Accoun 252 Opublikowano 23 lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2011 Mam takie pytanie: załóżmy teoretycznie, że chciałbym sprowadzić sobie album japońskiego zespołu (niekoniecznie bardzo łatwy do znalezienia Pop). Jakie byłyby tego koszta? Ew. jak i gdzie warto kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 23 lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2011 Podaj jaki zespół to Ci powiem ile, gdzie i jak, bo bez tej informacji to trudno stwierdzić czy lepiej zamawiać u wydawcy czy w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 23 lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2011 (edytowane) Zastanawiałem się na przykład nad ミドリ. Inne albumy np. na Ebayu były, ale takiego "あらためまして、はじめまして、ミドリです。" nie widziałem. Jeszcze parę rzeczy jest, ale to bardziej znane (takie Melt-Banana na przykład, czy tym bardziej znane - różne rzeczy z anime)... Edytowane 24 lutego 2011 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 25 lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2011 Midori? Kawał nieźle pokręconej awangardy Aratame... znajdziesz m.in. na HMV jednakże musisz się liczyć z podniesionymi kosztami przesyłki, bo wysyłają tylko i wyłącznie EMSem. Pisałem do nich z zapytaniem czy mogą wysłać przy pomocy RAM ale odmówili, bo politykę mają taką, że do przesyłek zagranicznych używają tylko powyższego. Niby jest to najlepsze rozwiązanie ale w momencie jak zamawiasz dużo to raz, że koszta wysyłki windują i to bardzo szybko (jedna płyta 1500 jenów, trzy płyty 2300 jenów) a dwa, że EMS jest priorytetowym typem paczki dla celników więc o ile w przypadku RAM czy SAL szansa na oclenie jest niewielka o tyle tutaj jest zgoła na odwrót. Sam często zamawiam z HMV ale to głównie z racji tego, że do limitowanych edycji w pierwszym rzucie dorzucają coś od siebie. Ból stanowi tylko wspomniane cło, bo niejednokrotnie przyszło mi wyrzucić w błoto ze dziesiątki złotych, bo kogoś zainteresowała zawartość. Dobrą alternatywą jest CDJapan - paczki relatywnie tanie, nigdy nie przyszły oclone, zawsze wysyłają w pudełku ergo - nie dostaniesz zbutowanej zawartości jak to niejednokrotnie trafiało mi się w przypadku najtańszego mna rynku YesAsia (którego tak na marginesie nie polecam, bo olali moje prośby aby za dodatkową opłatą wysłać mi albumy ze zdjęciami w czymś twardszym czego wynikową była złamana wpół książka) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi