Skocz do zawartości

Dragon Quest 8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gra jest wspaniała sam przeszłem cała + dodatkowa lokacje ze smokami i muszę przyznać że DQ8 jest najlepszą RPG na PS2 chociaż miałem takie momenty że chciałem PS2 rozwalić bo te smoki w dodatkowej lokacji to potrafią oszukiwać

dragovian trials nie jest taki ciężki jeśli choć trochę podpakuje sie poziom, mój ulubiony sposób to ofkoz zabijanie metal king slime'ow, Hero(spear)+ Jangus(ax)+ meteor bracelet i tylko czekanie na Criticale no i King slime które nie pojawiają się częsta ale za ten exp i możliwość znalezienia slime crown warto poczekać :)

Opublikowano
dragovian trials nie jest taki ciężki jeśli choć trochę podpakuje sie poziom, mój ulubiony sposób to ofkoz zabijanie metal king slime'ow, Hero(spear)+ Jangus(ax)+ meteor bracelet i tylko czekanie na Criticale no i King slime które nie pojawiają się częsta ale za ten exp i możliwość znalezienia slime crown warto poczekać :)

No teraz grałem i poszedłem pakować to w 15 min zabiłem 2 metal king slime i 6 liqid metal slim (sorka za pisownie liqid nie pamiętam jak to było)

a tak przy okazji pochwalcie się swoimi lvl :P

Opublikowano
a tak przy okazji pochwalcie się swoimi lvl :P

Save na którym ukończyłem grę obfituje w postacie na ~70lvl, aktualnie przerwałem grę na ~30lvl bo pozbyłem się kineskopowego TV (na LCD gra wygląda paskudnie :/).

Opublikowano
gdzie te Metal Slimy mozna bic?

wyjaśnię jak dolecieć wiesz gdzie jest Ryndon's Tower obok niej jest góra na którą się wlatuje i tam są metalowe slimy oczywiście nie zawsze się trafiają ale najczęściej właśnie tam

slimedq8.png

Opublikowano (edytowane)
gdzie te Metal Slimy mozna bic?

wyjaśnię jak dolecieć wiesz gdzie jest Ryndon's Tower obok niej jest góra na którą się wlatuje i tam są metalowe slimy oczywiście nie zawsze się trafiają ale najczęściej właśnie tam

slimedq8.png

Ile masz godzin na liczniku? Osobiście bardziej polecam Dragon Graveyard i miejscowy patent na expienie ->

, sam wyciągałem tam ponad 120k exp'a za jedną walkę :)

P.S. uwielbiam Dragon Quest'a :D

Edytowane przez stoodio
Opublikowano (edytowane)

ja mam 130 godzin na liczniku xD ale gram dość długo i miałem bardzo długą przerwe :D

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

a co do tego filmiku to żeby se tam trafić na metal king slime to trzeba naprawdę farta mieć + jeszcze te co wskrzeszają to normalnie wole w lotto grać :D:D:D

Edytowane przez KrzysiekMaster
Opublikowano

Widzisz, ja miałem niewiele ponad 70h na liczniku. Exp'enie w Dragon Graveyard dobrą drużyną jest naprawdę bardzo efektywne, trzeba tylko widzieć co robić ;)

Gość Ofeck
Opublikowano

Ja mialem 60h na liczniku jak doszedlem do ostatniej lokacji, ale juz 3 razy podchodzilem do Rapthorna i nie moge go rozwalic to sobie pakuje druzyne i kompletuje ekwipuneki i juz mam 71h i mnie szlag trafia.

Opublikowano
Widzisz, ja miałem niewiele ponad 70h na liczniku. Exp'enie w Dragon Graveyard dobrą drużyną jest naprawdę bardzo efektywne, trzeba tylko widzieć co robić ;)

ta ale ja poświęciłem bardzo dużo czasu na różne zabawy bo mi się nudziło :P

Ja mialem 60h na liczniku jak doszedlem do ostatniej lokacji, ale juz 3 razy podchodzilem do Rapthorna i nie moge go rozwalic to sobie pakuje druzyne i kompletuje ekwipuneki i juz mam 71h i mnie szlag trafia.

lol ja rapthorna rozwaliłem za pierwszym razem bez problemów i miałem wtedy na liczniku 64h ugotuj sobie timble of tension ładujesz tension i Oomph i jak wywalisz to szkoda mówić ( ja walczyłem z nim bez timble ;P)

http://www.ultima.pl/Dragon_Quest_VIII_Jou...sed_King/i3651/

Brać póki jeszcze jest. Taka cena...

coś tanio ja dałem 80 zł + przesyłka :D

Opublikowano

A myślisz, że ja tylko exp'iłem :huh: spędziłem mnóstwo czasu w obydwu kasynach, wymasterowałem monster arenę, polowałem także z sukcesami na rzadkie itemy aż w końcu doszedłem do wniosku, że chcę mieć inną drużynę i zacząłem od nowa ;)

Opublikowano

A myślisz, że ja tylko exp'iłem :huh: spędziłem mnóstwo czasu w obydwu kasynach, wymasterowałem monster arenę, polowałem także z sukcesami na rzadkie itemy aż w końcu doszedłem do wniosku, że chcę mieć inną drużynę i zacząłem od nowa ;)

też sobie gram od nowa bo mi się nudzi a tak przy okazji to mam już 107 mini medali dzięki tej mapce co dałeś do niej link i teraz mam problem bo nie wiem które mini medale zebrał a które nie ;D i muszę wszystkie te miejsce odwiedzić :/

Opublikowano

Tym razem proponuję wydrukować sobie listę i odhaczać zebrane medale, znacznie ułatwisz sobie sprawę ;) Proponuje jeszcze sprawdzić umiejętność Thin Air oraz Defending Champion u głównego bohatera, nie wiem jak Ty ale ja na początku olałem Fisticuffs myśląc, że to badziew.

Opublikowano
Tym razem proponuję wydrukować sobie listę i odhaczać zebrane medale, znacznie ułatwisz sobie sprawę ;) Proponuje jeszcze sprawdzić umiejętność Thin Air oraz Defending Champion u głównego bohatera, nie wiem jak Ty ale ja na początku olałem Fisticuffs myśląc, że to badziew.

ja mam 100 skil w spear sword courage i chyba z 80 w fist ;p

ale mnie ciekawi czar Magic Burst u Jessy w fist cytuje " czar zużywający wszystkie MP i zadający równe obrażenia dwukrotności zużytej MP" Cel : wszyscy Tension : Tak

jade w fista u jessy xD bo ładowałem skil w wishp staff i sex appeal to teraz problemy ze skil points więc muszę lotać seed of skil :P

Opublikowano (edytowane)

Miałem na myśli rozwijanie Fisticuffs na początku, kiedy ciężko zdjąć wszystkich oponentów jednym hitem. Thin Air jest wtedy na tyle mocne, że znacznie wpływa na balans gry - robi się naprawdę banalnie ;)

ale mnie ciekawi czar Magic Burst u Jessy w fist cytuje " czar zużywający wszystkie MP i zadający równe obrażenia dwukrotności zużytej MP" Cel : wszyscy Tension : Tak

Teoretycznie ciekawe, w praktyce już mniej. Wiadomo, że nie będziemy tym walić w zwykłe płotki, zatem koncentrujemy się na bossach (tych w ilości > 1). Jessica na koniec gry mając 99lvl będzie miała raptem nieco ponad 700 mp (nie liczę seed'ów czy staff'ów) czyli zadajemy obrażenia rzędu ~1400 (szału nie ma) wiadmomo, 100 Tension podniesie nam tę liczbę ale i tak tracimy przy tym wszystkie mp (a co ciekawe większość późniejszych boss'ów otrzymuje tylko 50% obrażeń). Osobiście postrzegam ten czar jako solidny finish'er dla wysokopoziomowej postaci w innym wypadku szkoda czasu na zabawę, szukanie seed'ów itp, jest wiele innych sposobów na "zbudowanie" mocnej Jess ;)

Edytowane przez stoodio
Opublikowano

Mam 43h na liczniku i w końcu dostałem statek :) Płynę sobie teraz bez przerwy w różne miejsca choć właściwie to nie wiem jak popchnąć dalej fabułę :F Ciekawe kiedy dostanę tego lwa...

Opublikowano (edytowane)
Teoretycznie ciekawe, w praktyce już mniej. Wiadomo, że nie będziemy tym walić w zwykłe płotki, zatem koncentrujemy się na bossach (tych w ilości > 1). Jessica na koniec gry mając 99lvl będzie miała raptem nieco ponad 700 mp (nie liczę seed'ów czy staff'ów) czyli zadajemy obrażenia rzędu ~1400 (szału nie ma) wiadmomo, 100 Tension podniesie nam tę liczbę ale i tak tracimy przy tym wszystkie mp (a co ciekawe większość późniejszych boss'ów otrzymuje tylko 50% obrażeń). Osobiście postrzegam ten czar jako solidny finish'er dla wysokopoziomowej postaci w innym wypadku szkoda czasu na zabawę, szukanie seed'ów itp, jest wiele innych sposobów na "zbudowanie" mocnej Jess ;)

Co do Jessy mam 100 Whip bo ma atak Twin Dragon Lash ( bez tension i oomph wali u mnie srednio 500 ) + 100 Staff ( bo jest czar Kazing dzięki czemu Angelo jak padnie to Jessa może uratować sytuacje a w wyjątkowych sytuacjach używam Kerplunk u Yangus'a

Mam 43h na liczniku i w końcu dostałem statek :) Płynę sobie teraz bez przerwy w różne miejsca choć właściwie to nie wiem jak popchnąć dalej fabułę :F Ciekawe kiedy dostanę tego lwa...

1. powinieneś płynać do neos gdzie uruchomisz dodatkową scenkę u stup wielkiej statuy

2. następnie do Savella Cthedral gdzie jest następna scenka z Marcello przy windzie do latającej rezydencji

3. i nareszcie płyniesz do przesmyku pomiędzy dwoma wyspami (pod miastem Arcadia) gdzie do pokonania jest mini boss (banalny bez problemów sobie powinieneś poradzić) i dobijasz do lądu i dalej trzeba iść drogą do Baccart

potrodain.jpg

Mam nadzieje że w miarę czytelnie zaznaczyłem

A co do lwa dostaniesz go gdy zrobisz misję dla kolesia miejscowość obok Baccart

ale strażnik ( taki kolo ) nie wpuści cie jak mu nie odpowiesz poprawnie na pytania :D

Odpowiedzi :

1.Take it home ...

2.Free the tiger ...

3.Let the great sabrecat join ...

i musisz dostać się do magicznego drzewa ( UWAGA drzewo jest widoczne tylko i wyłącznie nocą )

pojawi się też tam błękitny tygrys którego zagadujesz 2 razy po scence wracasz i otrzymujesz dzwoneczek ( i możesz nim nareszcie tygrysa przyzywać )

jak będą problemy z dojściem do tego drzewa to pisz to zaznaczę drogę i wrzucę mapkę

Edytowane przez KrzysiekMaster
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Gość Ofeck
Opublikowano

No i ukonczylem, po 10 miesiacach grania:) i jak dla mnie to 10/10, swietna gra z perspektywy czasu nie zaluje spedzonego czasu, a jak zobaczylem Troda w ludzkiej formie to parsknelem LOL. Na bank jej nie sprzedam, bo warto zostawic w kolekcji, zreszta jeszcze opcjonalni bossowie chyba czekaja.

Opublikowano

W koncu sie zabrałem, bo musialem jechac do walbrzycha na pare dni, to wzialem ps2 ze soba, i kurde ale masakrycznie mnie wkręciła xD jest super, fajne postacie, ciekawa fabuła, super dialogi, ogromny swiat, potem mozna sie nawet w pokemony bawic xD nie grałem w wiele jRPG ale ten chyba bedzie moim ulubionym :D jestem teraz na etapie walczenia z Dolmagusem (czy jak on sie tam zwie), ale wiac 23-25lvl to na niego za mało. na którym wy go pokonaliście ? bo mnie gniecie jak chce. aha, gov używa bumerangu, Yangus Axe'a, Jessica Staffa, a Trunks miecza.