Skocz do zawartości

Kowery – zamach na świętości.

Featured Replies

• Odpowiedzi 301
  • Wyświetleń 70,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Straszne, powinni was dodawac do gazetki bravo rock jesli takowa jest. Nudne, denne, i nic nie wnoszace, no i jestescie bezczelni, taki kawalek sie przerabia gdy ma sie pomysl, a tak skonczycie na 30

• Cahir aep Callah
    Cahir aep Callah

http://www.youtube.com/watch?v=H4rYaLBUpLA&ob=av2n

• Win.  

Opublikowano

Boney Nem - Melodies and Rythms of World Pop Volume 2 - Kolorowe Jarmarki (J.Laskovsky - R.Ulicki)

:P po prostu WYMIATA!

edit:

http://pl.youtube.com/watch?v=S9vKQuJe7Mk <-- livin la vida loca by Boney Nem... (wersja normalna, nie taka z youtube ma większy wykop i powah:) )

Edytowane przez Rotten_Christ

Opublikowano

deftones - say it ain't so

cover weezera

jeden z moich ulubionych, nie ma zlego covera zrobionego przez nich.

Opublikowano

Słucham Neurosis - Day of the Lords (oryginał mieli Joy Division).

Ch,ujowe.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy było czy nie, ale zaryzykuję:

Jak zabić jedną z najlepszych (przynajmniej wg. mnie) ballad rockowych ever czyli

Rolf Harris - Stairway To Heaven

Opublikowano

Swietny cover Nervous Breakdown od Black Flag w wykonaniu Rise Against o tu

Opublikowano

"fix me" też od black flag imo lepszy, ogólnie trudno nervous breakdown zkowerować. nie mniej za(pipi).isty jest "built to last" z tribute'a "our impact will be felt", co więcej dzięki śpiewowi mcilrath'a pod koniec przebija oryginał od soia.

Edytowane przez tk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najbardziej żałosne są komenty - fajna muza, zaje.biście przerobione, fajniutkie... Rzygać się chce.

Hit minionych wakacji - najbardziej gówniana przeróbka jaką słyszałem:

http://www.youtube.com/watch?v=W8V0DK3o124

Kupa, sraka, shit na całej linii, słyszałem to nad jeziorem przez 2 tygodnie dzień w dzień - pojechałem pod namiot, żeby się wyciszyć, a tu przyjechały jakieś technociule i robili dyskoteki do rana w barze. Miałem ochotę wejść i dać buta na twarz gościowi przy konsoli (jeżeli w ogóle mieli tam coś oprócz wzmacniaczy i mp3'ek...). Dobrze, że te "hity" mają to do siebie, że wprawdzie puszczają to w każdym zeszmaconym radiu (czyt. rmf, który kiedyś był naprawdę fajny, zet, eska, planeta), ale miesiąc-dwa później nikt o nich nie pamięta.

A tu naprawdę sympatyczna , dość stara przeróbka (w Antyradiu uczepili się tego strasznie - i dobrze):

http://www.youtube.com/watch?v=hxeNZOLNh4c

//Zaton - Rolf Harris jest da best :]

Edytowane przez Fab3r

Opublikowano
Dopiero wczoraj wykminilem, ze "Bad Dreams" Tricky'ego to cover, no wiec laduje tu, odnosnie kategorii "najlepsze";]

no (pipi), "Tattoo" tez sie okazalo coverem, no to siup.

Opublikowano

Dissident Agressor

Na filmiku najpierw cover w wykonaniu Slayera, a potem oryginał w wykonaniu Judas Priest

IMO całkiiem nieźle im to wyszło.

Opublikowano

Black Diamond Brigade - Black Diamond, cover Kissów. Miazga.

Opublikowano

hmmm z tych które przerastaja oryginał to przykładowo nine inch nails - dead souls (oryginał joy division)

jak dla mnie duzo wiecej głebi i emocji jest w interpretacji trenta. podkreslam - jak dla mnie.

Opublikowano

Mimo, że Nightwisha niektórzy mogą uważać za... metal dla dzieci xD?, to mi osobiście ich muzyka się podoba (oczywiście ze starą wokalistką), a to jeden ich kawałków, cover G.Moore'a (moim zdaniem właśnie lepszy od oryginału):

Oryginał

Cover

Achhh i oczywiście zapomniałbym o tym :P Oryginał pewnie znacie, moim zdaniem wykonanie genialne

Edytowane przez Fab3r

Opublikowano

Wdzieczny utwor do coverowania. Niektore utwory po prostu niezle brzmia zawsze, cos jak "gimme gimme gimme" Abby

Opublikowano

jak jeszcze masz ten zbiór to weź się podziel

Opublikowano

w temacie o coverach nie może zabraknąć Excrementory Grindfuckers :twisted:

Final Grinddown

Stayin' Alive/Playin' a Grind

Sweet Grind Alabama

Grindcore Joe

I Like my Grindcore

dali za(pipi)isty popis na brutalu, mam nadzieje ze w tym roku tez zagoszcza :D

Opublikowano

Machinae Supremacy (hmh ktoś nie zna ? najlepsiejszy SID Metal) lubia kołwerować różne popowe(i nie tylko) kawałki - niektóre z nich :

The Great Giana Sisters (oryginalnie hmh The Great Giana sisters ;D bodajże muzyka z Main Menu) / instrumental

Sidstyler (oryginalnie Freestyler ;) )

gimme more (oryginalnie Britni Spirs) :

Edytowane przez Dark Serge

Opublikowano
The Great Giana Sisters (oryginalnie hmh The Great Giana sisters ;D bodajże muzyka z Main Menu)

A czym to się różni ^_^ ?