TheAceOfSpades 482 Opublikowano 5 listopada 2013 Opublikowano 5 listopada 2013 http://www.youtube.com/watch?v=g2gldiP54MEdobra sieka Cytuj
Royal 620 Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 Ej, a polskiego Witchmastera ktoś lubi? Fajnie chłopaki grajo. Taki thraszowy blaczek czy coś. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 Gdzies tam w temacie Furie widzialem..i przypomnial mi sie post roku na forumku masterfull-a. Btw.Do Furii nic nie mam Gore_Obsessed napisał(a):Propozycje tytułów przyszłych wydawnictw:"W marcu jak w garncu, mówił mój brat, to pada deszczyk, to śnieg, to grad""Listopad, liść opadł, sześciopak""Barbórko, królowo Ślunska""Starczy... Uwiąd starczy, Uwiądł starczy, Starczy...""Kamień, papier, nożyce""To są walcowate, walcujące wszystko w białą pulpę nogi królowej zimy""Lubię placki""Suma podstawy równa się kwadratowi obu ramion, ale tylko wiosną radosną""Halibut brzmi w chrząszczu ze Szczebrzeszyna""Nera mnie szarpie""Pankracy z okienka spoziera na Zenka""W oku cyklonu herezje wygłaszam wieczorową porą""Orkan na ugorze""Biała dama tańczy sama""Idzie luty, podkuj buty""Szkwał - jak zwał, tak zwał""Walet (pipi)ie damę w karecie""J-23 znowu nadaje""Ośrodek Wczasowy Muszelka w Łukęcinie""Elektrociepłownia Szombierki""U żywopłota wisi kapota, mole ją jedzą""- Piardłeś? Zgniłem. - Nie odpowiem. - Ohydny jesteś. - To nie ja!""Brytfanna, ministra sportu""Lelek kozodój, co w starym grabie zamieszkał" 1 Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 Ej, a polskiego Witchmastera ktoś lubi? Fajnie chłopaki grajo. Taki thraszowy blaczek czy coś. no(pipi) zacne jest z tych kręgów polecam polski również, Voidhanger, atakują tu m.in. muzycy Infernal War i Iperyt http://www.youtube.com/watch?v=32FC23c1rOI Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 Z polskich rzeczy to ja bardzo lubię Iperyt, Infernal war oraz np takie Christ Agony - http://www.youtube.com/watch?v=3jPn0YYzKUc Chociaż to taki bardziej black/death. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Osobiscie kapela ktora mna zamiata pod kazdym wzgledem jest i chyba zawsze bedzie Mgla.Pamietam jak pierwszy raz jakos przypadkiem uslyszalem further down the nest II..duzo rzeczy mi sie wtedy w glowie przestawilo odnosnie muzyki.Wczesniej mialem epizod w blackiem ale nie wychodzilem za standardy (mayhem,burzum,darkthrone itp) i szybko wrocilem do mojego uwczesnego klimatu hc punk-a.Mgla trafila mnie idealne i do dzis zaluje ze zachowalem sie jak ostatnia pipa i nie pojechalem na koncert do krakowa..ale gdzies tam cos czlowiek slyszal ze M. planuje kolejny koncert w pl. Kriegsmaschine tez lubie ale nie swiruje az tak bardzo jak na punkcie mgly. 2 Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 19 listopada 2013 Opublikowano 19 listopada 2013 Polska scena jest bardzo mocna jesli chodzi o blek metal. Kriegsmaschine, Mgła, Furia, Massemord, Szron, infernal war itd. Ostatnio zakochalem sie w blackgaze'owych tworach i znalazlem swietna kapele, Dopamine sie nazywa. imo bije ostatnie dwie plyty Amesoeurs, polecam mocno. Chociaz, dla niektorych moze to byc 'pizdowate granie' jak bodajze na poprzedniej stronie napisal bluber Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 O...pamietam tez ze duzo satyricona sluchalem kiedys I kawalek ,,mother north,,..i jak wszyscy gadali ze to hymn black metalu..i ze ta laska co tam grala..ze po nagraniu tego klipu nikt jej juz pozniej nie widzial .. Wersja bez cyckow: Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 No jeden z największych hymnów drugiej fali. Piosenka właściwie kompletna, bez wad. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 no, satyrikona to bylem sajkofan nawet kupe czasu, az do now, diabolical robili kozacka muzyke chlopaki Historia z ta blondyna byla podobno taka, ze po nakreceniu klipu nie chciala dac du,py satyrowi i dlatego w nastepnym klipie (fuel for hatred chyba) zagrala juz inna blondyna :] Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 (edytowane) Satyricon teraz... Dawno ich nie widziałem więc najpierw pomyslałem, że Satyr (pipi)nął sobie nową fryzurę jak kiedys Ihsahn, bo przeoczyłem chłopaka na samym początku. edit: chyba jestem już stary bo mi się to wakacyjne hopsasasa podoba... Edytowane 27 listopada 2013 przez ornit Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 Satyr miał swego czasu zaczesane do tyłu krótkie kłaki, ale teraz znowu zapuścił. Ja tam ich wciąz lubię, a nowa płyta jest ok. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 27 listopada 2013 Opublikowano 27 listopada 2013 Ja jestem strasznie zawiedziony ich ostatnimi poczynaniami. Sam kawalek PHOENIX nawet mily dla ucha, ale juz w kategoriach black metalu tego bym nie umieszczal. Ostatnia swietna plyte jaka nagrali bylo imo 'Now, Diabolical', gdzie stworzyli calkiem zjadliwy blek'n'roll. Swego czasu klip do KING smigal nawet chyba na 4fun tv :] Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 29 listopada 2013 Opublikowano 29 listopada 2013 Temacik starszych klimatow sie udzielil wiec pozwolcie ze polece z inna znana kapela Darkthrone...chyba moja pierwsza koszulka ,,z zespolem,, blackowym.Masa hitow ktore sa ponadczasowe i ktore gimby beda sluchac za 15 lat.Transilvanian hunger zna kazdy(nie widze innej opcji).Od nowych wydawnictw calkowicie sie odcinam co nie znaczy ze stracilem do kapeli szacunek...to co wypuszczaja nie za bardzo trafia w moje klimaty..choc moze jeszcze sie przekonam. Jeden z moich debesciakow: http://www.youtube.com/watch?v=d0Jod5Pq7Ho Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Goście stwierdzili, że mają gdzieś zadufane blackmetalowe konwenanse i zaczęli pisać muzykę do taniego wina pitego nad rzeką. Przyjemne do odmóżdżenia się. 2 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 O zapomniałem o tym. http://www.youtube.com/watch?v=21EIS-U364s chyba moja ulubiona płyta z tej nowej fali blackmetalu czy tam blackgaze'u Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Nie siedzę w blacku i się raczej na tym nie znam, ale to na pewno robi w zimowe wieczory: http://www.youtube.com/watch?v=zi6znr0VOGQ 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 O zapomniałem o tym. http://www.youtube.com/watch?v=21EIS-U364s chyba moja ulubiona płyta z tej nowej fali blackmetalu czy tam blackgaze'u bardzo lubię. dopamine od farmera też spoko. u mnie w tym tygodniu na tapecie amesoeurs, alcest i chthonic, ale to środkowe to mało z black metalem w sumie ma wspólnego. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 alcest zasadniczo odeszli od i tak rzadkich w ich wykonaniu blek metalowych elementow w strone ch,uj wie czego DARKTHRONE NISZCZY I KOSI UMYSLY, swego czasu ulubiona kapela blek metal, a nowe tresz-blek-chvjwieco plyty typu canadian metal rowniez kvlt nad kvlty. Pasuje mie mjuzik ten IMO najlepsza plyta soulside journey, ten klimaaaaaaaaaacior, magia Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Te nowe nazwałbym crustpunkowym black metalem. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Bleki? Tylko hipsterskie . 1 Cytuj
django 549 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Defhewen za(pipi)iste, ale tylko do sluchania na lato. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 KUR*WAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 dobra wiosna w temacie bo morowe też na trasie Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 (edytowane) poiebany zestaw (Svartidaudi!), pewnie uderzę do pepiczków bo 2x bliżej niż do Krakowaps. Morowe szykuje nowy krążek na styczeńps2. nowy klip Behemoth kopie po ryju, a kawałeczek też niczego sobie Edytowane 5 grudnia 2013 przez TheAceOfSpades Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi