Skocz do zawartości

Dragon Quest 8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W koncu sie zabrałem, bo musialem jechac do walbrzycha na pare dni, to wzialem ps2 ze soba, i kurde ale masakrycznie mnie wkręciła xD jest super, fajne postacie, ciekawa fabuła, super dialogi, ogromny swiat, potem mozna sie nawet w pokemony bawic xD nie grałem w wiele jRPG ale ten chyba bedzie moim ulubionym :D jestem teraz na etapie walczenia z Dolmagusem (czy jak on sie tam zwie), ale wiac 23-25lvl to na niego za mało. na którym wy go pokonaliście ? bo mnie gniecie jak chce. aha, gov używa bumerangu, Yangus Axe'a, Jessica Staffa, a Trunks miecza.

Dobij "Trunks'owi" ;) 30 poziom, dostanie wtedy bardzo przydatny w tej walce czar - Multiheal.

Opublikowano

Jessica wbij co namniej 35 bo będzie miała czar Kafrizzle a Angelo co namniej 34 i będzie miał czar Kazing.

Ja na niego szłem z lvl średnio 36-35 i bez problemów go załatwiłem dziwiłem się co taki slaby był xD

Opublikowano

Spoko, załatwiłem go na 30lvl, multiheal przydał sie bardzo (ale musiałem expić 4godziny), nie myslalem ze bedzie potem kolejna walka, to sie troche zdziwilem, ledwo go załatwiłem. eh, i cos nam po tej walce wsiąkło -_^

Opublikowano

Witam ! Jestem nowy na tym forum-ale ...uj w to ! :D Właśnie meczę Dragon Quest 8 - na liczniku mam ponad 45 h jestem już w Empycchu-postacie mam na ( średnia leveli - 40-długo ie bawiłem w Dragon Graveyard z Kingami ) i powiem szczerze ta gra wciaga jak dobry towar :D heh i ciągle nie mam dosyć ! Wszystko w kasynie w Baccarat zebrane i teraz bede polował na Gold Golem bo potrzabuje troche sianka by sie pobawic " Kociołkiem" :D

ps. gdzie jest najlepsza miejscówka na GOLD golemy ??

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich fanów Dragon Quest VIII,moja nowiutka kopia już jest zamówiona w Ultimie(29,90!)i niedługo sam zacznę zabawę z tym tytułem,przyda się coś nowego po 300 godzinnym masterowaniu FF XII,sądząc po opiniach na tym forum,to dobrze wybrałem,gra wydaje się sympatyczna i na poziomie.Pozdrawiam serdecznie.

Edit:Gra jest naprawdę super,co prawda gram krótko,doszedłem fabularnie do drugiej mieściny,ale ta gra zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie,piękna grafika,baśniowy klimat,humor,wygląd i animacja postaci,npc,potworów,wygląd miasteczek,menusy,muzyka,wszystko mi się podoba.Eksploracja pięknego świata jest bardzo przyjemna,walki są fajne,proste i nieskomplikowane ale to nie minus,podobnie że są losowe.Gram krótko ale pokuszę się już o stwierdzenie że jest to jeden z najlepszych,najprzyjemniejszych i najbardziej wciągających erpegów w jakie grałem.Dawno już nie szarpałem w tytuł z tak fajnym klimatem,to prawdziwy rodzynek.

Edytowane przez Alien00
Opublikowano
Witam ! Jestem nowy na tym forum-ale ...uj w to ! :D Właśnie meczę Dragon Quest 8 - na liczniku mam ponad 45 h jestem już w Empycchu-postacie mam na ( średnia leveli - 40-długo ie bawiłem w Dragon Graveyard z Kingami ) i powiem szczerze ta gra wciaga jak dobry towar :D heh i ciągle nie mam dosyć ! Wszystko w kasynie w Baccarat zebrane i teraz bede polował na Gold Golem bo potrzabuje troche sianka by sie pobawic " Kociołkiem" :D

ps. gdzie jest najlepsza miejscówka na GOLD golemy ??

polecam okolice neos często się tam trafiają ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Napisz coś więcej o przebiegu walki, bo nie wyobrażam sobie w sumie żeby z tym levelem mieć problemy z Rapthorne'em.

Edytowane przez stoodio
Opublikowano
Witam poraz kolejny ;D

stanąłem z akcja :<

jestem na etapie(Rapthorne)

http://www.youtube.com/watch?v=GEvdwLGTCkM

moja druzyna ma ~50lvl

i juz 2 razy zginąłem z tym bosem z jakim lvlem moge tam sie wybrac ?

i mozna jakos cofnąć punkty

JESSICA dalem w SEX APPEAL i teraz nie mam Megic Barier i ciężko mi jest

Ja skonczylem gre majac 41 lvl, wiec z poziomem spokojnie wystarczy

Nie wiem jak rozdysponowales punkty ale nie da sie ich cofnac :/

Opublikowano
No i ukonczylem, po 10 miesiacach grania:)
Masz tępo chłopie :D

walki są fajne,proste i nieskomplikowane ale to nie minus,
Dopiero na samym końcu gry po kilkukrotnym pokonaniu bossa (nie pamiętam czy fabularny czy opcjonalny-dawno temu grałem) staje się on coraz potężniejszy i można mieć tam spore problemy. A tak poza tym gra jest w miarę łatwa, ale nie znowu taka, że wciska się tylko X. Ogólnie bardzo mi się podobała. Mam nadzieję, że w końcu obecne konsole doczekają się KONKRETNEGO RPG-a.

Opublikowano

walka przeważnie nie trwa dlugo...

najpierw leca Depresive pozniej usypia mi Angelo i nie mam jak uleczyc.

jak probouje wskrzesic postacie tez mnie uzypia : )

btw. nie mam MAGIC BARIER poniewaz dalem w Sexy apel, mozna to jakos zastąpic ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

walka przeważnie nie trwa dlugo...

najpierw leca Depresive pozniej usypia mi Angelo i nie mam jak uleczyc.

jak probouje wskrzesic postacie tez mnie uzypia : )

btw. nie mam MAGIC BARIER poniewaz dalem w Sexy apel, mozna to jakos zastąpic ?

do wygrania nie potrzebne ci te czary zmniejszające obrażenia przeciwnika jedynie kabuff

nie wiem jak przebiega walka ani czym jaka twoja postać walczy więc więcej nie pomogę chyba ze napiszesz szczegóły ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i DQ VIII ukończony,ogólnie mogę powiedzieć że to całkiem udany erpeg.Plusy to śliczna grafika,w porządku fabuła,humor;oryginalny,fajny klimat.Doczepić mogę się do sposobu levelovania,bardzo żmudny,powolny,bez szlachtowania metali awans o jeden poziom zabiera wieczność,patent z uczeniem się abilities przez ręczne przyznawanie punktów też jest nieudany.Można stracić szansę na rozwój niektórych statystyk przez źle przyznane punkty,choć nie jest to wina gracza,tych punktów jest za mało w późniejszym czasie gry.System walki hmm...baardzo prosty,ale nie przeszkadzało mi to.Grę zatrzymam w mojej stałej kolekcji dobrych tytułów,ponieważ jest pod pewnym względem wyjątkowa,ma dobrą historię,klimat,śliczną grafikę,dobry humor,no i wciągnęła mnie na 180 godzin.A co myślicie o zakończeniu?Ja powiem tylko że szkoda że Hero jest niemową+zero mimiki,bo żadnych emocji nie wyraża i głupio,prymitywnie i śmiesznie to wygląda,bezsens.No ale zakończenie historii wydaje mi się sensowne.Będę tą grę miło wspominał i mogę ją szczerze polecić,pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

No i DQ VIII ukończony,ogólnie mogę powiedzieć że to całkiem udany erpeg.Plusy to śliczna grafika,w porządku fabuła,humor;oryginalny,fajny klimat.Doczepić mogę się do sposobu levelovania,bardzo żmudny,powolny,bez szlachtowania metali awans o jeden poziom zabiera wieczność,patent z uczeniem się abilities przez ręczne przyznawanie punktów też jest nieudany.Można stracić szansę na rozwój niektórych statystyk przez źle przyznane punkty,choć nie jest to wina gracza,tych punktów jest za mało w późniejszym czasie gry.System walki hmm...baardzo prosty,ale nie przeszkadzało mi to.Grę zatrzymam w mojej stałej kolekcji dobrych tytułów,ponieważ jest pod pewnym względem wyjątkowa,ma dobrą historię,klimat,śliczną grafikę,dobry humor,no i wciągnęła mnie na 180 godzin.A co myślicie o zakończeniu?Ja powiem tylko że szkoda że Hero jest niemową+zero mimiki,bo żadnych emocji nie wyraża i głupio,prymitywnie i śmiesznie to wygląda,bezsens.No ale zakończenie historii wydaje mi się sensowne.Będę tą grę miło wspominał i mogę ją szczerze polecić,pozdrawiam.

Mi sie zakonczenie(a wlasciwie dwa)podobalo.Przez prawie cala gre myslalem ze to tylko pogon za blaznem a tu taka niespodzianka;]

Niestety system walki bardzo prymitywny przez co czasem nie chce sie walczyc i co jest dziwne jak na rpg nigdy nie udalo mi sie nic ukrasc wrogom(choc zbyt wiele razy nie probowalem),steal dziala tu bardzo rzadko:/

Edytowane przez Wicked
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tej zbroi dla Hero nie da się zrobić alchemią, można ją tylko mieć po pokonaniu lorda smoków w Dragovian Trials, bez min. 50 lv nawet się tam nie pokazuj.

Tej dla Jessici nie pamietam, ale sprawdz na GameFaqs.

Opublikowano

zaczalem grac od początku w DQ8

obecnie postacie 30+

pokonałem dhoulmagus i jestem juz w Arcadia

pkt rozdałem tak:

Hero:

66pkt w boomerang

12 pkt w Spear

32 Sword

Yangus:

AXE - 90

Club%hammer - 40cos

Fisticuffs - 18

Hummanity - 4

Jessica:

Whip - 43

Staff - 85

Angelo:

Sword - 22

Bow - 76

dobrze sie gra jak narazie i mam pytanie:

dla hero w boomerang nie pakuje wiecej bo wiem ze sie nie oplaca bo skile slabe sa

pakowac w sword czy spear

dla Yangusa pakowalem w Club ale pozniej zobaczylem ze przy 100pkt w fisticuffs jest stal Boulder Toss to zaczalem tam pakowac

dla Jessica najwazniejsze w co pakować???? chce wymaksowac Staff i pozniej dawac w Whip ?

dla Angelo wazne chce wymaksowac Bow i reszte dawac w sword ?

Opublikowano

zrobilem cos takiego moze komus sie przyda.

obrazek jest zrobiony przezemnie natomiast orginal pochodzi z poradnika psx extreme

dq8skile.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżając sobie hity na PS2, nie mogłem przejść obojętnie obok DQVIII :D

Biorę się za 100% run: maksymalne poziomy, wszystkie stwory/item'y/skille etc.

Zaopatrzyłem się w Guide'a i... witaj przygodo! ^_^

btw gra ktoś aktualnie? Jakby co - służę radą...

Opublikowano

Jedna z moich ulubionych gier na PS2. Cudo! Klimat miażdzy, muza też kopie zad! Osobiście wymasterowałem wszystko postacie, a widok king metalslime'a, który ukazywał się podczas ładowania losowej walki i dawał nadzieję na sporą ilośc expa do zgarnięcia, do dziś wywołuje u mnie uczucie niesamowitej radości (serio!). Już wcześniej lubiłem szary kolor, ale po pakowaniu leveli w DQ8, widok tej okrągłej kuli z koroną na głowie(?) wywołuje u mnie prawie że orgazm. Stoodio, przywołałeś moje uzależnienie z przeszłości tym avkiem, dzięki stary!

Opublikowano

Jedna z moich ulubionych gier na PS2.

Same here :thumbsup:

Osobiście wymasterowałem wszystko postacie

Nieźle, ja za swoim najlepszym podejściem odpuściłem na ~80lvl...

a widok king metalslime'a, który ukazywał się podczas ładowania losowej walki i dawał nadzieję na sporą ilośc expa do zgarnięcia, do dziś wywołuje u mnie uczucie niesamowitej radości (serio!). Już wcześniej lubiłem szary kolor, ale po pakowaniu leveli w DQ8, widok tej okrągłej kuli z koroną na głowie(?) wywołuje u mnie prawie że orgazm

Heh - mam to samo :D Na widok MSK, cieszę się jak małpa do banana, i ta nadzieja, że tym razem nie spierdzieli - bezcenne XD

Informacje z frontu:

Poziom postaci: ~15

Czas gry: ~6h

Zaczęło się bardzo fartownie - już na początku, Bunicorn dropn'nął mi Bunny Tail (szansa: 0,78), w sumie mam już 3 (wszystkie z drop'ów).

Postanowiłem władować Yangus'owi w kosy - chciałem sprawdzić czy kradzież rzeczywiście ssie i... ssie po całości (używam non stop od ~2,5h, efekt: jedna udana próba :P).

Teraz trochę żałuję bo osłabiłem sobie tym samym Yangus'a...

Mimo, że bardzo dobrze znam grę, to gra mi się przednio - ta seria ma w sobie niesamowite pokłady miodu - coś czego brakowało mi na PS3... :rolleyes: