DS,GameCube,Xbox'a i Wii na spółę z kuzynką,która w swojej kolekcji ma Nintendo DS. Całość jest przyprawiona sporą kolekcją wartych uwagi tytułów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi