Skocz do zawartości

Dragon Quest 8

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ragus
Opublikowano

Nie gram, filmiki widziałem. Framerate jest badziewny na każdym sprzęcie.

Opublikowano (edytowane)

haha fajny suchar, nabijaj sie dalej   :P

btw bardzo sie dziwie ze tego DQ8 nie zapowiedzili na ta konsole, ten port na komorki chodzi na silniku unity, ktory z poczatkiem roku dostal pelne wsparcie dla vity wiec ewentualna konwersja to ponoc pikus

Edytowane przez Ficuś
  • 1 rok później...
Opublikowano

Nikt nie czeka na 3DSową reedycję najlepszego jRPGa z Czarnuli? Kiszonsolkowa wersja zostanie poszerzona o nowe questy oraz 2 grywalne postacie (starzy znajomi: Red oraz Morrie). Jak ktoś przegapił grę za czasów świetności PS2, to sądzę, że warto się skusić na CzyDSie.

Opublikowano

Tak, wszyscy nauczyliśmy się japońskiego i będziemy grać. Tak jak w pozostałe odsłony na 3DSie które nigdy nie wyszły za Japonię.

Opublikowano

No to samo można powiedzieć o DQ7. Za czasów PSX'a tytuł wyszedł w US i co z tego wyszło? Iż remake na 3DS'a nie opuści granic Japonii bo za dużo tłumaczenia jest (i już to widzę jak cały skrypt i scenariusz zmienili nie do poznania i tekstu z wersji US z Szaraka nie można by było wykorzystać). Tak więc jak bardzo chciałbym i 7-mkę i 8-mkę mieć w kolekcji na 3DS'ie to aktualnie już się na nie nie napalam aby potem się nie rozczarować podejściem S-E do tematu....

Swoją drogą wypuszczono 11 minut gameplayu z wersji na 3DS'a:

http://gematsu.com/2015/06/11-minutes-dragon-quest-viii-3ds-gameplay

Opublikowano

No jednak nie można powiedzieć tego samego. 7ka na 3DS-a to tworzony od podstaw remake, omawiana 8ka natomiast jest bliźniaczo podobna do zlokalizowanej już wersji z androida. Według mnie są duże szanse, że Yangus i spółka opuszczą granice Japonii. Nie mnie jednak dywagować - czas pokaże. Nie widzę natomiast przeszkód, aby popisać o tej edycji na forum.

• Plusik 2
  • 1 rok później...
Opublikowano

Tak, wszyscy nauczyliśmy się japońskiego i będziemy grać. Tak jak w pozostałe odsłony na 3DSie które nigdy nie wyszły za Japonię.

nie badz ragus taki pesymista

captureteuu0.png

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopuję trochę temat. Pany, jak przewidujecie dostępność tej gry w późniejszym czasie? Wiadomo coś o nakładzie tej gry? Jak z cenami?

Zastanawiam się czy nie wziąć teraz, póki jest, na później...

Opublikowano

Bierz teraz, ceny będą stały w miejscu. VII kupiłem za 160, a sprzedałem w tamtym tygodniu za 130.

Opublikowano (edytowane)

Jak ceny będą trzymać to nie będę się spieszył, bo przechodzę właśnie VII. Tylko boję się tego że nagle może VIII zabraknąć i będzie latała po 300zł. :/ Widzę, że DQVII raczej jest i na podobnym poziomie cenowym do premierówek.

Zastanowię się jeszcze.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Też się boję nie kupować, ale skoro VII wciąż jest to i VIII powinniśmy dostać za jakiś czas. Niestety cały mój budżet na gierki 2017 idzie na Switcha :(

Opublikowano (edytowane)

Grałem dzisiaj na 3DS-ie i troszkę zdziwko jak oprawa kuleje względem wersji PS2, szczególnie na mapie świata. Najgorsze jednak, że ładowanie walk trwa z 3 razy dłużej jak w Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Oj, będzie to irytować przy grindowaniu.

Edytowane przez Arm9_Team
Opublikowano

No właśnie tego rodzaju opinie mnie zniechęcają do gry. Mam wspaniałe wspomnienia z tym szpilem. Gra jest w moim top z ps2. Chętnie bym jeszcze raz ograł ale raczej remasterek na pc czy ps4. Podobno strasznie długie loadingi i sam wygląd troszkę odstrasza :)