ashka 219 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 No to rozumiem, że lunch za 40-45zł (Akashia) to już tanio? Cytuj
Sephirath 0 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 30 zł wydaje mi się rozsądną ceną, musiałbym jednak zobaczyć jak wygląda i czy bym się choć trochę najadł Cytuj
ashka 219 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 No to ja takiego miejsca w Wa-wie nie znam. Najtaniej wyjdzie ci wyprodukowanie sushi samemu, choć koszt octu/wasabi/sezamu/nori i takich pierdół zwróci ci się pewnie po setnym kawałku Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 A tu w poznaniu to sushi barow jak grzybów po deszczu, mamy Sushi Matti, Sushi Sekai, Art Sushi, Sushi Nigiri (w godz od 12-18 mozna za 60 zł na jedną osobe zamówic ile sie chce jedzenia i masz 1 godz na zjedzenie, placisz za to czego nie zdarzysz zjesc ), Sushi 77 i jeszcze 2 ktorych juz nazw nie pamietam Jak narazie czym moge sie pochwalic to poszedlem na najwiekszy zestaw do sushi 77 za 209 zl i dostalem go na takiej łódce i naprawe mi smakowało, szkoda tylko że jednak jak na polskie portfele sushi nie jest zbyt ekonomicznym jedzeniem 1 Cytuj
Crono 0 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Kaiseki w Opolu i Edo w Częstochowie, chociaż porównując ceny i jakość do Sushi na Tajwanie, to już nigdy nie zamierzam wybierać się na nie w Polsce. Chociaż to Sushi Nigiri o którym pisał Flaha brzmi jeszcze w miarę sensownie Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 7 lutego 2010 Opublikowano 7 lutego 2010 Spacerując dziś ulicami Krakowa ((pipi)any tramwaj znów się zepsuł!!!) trafiłem całkiem przypadkiem na Oryginalną i Fenomenalną resteurację Japońską! http://www.genji.pl/menu.php Oto ich strona, zadziwiony byłem proporcjami cena/jakość i oczywiście ILOŚĆ!!! Kupiłem sobie jedno z najtańszych bento i co sie okazuje? było identyczne z pudełkami launchowymi w japonii a powiedział bym że nawet lepsze! bo wykonane w spokoju i tylko dla mnie a nie hurtem 35zł za 12x duże hosomaki, 4x futomaki, kimchi, sałata, 3x sake sashimi to naprawdę nie jest dużo jak na polskie realia... Cytuj
Nitrom 38 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 w szczecinie jest duzo knajpek, z zarciem azjatyckim, ale restauracjami ciezko to nazwac, choc z takich smakuje najlepiej. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 W Krakowie tez jest kilka ale po raz pierwszy trafiłem na knajpę z naprawdę oryginalnym i w żaden sposób nie oszukanym żarciem Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 2 listopada 2010 Opublikowano 2 listopada 2010 (edytowane) duzo jem ostatnio sushi i polecam w poznaniu dwa lokale: Sekai - na miejscu, najlepsza kaczka jaka jadlem w zyciu Samurai na wynos- pycha dzisiaj zamowiłem w nowej tj. Tokyo sushi, na razie najtansza, a jedzenie bardzo dobre, za zestaw 42 kawałków dałem 100zł. sosy patyki wasabi i inne dziadostwo gratis oczywiscie. I ogolnie dwie osoby tym zestawem najedza sie na obiad, i zostanie tez cos na kolacje, wychodzi 100zł na 4 posilki, czyli 25 zł za posiłek, nie jest az tak drogo. Edytowane 2 listopada 2010 przez caps_LOCK_masta Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 4 listopada 2010 Opublikowano 4 listopada 2010 duzo jem ostatnio sushi i polecam w poznaniu dwa lokale: Sekai - na miejscu, najlepsza kaczka jaka jadlem w zyciu Samurai na wynos- pycha tak z czystej ciekawości, od kiedy zacząłeś zamawiać w Samurai i kiedy ostatnio? bo z tego co kojarzę, to lokal zszedł na psy podobno, przynajmniej porównując do tego co było jeszcze z miesiąc, dwa temu? Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 Sushi jest do najedzenia się czy służy tylko do delektowania się smakiem ? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 stycznia 2011 Opublikowano 7 stycznia 2011 jest do najedzenia się, jak wszystko Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 8 stycznia 2011 Opublikowano 8 stycznia 2011 Właśnie spożywam japońskie biruuu Asashi Super Dry, oczywiście wyprodukowane w Czechach. No nawet fajne. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 Pisałem kiedyś o Genji Premium Sushi w Krakowie ... Wycofuje swoją opinie o tym miejscu!!! od ponad 3 miesięcy jest tam DROGO, KIEPSKO i NIE MIŁO !!! Unikajcie tego miejsca! Piszę dopiero teraz bo sporo czasu mnie nie było na forum Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 14 marca 2011 Opublikowano 14 marca 2011 Witam Moglibyście mi jednoznacznie odpowiedzieć, jak poprawnie jeść pałeczkami (jak to robią w Japonii)? Bo znalazłem już kilka wersji tego na YT, np: I sam już nie wiem jak jest poprawnie. Które palce przytrzymują dolną, a które górną pałeczkę? w którym miejscu trzymać pałeczki (bo słyszałem np. że najlepiej jak nabliżej końca) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi