XM. 10 888 Opublikowano 20 stycznia 2011 Opublikowano 20 stycznia 2011 Kiedys przeszedłem, bardzo mi się podobała. Nie wiem czemu, ale przypomina mi Dragon Ball'a :potter: Hmm, chyba wybiorę się na giełde w niedziele i kupie swoją kopie gry i jeszcze raz wsiąknę w tą historyjkę. Wtedy odpuściłem odrazu po przejsciu finalnego bossa, teraz może już się skusze na przejścię tych dodatkowych bossów. Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 20 stycznia 2011 Opublikowano 20 stycznia 2011 (edytowane) Ja już tak mam, że jak gram w jakiegoś rpga, to za pierwszym razem muszę zrobić wszystko. Pamiętam, że nie dało się wymasterować wszyskich skili osiągając lvl 99. Ale podobno zaliczając bonusowy quest ze smokami, można było otrzymać przedmioty, które pozwalały dopakować resztę umiejętności. Mi się osobiście to nie udało(próbowałem parę razy), po pokonaniu smoki nie zostawialy mi tych dropów. Udało sie to komuś zrobić? Edytowane 20 stycznia 2011 przez ciwa22 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 20 stycznia 2011 Opublikowano 20 stycznia 2011 Do wymaxowania wszystkich umiejętności, wystarczy ten "orzeszek": I prawdą jest, że najlepiej pozyskać go w Dragovian Trails - smoki mają największą szansę na drop/steal Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Pytanie do osób które posiadaj 8NR Poradnika Extreme Czy w opisie Dragon Quest VIII jest poradnik do wątku Głównego/wszystkich bossów czy tylko "jakieś" tabele jak kilka postów wyżej na zdjęciach ???? Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Jest też opis przejścia głównego trybu fabularnego. 1 Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Jest też opis przejścia głównego trybu fabularnego. Wielkie dzięki za odpowiedz Cytuj
sitheral 1 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Zacna gra, nie spodziewałem się, że tak mnie wciągnie. Przede wszystkim przemówił do mnie humor, oprawa graficzna, rozległość terenów i wyzwanie. Bo co tu kryć, DQ VIII jest niewąskie, pierwszy boss skopał mi zad, a z niejednego erpega potiony wypijałem. Ost jest okej, ale bez rewelacji. Fabuła niby prosta, ale ma swój urok, to taka bajka po prostu, w dobrym znaczeniu tego słowa. Najbardziej wkurzało mnie sejwowanie, nie musi być zaraz wszędzie, ale żeby tylko w kościołkach mijanych raz na ruski rok... Mimo wszystko polecam tym co nie grali a mają ochotę łyknąć jakiegoś rpga i powalczyć z glutami, tym bardziej że gra jest obecnie łatwo dostępna za grosze. 1 Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 To prawda, gra jest wspaniała. Jeszcze jej nie ukończyłem, ale gdy kiedyś będę miał ps2 z dobrym laserem... Ahh powrócę do tego świata, bo jest on MAGICZNY. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Gdyby ktoś chciał nówkę DQ8 to widziałem w muve za 19.90. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 To prawda, gra jest wspaniała. Jeszcze jej nie ukończyłem, ale gdy kiedyś będę miał ps2 z dobrym laserem... Ahh powrócę do tego świata, bo jest on MAGICZNY. Mam podobny problem z moim PS2. Co ja bym dał żeby mi to wydali w HD na PS3.... 1 Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 To prawda, gra jest wspaniała. Jeszcze jej nie ukończyłem, ale gdy kiedyś będę miał ps2 z dobrym laserem... Ahh powrócę do tego świata, bo jest on MAGICZNY. Mam podobny problem z moim PS2. Co ja bym dał żeby mi to wydali w HD na PS3.... Plus dla Ciebie Mając w pamięci lifting Sly'a, uważam że gra naprawdę kapitalnie by się prezentowała Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 (edytowane) Jestem pedantem w grach i tutaj mnie to zgubiło. Próba zajrzenia w każdy kąt dużej mapy + co kilka kroków losowe starcie doprowadziło do obrzydzenia gry. Szkoda, bo klimat jedyny w swoim rodzaju. Niestety uważam , że częstotliwość potyczek na tak spory obszar popsuło grę. Nie wiem czy kiedyś powrócę. Cholera, nie mogli zrobić wszystkich rywali widocznych a nie tylko niektórych ??? Edytowane 16 września 2013 przez Sibian Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 a nie bylo itemu (jakies buty) ktore bardzo ograniczal albo niwelowal random starcia? daaawno w DQ8 nie grałem więc może mylą mi się tytuły ale chyba coś takiego było. BTW dla mnie to jedyna choć duża wada tytuły, prócz tego po prostu jest to magiczny jrpg Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 (edytowane) Pewnie jest później ale nie dałem rady do tego itemka dotrzeć ; d Nie do przezwyciężenia nawyk spenetrowania każdej tekstury doprowadził po kilku godzinach do chyba 1000 potyczek na koncie i obrzydzenia. Uciekanie czy wystraszenie wrogów wiele nie zmienia ponieważ dotarcie do byle drzewka czy krzaczka zajmuje i taaaak bardzo długo. Damm! A byłoby takie cudo z widocznymi rywalami. Na DS mogli, na PS2 nie. Jest jakiś mod na widocznych oponentów ? xDDDD Lubię pakować ale bez przesady. Edytowane 16 września 2013 przez Sibian Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 Zrobiłeś użytek z następujących umiejętnośći: Padfoot, Holy Protection? Obie wpływaja na częstotliwość losowych potyczek. Co do itemów - jest oczywiście Gospel Ring, który całkowicie niweluje random encounters, ale to w sumie ciekawostka taka 1 Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 16 września 2013 Opublikowano 16 września 2013 (edytowane) Patrząc do wiki ( czego nigdy nie robię ) to jeszcze kupa grania by to odblokować. I jeszcze chyba nawet nie rozwijałem tego za bardzo to już w ogóle w plecy. Ale dzięki za info, jak powrócę to będę pamiętał chociaż to zbyt wiele nie zmienia. Edytowane 16 września 2013 przez Sibian Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 19 września 2013 Opublikowano 19 września 2013 DQ 8 to erpeg wyjątkowy. Ma w sobie to "coś". Coś zwane GENIALNYM ŚWIATEM. Muzyka, klimat, widoki, poczucie oldschoolu, przecudowne. System walki, owszem, trochę prosty w obsłudze, nie głęboki, ale co tam. W tym świecie chciało się żyć. A te sielankowe miasteczka... Ahhh. Cytuj
Gość Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 Ponoć mają niedługo wydać wersję na ios i android haha Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 31 maja 2014 Opublikowano 31 maja 2014 Pierwszy boss mnie poskładał, 4lvl chyba za niski. Całkiem niezle sie gra na telefonie. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Nie grałem nigdy w DQ, warto brać na iOS? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Jeśli nie zraża cię sterowanie, to bierz śmiało - gra jest naprawdę wyjątkowa Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Pierwszy boss mnie poskładał, 4lvl chyba za niski. Całkiem niezle sie gra na telefonie. przygotuj sie na czeste farmienie, jak z marszu przystepujesz do walki z bossami to z reguly od razu padasz, a farmi sie w tej grze powoli....wg mnie najwieksza wada tytulu procz tego to magiczna, cudowna gra, ja potrafilem stanac sobie na jakims pagorku na mapie swiata i odlozyc pada i patrzec przez kilka minut jak zmienia sie dynamicznie pora dnia i jak wszystko sie rusza w akopaniamencie tej genialnej muzyki szkoda ze baza forum i postow jest od 2008r przez co mega duzo postow i ciekawych tematow padlo, szczegolnie w kaciku rpg gdzie swego czasu udzielalem sie gesto i czesto Cytuj
Gość Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Jeśli nie zraża cię sterowanie, to bierz śmiało - gra jest naprawdę wyjątkowa Chyba jesli cena go nie zraza. Dac 80zł za gre na telefon;] Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Znalazłem dużo taniej. Sterowanie ujdzie, gra jest turowa, bez atb wiec mozna ogarnac. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 czerwca 2014 Opublikowano 1 czerwca 2014 Ale framerate to jest po prostu podły. Przecież to nawet nie stało obok 30 fpsów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi